Nemoj se iznenaditi ako se ispostavi da je 92' zlatna kakvo je sad stanje i koje su mogucnosti. Pogotovo sa ovim picicima, ako se digne Tihic eto ti Silajdzica i Lagumdzije da mu skidaju glavu nebi li se docepali fotelje (izvedi ovo u sve tri kombinacije, svaki bi isto postupio)hrasno38 wrote:Ali ima tu jedan problem, ovo vise nije 1992 godina i nikada vise nece biti.
Plebiscit RS???
-
zzzzz
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ni 92' ni danas BiH nisu branili Tihici, Lagumdzije, Izetbegovici i slicni nego obican narod kao sto smo ti i ja i oni koji tu drzavu smatraju svojom. Dakle picici ce uvijek biti picici.zzzzz wrote:Nemoj se iznenaditi ako se ispostavi da je 92' zlatna kakvo je sad stanje i koje su mogucnosti. Pogotovo sa ovim picicima, ako se digne Tihic eto ti Silajdzica i Lagumdzije da mu skidaju glavu nebi li se docepali fotelje (izvedi ovo u sve tri kombinacije, svaki bi isto postupio)hrasno38 wrote:Ali ima tu jedan problem, ovo vise nije 1992 godina i nikada vise nece biti.
-
bleka
NE budali. LJudi su bili pod granatama za mene dovoljno. Sve trojca su u tom vremenu cinili najbolje sto su mogli za Domovinu.hrasno38 wrote:Ni 92' ni danas BiH nisu branili Tihici, Lagumdzije, Izetbegovici i slicni nego obican narod kao sto smo ti i ja i oni koji tu drzavu smatraju svojom. Dakle picici ce uvijek biti picici.zzzzz wrote:Nemoj se iznenaditi ako se ispostavi da je 92' zlatna kakvo je sad stanje i koje su mogucnosti. Pogotovo sa ovim picicima, ako se digne Tihic eto ti Silajdzica i Lagumdzije da mu skidaju glavu nebi li se docepali fotelje (izvedi ovo u sve tri kombinacije, svaki bi isto postupio)hrasno38 wrote:Ali ima tu jedan problem, ovo vise nije 1992 godina i nikada vise nece biti.
-
bleka
Bravo !!!Beatrice_22 wrote:Kome god ne valja u Bosni, nek se iseli, sto bi jadnik bio UGROZEN![]()
![]()
Mi cemo lakse disati, necemo morati da stalno vodimo racuna o LJUDSKIM PRAVIMA onih koji sa Bosnjacima i svim ostalim Bosancima uopce ne zele da zive. Taman se covjek malo otrijezni, a oni opet nas vuku na dno. Siroka im Planeta...
-
zzzzz
I ovo su pravo dobro odradili....bili smo bolje naoruzani 92' (imali smo makar cetnicke kasarne da se snadbijemo)bleka wrote: NE budali. LJudi su bili pod granatama za mene dovoljno. Sve trojca su u tom vremenu cinili najbolje sto su mogli za Domovinu.
- A_I_
ama zeza te ludo jednaBeatrice_22 wrote:gavrilo wrote:Beatrice_22 wrote:Siroka im Planeta...
vidi je ... jos jedna o onih sto zagovaraju srbiju do tokijatstststs... i na ovom forumu svasta covjek moze procitat
![]()
![]()
![]()
STA TI JE BUDALO??? Ko zagovara srbiju do Tokija? Izraz "siroka ti palneta" znaci da se CISTIS IZ MOJE ZEMLJE a moja zemlja je Bosna i Hercegovina. Ovo sto si napisao i totalno pogresno me citirao je prava uvreda. Mozda si ti jedan od "ugrozenih" pa ti nedostaju price o Srbiji do Tokija? Bogami, skupila ti se zemljica...
- Bosanac_21
Beatrice_22 wrote:Ma ja sam ti patriotaNemojte me zezati u vezi sa Bosnom, odmah vadim kandze... a misevi bjeze... preko citave planete
- StLouis
Neka idu ako im nije po volji. Svi koji BiH ne osjecaju svojom domovinom, i nisu joj privrzeni, neka se odsele tamo gdje im je bolje.
BiH nije idealna za zivljenje bas zbog ovakvih sizofrena. Ima jos tu dosta make up da se uradi, ali s ovakvim separatistima necemo imati srece niti uspjeha. Naravno, sva tri naroda bi trebala naci kompromis i ne svojatati niti pedlja zemlje, ali ujedno bi se zajedno trebali boriti za dobrobit i blagostanje i pravdu.
