ha ha ha. zovite me senchikriticarka_nikova wrote:Jesi ti Senad Hadzifejzovic?callmethebreeeze wrote:komi wrote:Čisto me zanima jel iko dobio posao nakon nekog konkursa ili se sve sređuje putem poznanstava i preporuka
može i na pm
sta znas raditi i gdje zelis raaditi? imas li bilo kakvog iskustva ili nesto za pokazati buducem poslodavcu (clanak, bilo kakav snimak, reportaza, intervju)? moj ti je savjet da se skockas, poneses sve sto imas od "uradaka" i odes im "na vrata". to puno vise vode pije od zvanja telefonom.
ako zelis raditi u novinama mozda je bolje da probas poceti u manjim novinama, tipa oslobodjenje, da bi stekao osnovno iskustvo. ili jos bolje u nezavisnim, koje su po meni najbolje, a opet redakcija u sarajevu im nije prevelika, tako da se neces izgubiti u masi.
ili, najjednostavnije: nadji si stelu
Kako do posla u medijima?
Moderator: anex
-
callmethebreeeze
#26 Re: Kako do posla u medijima?
-
Sarafcina
@komi
Ako znas posao.... volontiraj, pravi sebi ime.
Napravi portal, ili nadji neki koji nije posjecen (nazovimo ga sjeban...ali ima ljude koji znaju tehnicki dio)... 50% forumskog vremena odvoji na pisanje za portal. Dobro bi bilo da je hostovan negdje vani i da je admin sa sto manje veza sa BiH (da ne bi bilo pritisaka). Ako se bojis pritiska na sebe, radi striktno pod pseudonimom.
Odradi nekoliko dobrih stvari i imaces materijal s kojim mozes da se pojavis nekome.
inace se slazem sa ulicarom, veze cine cuda. To je tako u svakom poslu
, a koliko su bitne, zavisi najvise od toga kakva ti je konkurencija i koliko je imas. naravno uvijek imas i ono sto je drzavno, gdje rijec preporuka ima sasvim drugo znacenje
.
Ako znas posao.... volontiraj, pravi sebi ime.
Napravi portal, ili nadji neki koji nije posjecen (nazovimo ga sjeban...ali ima ljude koji znaju tehnicki dio)... 50% forumskog vremena odvoji na pisanje za portal. Dobro bi bilo da je hostovan negdje vani i da je admin sa sto manje veza sa BiH (da ne bi bilo pritisaka). Ako se bojis pritiska na sebe, radi striktno pod pseudonimom.
Odradi nekoliko dobrih stvari i imaces materijal s kojim mozes da se pojavis nekome.
inace se slazem sa ulicarom, veze cine cuda. To je tako u svakom poslu
-
Slavko Klisura
Komi ,
Jesi li ti samo novinar ..ili znas i pisati ?
Ako znas i pisati , pisi , pisi , pisi i budi drugaciji/cija , naci ces svoje mjesto u nekoj od novina...I budi uporan/na ...
Jesi li ti samo novinar ..ili znas i pisati ?
Ako znas i pisati , pisi , pisi , pisi i budi drugaciji/cija , naci ces svoje mjesto u nekoj od novina...I budi uporan/na ...
-
Prenj
Lejla Babovic?ja wrote:moja prijateljica je novinarka, zaposlila se preko oglasa - niti je nekoga znala, niti je neko znao nju, nije imala ni preporuke, ni preveliko iskustvo (ni utjecajne roditelje nema) i odmah je startala u odlicnoj redakciji.
glede bakira - njega je progurao bas hadzifejzovic (pouzdano), ma kako to danas smijesno zvucalo..