Nezavisna Crna Gora?

Post Reply

Nezavisna Crna Gora?

DA
78
90%
NE
9
10%

Total votes: 87

gavrilo

Post by gavrilo »

bosan wrote:Crnogorci mogu da zive od turizma i to dobro.Sta se imaju skim zajebavat.

pa moze mostar i neum takodjer od turizma da zivi, sta se imaju s kim zajebavat :D
Nina_1

Post by Nina_1 »

nece njima biti lako ako se odvoje. oni zive od srbije. bila sam tamo, skoro svi proizvodi su im iz srbije.
spongebob

Post by spongebob »

bosan wrote:Crnogorci mogu da zive od turizma i to dobro.Sta se imaju skim zajebavat.
Mogu isto kao sto je davnih dana mogla i Albanija, Tunis, Maroko, Alzir, Egipat da ne nabrajam...
Qler

Post by Qler »

gavrilo wrote:

pa moze mostar i neum takodjer od turizma da zivi, sta se imaju s kim zajebavat :D
e hebi ga gavro :) glupo poredenje :) moze onda i opstina Novo Sarajevo sama da zivi :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

gavrilo wrote:
Vodenjak wrote:Osim toga, samo na tranzitu robe iz Srbije do mora bilo bi podosta love... :D

u slucaju nezavisnosti, bih ima sansu da taj tranzit preusmjeri preko svoje teritorije. ako budu znali... :-?
Nadati se, ipak, da ce sve proci u miru... :(

A sto se tice puteva...
Sve ce to leci na svoje i prirodni tokovi ce se jednog dana nastaviti...
Ne samo tamo vec se nadam i kod nas u Bosni! :oops:
bosan

Post by bosan »

gavrilo wrote:

Moze i Kabil pekar da zivi od svojih kifli al ne moze da se "otcepi" :D :D
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Bas sam skoro cito da i Vojvodina hoce van, najbolje je tako svak za sebe. Nekadasnja ideologija nestaje polahko....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Bosanac_21 wrote:Bas sam skoro cito da i Vojvodina hoce van, najbolje je tako svak za sebe. Nekadasnja ideologija nestaje polahko....
Ideologija? :? :shock:
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Vodenjak wrote:
Bosanac_21 wrote:Bas sam skoro cito da i Vojvodina hoce van, najbolje je tako svak za sebe. Nekadasnja ideologija nestaje polahko....
Da, ideologija velike drzave svih, jednih, pod jednim krovom
senada

Post by senada »

Crna Gora, kao i Hrvatska ima geografski dobar polozaj... otvorena je morem prema svijetu a samim tim pored turizma ima daleko vecu prednost za ekonomsko privredni procvat, uvoz, izvoz, trgovina, protok ljudi, roba... ali bez Srbije i srbijanske politike na grbaci... ode Milosevicev balkon s pogledom na sinje more...

...medjutim sigurno je da ce SAMA Srbija BEZ POMOCI "svjetkih saveznika" da bi velikosrbijanski vozdovi ocuvali na vlasti, pokusati isprovocirati sukobe, koristeci se svim "raspolozivim sredstvima", pa i manjim BH entitetom, ali tada bi Vojvodina dobila svoju sansu za samostalnost.... Madjari bi trazili svoj dio...

...u cijeloj toj prici nama treba biti jedino bitna normalizacija nase drzave... ALI nasi velikosrpski, velikobosnjacki i velikohrvatski vozdovi ZELJNO ocekuju veliku guzvu kako bi se "s' razlogom" nastavio "nametnuti nam izvana" drzavni kontinuitet...tj. kako bi i oni opstali na vlasti i svi ocuvali svoj nacionalni tor....
Last edited by senada on 14/05/2006 20:44, edited 1 time in total.
winetou

Post by winetou »

Cijela Afrika bi mogla živjeti od turizma...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Nema normalizacije stanja u BIH dok neki se raduju stvaranju beogradskog pasaluka....necu sebi nemoj ni drugome.
senada

Post by senada »

winetou wrote:Cijela Afrika bi mogla živjeti od turizma...
mijesas kruske i jabuke... zasto je onda u cijeloj Africi natalitet konstantno u porastu a kod nas je u porastu bijela kuga i mortalitet?
bosan

Post by bosan »

Pa oni imaju bas sve preduslove za napredak.Nema ih puno ,imaju more i luke .E jedino ako su blesavi kao mi onda im dzaba sve.
senada

