Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mIRCerka wrote:PRENJ,
singapurski model je vise nego odlican. Naime, batine ni novcane kazne ne mogu poluciti takve rezultate kakve moze JAVNA OFIRAZA/BLAMAZA....
Stavise, Singapur je jedna od rijetkih zemalja za koju nam vize nisu potrebne, tako da mozemo vrlo jednostavno istraziti na koji je nacin cijela stvar tamo organizovana.
obzirom da smo dobili ministarstvo okolisha, trebali bismo mi malo istraziti i njima poslati podatke...
red je da konacno zarade svoju platu...
vodolija_33 wrote:Mirci... khm... mislim da mi duguješ nešto i naDAM se da si nešto naučila iz svega .... a to je, da još uvijek ima zelenih (ekologa) među nama :D
dug ti je na floppy disketi... khm...i nemojte mi zachatavat temu kad drobim ozbiljno...
edu, politicke opcije me ne interesuju...smece nema stranacku pripadnost...
Prenj wrote:Da probamo iz ovog singapurskog primjera srociti zakon?
PS. Drzite se teme please, inace cemo gumicu aktivirati.
pa ako mozes naci taj zakon, mozemo ga prevest i adaptirat i poslati ministarstvu....
i onda bi eko policija nadgledala radove...
Ma kakva naša eko policija... njima bi opet neko od "kažnjenika" moga gurnuti u džep 10-20KM pa da dobije "pomilovanje" da valjaju ne bi bili smetjarska država
Treba osnovat neku komisiju ili nešto sl. i samo po praavlima , molim lijepo.... ni po babi ni po stričevima... pa ko "voli" nek izvoli...
Prenj wrote:Da probamo iz ovog singapurskog primjera srociti zakon?
PS. Drzite se teme please, inace cemo gumicu aktivirati.
pa ako mozes naci taj zakon, mozemo ga prevest i adaptirat i poslati ministarstvu....
i onda bi eko policija nadgledala radove...
Ma kakva naša eko policija... njima bi opet neko od "kažnjenika" moga gurnuti u džep 10-20KM pa da dobije "pomilovanje" da valjaju ne bi bili smetjarska država
Treba osnovat neku komisiju ili nešto sl. i samo po praavlima , molim lijepo.... ni po babi ni po stričevima... pa ko "voli" nek izvoli...
Mrzim akd si tako u pravu...ali, ima nade...nadzornici mogu biti recimo volonteri CK i raznih ekoloskih udruzenja...ili cak ekoloshke sekcije srednjih skola...
zamisli blamaze....utovare ti metlu, tebi 28 godina, moras mesti a CUVAR ti je dijete od 16 godina...u zemlju propast...
haj kad skontate prijedlog zakona..pa kad dobije parlamentarnu vecinu..javite mi kolike ce kazne biti.. ..da znam koliko da im ponudim na "licu mjesta"..
vodolija_33 wrote:
Moguce je i tome doskociti.
Rezultati rada tj. nerada eko policije su lako uocljivi i vidljivi, ako pogledas smece po nasim parkovima i rijekama. A cijela jedna armija nezaposlenih ceka na radna mjesta.
edu wrote:haj kad skontate prijedlog zakona..pa kad dobije parlamentarnu vecinu..javite mi kolike ce kazne biti.. ..da znam koliko da im ponudim na "licu mjesta"..
edu wrote:haj kad skontate prijedlog zakona..pa kad dobije parlamentarnu vecinu..javite mi kolike ce kazne biti.. ..da znam koliko da im ponudim na "licu mjesta"..
Vingo wrote:
(Gumica mi ne gine, ma koliko nerazgradiva ona bila)
Joj ali kakite više to sa gumicama koji vam je ba ljudi ako si je ti zaslužila i ja sam i još par njih jebo te ni jedna tema nema a da makar malo ne spomenete gumice i brisanje i moderiranje
Valjda smo ovdje da komentarišemo pa da se i nasmijemo... relax
Vingo wrote:Stvarno mi nije jasno zasto potjenjujete decka misleci da ja njega necemu ucim....?!
(Gumica mi ne gine, ma koliko nerazgradiva ona bila)
VINGO, zasto ne procitas ono sto je on sam napisao...
edu
PorukaUpisano: 11/05/2006 12:53
dobra vijest?..ne znam..moram pitati vingolinu.. Very Happy Very Happy Very Happy
mi edua volimo...i citamo sta pise....
sta vam god kaze - laze.. ..istina je da postoji neki ljudi sa kojima mi je zabranjeno pisanje..cak..koliko je to uzelo maha.. ..imam i zabranu citanja (sic!)..komentara koji dolaze od odredjenih osoba.. ..nadam se da ce se ovo stanje brzo promijeniti..
Zakon je pravljen po mjeri zagadjivaca, kazne su vise no smijesne
Član 49.
Novčanom kaznom od 1.000,00 KM do 10.000,00 KM kaznit će se za prekršaj pravno lice ako:
-pogoršava postojeće stanje nakon slanja obavijesti o pokretanju postupka za proglašenje područja zaštićenim;
-prekrši zabranu utvrđenu propisom o proglašenju područja prirode zaštićenim;
-izradi plan ili projekt koji ima značajan uticaj na zaštićena područja u Evropi;
-vrši radnje koje su zabranjene odredbama ovog zakona;
-unosi nove vrste suprotno odredbama ovog zakona;
-ponovno unosi nestale životinje i biljke;
-ne obavijesti Federalno ministarstvo o pronalasku minerala i fosila;
-ne ponudi prodaju minerala i fosila;
-ne ponudi prodaju nekretnina unutar zaštićenog područja prvo Vladi FbiH, na osnovu principa prava preče kupnje;
-ne osigura pristup zaštićenim područjima.
Za prekršaj iz stava 1.ovog člana kaznit će se i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 500,00 KM do 1.000,00 KM.
Novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 500,00 KM kaznit će se za prekršaj fizičko lice koje izvrši radnje iz stava 1. ovog člana.