bosan wrote:Crnogorci mogu da zive od turizma i to dobro.Sta se imaju skim zajebavat.
pa moze mostar i neum takodjer od turizma da zivi, sta se imaju s kim zajebavat
e hebi ga gavrogavrilo wrote:bosan wrote:Crnogorci mogu da zive od turizma i to dobro.Sta se imaju skim zajebavat.
pa moze mostar i neum takodjer od turizma da zivi, sta se imaju s kim zajebavat
Nadati se, ipak, da ce sve proci u miru...gavrilo wrote:Vodenjak wrote:Osim toga, samo na tranzitu robe iz Srbije do mora bilo bi podosta love...
u slucaju nezavisnosti, bih ima sansu da taj tranzit preusmjeri preko svoje teritorije. ako budu znali...
Da, ideologija velike drzave svih, jednih, pod jednim krovomVodenjak wrote:Ideologija?Bosanac_21 wrote:Bas sam skoro cito da i Vojvodina hoce van, najbolje je tako svak za sebe. Nekadasnja ideologija nestaje polahko....![]()
...mi smo blesaviji samo sto nase ludilo, ili kako to lijepo rece A.Hemon, nase pomracenje uma i kako nas opjevase nase Letu Stuke nas primitivizam geografski pokrivamo blizinom savremenih civilizacija... ne mislim sa ex.Ju. republikama nego sa sirokim evropskim pojasem... smo recimo pritegnuti ludaci...bosan wrote:Pa oni imaju bas sve preduslove za napredak.Nema ih puno ,imaju more i luke .E jedino ako su blesavi kao mi onda im dzaba sve.
Ova me recenica podsjeti na 1990-1991. Tako su isto pricali kada se odvajala Slovenija, pa Hrvatska pa onda i BiH. Tako je pricao moj najbolji drugi iz srednje skole koji je par godina prije rata po svesci uveliko pisao cetnicke parole i znao vecinu cetnickih pjesama...Nina_1 wrote:nece njima biti lako ako se odvoje. oni zive od srbije. bila sam tamo, skoro svi proizvodi su im iz srbije.
A zna se odakle te teze dolaze, od onih koji vjecno drugima objasnjavaju kako ce ih zlo zadesiti ako nisu s njima u kolu i to iskljucivo uz njihovu muziku.Hadzi-Murat wrote:Do sad sam primjetio dvije teze protiv crnogorske nezavisnosti:
1.Destabilizacija BiH.
2.Albanci jedu Crnogorce.
Po meni, i jedna i druga teza aludiraju na neki strah, izmisljeni strah...
...Kako stvari stoje prema nekim analizama, Bosnjaci imaju priliku da presude Crnoj Gori...
...da se mene pita, glasao bih za nezavisnot...
Apsolutno, evo ti primjer Kosova. U Srbiji i krajnja ljevica govori kako ce nezavisnost Kosova u BiH izazvati destabilizaciuju i kako bi to bio presedan sa posljedicama. Mislim da ni Spliberg u svojim najboljim SF izdanjima ne bi mogao zamisliti sta o tome misle Radikali.zzzzz wrote:A zna se odakle te teze dolaze, od onih koji vjecno drugima objasnjavaju kako ce ih zlo zadesiti ako nisu s njima u kolu i to iskljucivo uz njihovu muziku.Hadzi-Murat wrote:Do sad sam primjetio dvije teze protiv crnogorske nezavisnosti:
1.Destabilizacija BiH.
2.Albanci jedu Crnogorce.
Po meni, i jedna i druga teza aludiraju na neki strah, izmisljeni strah...
...Kako stvari stoje prema nekim analizama, Bosnjaci imaju priliku da presude Crnoj Gori...
...da se mene pita, glasao bih za nezavisnot...
Mislis na ideologiju ujedinjene Evrope?Bosanac_21 wrote:Da, ideologija velike drzave svih, jednih, pod jednim krovomVodenjak wrote:Ideologija?Bosanac_21 wrote:Bas sam skoro cito da i Vojvodina hoce van, najbolje je tako svak za sebe. Nekadasnja ideologija nestaje polahko....![]()