ZASTO SU samo muslimani TERORISTI ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

pravi-put wrote:
O ovoj temi nije sigurno pisano ovdje, a pise se o hiljadu drugih gluposti.
Ovdje ali i na vecini demokratskih foruma vodi se bas kampanja o islamskim fundamentalistima, tako da me to iritira i navodi na kontra ofantinu, ... i prije ce biti da sam ja nekome njegovu kampanju pobrko, kego sa dam ucestvujem u nekoj kvazi kampanji.
Ja sam tebi vec jedanput rekao obidji muslimane u Republici srbskoj, i takozvanoj Herzeg Bosni, a obidji Bosanske Katolike i pravoslavce tamo gdje su muslimani vecina pa ce ti mnoge stvari biti jasnije, ali ti opet samo na osnovu Sarajeva procijenjujes cijelu BiH.
Ovo je cista laz u Bosni se nikada nije bolje zivjelo, samo sto narod trosi pare na stvari koje su im manje vise ne potrebne. Mi bi da neradimo, a da trosimo ...
Osim toga pogledaj gradove gdje zive vecinom Bosanski katolici, vecina stanovnistva je zaposlena, a vecina povratnika je bez posla, zasto je to normalno, zasto nije i ne smije biti tako u Zenici ili Sarajevu?
Mislim da bi ti trebala da priznas sama sebi neke stvari, ako se vec bojis da dodju u javnost!

I za kraj nisma provokator i ne radim nilalvu kampanju, ali zelim pravdu i ravnopravnost za sve istu, i da se istina o svakome iznese makar ona na izgled bila provokativna i kontraproduktivna,... istina moze samo pomoci zblizavanju, anikako povecanju tenzija.
Opstina Jezero, cca 2000 stanovnika...vratili se i muslimani...i svima jednako tesko...nema se posla, zatvorile se okolne SFORove baze pa ni kafici ne rade vise...prodaju CDove na cesti...i tesko im...bez obzira jesu li ovi ili oni...

Mrkonjic Grad: 23.000 stanovnika sa okolnim selima...
Dzamija obnovljena, sve radi , sve je prividno ok, ali ni tamo nemaju bogzna sta para i zivota...i isto gladuju i srbi i muslimani....
ako ima kakvih problema i incidenata, oni su licne prirode....
sta sad ja trebam reci da su srbi ugrozeni u Sa jer se u malo kojoj mesinic moze naci raznovrsan program krmetine?
pravi pute, razmisli sta pises pa onda postiraj....
na kraju, JA SAM UGROZENA jer sam okruzena ugrozenim srbima hrvatima i muslimanima i ne date mi da zivim na miru ...
Pearl

Post by Pearl »

pravi-put wrote:Pear1 - usput mozes li nam reci sta znaci tvoj nik, ovo nije muslimansko ime?!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e sad me stvarnmo nasmija.. jel tebi "pravi-put" ime????... ovo je NICK a ne ime..

kao prvo, ne prozivaj me za nesto sto ti nisam rekla.. drugo, da fino procitas moje postove do sad bi skontao da sam zensko - samo dokaz da uopste ne citas sta ti se napise, nego donosis neke svoje nidje veze zakljucke...

a sto se tice nicka, uzet je iz jedne knjige u kojoj se izmedju ostalog govori o licemjerstvu katolickog svestenika koji je zaceo dijete i hrabrosti majke djeteta da ga ne otkrije..

a o tome koliko si ti sadake nakupio ce valjda da sudi Bog, tako si bar ti rekao, pa nemoj sebi da skaces u usta sa oprecnim izjavama, da te Bog ne prozove na sudnji dan radi samoljublja ... o mojim djelima i onome sta sam ja uradila za druge neces ni ti ni bilo ko drugi da sudi, jer sam ja to uradila iz ljubavi prema ljudima a ne iz straha od boga niti da bi me drugi hvalili, niti da sama sebe hvalim kao ti :zzzz:

savjet: ne uzimaj moj NICK u usta ako nemas nesto pametno da mi kazes, napadanje ti za sad super ide...
rashid

Post by rashid »

ztluhcs wrote:@pravi-put jesi li pročitao ono što sam napisao? Jesi li razmislio o tome? Jesi li skontao oko čega se ovaj svijet vrti?
Oko sunca? :D ... jos bolje ... oko pravoga puta? :-)
pravi-put

Post by pravi-put »

IDEA
Slažem se. "pravi-put" kao da je ovde na zadatku. Možda za ovo i pare prima jer mi nije jasno od čega živi kada može po cijeli dan drugima "soliti pamet" kako se treba ponašati i šta treba raditi.
Radi li išta konkretno ... ili živi na tuđi račun ... ili možda zabušava ... kako li mu to vjera dopušta.

