Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidim na nekim drugim forumima niko i ne spominje ovaj dan , jedan od najtuznijih iz proslog rata . Narode moj , svi oni koji voli BiH i smatra je svojom , ne smije se ovo nikad zaboravit . Ako ovo zaboravimo kakvi smo to mi ljudi .
Nek je rahmet dushi i slava zrtvama ovog zlocina a zlocinci ako ne na ovom svijetu na onom svijetu cete dozivjeti pravu kaznu jer je Bog pravedan i sve vidi i sve zna
Nisam znao jednu jedinu osobu s Kapije a opet skoro da placem citajuci ovo(i gledajuci). Kako neko moze nesto tako uradit? Sta su im smetali mladi Tuzle i BiH? Sta im je smetao mali Sandro od 2 godine? Zasto je morao poginut? Zasto su im sve te zrtve smetale? Kako neko poslije ovoga moze reci da podrzava "RS". Ovo je "RS"! Ovo je cetnistvo! Ovo je fasizam! Pa dobro pogledajte i vidite sta rijec "velika Srbija" znaci! Ovo cak nisu bili sehidi i poginuli borci koji su bar pali u bitci braneci sebe nego neduzna civilna mladost! Nemam sta reci osim neka im je rahmet i pokoj a zlocincima zasluzena kazna! Ovo je bio dio agresije i genocida i za to moraju odgovarat jer ovdje nisu ginuli samo jedni, ovdje su ginuli svi Tuzlaci bez obzira na naciju jer su im(agresorima) kao takvi smetali. Smetali su im i tako ih ubise! Ali nece ubit nase pamcenje i zelju za pravdom! Neka se i zastidi cijeli UN i zapadni svijet sto su ovo dopustili! Opet kazem vjecni rahmet i pokoj zrtvama i zasluzena kazna zlocincima!
Jednom prilikom sam postavio pitanje na forumu istocnog Sarajeva u vezi masakra na Kapiji. Izvjesni lik sa tog foruma, koji je ocito upoznat sa situacijom u TZ, sto prije, za vrijeme i poslije rata, mi je odgovorio da je to bila odmazda za pocinjenje ''zlocine nad srbima u tz koloni 15. maja '92.'', pritom aludirajuci i na fantomske tuzlanske logore !!!
Daljni komentar je suvisan.
Svaki put kada prodjem pokraj memorijalnog na Banji stegne me...
neka im je rahmet i laka zemlja!!
tog dana cu se uvijek sjecati.bio u holandiji i na vijestima javljaju o masakru u tuzli.izlazim sa sestrom napolje da malo udahnem svjezeg zraka i da dodjem sebi.a napolju neka festa ,holandjani se opijaju i vesele.to me je jos vise dotuklo.