A sto se tice lijepe Lepe Brene.. pa, nesto kontam, ona ce uskoro biti medju klasicima narodne muzike, s obzirom na ove danasnje pjevacice, sto se prenemazu, izvode akrobatiku i sta sve ne, a glasa ni'dje!
Lepa Brena
Moderator: _BataZiv_0809
- mama32
Sta je tema ove teme?
Muzika se skida na DC++ ili tako to...
A sto se tice lijepe Lepe Brene.. pa, nesto kontam, ona ce uskoro biti medju klasicima narodne muzike, s obzirom na ove danasnje pjevacice, sto se prenemazu, izvode akrobatiku i sta sve ne, a glasa ni'dje!
- kriticarka_nikova
Jes jes mama32....
ja bih dodala i ovo:Brena je obiljezila staru Jugu....Brena i Tito
ah zbrzala sam....ja misla ti govoris lijepo o Breni ....
eee mama ne moze se Brena poredit sa danasnjim pjevaljkama ona je ipak istorijska licnost
ja bih dodala i ovo:Brena je obiljezila staru Jugu....Brena i Tito
ah zbrzala sam....ja misla ti govoris lijepo o Breni ....
eee mama ne moze se Brena poredit sa danasnjim pjevaljkama ona je ipak istorijska licnost
Last edited by kriticarka_nikova on 30/05/2006 21:20, edited 1 time in total.
- flora.sa
mamamama32 wrote:Sta je tema ove teme?Muzika se skida na DC++ ili tako to...
![]()
A sto se tice lijepe Lepe Brene.. pa, nesto kontam, ona ce uskoro biti medju klasicima narodne muzike, s obzirom na ove danasnje pjevacice, sto se prenemazu, izvode akrobatiku i sta sve ne, a glasa ni'dje!![]()
- flora.sa
- mama32
- maccarona
hej seki seki tako ti Allaha
dovescu te seki do prosjackog stapa
ja
sam je imitirala par puta u domu kulture
mladi graditelji 84
sam zabrljala
nisam potrefila ton
jadna majko
jes me bilo stid
a kemis
mi je svirao na harmonika
u to vrijeme je sluzio vojsku u brckom
eto odala sam se
oprosti te mi bilo mi je samo 9 godina

ja
mladi graditelji 84
a kemis
eto odala sam se
-
Belminator
Obiljezila je ona u ono doba i siri region od bivse nam Juge. Ja licno od nje sam cuo mozda dvije pjesme i to kao klinac kroz silne TV emisije ali pamtim evo konkretan primjer. Godine 86-e kada sam sa porodicom isao za Istambul, u privatnoj reziji, jedan radni kolega je starom rekao: kad bude prolazio granicu u Bugarskoj, da stavi uz prednju sajbu koju njezinu kasetu kako se ne bi peglao na carini. Pored toga sto stari nije najbolje ni razumio na sta je njegov radni haver aludirao ucinio je tako: kupio par kaseta ( onako na svakom okviru je, koliko me sjecanje sluzi, bila manje vise gologuza ) i nesto prije granice u Bugarskoj ih izvadio i stavio uz sajbu. Na granici smo zapravo skontali u cemu je bio stos. Carinik je krenuo da nas kontrolise, ali kada je bacio pogled na prednju sajbu, vratio se pogledao jos jednom i nesto poceo da lupeta na njegovom jeziku i rukama gestikulirao ka kasetama. U taj se je cas pojavilo jos nekoliko njegovih kolega sa istim zeljama. Logicno, cale je uzeo kasete i poklonio im, uz ljubazan osmijeh naravno, a oni presretni rukovali su se sa njim i pustili nas da idemo dalje jedva nam pogledavsi i pasose. Sva sreca pa se toga, u to vrijeme, nisu dosjetili sverceri drogom... a ko zna mozda i jesu.
Last edited by Belminator on 31/05/2006 01:33, edited 1 time in total.