I baš me zanima gdje će mene "pravi-put" po niku svrstati
Jesam na svom vjerskom zadatku, da cuvam cast muslimana, i da je branim koliko mogu, ... plata ce insallah biti na onome svijetu. Na ovom svijetu se radi i sije , a tamo se beru plodovi naseg truda.
Meni licno je drago kada me neko podsjeti na dobro, na korisno, na lijepo ,... i opomene na stetno.
Privatnik sam 6. god, i mislim da mi to daje dovoljnoi slobode i hrabrosti da pisem ono sto na glas razmisljam !
Svrstao sam te u neoprijedeljene, a ako si musliman/ka oslobodi se straha i kompleksa, zivi dostojanstveno, ... kukavice umiru svaki dan, a hrabri samo jednom, na ovome svijetu!

ztluhcs
Ne mogu, samo nisu nacrtani pa treba malo razmisliti oko njih... Treba promijeniti malo štivo koje čitaš, pročitati i nešto nevezano za vjeru, malo se okrenuti oko sebe, malo disati i razmišljati...
Ti zivis po knjigama i teorijama, prakticni dio zivota je puno drugaciji, njega upoznti kroz ljude, vrijeme i situacije je daleko korisnije nego samo knjige citati, ali usporedno, teorija i praksa je sigurno najbolje!

mIRCerka
Opstina Jezero, cca 2000 stanovnika...vratili se i muslimani...i svima jednako tesko...nema se posla, zatvorile se okolne SFORove baze pa ni kafici ne rade vise...prodaju CDove na cesti...i tesko im...bez obzira jesu li ovi ili oni...

Mrkonjic Grad: 23.000 stanovnika sa okolnim selima...
Dzamija obnovljena, sve radi , sve je prividno ok, ali ni tamo nemaju bogzna sta para i zivota...i isto gladuju i srbi i muslimani....
ako ima kakvih problema i incidenata, oni su licne prirode....
sta sad ja trebam reci da su srbi ugrozeni u Sa jer se u malo kojoj mesinic moze naci raznovrsan program krmetine?
pravi pute, razmisli sta pises pa onda postiraj....
na kraju, JA SAM UGROZENA jer sam okruzena ugrozenim srbima hrvatima i muslimanima i ne date mi da zivim na miru ...
Imas li podatke iz Jajca, posto vidim da si sa tog kraja?
Koliko se muslimana vratilo na svoja radna mjesta, u hidrocentrali, u opstini, u policiji ... pstt, nesmijemo o tome, osjetljiva tema !
A to da si UGROZENA pozali se svome muzu, neka se malo pobrine za tebe, umjesto foruma. :razz:

Pear1
savjet: ne uzimaj moj NICK u usta ako nemas nesto pametno da mi kazes, napadanje ti za sad super ide...
Nastavi sa dobrocinstvom prema ljudima, ali na prvo mjesto stavi svoju namjeru, zasto to radis?

Ako nije zbog Boga i nagrade od njega za tvoj trud, brzo ces se procuti kod ljudi, ali brzo ce te i zaboraviti, jer tvoja nagrda je onda samo za ovaj svijet.
Pricas babi kako da odgAja djecu !

rashid
Oko sunca? ... jos bolje ... oko pravoga puta?
Reci im rashide!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Imas li podatke iz Jajca, posto vidim da si sa tog kraja?
Koliko se muslimana vratilo na svoja radna mjesta, u hidrocentrali, u opstini, u policiji ... pstt, nesmijemo o tome, osjetljiva tema !
A to da si UGROZENA pozali se svome muzu, neka se malo pobrine za tebe, umjesto foruma. Razz
JAjce? e tu su ti lazni podaci..navodno se vratilo puno ljudi, al maldog svijeta malo ima...i ne, ja nisam iz tih krajeva, ali isto tako nemam konjske amove ko neki pa pratim citam pitam...
:D

uzivaj ti u svojoj borbi protiv ...protiv cega god da se boris :D

Zdravo
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

pravi-put wrote: prakticni dio zivota je puno drugaciji, njega upoznti kroz ljude, vrijeme i situacije je daleko korisnije nego samo knjige citati
Eto skontao si, sad samo primjeni :)

