Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post Reply
Fair Life

#26 Re: Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post by Fair Life »

senada wrote:Zna li neko gdje se moze kupiti ova knjiga?
http://www.drzavnatajna-semirhalilovic.ba/start.htm

Image
senada

#27 Re: Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post by senada »

Fair Life wrote:

Image
Na web sajtu imaju i kontakt telefone.Hvala Fair Life.
Izzoni

Post by Izzoni »

baba, tebi ide dzabera... :oops: ...za doprinos na frontu... :oops: :D

kontra anamonjiha ,usjeci barjak ...:shock: i nakaci crven slifer i ...

mores komotno ....u visine..

:zzzz:
domi

Post by domi »

semir007 wrote:
De ba lijecite se na drugom mestu i prihvatite realnost.
Ostali smo zivi zahvaljujuci nasoj hrabrosti i snalazljivosti a sad nastavite pljuvati po ljudima koji su se najvise zrtvovali za sve nas.
ja sam realnost prihvatio '95, kad sam skonto da od povratka nema nista.
mozes li mi nabrojati te likove koji su zrtvovali sve za nas.
mislim, nemam ja nista protiv da se neko obogati - ali pod uslovom da uradi nesto za narod, ako narodu napravi bolji zivot. kao, rahmetli alagic npr., vidis u njegovom slucaju ja sam odmah poslije rata govorio da bi musvi stanovnici sanske doline, a boga mi i ostalih dijelova bosne gdje je on vodio arbih trebali placati porez, za ono sto je uradio za taj narod.

onda uzmimo u obzir sacirbeya juniora. dok se ginulo po bosaskim gradovima, selima, logorima - on se kurvo po bjelosvjetskim bordelima, koristeci pare koje su slane bosanskom narodu, drugim rijecima vise je odmagao nasem narodu, nego sto je pomagao.

kad sam vec tu, ovdje u americi imaju jedne mahalske novine - sabah, u cijim redovima prije par sedmica citam clanak o tom istom sacirbegu ( jes' vala beg ) i njegovoj kratkoj ispovijesti kako je on nevin, kako mu je sve namjesteno, kako je on postenjacina - manje vise stvari od kojih se povraca. ne znam sad da li je sabah prepisao taj intervju iz neke druge novine ( sto opet ne bi cudilo - to rade nonstop ), i ako jeste nije porblem, jer ljudi pokusavaju nesto - treba im dati + za trud. odoh ja sad na sabah, sto nije poenta ove poruke.

ukratko, sta zelim reci?
hocu da kazem da ne mozes uporediti jednog vikica, talijana, alagica itd. - ljude koji su bili uz narod i koji su taj narod vodili gdje je najgusce bilo i recimo silajdzica, izetbegovica, sacirbegovica itd. , koji su za to vrijeme hladili guzove po evropskim metropolama dijeleci i prodavajuci dijelove bosne, isto da je to njihova babovina.
Fair Life

Post by Fair Life »

domi wrote:(...)
ukratko, sta zelim reci?
hocu da kazem da ne mozes uporediti jednog vikica, talijana, alagica itd. - ljude koji su bili uz narod i koji su taj narod vodili gdje je najgusce bilo i recimo silajdzica, izetbegovica, sacirbegovica itd. , koji su za to vrijeme hladili guzove po evropskim metropolama dijeleci i prodavajuci dijelove bosne, isto da je to njihova babovina.
Nemoj prenagliti...

http://www.ohr.int/ohr-dept/presso/pres ... nt_id=4725

http://www.bhdani.com/arhiva/109/t091a.htm

http://www.ohr.int/decisions/removalssd ... ent_id=269

http://www.bhdani.com/arhiva/121/t215a.htm
Vodenjak

Post by Vodenjak »

domi wrote:
semir007 wrote:
De ba lijecite se na drugom mestu i prihvatite realnost.
Ostali smo zivi zahvaljujuci nasoj hrabrosti i snalazljivosti a sad nastavite pljuvati po ljudima koji su se najvise zrtvovali za sve nas.
ja sam realnost prihvatio '95, kad sam skonto da od povratka nema nista.
mozes li mi nabrojati te likove koji su zrtvovali sve za nas.
mislim, nemam ja nista protiv da se neko obogati - ali pod uslovom da uradi nesto za narod, ako narodu napravi bolji zivot. kao, rahmetli alagic npr., vidis u njegovom slucaju ja sam odmah poslije rata govorio da bi musvi stanovnici sanske doline, a boga mi i ostalih dijelova bosne gdje je on vodio arbih trebali placati porez, za ono sto je uradio za taj narod.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ukratko, ne lupetaj!
mr__bosnjak

