Avaz prodaje "toranj" i seli?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dizZaster

Post by dizZaster »

Vodenjak wrote:
dizZaster wrote:Image
:D
Image
... po kvadratu!

nije BCC socijalna ustanova :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Ne znam koliko ima istine u tome da je Sheraton zainteresovan za investiranje u BiH ali bilo bi dobro, ako je istina.

Interesuje me sta je sa Bristlom, zna li iko kakav je tu problem. Prije nekoliko godina su izbacili sutu, nesto zakrpili i stali.

ps.
Hebo vas Fahro i , imamo i vecih problema. Pogledaj kome su prodali Marin Dvor ili Holiday. Pozadina kapitala nepoznata u oba slucaja, s tim da je za Marin Dvor bilo zainteresovanih i nasih investitora a za Holiday jedino ovaj Austrijanac za kojeg se sumnja da dolazi iz kriminalnog miljea.
Meshtar

Post by Meshtar »

Holiday Inn

Najuspješnija bh. privatizacija

U sarajevskom hotelu Holiday Inn u ponedjeljak, 10. novembra, potpisan je ugovor kojim se ovaj hotel prodaje za nevjerovatnih 44,5 miliona maraka. Nevjerovatnih, jer je ovo dosad najuspješnija realizirana privatizacija u BiH, pogotovo ako se zna da je bio pokušaj da se Holiday Inn proda za svega četiri miliona maraka.

Kupac hotela je austrijski Alpha Baumanagement, koji se obavezao da će u hotelu zadržati sve osoblje, uložiti u sam hotel milion maraka, a zatim proširiti kapacitete gradnjom novih objekata, u koje će dodatno uložiti 120 miliona maraka. Predstavnici Alphe su obećali i dovođenje poslovnih partnera iz Austrije, Njemačke, Italije…

Novi projekat Alpha Baumanagement planira zajedno sa svojim partnerima: Siemensom, Deutsche Telekomom, Intelom, Sonyjem i Ciscom, a radi se o gradnji kompleksa pod nazivom Grand Media Hotel & Convention Center Sarajevo. Sa realizacijom će se krenuti odmah po dobijanju svih potrebnih dozvola, s tim da je najavljeno da će gradnja trajati najviše dvije godine. Sadašnji kapaciteti Holiday Inna (15.000 mjesta) povećat će se za dodatnih 35.000, na površini od 85.000 kvadratnih metara oko hotela bit će izgrađen toranj od 22 sprata, 17.500 kvadratnih metara predviđeno je za parking, a kompleks će imati najkvalitetniji komunikacijski centar. Tako će, obećavaju kupci, radno mjesto dobiti još između 800 i hiljadu radnika.

"Da bi se dostigla prodajna cijena kakvu Holiday Inn zaslužuje, valjalo je prekinuti višegodišnje porazne trendove poslovanja, kako bi njegovom prodajom država ostvarila maksimalne efekte", kaže Senadin Fetahagić, direktor hotela. O uspjesima menadžmenta, koji su nesumnjivo bili ključni za ovako uspješnu prodaju, govorio je i Gerhard Kaspar, predstavnik Alpha Baumanagementa, koji im se zahvalio na svemu. Usput, njihovi predstavnici su mjesecima "češljali" sve poslovne knjige hotela i provjeravali kako on funkcionira. I najmanja greška u radu menadžmenta mogla je dovesti u pitanje kompletnu prodaju, ili bi, u najboljem slučaju, nakon prodaje prvi ljudi hotela ostali bez posla. Ovako, kako je sve bilo u redu, Alpha Baumanagement zadržao je aktuelno rukovodstvo Holiday Inna.

Inače, jedan od planova je da novi kompleks koji će se graditi oko Holiday Inna, kao i sam hotel postanu novi centar Sarajeva, što podrazumijeva da hotel uvijek mora biti - pun. A o kako ozbiljnom kupcu se radi, može posvjedočiti i podatak da su kapaciteti hotela koji je Alpha Baumanagement prošle godine otvorio u Sloveniji - rasprodati za godinu dana unaprijed. (Dž.K.D.)