Umjesto da se pale tvornice oni dangube i stvaraju mrznju i jaz medju BH narodima.
BiH nije idealna za zivljenje bas zbog ovakvih sizofrena. Ima jos tu dosta make up da se uradi, ali s ovakvim separatistima necemo imati srece niti uspjeha. Naravno, sva tri naroda bi trebala naci kompromis i ne svojatati niti pedlja zemlje, ali ujedno bi se zajedno trebali boriti za dobrobit i blagostanje i pravdu.
Umjesto da se pale tvornice oni dangube i stvaraju mrznju i jaz medju BH narodima.
-
Vozdra_123
pa zar nije jasno da budale nisu svjesne toga....nidll wrote:I oni koji su otisli i koji ce otici trebaju da znaju da ce ih vecina tretirati ko' posljenje papke koji su dosli iz "Bosne" ...Ljudi puni svojih problema jos mu treba neko da se ugosti i da se stastavlja i sl. (rofl)
Zasto bi neka osoba iz BiH zauzimala npr. radno mjesto nekome ko je roden u Bg-u ili nekom dr. gradu ?! Jbg,imaju oni svoju politiku.Ne ide to bash lagano ...
sta uradis sa pilica kad dobiju pticiju gripu?.....
- pirmin
Ovako je govorio Senci,moj "haver" u aprilu `92.Beatrice_22 wrote:Ma ja sam ti patriotaNemojte me zezati u vezi sa Bosnom, odmah vadim kandze... a misevi bjeze... preko citave planete
U septembru iste godine sam dobio razglednicu od njega.
Iz Svedske.
-
micika
Sunce li im dezerterskopirmin wrote:Ovako je govorio Senci,moj "haver" u aprilu `92.Beatrice_22 wrote:Ma ja sam ti patriotaNemojte me zezati u vezi sa Bosnom, odmah vadim kandze... a misevi bjeze... preko citave planete
U septembru iste godine sam dobio razglednicu od njega.![]()
Iz Svedske.Veli-tesko mu,nostalgija ga neka vuce.
- dizZaster
citat;
OHR: Situacija je jasna - Nema govora o referendumu u RS
Međunarodna zajednica neće dozvoliti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Bosna i Hercegovina se ne dovodi u pitanje - ni sada, ni ubuduće, priopćeno je iz ureda visokog predstavnika.
SARAJEVO - Iz Ureda visokog predstavnika zbog poznatih komentara premijera RS Milorada Dodika o temi referendum samoopredjeljenja, upućeno je priopćenje za javnost u kojem se navodi kako međunarodna zajednica neće dopustiti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.
- Pravna situacija je jasna, Republika Srpska, kao jedan od entiteta, nema jurisdikciju koja bi joj omogućila organiziranje referenduma o odcjepljenju, priopćeno je iz OHR-a.
- Takvo nešto bi predstavljalo kršenje Ustava Bosne i Hercegovine i Daytonskog mirovnog sporazuma. Međunarodna zajednica neće dozvoliti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Kao što je i visoki predstavnik ranije jasno rekao, spreman je bez oklijevanja upotrijebiti bonnske ovlasti ukoliko bi to bilo potrebno da se očuva mir i stabilnost. Bosna i Hercegovina se ne dovodi u pitanje - ni sada, ni ubuduće, stoji u OHR-ovu priopćenju.
kraj citata;
na potezu je visoki predstavnik
OHR: Situacija je jasna - Nema govora o referendumu u RS
Međunarodna zajednica neće dozvoliti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Bosna i Hercegovina se ne dovodi u pitanje - ni sada, ni ubuduće, priopćeno je iz ureda visokog predstavnika.
SARAJEVO - Iz Ureda visokog predstavnika zbog poznatih komentara premijera RS Milorada Dodika o temi referendum samoopredjeljenja, upućeno je priopćenje za javnost u kojem se navodi kako međunarodna zajednica neće dopustiti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.
- Pravna situacija je jasna, Republika Srpska, kao jedan od entiteta, nema jurisdikciju koja bi joj omogućila organiziranje referenduma o odcjepljenju, priopćeno je iz OHR-a.