#32 Re: Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post by mr__bosnjak »

Fair Life wrote:

Image
E vidis, kad sam te ja pit´o nisi htio rec :D
Murisno1

Post by Murisno1 »

samo ovo 30 KM malo je ko puno za knjigu čiji je autor borac za pravdu napaćenog,gladnog i bezparali naroda ...
pa sad nije da laprdam ali skuplja je od da vincijevog koda ...
a ako kaže da mu je jedina volja da pokaže narodu istinu mogo je spustit u pola jebiga pa da kupe i ovi što ih je najviše ... nezaposleni ... ali ne bi reko da je na to mislio ... s obzirom da je skupljo podatke za knjigu desetljeće i žilet ... nije imo vremena ...
Murisno1

Post by Murisno1 »

MESIĆ: U vrijeme Tuđmanovog boravka u Kini pozvao me iz Sarajeva Alija Izetbegović, rekao mi je da Haris Silajdžić i on sutra dolaze u Zagreb i zamolio me da im dogovorim sastanak sa Tuđmanom. Ja sam rekao da će to biti malo teže, jer se sutradan navečer Franjo Tuđman vraća iz posjete Kini. Izetbegović je rekao: "Uredu, kad ga dočekaš, reci mu da smo mi u Zagrebu, jer ja prekosutra moram biti u Rimu, gdje će me primiti Sveti otac." Njih dvojica su došli u Zagreb i ja sam ih primio u Saboru. Sa mnom je bio i saborski zastupnik Muhamed Zulić i Alija mi je tada saopćio tri prijedloga koja je namjeravao iznijeti Tuđmanu: jedan je bio da Hrvatska i Bosna i Hercegovina odmah potpišu konfederalni ugovor, drugi da će Armija BiH smijeniti sve one časnike koje Hrvati traže uz uvjet da HVO smijeni sve časnike koje traži bosanska strana, i treći da na čelu združene vojske HVO-a i Armije BiH bude general Martin Špegelj.

- Da li su se poslije predsjednici Tuđman i Izetbegović sastajali da bi se dogovarali o tome kakvo rješenje naći?

MESIĆ: Jesu, međutim, Tuđman nije pristajao ni na kakve dogovore, jer je smatrao da bi to s demografskog aspekta bila teško održiva državna zajednica.

- Mnogi kažu da Tuđman nije imao korektan odnos prema Izetbegoviću.

MESIĆ: I ja mislim da se on prema Izetbegoviću vladao često vrlo arogantno, tako da sam ja jednom Aliji rekao: "Daj, malo budi čvršći." Alija mi je odgovorio: "Ja bih to mogao, ali sva pomoć mi dolazi preko Hrvatske, i ako zaoštrim odnose s Tuđmanom, i ono malo pomoći što dolazi neće dolaziti. Tako da je bolje da ja progutam koju knedlu nego da ne dolazi pomoć preko Hrvatske."
armin00

Post by armin00 »

i na kraju mi progutasmo govno... e moj naivko..
domi

Post by domi »

fair life, gdje si bio krajem '92, ako smijem da pitam?

evo ja cu ti reci gdje sam ja bio - u travniku.
poslije pada jajca imas li ikakvog pojma kakva je situacija bila u gradu punom izbjeglica i porazene ( prevarene ili ti izdane ) vojske.
vladalo je pravo bezakonje, glavu si mogao izgubiti na svakom cosku, razulareni pijani vojnici su pucali nonstop. policija niti komanda 1 krajiske nisu imale ama bas nikakav uticaj na borce, cak sta vise nisu se smjeli pojaviti iz misje rupe. sve je bilo u rasulu, izgledalo je da cemo svi zavrsiti u turskoj najmanje. takvo stanje je potrajalo oko mjesec dana, kad se situacija pocela stabilizirati, prvo dolaskom cuskica u grad, koji je svojim iskustvom poceo zavoditi red medju borcima. mislim da je suvisno reci da su ga u pocetku ismijavali, ali su stvari bar pocele da dolaze na svoje mjesto.