Missed the point 3 times in a row! Ti si moj novi idol!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by ztluhcs on 24/05/2006 15:57, edited 2 times in total.
zena21

Post by zena21 »

Jesam na svom vjerskom zadatku, da cuvam cast muslimana, i da je branim koliko mogu, ... plata ce insallah biti na onome svijetu. Na ovom svijetu se radi i sije , a tamo se beru plodovi naseg truda.

No comment :zzzz: :zzzz:
pravi-put

Post by pravi-put »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo je tvoj Dzemat ß
Svi izgledate isto, ko jedan --. :P

Jarane , cuvaj se teorije .. :D
pravi-put

Post by pravi-put »

Minnela
Ne moras ti razmisljati kao vecina i svako mzoe reci svoje misljenje, ali ti nameces svoje i uvjeren si da sve znas i da si samo ti u pravu...Opet kazem,ponasas se kao da si sam Bog pa znas gdje ce ko..Vidim siguran si i za sebe da ces u dzennet?? hmmmmm... ...
De ba odosmo sa teme, ja cu iznositi svoje a vi vase stavove,... kako ti mogu nesto nametnuti, ako ti sama neces prihavtiti,... kako?

Nisam nista drugo nego samo Allahov pokorni rob, a da mogu ikoga uputiti uputio bih vas da se raspravljamo :-D
I za Dzennet se borim kao i svaki drugi vjernik, da li je dovoljno, iskreno i ispravno, mogu tek nakon smtri saznati ! Insallah da jesam uspio, nadam se bar , ali treba izdrzati do kraja ! Nema povlacenja, samo naprijed !
rashid

Post by rashid »

@pravi-put:

Super to da si vjernik i to. Ali imas jednu gresku ... licis mi na jednog heodzu. Ti ako vjerujes u boga i to sve ... to je Ok ... ali vjera je za tebe ... ti se molis da bude tebi dobro ... ti se molis za svoju korist. A to sta trenutno radis, je napadanje ljudi sa "islamom". Vjera je super stvar, ALI MORA SE ZNATI GDJE SU GRANICE! A ti jih malo prelazis.

Selam, bok, zdravo ... kako je pravo :)
IDEA

Post by IDEA »

Ovo je možda odgovor na pitanje zašto vlada takvo mišljenje. Citat je preuzet sa teme Sarajevo:
DonDavudes wrote:
nezavisne novine wrote: Uvredljivi natpisi osvanuli u Ilidži kod Sarajeva

Grafiti protiv Srba, Danske i Izraela
D. MUMINOVIĆ

SARAJEVO - U ilidžanskom naselju Pejton jučer ujutro su na fasadama nekoliko stambenih zgrada osvanuli grafiti s antisrpskim, antisemitskim i antidanskim porukama.

Na više zgrada u Ulici Josipa Slavenskog crnim slovima su bili ispisani grafiti "Smrt Srbima", "Smrt Dancima" i "Smrt Izraelu".

Nedaleko od ovih, druge parole poručivale su da je "Džihad naša sudbina" i "Islam je istina" te nekoliko puta zasebno "Džihad". Uz grafite su bili naslikani muslimanski simboli polumjeseca i zvijezde.

Policija ne zna ko je napisao uvredljive grafite.

"Od građana smo dobili dojavu i sada se vrši istraga. Nismo još nikoga uhapsili, ali zaista sve radimo na otkrivanju autora grafita", kazao je Jusuf Zornić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo. Građani koji žive u naselju Pejton redom su osuđivali pisanje ovih uvredljivih grafita.

"Mene kao Sarajliju je stid da se ovako nešto dešava. Najgore je što ovo nije prvi put. Mislim da bi policiji trebali dati više sile u ruke, pa kada jednom uhvate ove primitivce da učine nešto da drugima nikad ne padne na um da ovako nešto rade", kazao je Mirsad Skender.