Post by senada »

bosan wrote:Pa oni imaju bas sve preduslove za napredak.Nema ih puno ,imaju more i luke .E jedino ako su blesavi kao mi onda im dzaba sve.
...mi smo blesaviji samo sto nase ludilo, ili kako to lijepo rece A.Hemon, nase pomracenje uma i kako nas opjevase nase Letu Stuke nas primitivizam geografski pokrivamo blizinom savremenih civilizacija... ne mislim sa ex.Ju. republikama nego sa sirokim evropskim pojasem... smo recimo pritegnuti ludaci... :oops:

:faraon: :faraon1: :bih:
Fair Life

Post by Fair Life »

lampard wrote:nadam se da nece,crna gora bez srbije ne moze i ne smije,oni su prirodno 1 cjelina i trebaju se drzati skupa.
Smjela je i mogla ranije...

Image

Image
Image
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nina_1 wrote:nece njima biti lako ako se odvoje. oni zive od srbije. bila sam tamo, skoro svi proizvodi su im iz srbije.
Ova me recenica podsjeti na 1990-1991. Tako su isto pricali kada se odvajala Slovenija, pa Hrvatska pa onda i BiH. Tako je pricao moj najbolji drugi iz srednje skole koji je par godina prije rata po svesci uveliko pisao cetnicke parole i znao vecinu cetnickih pjesama... :( Crna Gora ce biti nezavisna, a Srbi da dignu citave armije Kineza i Rusa to nece moci sprijeciti. Crna Goro, neka ti je srecna zasluzena nezavisnost... :)
zzzzz

Post by zzzzz »

Hadzi-Murat wrote:Do sad sam primjetio dvije teze protiv crnogorske nezavisnosti:

1.Destabilizacija BiH.
2.Albanci jedu Crnogorce.

Po meni, i jedna i druga teza aludiraju na neki strah, izmisljeni strah...

...Kako stvari stoje prema nekim analizama, Bosnjaci imaju priliku da presude Crnoj Gori...

...da se mene pita, glasao bih za nezavisnot...
A zna se odakle te teze dolaze, od onih koji vjecno drugima objasnjavaju kako ce ih zlo zadesiti ako nisu s njima u kolu i to iskljucivo uz njihovu muziku.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

zzzzz wrote:
Hadzi-Murat wrote:Do sad sam primjetio dvije teze protiv crnogorske nezavisnosti:

1.Destabilizacija BiH.
2.Albanci jedu Crnogorce.

Po meni, i jedna i druga teza aludiraju na neki strah, izmisljeni strah...

...Kako stvari stoje prema nekim analizama, Bosnjaci imaju priliku da presude Crnoj Gori...

...da se mene pita, glasao bih za nezavisnot...
A zna se odakle te teze dolaze, od onih koji vjecno drugima objasnjavaju kako ce ih zlo zadesiti ako nisu s njima u kolu i to iskljucivo uz njihovu muziku.
Apsolutno, evo ti primjer Kosova. U Srbiji i krajnja ljevica govori kako ce nezavisnost Kosova u BiH izazvati destabilizaciuju i kako bi to bio presedan sa posljedicama. Mislim da ni Spliberg u svojim najboljim SF izdanjima ne bi mogao zamisliti sta o tome misle Radikali. :roll:
wels

Post by wels »

lampard wrote:nadam se da nece,crna gora bez srbije ne moze i ne smije,oni su prirodno 1 cjelina i trebaju se drzati skupa.

A,ako se ipak Crna Gora otcjepi, nek se i Srbija otcjepi od njih.
Ko ih shisha.
:D
Meshtar

Post by Meshtar »

Šta god ovdje pisali, i ma koji razlozi bili za ili protiv otcjepljenja, do njega će sigurno doći. Stanovnici CG mogu sasvim fino živjeti od novca koji naprave u svojoj zemlji.
kekec

Post by kekec »

Bosanac_21 wrote:
Vodenjak wrote:
Da, ideologija velike drzave svih, jednih, pod jednim krovom
Mislis na ideologiju ujedinjene Evrope? :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

je l' hoces da kazes da je bolje da se rs otcjepi :-) :oops: :oops: tako svako za sebe :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Smijesno je porediti RS sa CG....nidje veze. Sto se Vojvodine tice, nema sanse, tamo je poso' zavrsen sa 8. ofanzivom kad su Srbi postali vecina u toj pokrajini.
kekec

Post by kekec »

Ako se nastavi "nacionalno" razmisljati,
svi cemo mi zivjeti u "pasalucima". :roll:
A Evropa pici naprijed.
Post Reply