dolaskom alagica, situacija pocinje da ide nabolje. kad se on pojavio nasa jedinica je bila na visokom, moram takodje da kazem da su price o tome kako je on stupio u redove arbih, kao obicni pjesadinac notorne gluposti - odmah je dobio poziciju u komandi. na kraju krajeva, on je taj koji je stvorio 6 korpus, prije nego sto cemo se vratiti nazad u travnik.
stvorio ga je time sto je pomogao vojnim vlastima u visokom da organizuju i mobilizuju sve sposobne za vojsku.

da ne nabrajam sada njegove zasluge u og bk, 3. i 7. korpusu.
ukratko, vojska koja je bila pod njegovom komandom je bila ustrojena u onoj mjeri koliko je to situacija ( ratna ) dozvoljavala.

ako neko misli da je to bilo jednostavno, taj nikad recimo nije bio u bugojnu '93 i '94, iako su bili odlicni borci, taj grad je bio divlji zapad u pravom smislu rijeci, niti u travniku krajem '92.
da ne nabrajam vise.

moja poenta u vezi alagica je da covjek u ratu odradio svoj dio posla. znas li kad bi bosanski krajisnici vidjeli sansku dolinu da nije bilo njega i cuskica - NIKAD?! na kraju krajeva, ostace jedno upamceno, njegovi borci su oslobodili prvi bosanski grad - kupres.

sad, zasto se ukljucio u politku, nemam pojma. znam samo da ga je njegova stranka odbacila nakon svega. misljenja sam da se nije uklapao u njihove seme, jer ko bi to od ovih bjelosvjetskih lopova imao autoritet da mu kaze nesto? ko?

ja samo kazem, poredeci alagica sa likovima poput sacirbega, cengica, ganica, silajdzica i ostalih nasih nama vrlo dragih politicara koji su pronevjerili masu novca, a uradili nista - osim sta su karadzic i milosevic trazili od njih, alagic je heroj bosne.

i onda ti meni das link u kom lemes daje intervju danima, isti onaj lemes koji je za vrijeme rata dobio funkciju bas zahvaljujuci tom alagicu, isti onaj lemes koji nikad pojma nije imao sta radi, osim da ljubi dupe bas tom alagicu da bi obezbjedio sebi funkciju, isti onaj lemes koji je uhvacen sa milionima maraka u svom vlasnistvu na granici, nisti onaj lemes koga niko nije mogao podnijeti - ti meni linkujes njegov intervju? nemas ti pojma.
on je jednostavno bio PODOBAN nekome iz vrha dole u sarajevu da moze mlatiit s njim kako hoce.

lako je pricati sa teritorija koji je sda dogovorila da bude u rukama bosanskih muslimana, zasto ne odete u prijedor, novi, banjaluku i ostale gradove koji su dati cetnicima na " lijepe oci ".

iako se kao borac nisam slagao sa svim odlukama koje je alagic donosio, u pitanju je nekad bio moral, te i ponekad nedostatak m.da moram reci, uvijek cu reci da je alagic uradio vise od svih ovih lopova na bilo kojem nivou vlasti u bih.

mah, znas sta, drz' se sarajva.

vodenjak, isto vazi i za tebe.
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Fair Life wrote:
ukratko, sta zelim reci?
Nemoj prenagliti...

Pljuvati po Alagicu moze samo glup ili bezobrazan covjek (ili oboje).

...Alagic je bio jedan od najboljih stratega u Armiji RBiH...kada je oslobodio Vlasic tada je valjao...kada je oslobodio Donji Vakuf kojeg su Srbi prekrstili u Srbobran i tada je valjao, tada je naredio da niko od vojnika ne smije ciniti odmazdu nad srpskim civilima (ostalo zabiljezeno i na televiziji), a postavio je vojnike da cuvaju crkvu da se ne bi ko usudio da rusi tudje bogomolje iako je godinu ranije srpska politika srusila dzamiju u D.Vakufu (a vec do tada je sruseno oko hiljadu muslimanskih vjerskih objekata), kao pocetak pokrstavanja tog dijela BiH...Alagic je covjek koji je formirao Sedmi korpus Armije RBiH, ucestvovao je u stvaranju Treceg korpusa u vrijeme kada su ovi sto ga pljuju pametovali po podrumima...

