melb26sa wrote:Clanak 3.
Uporaba duhanskih preradjevina (u daljnjem tekstu: pusenje) zabranjuje se u: 1. odgojnoobrazovnim ustanovama, 2. ustanovama za smjestaj i boravak djece i studenata, 3. zdravstvenim ustanovama, 4. socijalnim ustanovama, 5. drugim javnim ustanovama. Zabrana pusenja iz stavka 1., ovoga clanka odnosi se na sve federalne, zupanijske, gradske i opcinske organe i institucije. Zabrana pusenja iz stavka 1. ovoga clanka odnosi se i na poduzeca i druge pravne osobe gdje se obavlja proizvodni proces. Zabrana pusenja odnosi se i na radne prostorije poduzeca i druge pravne osobe u kojima se odvija djelanje sa strankama, odnosno u kojima djelaju dva ili vise djelatnika od kojih je najmanje jedan nepusac. U ustanovama, poduzecima i drugim pravnim osobama iz st. 1, 2. i 3. ovoga clanka pusenje je dozvoljeno u zasebno odredjenim prostorijama za pusenje.
Dok sam studirala na filozofskom dok dodjem do svog odsjeka na zadnjem spratu morala sam proci kroz oblake dima koji su naravno bili najveci na zadnjem spratu. Takodje, kad sam radila u jednoj osvnovnoj skoli u zbornici se nije moglo boraviti jer su svi nastavnici (osim mene) pusili.
Je li ima ko da zna ko je zaista nadlezan za provodjenje ovog zakona?
tiranije manjine