Otpozdrav...neno1974 wrote:Pozdrav za raju iz Fuada Midzica, Hasana Brkica, neboderce, sve koji su zavrsili skolu Ahmet Fetahagic...
Ja i danas zivim blizu moje nekadasnje ulice Hasana Brkica (danas Patriotske lige) u kojoj, takodje, i dalje imam stan koji nikada necu prodati jer zelim da moj sin tamo zivi.
Ne postoji vise "crno" gdje se igralo koshe (dok je kosh na garazi drzao neko od raje), a gdje su danas funkcionerima i zasluznim gradjanima napravili stanove (nakon sto su srusili nasu garazu).
Nema vise "skijaskog" i "indijanskog" gdje smo se skijali i sankali (nema ih zbog tih istih zgrada).
Malo me tjesi sto se na "brdasevskom" danas sankaju neki novi klinci, ali zbog betonske staze ne mogu da se spuste do nekadasnjeg obdanista Razigrani dani koje je do nedavno bilo okupljaliste narkomana, a u nase vrijeme...
Ispred drugog nebodera ne igra se vise boba, troke i klishera iako vise nema "gospodje iz prizemlja" koja nas je ganjala nozem kao zbog buke, a u stvari je bila besposlena i divlja (ne govorim njeno porijeklo da ne ispadne politicki nekorektno)-to je valjda zbog kompjutera i modernog nacina zivota.
Opet cu reci da me tjesi sto ponekad vidim neke nove klince koji se igraju fuce ispred drugog nebodera na ono malo trave sto su im ostavili.
Nema (naravno) ni crvenog stojadina na kojem smo sjedili u ratu , zezali se, pjevali i ponekad nazalost i plakali kada su ginuli momci iz nase raje, kada nismo isli po vodu i kada nisu zvizdale granate i dok nismo svi otisli u pojedine jedinice vojske i policije (u tom periodu su predstavnici New primitivsa vec bili po Beogradu, Zagrebu...-istini za volju, ali ja ne govorim o njima i nadam se da pokretac teme nece zamjeriti).
Mnogo toga sto je nekad bilo, a sto je bilo sastavni dio ove ulice i njene blize okoline, vise nema, ali ja se nadam da ce od svega nesto ipak ostati i prezivjeti i da ce nove generacije osjetiti bar dio onoga zbog cega je bilo lijepo zivjeti u Fuada Midzica (i Hasana Brkica)!
Pozdrav za sve forumase (osim za kretene kojih po forumima ima mnogo vise nego sto zeludac normalnog covjeka moze podnijeti)!
Garant se znamo ....tu sam odrastao. Brdasevsko, staza smrti (kao zvala se staza kostiju ali onda je kao neko sletio niz one stepenice pod auto pa se od tada zove staza smrti
Ne zaboravi kotlovnicu i sva desavanja oko nje...pravljenje logora...bilo je lijepo odrastati bez PC-a