Fair Life, ne znam gdje si ti bio u BiH za vrijeme rata, ali moj savjet ti je da odjebes jer Alagicu nisi ni do koljena niti ces kada biti...Jedino sto mozes je pljuvati, vjerovatno negdje iz dijaspore, kljukajuci se sedmicnom dozom kompleska i frustracija iz Dana ili Slobodne Bosne...

...Kada je poceo rat Alagic je stavio na kocku sve za odbranu BiH...da je zivio u Titino vrijeme imao bi vilu na Jadranu i Ohridu kao i ostali Titini generali partizani, a ti kada bi prosao pored njega pozdravio bi ga s postovanjem, a ne kao najveca hinja, kao sto radis sada...
Fair Life

Post by Fair Life »

Hadzi-Murat wrote:Pljuvati po Alagicu moze samo glup ili bezobrazan covjek (ili oboje).

...Alagic je bio jedan od najboljih stratega u Armiji RBiH...
(...)
I jedan od najvecih poslijeratnih lopova.
Hadzi-Murat wrote:... a ti kada bi prosao pored njega pozdravio bi ga s postovanjem, a ne kao najveca hinja, kao sto radis sada...
Znam ga jos iz vremena kad je pistolj bio.
Last edited by Fair Life on 07/05/2006 01:11, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Hadzi-Murat wrote:
Fair Life wrote:
ukratko, sta zelim reci?
Nemoj prenagliti...

...Alagic je bio jedan od najboljih stratega u Armiji RBiH...kada je oslobodio Vlasic tada je valjao...kada je oslobodio Donji Vakuf kojeg su Srbi prekrstili u Srbobran i tada je valjao, tada je naredio da niko od vojnika ne smije ciniti odmazdu nad srpskim civilima (ostalo zabiljezeno i na televiziji), a postavio je vojnike da cuvaju crkvu da se ne bi ko usudio da rusi tudje bogomolje iako je godinu ranije srpska politika srusila dzamiju u D.Vakufu (a vec do tada je sruseno oko hiljadu muslimanskih vjerskih objekata), kao pocetak pokrstavanja tog dijela BiH...Alagic je covjek koji je formirao Sedmi korpus Armije RBiH, ucestvovao je u stvaranju Treceg korpusa u vrijeme kada su ovi sto ga pljuju pametovali po podrumima...

Fair Life, ne znam gdje si ti bio u BiH za vrijeme rata, ali moj savjet ti je da odjebes jer Alagicu nisi ni do koljena niti ces kada biti...Jedino sto mozes je pljuvati, vjerovatno negdje iz dijaspore, kljukajuci se sedmicnom dozom kompleska i frustracija iz Dana ili Slobodne Bosne...

...Kada je poceo rat Alagic je stavio na kocku sve za odbranu BiH...da je zivio u Titino vrijeme imao bi vilu na Jadranu i Ohridu kao i ostali Titini generali partizani, a ti kada bi prosao pored njega pozdravio bi ga s postovanjem, a ne kao najveca hinja, kao sto radis sada...
Nije da se petljam @Hadzi-Murate, ali otkricu ti malu tajnu... :D
Prosao je Fair pored Alagica vjerovatno mnogo vise puta nego sto ti mozes i da zamislis i vjerovatno mnogo blize njemu nego sto si ti ikada...
I mnogo prije tebe, gotovo sigurno..
A sto se tice 92. kao obican covjek, ni kriv ni duzan, zavalio je taj isti Fair u cetnicki logor u kojemu je proveo mnogo, mnogo dana i mjeseci..

U vrijeme dok je Fair krv pishao u cetnickom logoru, penzionisanom pukovniku bivse JNA, a inace vlasniku Navipovog podruma alkoholnih pica, nije ni dlaka falila sa glave i cak je pusten od strane cetnika da se hladnokrvno prebaci na teritoriju pod kontrolom Armije BiH...

Ali, nema to veze sa Alagicem..
Nikakve! :zzzz:
domi

Post by domi »

Vodenjak wrote:
Prosao je Fair pored Alagica vjerovatno mnogo vise puta nego sto ti mozes i da zamislis i vjerovatno mnogo blize njemu nego sto si ti ikada...
A sto se tice 92. kao obican covjek, ni kriv ni duzan, zavalio je taj isti Fair u cetnicki logor u kojemu je proveo mnogo, mnogo dana i mjeseci..