I penzionerka Sena Šunjić, koja stanuje u jednoj od zgrada, zalaže se za oštriju reakciju policije.

"I ja sam muslimanka, ali mi nikad ne bi palo na um da ovako nešto uradim. To su sigurno uradile one primitivne bradate spodobe, isti oni koji su skoro pred ambasadama palili zastave drugih država, bez obzira što su to redom naše prijateljske zemlje", kazala je Šunjićeva.

U prijepodnevnim satima, odmah po završetku policijskog uviđaja, neki od uvredljivih grafita su prefarbani.

Niko ove poruke nije želio povezivati s nedavnim protestom u Sarajevu na kojem su muslimani osudili uvredljive karikature poslanika Muhameda, objavljene u danskim i još nekim medijima u zapadnoj Evropi.

Ekstremistima je očito dato previše medijskog prostora tako da vlada opće mišljenje da su svi isti.
A nisu - sva sreća - pa nisu ni svi na ovom forumu "pravi-put".
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

@Pravi-put
Boga ako ima, stvorio je religije da iskusa ljude kao ti, koji tvrde da je njihova vjera "prava". Po cemu je prava, zasto, imas li dokaze da je prava, kakva je to "kriva" religija u kojoj ljudi vjeruju u tog istog Boga u kojeg ti vjerujes?
Jer Bog je jedan, zar ne???????
Previse kontradiktornosti i premalo vjere u Boga i ljude. A za tvoju informaciju, to je kaznjivo od tog tvog istog Boga.

Mene ne prepadaju te tvoje prijetnje dzehenemom i paklenom vatrom. Valjda trebas da vjerujes u sve to da te prepadne :roll: .
Ali i dalje vjerujem da je ljudska glupost beskrajna :zzzz:
Pearl

Post by Pearl »

kako moze biti lijep zivot proveden u strahu, pa makar taj strah bio i od Boga (i svega vezanog uz to)...

ako sve sto radis radis radi nagrade na onom svijetu i iz straha da ne odes u Dzehenem ne nameci se kao moralista, ti si tada samo kukavica.. moralni i ljudi ciste duse su oni koji cine dobra djela ne iz straha nego iz ljubavi...

procitala sam na drugim temama da se pravog-puta odricu i njegova "braca" radi radikalnih stavova, pa nemam vise sta da mu kazem na ovu temu...

ugodan vam ostatak dana....
Beslija

Post by Beslija »

čitam ove teme (posto sam novi) i ova je totalno najzanimljivija do sada...

po meni...

1. Muslimani su teroristi zato sto to odgovara Americi....nafta , ja sam siguran da Koreanci zive u Iraqu , oni bi bili teroristi...jednostavno se trazi izgovor kako bi america mogla napasti zemlje bogate naftom...

2. Mislim da je svaki covjek vjernik , jer je jednostavno roden sa tim moralnim segmentom.....kad ste god u pravoj nevolji(kao sto je rat) svi se vi lagano molite bogu.....
Samo je veoma tesko odvojiti se od uzivanja u alkoholu , sexu itd......

3. Nemojte napadati covjeka tako , ovo je demokratija , covjek izrazava svoje misljenje(koje nimalo nije pogresno) , mislim da biste trebali argumentovano razgovarati o temi....

eto , nekoliko misli od mene.... 8-)
spongebob

Post by spongebob »

e jebi ga ako je ovo tebi jedno te isto...onda ti nisi normalan :D
beharrr

Post by beharrr »

Beslija wrote:čitam ove teme (posto sam novi) i ova je totalno najzanimljivija do sada...

po meni...

1. Muslimani su teroristi zato sto to odgovara Americi....nafta , ja sam siguran da Koreanci zive u Iraqu , oni bi bili teroristi...jednostavno se trazi izgovor kako bi america mogla napasti zemlje bogate naftom...

2. Mislim da je svaki covjek vjernik , jer je jednostavno roden sa tim moralnim segmentom.....kad ste god u pravoj nevolji(kao sto je rat) svi se vi lagano molite bogu.....

3. Nemojte napadati covjeka tako , ovo je demokratija , covjek izrazava svoje misljenje(koje nimalo nije pogresno) , mislim da biste trebali argumentovano razgovarati o temi....

eto , nekoliko misli od mene.... 8-)
Auuu sta im nabroja :D :kravata: ali ipak si :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply