Opstina Jezero, cca 2000 stanovnika...vratili se i muslimani...i svima jednako tesko...nema se posla, zatvorile se okolne SFORove baze pa ni kafici ne rade vise...prodaju CDove na cesti...i tesko im...bez obzira jesu li ovi ili oni...pravi-put wrote:
O ovoj temi nije sigurno pisano ovdje, a pise se o hiljadu drugih gluposti.
Ovdje ali i na vecini demokratskih foruma vodi se bas kampanja o islamskim fundamentalistima, tako da me to iritira i navodi na kontra ofantinu, ... i prije ce biti da sam ja nekome njegovu kampanju pobrko, kego sa dam ucestvujem u nekoj kvazi kampanji.
Ja sam tebi vec jedanput rekao obidji muslimane u Republici srbskoj, i takozvanoj Herzeg Bosni, a obidji Bosanske Katolike i pravoslavce tamo gdje su muslimani vecina pa ce ti mnoge stvari biti jasnije, ali ti opet samo na osnovu Sarajeva procijenjujes cijelu BiH.
Ovo je cista laz u Bosni se nikada nije bolje zivjelo, samo sto narod trosi pare na stvari koje su im manje vise ne potrebne. Mi bi da neradimo, a da trosimo ...
Osim toga pogledaj gradove gdje zive vecinom Bosanski katolici, vecina stanovnistva je zaposlena, a vecina povratnika je bez posla, zasto je to normalno, zasto nije i ne smije biti tako u Zenici ili Sarajevu?
Mislim da bi ti trebala da priznas sama sebi neke stvari, ako se vec bojis da dodju u javnost!
I za kraj nisma provokator i ne radim nilalvu kampanju, ali zelim pravdu i ravnopravnost za sve istu, i da se istina o svakome iznese makar ona na izgled bila provokativna i kontraproduktivna,... istina moze samo pomoci zblizavanju, anikako povecanju tenzija.
Mrkonjic Grad: 23.000 stanovnika sa okolnim selima...
Dzamija obnovljena, sve radi , sve je prividno ok, ali ni tamo nemaju bogzna sta para i zivota...i isto gladuju i srbi i muslimani....
ako ima kakvih problema i incidenata, oni su licne prirode....
sta sad ja trebam reci da su srbi ugrozeni u Sa jer se u malo kojoj mesinic moze naci raznovrsan program krmetine?
pravi pute, razmisli sta pises pa onda postiraj....
na kraju, JA SAM UGROZENA jer sam okruzena ugrozenim srbima hrvatima i muslimanima i ne date mi da zivim na miru ...