U vrijeme dok je Fair krv pishao u cetnickom logoru, penzionisanom pukovniku bivse JNA, a inace vlasniku Navipovog podruma alkoholnih pica, nije ni dlaka falila sa glave i cak je pusten od strane cetnika da se hladnokrvno prebaci na teritoriju pod kontrolom Armije BiH...

halo bolan ljudi, sta vam je sto ste udarili toliko po covjeku.
kazes fair life bio u cetnickom logoru, piso krv. kakve to veze ima sa alagicem? hiljade drugih krajisnika su ( pretpostavljam sada da je i fair nas odozgo ) prosli kroz te cetnicke logore smrti. je l' treba sad svi da okrivljuju alagica za to?

razlog zasto su krajisnici, pogotovo prijedorcani stradali u onolikom broju je neorganizovanost naroda - ciju odgovornost mogu samo snositi oni iz sarajeva, niko drugi. pred narodom ( na sastancima ) su ( celnici sda za taj kraj ) pokusavali da ostave dojam kako je sve pod kontrolom i ulili laznu nadu svim stanovnicima tog kraja. uhff, kad se samo sjetim mirze i onog hopovca....

eto, alagic vam ne valja zato sto je bio najveci lopov bosne ( cista glupost ), nije valjo za sanu. e pa pametnjakovici, moze l' mi neko od vas reci kad je ko od vas posljednji put bio u tom gradicu?

jeste vidjeli mozda na sta lici ona glavna ulica, koliko je to novih firmi otvoreno, kakav je pomak nacinjen smjenom alagica i dovodjenjem ovih vam vasih postenjacina?
jedno veliko NULA.

jedina firma koja radi je pilana, i samo iz razloga tog sto neko negdje mora prati lovu.

postavljeni su to od strane partije ( jebo komunjare ) i sisaju vesla.

po pisanju vodenjaka izgleda da je fair izlaskom iz logora dosao u travnik i zaposjeo neku funkciju u komandi korpusa. u cemu problem, mozda tolika mrznja jer se nije dobila dovoljno visoka pozicija, ili nesto slicno?
sta li bi svi mi koji smo gnjili po bosanskim vrletima tek trebali reci?

nego, ostavite covjeka na miru. opet kazem da je uradio za nas narod vise nego svi jebeni politicari koji su nas predstavljali onih, a Boga mi i ovih godina.

da se podsjetim, a i vas Boga mi:

od kupresa do vlasica ima jedna jaka sila to je vojska ALAGICA sto cetniku nije mila........

hajde fair, idemo u glas - ko zna ako jesi bio u komandi korpusa ( samo pretpostavka ) - mozda si cak i pomogao da se iskomponuje ova koracnica.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