- Takvo nešto bi predstavljalo kršenje Ustava Bosne i Hercegovine i Daytonskog mirovnog sporazuma. Međunarodna zajednica neće dozvoliti ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH. Kao što je i visoki predstavnik ranije jasno rekao, spreman je bez oklijevanja upotrijebiti bonnske ovlasti ukoliko bi to bilo potrebno da se očuva mir i stabilnost. Bosna i Hercegovina se ne dovodi u pitanje - ni sada, ni ubuduće, stoji u OHR-ovu priopćenju.
kraj citata;
na potezu je visoki predstavnik
-
Reina
kad Dodik ovako prica i izaziva svako malo sta ocekivati od
obicnih ljudi u tom entitetu.... kako promijeniti tu svijest i kod
obicnih ljudi i ovakvih politicara nego promjena ustava....
pa kad mi neko kaze nije problem rs.... nije, nije malo malo
pa jaz , svadju prave medju ljudima u BiH
obicnih ljudi u tom entitetu.... kako promijeniti tu svijest i kod
obicnih ljudi i ovakvih politicara nego promjena ustava....
pa kad mi neko kaze nije problem rs.... nije, nije malo malo
pa jaz , svadju prave medju ljudima u BiH
-
Bosanski Zmaj
Nema to veze,zar ne shvatate..
Stvar je u tome da vlasti u RS zele pokazati koliko je samo veliki procenat građana tog entiteta za otcjepljenje...
Smatram da je potrebno izvristi isti referendum i u FBIH...cak i prije referenduma u RS...
Mislim da bi danas vecina građana FBIH bila za otcjepljenje od RS,treba bas taj referendum odraditi,a ne onaj čiji je rezultat očit...
Stvar je u tome da vlasti u RS zele pokazati koliko je samo veliki procenat građana tog entiteta za otcjepljenje...
Smatram da je potrebno izvristi isti referendum i u FBIH...cak i prije referenduma u RS...
Mislim da bi danas vecina građana FBIH bila za otcjepljenje od RS,treba bas taj referendum odraditi,a ne onaj čiji je rezultat očit...
-
Reina
o cemu tiBosanski Zmaj wrote:Nema to veze,zar ne shvatate..
-
HomeArt
Ovaj Dodikov salto mortale samo pokazuje koliko se usro da na oktobarskim izborima slucajno nebi nekome naumpalo da razmislja svojnom glavom.
Sad je valjda svima jasno zasto Alija nije bio za zabranu sds-a (ako je to uopce tacno) kad su Dodik i kompanija ista banda
Sad je valjda svima jasno zasto Alija nije bio za zabranu sds-a (ako je to uopce tacno) kad su Dodik i kompanija ista banda
-
zzzzz
Ne znam treba li ti prevod danasnje izjave VPEU "nema paralele izmedju RS i Crne Gore, jer ne postoji istorijska RS, da bi doslo do njenog odvajanja"Bosanski Zmaj wrote:Nema to veze,zar ne shvatate..
Dok je Dejtona postoji taj entitet kao i Federacija.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Plebiscit je, koliko mi moja skromna naobrazba (i iskustvo) pruza, nesto kao pred-referendum, dakle na plebicscitu moze biti pitanje "jeste li za referendum o odcjepljenju", tj. plebiscit je nesto poput "zvanicne ankete".
Meni plebiscit kao pojam nije opasan no na ovim prostorima sve dobiva strasniju dimenziju. E sada, srbi mogu traziti referendum pozivajuci se na referendum iz '92 godine i reci "muslimani i hrvati su imali referendum, hocemo i mi"(mada su i oni bili slobodni izaci na njega, sto nisu-njihov problem). Sto je po nekoj logici i ok. No tu postoji Sveti Dejtonski Sporazum i tu sve pada u vodu. Nikakav referendum, nista bolan.
Znamo svi sta bi bilo da nije bilo Dejtona. Onaj ko naziva Aliju (evo da i ja jednom stanem u obranu) izdajnikom jer je potpisao sporazum i "prodao pola Bosne" je fakat budala i to govore uglavnom oni koji nisu bili ovdje. Sta je trebao napraviti? Nastaviti rat? Da se dogodi jos koja Srebrenica ili da u Sarajevu ili Tuzli pogine jos par stotina mladih ljudi?
Dajte ba... Ima Alija svojih aferima sigurno ali nista on nije vise mogao napraviti u Dejtonu nego sto jeste. A kada prestane Dejton, eto nam opet rata pred vrata, ajde da se kladimo!