E BAŠ SU LOPOVI JELDE??
Gdje ti ba živiš?? To je jedna od rijetkih poštenih privatizacija u Sarajevu.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

a naravno nikada ne smijemo zaboraviti sramni pokusaj prodaje Holideja onom drugom sandzackom mafijasu za samo 1 milion KM, koju je , na nasu srecu, sprijecio casni i posteni covjek - americki ambasador Tomas Miler. :)

Uzgred, onoga dana kada Radoncic zavrsi u zatvoru, znacemo da je taj dan na ovim prostorima profunkcionisala pravna drzava. :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Meshtar wrote:Holiday Inn

Najuspješnija bh. privatizacija

E BAŠ SU LOPOVI JELDE??
Gdje ti ba živiš?? To je jedna od rijetkih poštenih privatizacija u Sarajevu.
E nek si ti podebljo' bas me to uvjerilo kako nisu lopovi. Kad je kupovao Holiday dolazile su oprecne informacije o novom vlasniku (komantarisalo se i na ovom forumu). Ako je istina ne znam kakva je razlika izmedju njega i Fahre ili nam to nije vazno kad dolazi sa strane???

Napravljeni su mu veliki ustupci sto je kasnije dovelo do toga da se isti moraju napraviti i UNITICU (iako su vec bili dobili odbijenicu da prave treci neboder do Mome i Uzeira) U tom ne vidim problem ako nece napraviti nakaradu od tog dijela grada. Cinjenica je da ce sve slobodne zelene povrsine nakon toga biti poklopljene Holiday-om i UNITIC-om
H

Post by H »

DonDavudes wrote:tacno je da se fahro seli :oops:

kupio je zgradu bivseg Alhosa :roll: (ona unistena zgrada nedaleko od zeljeznicke stanice kad se krene prema velesicima)

izgleda da tu kani praviti najveći neboder (kompleksas :D op. Dona :D ) na balkanu (iako sam i ja skeptican bio informaciju sam dobio od pravo povjerljive i upucene osobe :oops: :roll: )

kao, opcija je da lovu za izgradnju nebodera na temeljima Alhosa namakne prodajom tornjeva Sheratonu,
postoji i mogucnost da fahro samostalno ode u hotelijere

Goran Štrok je navodno već kupio 8 spratova za hotel.
Hendrix

Post by Hendrix »

Prodajem Penthouse od 2000 kvadrata,lokacija na Bosmalu,nisam još uselio pa nema namještaja,ali ima bazen,jacuzi,kada od zlata,WC šolja od karbona,specijalne prozore sa ultra baglamama,cijena sitnica ,useljivo iza 2026. :)
TareSA

#33 Re: Avaz prodaje "toranj" i seli?

Post by TareSA »

kub lajkan wrote:Ja nacuo...

Zna li neko je li ovo tacno?
Tacno je moj jarane, tako ti pametni sandzaklije rade, dignu kredit, naprave zgradu, prodaju je da moze i vratiti kredit i graditi novu i dovesti jos ostatak sandzaklija u sarajevo.....sta ces sposobni ljudi
Qler

Post by Qler »

ma mito i korupcija na svakom koraku....

nego dobra ona slika neboreda...
bpsang

Post by bpsang »

The_Fluid wrote:Kako je lijepo staviti Zetru u isti kos sa Bosmalom ili zgradom u kojoj je Avaz?!

Ne ide to, nego zna li iko gdje su braca Sabanovici? :-)
sta mislis koliko Sabanovica ima u Sarajevu,

da mi oproste komsije koje nemaju ama bas nista sa tom bracom od koje mi seImage
samurai_jack

Post by samurai_jack »

toranj prodat definitivno...kupio sheraton...seli na kosevo...kraj poruke
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Mi smo takav narod da ce mo sve svakome oprostiti, samo necemo svome oprostiti uspjeh!!
Kako je moguce da toliko mrzimo, omalovazavamo, pljujemo po svemu sto je nase.

A ako Avaz zaista prodaje tornjeve, prodaje ih jer zeli da napravi vece i ljepse na drugom lokalitetu u Sarajevu!! :) :P

A dali je te tornjeve napravio neki cetnik, mi bi se znali hvaliti time...
felichi

Post by felichi »

pita li ko sta ove iz ALHOSA?

a sto se tice samog lokaliteta, pitam se ko ce praviti ekskluzivni hotel ispred gras-ove garaze minibusa i u jednoj od najjadnijih gradskih cetvrti?

inace, ja sam 'nacuo' da pocinje izgradnja naselja/zgrada negdje na lokalitetu donjih velesica pored benz. pumpe ???
zna li neko nesto?
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

felichi wrote:pita li ko sta ove iz ALHOSA?

a sto se tice samog lokaliteta, pitam se ko ce praviti ekskluzivni hotel ispred gras-ove garaze minibusa i u jednoj od najjadnijih gradskih cetvrti?

inace, ja sam 'nacuo' da pocinje izgradnja naselja/zgrada negdje na lokalitetu donjih velesica pored benz. pumpe ???
zna li neko nesto?
pa iako se izgradi novo naselje, sigurno ce prve musterije bit Sandzaklije! :D
edinbug

Post by edinbug »

Al-aqsa wrote:Mi smo takav narod da ce mo sve svakome oprostiti, samo necemo svome oprostiti uspjeh!!
Kako je moguce da toliko mrzimo, omalovazavamo, pljujemo po svemu sto je nase.