ALAGIC, General MEHMED

General Mehmed Alagic (08.07.1947 - 07.03.2003) zasigurno spada u sami vrh onoga sto obicno nazivamo legendarnim u oslobodilackom bosanskom ratu. Za razliku od mnogih drugih, svoj ulazak u legendu Alagic je stekao mukotrpnim radom. Postoje, naime, heroji koji su bili blizu medijima u Sarajevu: jedan dio njih je otisao u zaborav, drugi su ostali na pola puta, treci, zasluzno, jos nose epitet heroja. Do Alagica su mediji dosli tek nakon velikih uspjeha, do tada najvecih u Bosni i Hercegovini. Medija nije bilo kada je buduci general kao obican borac stupao u redove 17. krajiske brigade, kada je ustrojavao vojsku, ili kao komandant OG "Bosanska krajina", na obicnom kljusetu, obilazio linije 1993. godine. Mehmed Alagic je, uz generala Dudakovica, prvi koji je od jednoga korpusa napravio zaokruzenu cjelinu. Sedmi korpus, sada se to moze reci, napravljen "od nade". Skupa sa nekoliko krajiskih komandanata (prije svega Fikretom Cuskicem, Sakibom Mahmuljinom, Asimom Koricicem, Rasimom Imamovicem), Alagic je "pozajmio" nekoliko brigada iz vec postojecih korpusa, i uz jezgro, 17. krajisku, oformio nekoliko novih. Korpus je ubrzo dobio naziv "krajiski", mada u njemu Krajisnici, po broju, nisu dominirali. Ali, dominirala je ogromna zelja Mehmeda Alagica, Cuskica, i svih drugih Krajisnika da se krene prema Krajini. S druge strane, Alagic je geografiju okrenuo tumbe, i pretvorio je u strategiju. Do Bosanske krajine se, logicno, dolazilo blize svuda nego iz Travnika, ali je, u Alagicevoj izrnutoj logici, bilo bas najblize preko Vlasica! Ta Alagiceva logika je toliko bila ubjedljiva da je svakom Bosnjaku bila jedina moguca! Strateski, medjutim, bilo je potpune tacnosti u svemu tome. Prostor Travnika je bio nemjerljivo strateski znacajan, na njemu su se presijecale silnice zelja Tudjmana i Milosevica. Alagic im nikad nije dopustio da ostvare svoje zelje!
Zaokruzivanje Sedmog korpusa kao cjeline Alagic je izveo brzo i energicno. Sedmi korpus jeste imao tzv. svoju zonu odgovornosti. Ali, Sedmi korpus je imao i "zaokruzenu svoju teritoriju koja je njemu odgovorna". Alagic se vodio logikom: sve za odbranu. On nije polagao racune ni opcinskim ni regionalnim ni drzavnim organima, oni su racune polagali njemu. Svi privredni resursi u regionu bili su u sluzbi i "pri ruci" Sedmom korpusu. Gotovo da nije bilo vojnosposobnog covjeka koji nije bio mobiliziran. Svaki covjek, po Alagicu, ima svoje mjesto u odbrani zemlje. U vrijeme velikih operacija, kakva je na primjer bila "Vlasic" cjelokupno stanovnistvo Travnika je bilo u sluzbi Sedmog korpusa: od vojnika, preko radnih vodova, do zena koje su spremale hranu za borce (poznata je cinjenica da je, cak , i muftija travnicki, Nusret ef. Abdibegovic, na Vlasicu posvunoc ucio dove za uspjeh). Alagic je sve utjeravao u suru, tj. u vojnicki stroj.
Sistem vlastite logistike koji je Alagic uveo u Sedmi korpus vjerovatno je kamen-temeljac svih njegovih uspjeha. Bez vlastite logistike moguca je, mozda, odbrana, ali napad - ne! Osim do utancine razraoene logistike unutar Korpusa, Alagic je, jedini u Armiji RBiH, razradio do detalja i logistiku u dijaspori. Njegovi logisticari su stizali u najmanja evropska mjestasca, i otud u Travnik dovlacili sve sto je bilo potrebno. Po unutarnjoj strukturi, Sedmi korpus je bio najustrojeniji u Armiji RBiH. Tacno profilirane jedinice, opremljeni i obuceni vojnici, razradjen sistem komandiranja, izgradjen informativni sistem, itd, itd. On je znao koje jedinice koliko mogu, u kojem vremenu, i na kojem mjestu. Od nekoliko izrazito "stojeciih" jedinica, "domobranskog tipa", Alagic je, uvodjenjem u borbu, i davanjem primjerenih zadataka, napravio jurisne jedinice spremne za izvrsavanje svakog zadatka.
General Alagic sve je to uspijevao, jer je posjedovao nekoliko osobina koje su imanentne samo vojskovodjama. Prije svega, on je par exelans - vojnik. U prijevodu to bi znacilo: spreman izvrsiti svaki zadatak, a spreman i narediti. Od vojnika u vojskovodju gradile su ga njegove osobne karakteristike: hrabrost i ustrajnost. Alagic je medju prvim komandantima pokazao da se ne plasi velike cetnicke sile. A ustrajnost mu se granicila sa tvrdoglavoscu. Sve to, medjutim, ostalo bi u jednoj vojnickoj ljusturi, da Alagic nije bio - vizionar. Njegova vizija nije bila tlapnja o "ovakvoj ili onakvoj Bosni; njegova vizija je bila konkretna: zavicaj. (Nije bez poruke bila slika vodopada Blihe u njegovoj generalskoj sobi.) Zavicaj je, medjutim, "globalna slika svijeta", u njemu se, tek, odslikavaju i domovina i drzava i drzavno okruzenje. Slika zavicaja je slika zivota koju nastojis zivjeti...
Na kraju, da bi se bilo vizionarem treba imati cehru "golubijeg srca". Alagic je Krajisnik, u bosnjackom smislu rijeci, ispod cije robusnosti treperi elementarna emocija: za zavicaj, za kucni prag, za zivot iza toga praga prepun sklada i sigurnosti

Sellam, Rahmet dusi, Ljiljan i suza na njegov mezar!!.