E sada, da se vratim na prvi pasus- gospodine Dodik, ako zelite referendum tj plebiscit pa referendum, a hocete posteno da izadjete iz BiH otvorite vrata za sva 3 konstitutivna naroda i pitanje neka glasi: "Zelite li cjelovitu BiH"? I opet bih se okladio-izgubili bi. Mislite li da bi Zap. Hercegovina htjela izaci iz drzave? Hahaha, bi moj k. Pogledajte sada, imaju sve, zastupnistva, sport, sve. Pare sto je najbitnije. Bogatiji su od cijele Dalmacije, govno bi bili da su dio RH (ma koliko vrijedni bili).
A ovako, da srbi izlaze sami za sebe, to je cisto krsenje Dejtonskog ustava, samim tim treba biti zakonski sankcionirano, tj. zabranjeno. Milorade, potpisali tvoji, potpisali njihovi davno, sta nije jasno?
Meni plebiscit kao pojam nije opasan no na ovim prostorima sve dobiva strasniju dimenziju. E sada, srbi mogu traziti referendum pozivajuci se na referendum iz '92 godine i reci "muslimani i hrvati su imali referendum, hocemo i mi"(mada su i oni bili slobodni izaci na njega, sto nisu-njihov problem). Sto je po nekoj logici i ok. No tu postoji Sveti Dejtonski Sporazum i tu sve pada u vodu. Nikakav referendum, nista bolan.
Znamo svi sta bi bilo da nije bilo Dejtona. Onaj ko naziva Aliju (evo da i ja jednom stanem u obranu) izdajnikom jer je potpisao sporazum i "prodao pola Bosne" je fakat budala i to govore uglavnom oni koji nisu bili ovdje. Sta je trebao napraviti? Nastaviti rat? Da se dogodi jos koja Srebrenica ili da u Sarajevu ili Tuzli pogine jos par stotina mladih ljudi?
Dajte ba... Ima Alija svojih aferima sigurno ali nista on nije vise mogao napraviti u Dejtonu nego sto jeste. A kada prestane Dejton, eto nam opet rata pred vrata, ajde da se kladimo!
E sada, da se vratim na prvi pasus- gospodine Dodik, ako zelite referendum tj plebiscit pa referendum, a hocete posteno da izadjete iz BiH otvorite vrata za sva 3 konstitutivna naroda i pitanje neka glasi: "Zelite li cjelovitu BiH"? I opet bih se okladio-izgubili bi. Mislite li da bi Zap. Hercegovina htjela izaci iz drzave? Hahaha, bi moj k. Pogledajte sada, imaju sve, zastupnistva, sport, sve. Pare sto je najbitnije. Bogatiji su od cijele Dalmacije, govno bi bili da su dio RH (ma koliko vrijedni bili).
A ovako, da srbi izlaze sami za sebe, to je cisto krsenje Dejtonskog ustava, samim tim treba biti zakonski sankcionirano, tj. zabranjeno. Milorade, potpisali tvoji, potpisali njihovi davno, sta nije jasno?
-
edinbug
U zadnje vrijeme Dodik i Silajdžić kombinovano djeluju u radikalizaciji svojih potencijalnih glasača.
Prvo je Silajdžić davao izjave o održavanju referenduma o ukidanju entiteta, pa sada ovaj grugi izjavljuje obrnuto.
I jedan i drugi obmanjuju narod, jer je politička realnost da nema govora o otcjepljenju teritotija van BiH, kao sto je nazalost sada realnost da nema ništa od ukidanja entiteta.
Dodik će sigurno pobijediti u RS, dok za demagoga nevjerujem.
Prvo je Silajdžić davao izjave o održavanju referenduma o ukidanju entiteta, pa sada ovaj grugi izjavljuje obrnuto.
I jedan i drugi obmanjuju narod, jer je politička realnost da nema govora o otcjepljenju teritotija van BiH, kao sto je nazalost sada realnost da nema ništa od ukidanja entiteta.
Dodik će sigurno pobijediti u RS, dok za demagoga nevjerujem.
-
everybody hurts
Beatrice_22 wrote:Ma ja sam ti patriotaNemojte me zezati u vezi sa Bosnom, odmah vadim kandze... a misevi bjeze... preko citave planete
Zasto imam osjecaj da si ti davno napustila bih koju sad toliko branis???