-
Belminator
Eh Beatrice da nam je onda bilo ovakve golotinje na estradi, kao danas... pa ja mislim za kasetu Selme Bajrami, da je mogla kako biti aktivna u ono doba, a ovakva kakava jeste, Bugari ne samo da bi nas na granici pustili bez nekog peglanja, vec bi nam policijsku pratnju kroz zemlju osigurali... da nas uz zvuk sirene kroz sva crvena svjetla na semaforu provedu, kako ne bi gubili vrijeme cekajuci na sve to. No dobro je u svakom slucaju, posluzila je i Brena koliko toliko...
- kriticarka_nikova
Ja ipak mislim da je tvoj stari slusao Brenu ,samo neces ti da priznasBelminator wrote:Obiljezila je ona u ono doba i siri region od bivse nam Juge. Ja licno od nje sam cuo mozda dvije pjesme i to kao klinac kroz silne TV emisije ali pamtim evo konkretan primjer. Godine 86-e kada sam sa porodicom isao za Istambul, u privatnoj reziji, jedan radni kolega je starom rekao: kad bude prolazio granicu u Bugarskoj, da stavi uz prednju sajbu koju njezinu kasetu kako se ne bi peglao na carini. Pored toga sto stari nije najbolje ni razumio na sta je njegov radni haver aludirao ucinio je tako: kupio par kaseta ( onako na svakom okviru je, koliko me sjecanje sluzi, bila manje vise gologuza ) i nesto prije granice u Bugarskoj ih izvadio i stavio uz sajbu. Na granici smo zapravo skontali u cemu je bio stos. Carinik je krenuo da nas kontrolise, ali kada je bacio pogled na prednju sajbu, vratio se pogledao jos jednom i nesto poceo da lupeta na njegovom jeziku i rukama gestikulirao ka kasetama. U taj se je cas pojavilo jos nekoliko njegovih kolega sa istim zeljama. Logicno, cale je uzeo kasete i poklonio im, uz ljubazan osmijeh naravno, a oni presretni rukovali su se sa njim i pustili nas da idemo dalje jedva nam pogledavsi i pasose. Sva sreca pa se toga, u to vrijeme, nisu dosjetili sverceri drogom... a ko zna mozda i jesu.
-
mosor1
Brena je definitivno ostavila pecat na Yu - estradi. Sjecate li se da je u svoje vrijeme bila i na Euroviziji?flora.sa wrote:evo jos jednog evergrina![]()
Tamba Lamba, e pa sta?
Tamba Lamba, a ha, ha?![]()
Malo levo, malo desno, takvu igru vooolim jaaaa![]()
![]()
To Breno legendo![]()
![]()
Boze, kakve bljuvotine smo slusali![]()
![]()
![]()
...moja seka i Barbi-Brenu imala![]()
http://www.diggiloo.net/?2006hr
- kriticarka_nikova
#39 U cast Lepe Brene.........
NONOTOVA PJESMA
Danas su vremena zajebana
nema više ni Mitra ni Šabana
nema više ni Lepe Brene
mene jebu išijas i vene.
Sviram kurcu gore dolje
i sjećam se na ono vrijeme bolje,
na pionire i akcije radne,
a sada često brojim dane gladne
ref:
Joj, što je bio,
joj, što je bio
sretan život moj!
Nema više ni tebe ni mene
ostale su samo uspomene
sada bez posla kopam po smeću
tražim onu, svoju bivšu sreću
sviram kurcu gore dolje
i sjećam se na ono vrijeme bolje
od Vardara pa do Triglava
protezela se Jugoslavija

Danas su vremena zajebana
nema više ni Mitra ni Šabana
nema više ni Lepe Brene
mene jebu išijas i vene.
Sviram kurcu gore dolje
i sjećam se na ono vrijeme bolje,
na pionire i akcije radne,
a sada često brojim dane gladne
ref:
Joj, što je bio,
joj, što je bio
sretan život moj!
