Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
prvi album grupe hari mata hari (hari nosio duboke crvene starke i farmerke)...mislim 1986 bila III osnovne (prije 20 godina)...mama mi dala pare...album se zvao bingo domingo
btw...ne volim harija sada (od kad je s brzih pjesmica presao na laganice)
slijedece sto sam slusala u tom periodu...a nisam kupila (dobila za rodjendan) bio je bajaga - jahaci magle
ne volim ni njega vise
e vec u VI osnovne...predjoh na stranu muziku...na neki nazovi heavy metal
ja mislim da je bio od Cranberries - To the faithful departed ... ili neki od Oasis-a... nisam sigurna
dobro nisu bile bas zaradjene pare nego usparane :D
ne znam odakle mi lova , ali znam da su bile Divlje Jagode - Vatra ... kao vrlo vrlo mali ....
a onda je poceo terororizam ....
koji je zavrsen akcijom sila alijanse
i rezolucijom
da se sincini zabrani pustanje muzike
dok su roditelji u kuci
[quote="Lace"]prvi strani album koji sam kupila je bio neki od paule abdul (kupila ga radi onog spota s animiranim mackom)...koketirala sam s hip-hopom
A sjecas se njenog spota 'Rush Rush' sa Keanu Reeves-om
Mahalac wrote:Da budem iskren ne znam a slazem sa da je tesko naci njegove mp3 za download pogotovo starije, ja sam trazio onu singlicu-Delicate...
nigdje je
Vidim ja da je ovdje 99 % nekakve mladje raje ... Ne sjecam se koji je bas prvi jer sam nekako u isto vrijeme kupio Dugme (drugi album) i WHO "Who Are You"...Bilo je to neke davne sedamdeset i neke , a lovu sam dobio za rodjendan. Znam da je LP kostao oko 8 hiljada onih para...osam novcanica sa Alijom Sirotanovicem
(za ove mladje - LP je ona velika vinil ploca sto se vrtila na 33 obrtaja)
Goo wrote:koji je prvi album koji ste kupili? i zasto bas taj? i s cijim parama?
ja mislim da se radilo o nekom spice klix albumu kad sam bila klinka
Plavi orkestar - Smrt fasizmu. (s maminim parama al' ja kupio. prije mi ona kupovala)
Oj ja mislim da sam kupila Plavi orkestar - Soldatski bal
A sjecam se i Crvene Jabuke (dupli album) Dobro, to je sestra kupila, al sam se ja furala da to slusam, a Brena mi bila beton
hahaha Brena (sa tatinim aparama naravno) onaj predratni.... Cik pogodi.ili vec kako se zvao hehe
Ali sam u isto vrijeme dobila album grupe (ja mislim da je prije Brene) "Vaya con Dios"...Nej na na na heheh Joj sega!
Prva ploča koju sam kupil bila je od Azre Sunčana strana ulice, daleke 1982 godine i još je u odličnom stanju, Prva kaseta koju sam kupil bila je Bijelo Dugme (s Tifom) 1985. A prvi Cd Soundgarden - Screaming life/fopp 1996 godine! Danas imam oko stotinjak ploča, nekih 170 kaseta i nesto više od 240 diskova! Ništa nije buvlje i piratluk, već original!
tesko se sjetiti ali mislim da je ovo prvo sto sam "zbavio", (naravno ti albumi su izasli prije mog rodjenja, ne puno ) poslije dolazi pa naravno legende