A ako Avaz zaista prodaje tornjeve, prodaje ih jer zeli da napravi vece i ljepse na drugom lokalitetu u Sarajevu!! :) :P

A dali je te tornjeve napravio neki cetnik, mi bi se znali hvaliti time...
Nisu u pitanju naši i njihovi. Ako je tvoj, eto ti ga daleko mu kuća od moje.
Kada neko dođe u opkoljeno Sarajevo '93 sa kesom u ruci, i onda za desetak godina kupi pola Sarajeva, nemoguće je pošteno zaraditi, te mu treba uzeti što je nakrao, pa da je i mojk otac u pitanju. Još što je najžalosnije to je "zaradio" reketirajući i praveći afere. Primjer: "Državni udar".
Kick off

Post by Kick off »

hajde ne serite.... :D fahro svaka cast...

ima slifa za bisniz.. ocigledno... i ljudi skontajte da zivite u kapitalizmu. znaci njegov je cilj da sto vise zaradi.. i to radi na vro profesionalan nacin.. ocigledno...

inace nadam se da ce taj novi toranj biti jos bolji od ovog "starog" :-)

i da dodam

Sheraton ,welcome to Sarajevo :)

ljudi ovo je jako pozitivna stvar za sarajevo
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Ako nije nas, pa pustimo onda covjeka neka zaradjuje ako zna kako, sta se bunimo.
A dali je neki sa pala napravio tu zgradu, on bi bio nas!!
fadil schtil

Post by fadil schtil »

Meshtar wrote:Bosmal, koji još nije završen a ljudi su uplatili stanove, čak se zbog njega vodi istraga u Malezijskoj banci.
Avaz jedna od najgorih novinskih tvorevina na ex-yu prostorima, leglo nepismenosti i Radončićevih talova sa vladajućim strukturama.
Zetra...hm, nadam se da si čuo za Olimpijske igre? Kako li je samo strpa u isti koš sa gore navedenim?
mahalaska (procetnicka) demagogija, koliko god ja ne cito avaz.
Meshtar

Post by Meshtar »

fadil schtil wrote:
Meshtar wrote:Bosmal, koji još nije završen a ljudi su uplatili stanove, čak se zbog njega vodi istraga u Malezijskoj banci.
Avaz jedna od najgorih novinskih tvorevina na ex-yu prostorima, leglo nepismenosti i Radončićevih talova sa vladajućim strukturama.
Zetra...hm, nadam se da si čuo za Olimpijske igre? Kako li je samo strpa u isti koš sa gore navedenim?
mahalaska (procetnicka) demagogija, koliko god ja ne cito avaz.
Smijem se opkladiti da sam vidio više četnika oči u oči nego što si ti vidio ljudi uopšte.

i malo mi ovo debilno izgleda mahalaško - pročetnička.
Odluči se....

PS: a vidim da i nismo baš najpismeniji, čak ti ne ide ni da svoj nick napišeš kako stoji.
Qwert

Post by Qwert »

Fahro jeste los novinar al' je jedan od boljih biznismena u Sarajevu, ma kako to neko primio. :D Njegove trgovine nekretninama su 1/1.
Qwert

Post by Qwert »

Nemoj tako. Covjek je aludirao na rovove, jurise i tako to..
Qwert

Post by Qwert »

Dobro sad, o neozbiljnosti govoreci...i nije morao biti tako daleko, na Palama. Bilo je tu svasta, malo preko Miljacke. :roll:
Meshtar

Post by Meshtar »

Qwert wrote:Dobro sad, o neozbiljnosti govoreci...i nije morao biti tako daleko, na Palama. Bilo je tu svasta, malo preko Miljacke. :roll:
Možda sam i bio malo preko miljacke....
muha_sa

Post by muha_sa »

dizZaster wrote:
Vodenjak wrote:
dizZaster wrote:Image
Image
... po kvadratu!

nije BCC socijalna ustanova :D
vidi vidi--neko fotografisao iz moje zgrade :D