Nema više ni tebe ni mene
ostale su samo uspomene
sada bez posla kopam po smeću
tražim onu, svoju bivšu sreću
sviram kurcu gore dolje
i sjećam se na ono vrijeme bolje
od Vardara pa do Triglava
protezela se Jugoslavija

- Bljuzgo
-
Belminator
Nije vala Kriticarko, koliko ja znam, nije. Inace ti je to covjek bez neke prevelike ljubavi prema muzici, ali i pored toga Safeta Isovica mu niko nije smio dirati, bas kao ni Alfreda Hitchcock-a. Kada bi isla Sajina pjesma ili Alfredov film na tv-u, porodica bi morala stajati mirno, sa desnom rukom na srcu ( kao kad himna svira ). Dobro, malo hiperbole u prethodnoj recenici nije na odmet. E sad da li je cuvao kakvu Breninu kasetu u steku da se odvali kada mi nismo doma, dal se je zavukao kakvoj komsinici pod jorgan ili propio nekad djeciji doplatak a izvukao se uz valjane razloge da to nisu ni isplacivali taj mjesec, to su cijenjena nasa Kriticarko Nickova vec stvari o kojima se samo da nagađati... da ovde ne zachatavamo sa mojim starim, pokvaricemo temu o dugonogoj Muzi iz bivse nam Juge...kriticarka_nikova wrote:Ja ipak mislim da je tvoj stari slusao Brenu ,samo neces ti da priznas![]()
- Murat Sabanovic
udri udri udri mujo
udri mujo u tarabe
joj kazi mala u sta treba udarat cu sve do neba
kazi mala nema mucke udarat cu objerucke
ohooooo
udri mujo u tarabe
joj kazi mala u sta treba udarat cu sve do neba
kazi mala nema mucke udarat cu objerucke
ohooooo
-
Tandzika
"Lepa Brena za cetiri osobe! Idi reci Breni Sojic 'oce Mile voli disko"...
Ali sam prvog "rudara" (tako sam zvala tu novcanicu smedju sa onim rudarem na njoj, ja mislim da je bilo dva dinara) na njenu kasetu...
tandza voli disko...i voljela lepu brenu...k'o i vecina vas ...
"Pise Mujo iz Japana, Gejse su mu s' obe strana,
svake noci, bolan, sniva , da u raju s' njima pliva,
komsija se srecom smesi, pa mu nocu Hajru tesi...
Kada za to cuje iz Bihaca raja,
Bice belaja, bice belajaaaa......"
Ali sam prvog "rudara" (tako sam zvala tu novcanicu smedju sa onim rudarem na njoj, ja mislim da je bilo dva dinara) na njenu kasetu...
tandza voli disko...i voljela lepu brenu...k'o i vecina vas ...
"Pise Mujo iz Japana, Gejse su mu s' obe strana,
svake noci, bolan, sniva , da u raju s' njima pliva,
komsija se srecom smesi, pa mu nocu Hajru tesi...
Kada za to cuje iz Bihaca raja,
Bice belaja, bice belajaaaa......"
- kriticarka_nikova
Moja manikirka je Brenina rodica i zivi na opstini Srebrenik.Kad sam jednom dolazila kod nje vidjeh sliku na stolu,pogledah...kad ono...Brena.....slikala se (to je bilo ljeto 2004) sa amidzama,dajdzama,nenama,tetkama u jednom obliznjem selu.Beogradjanka je stojala tik uz nenu sa dimijama ispred neke tarabe.E da vi znate odakle je Brena..... 
-
vesela
#50 Re: Lepa Brena
evo jedan Brenin biser:
BOC boc
Boc, boc, bocka trava
pu, pu, puna mrava.
Ska, ka, skakavac mi svira
me, me, mene dika
dir, dir, zadirkuje
sele, lepa si k'o slika.
Pu, pu, puce sama
orahova grana.
Pa, pa, pade mi u krilo.
Di, di, dika uze
sve, sve, sve od bluze.
Nano al' je slatko bilo.
I tako mic, po mic, po mic
sevnuo je blic.
Pozvali smo celo selo
u sabacki ric.
Smejala se ja
kajao se ti
i dan-danas secaju se
rsum svadbe svi.
ne znam ko je napisao tekst pjesme, ali mislim da se gori tekst ne moze naci!