Dobri nas Kemo...

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

zzzzz wrote:Ne znam, kazu da se navukao na kocku a kad si kockar onda si i patriota i jugonostalgicar, sve po potrebi...finansijskoj.

Da mi je brat, nakon nekoliko odgledanih intervjua u prekodrinskim medijima, mogu reci samo da je pakshu. Vjerovatno lova treba i Oliveru Dragojevicu pa ne daje guzice gdje god zatreba.

Ima jos ponesto sto je ostalo pozitivno....i dalje navija za FKS :D
Ne znam, ... uvijek kad citam kako se blati Kemo Monteno, u meni se nesto pobuni. I cini mi se da, nakon sto se po njegovom imenu tako neosnovano pljuje, ne postoji neko po kome se ne moze pljuvati.
"Kazu da se navukao na kocku". Koja zvaka za naivne i besmislica.
I sta bi sada u njegovom slucaju trebala da znaci ta "jugonostalgija"?
Kemo to kristalno jasno obrazlozi time da je imao skoro 5 decenija lijepog zivota i uspjesnu karijeru, popularnost na prostorima bivse Jugoslavije, bio rado vidjen u svim krajevima bivse nam drzave, stekao strasno mnogo prijatelja i sta je tu neprihvatljivo, sta je tu negativno, zbog cega to osudjivati!?
Kemo je bio tu, sa nama, u sarajevskom/bosanskom paklu, ... dok su mnogi od ovih koji vam sada, kao eto, .... "kreiraju" politicka i mnoga druga drustvena kretanja sklonili guzice u hladovinu, .... ni to nije dovoljno, ... treba pljuvati po Kemi.
Koji ste vi moralni cmarovi "gospodo". Kemo vas je samo na vrijeme provalio i izmakao se od vas, .... gade mu se pljuvaci.
No, ne smetnite s uma, .... njegova je ona, .... Sarajevo, ljubavi moja.
prleitihi

Post by prleitihi »

pape..polako..kemo je govorio da u bgd može otići samo da otpjeva dvije pjesme..sarajevo ljubavi moja i da ti roknu samo dvije..svi znamo da šta se desilo nakon rata..ja njega ne krivim što ide u srbiju..nego što se kurčiš ako nemaš krila..pokojni davor je uvijek govorio da će poslije rata ići u bgd i za svoju raju održati koncerte..to je i uradio..kemica ipak voli loma koketirati!
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

prle, tebi omiljena rijec "koketirati" :oops: :D
zzzzz

Post by zzzzz »

pape wrote:
zzzzz wrote:Ne znam, kazu da se navukao na kocku a kad si kockar onda si i patriota i jugonostalgicar, sve po potrebi...finansijskoj.

Da mi je brat, nakon nekoliko odgledanih intervjua u prekodrinskim medijima, mogu reci samo da je pakshu. Vjerovatno lova treba i Oliveru Dragojevicu pa ne daje guzice gdje god zatreba.

Ima jos ponesto sto je ostalo pozitivno....i dalje navija za FKS :D
Ne znam, ... uvijek kad citam kako se blati Kemo Monteno, u meni se nesto pobuni. I cini mi se da, nakon sto se po njegovom imenu tako neosnovano pljuje, ne postoji neko po kome se ne moze pljuvati.
"Kazu da se navukao na kocku". Koja zvaka za naivne i besmislica.
I sta bi sada u njegovom slucaju trebala da znaci ta "jugonostalgija"?
Kemo to kristalno jasno obrazlozi time da je imao skoro 5 decenija lijepog zivota i uspjesnu karijeru, popularnost na prostorima bivse Jugoslavije, bio rado vidjen u svim krajevima bivse nam drzave, stekao strasno mnogo prijatelja i sta je tu neprihvatljivo, sta je tu negativno, zbog cega to osudjivati!?
Kemo je bio tu, sa nama, u sarajevskom/bosanskom paklu, ... dok su mnogi od ovih koji vam sada, kao eto, .... "kreiraju" politicka i mnoga druga drustvena kretanja sklonili guzice u hladovinu, .... ni to nije dovoljno, ... treba pljuvati po Kemi.
Koji ste vi moralni cmarovi "gospodo". Kemo vas je samo na vrijeme provalio i izmakao se od vas, .... gade mu se pljuvaci.
No, ne smetnite s uma, .... njegova je ona, .... Sarajevo, ljubavi moja.
Ma zajebi te suplje ko nama kreira politicka i drustvena kretanja, ja znam razlikovati shupka od karaktera.

Kad gledam Olivera Dragojevica na crnogorskoj televiziji, dok mu se voditelj uvlaci u pakas i snisishodljivo pita kad ce te gostovati kod nas, COVJEK kaze, nije to do mene, ima puno toga da se rijesi izmedju onih koji su napadali Dubrovnik i moje vlade da bih ja mogao gostovati u Podgorici. To je prijatelju karakter.

Volio bih ja pape da je nas Kemo takav ali nije, na zalost. Pusti tu patetiku "sarajevo ljubavi moja", od suplje price nema nista. On je pokazao ko je poslije rata a zao mi je sto je tako
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

...neku noc je reko u Torontu da mu je yu pasos najdrazi...a prije par godina isto u Torontu pozdravio je "sve jugoslovene"valjda zbog ono 20-tak beogradjana koji su dosli bilo mu nezgodno sta li...a sto se tice Sidneja Fair pominjo ih je i tamo...poslije onog koncerta u Skenderiji,pravo dobrog, nije trebo vise nista...
Izet

Post by Izet »

Stvarno nema smisla ovo blacenje Keme.

Haman za neke u ovom forumu on bi trebo da izvrsi harakiri na bini da bi bio dobar. On je svirac, zabavljac, i pjavac (i basanski promotor). pa sta to fali jugonostalgiji. garantujem da oni koji sada pljuju po jugi su prije 15tak godina bili najveci jugosloveni.

ja se slazem da je juga i bratstvo-jedinstvo bola zabluda. Ali juga nije bila 100% negativna tvorevina. Da je nije bilo Bosnjaci bi vjerovatno bili izbrisani sa lica zemje prije 1960te.

Osim toge ko garantuje da ono sto pise po novinama je bas vjerodostojno.
Papir sve trpi...

I na kraju prestanimo od ljudi ocekivati perfekciju.

Isto tako bi bolo dobro da prestanemo izvoditi zakljucke iz onoga "ljudi kazu ono, ljudi kazu ovo" nego reci koji ljudi... dajte malo fakte... Kocko? Gdije ... koliko je duzan i kome...

majkemi cini se da bi neki I andjelima nasli po koju manu po ovome forumu. Nama niko nevalja.
Izet

#32 zipa ovo

Post by Izet »

Sensei

Post by Sensei »

dzindzo wrote:Samo da potvrdim da je DRUG Kemo poceo koncert u Sydney-u Dobro vece Jugovici. a medzu Jugovicima sam primjetio i Druga Vitomira Zepinica inace jednog od organizatora barikada i opsade naseg Sarajeva
ne riSe
Post Reply