Image
baba

Post by baba »

Izzoni wrote:baba, tebi ide dzabera... :oops: ...za doprinos na frontu... :oops: :D

kontra anamonjiha ,usjeci barjak ...:shock: i nakaci crven slifer i ...

mores komotno ....u visine..

:zzzz:
Izvini nisam skont'o sta si htio reci. Mozes li to malo uprostiti pa da znam o cemu se radi. Znas, nisam iz tvog kraja i nisam familijalan sa vasim izrazima. De malo uprosti recenicu, majke ti.
domi

Post by domi »

Evo jos jedan mali intervju sa Alagicem:
http://www.bosnjacki-front.com/index.ph ... 0417002604

Sebesic je napalo oko 150 boraca, malo su ometeni UNPROFOR-cima, koji su bili sa bojovnicima na punktu. Tako da je akcija umjesto oko 4-5 ujutro, pocela tek negdje oko 10.
Bojovnici su bili Vranicki Poskoci - pravi skakaci :-)
vesela

#44 Re: Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post by vesela »

Fair Life wrote:

Image

na naslovnoj strani ne prepoznajem dvije osobe:

-drugi red, lijevo, osoba ispod alijine slike
-treci red, desno, osoba poslije harisa s., ima beretku

moze li mi neko reci ko su ti ljudi?
Fair Life

#45 Re: Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post by Fair Life »

vesela wrote:na naslovnoj strani ne prepoznajem dvije osobe:

-drugi red, lijevo, osoba ispod alijine slike
Alijin 'sin' Mushan.
vesela wrote:-treci red, desno, osoba poslije harisa s., ima beretku

moze li mi neko reci ko su ti ljudi?
Naser Oric
vesela

Post by vesela »

zahvaljujem Fair!
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Fair Life wrote:
Hadzi-Murat wrote:Pljuvati po Alagicu moze samo glup ili bezobrazan covjek (ili oboje).

...Alagic je bio jedan od najboljih stratega u Armiji RBiH...
(...)
I jedan od najvecih poslijeratnih lopova.
Dobro je da si mu ti presudio iz dijaspore. Halal ti vjera. Blago nama s takvim bijednicima koji po nasim herojima pljuju iz dalekog svijeta. Ako su ti reference "Dani", mogao si linkovati i onu naslovnicu sa Sanelom Sjekiricom. Kredibilan izvor nema sta.
Fair Life wrote:
Hadzi-Murat wrote:... a ti kada bi prosao pored njega pozdravio bi ga s postovanjem, a ne kao najveca hinja, kao sto radis sada...

Znam ga jos iz vremena kad je pistolj bio
.
Nemas ti pojma. Nego svoje manijakalne izljeve gnjeva koje redovno istresas na forumu mogao bi usmjeriti na nasto pozitivno...Jadan onaj ko tebe mora trpiti...blago tvojoj familiji... :-)
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Vodenjak wrote:
Hadzi-Murat wrote:

To je razlog da ga jos vise postuje, a ne da pljuje po Alagicu i da se ponasa kao najveca pizda i cetnik...:x :x jasno mi je sto naprimjer cetnicki sajtovi pljuju i po Alagicu, Aliji i Armiji, ali mi nije jasno da to radi neko ko je bio u logoru :-)

Upravo tako. A takodjer, ni ti nemas pojma o cemu pricas. Mogu li te pitati gdje si bio za vrijeme rata. Za razliku od tebe ja sam poznavao Alagica. Da li si ti uopste bio u Armiji i ako jesi u kojoj jedinici?
Fair Life

Post by Fair Life »

Dje si Murate... sta ima ? Nisam se ja rodio u dijaspori moj ti ga prijatelju. Ja sam dijasporas od 1995. godine...

Jesi li ti ikad cuo za Kisak ?? Ili makar za Redzulu ??

PS. . .Raskiseliseli ti se opanci ? Cuvaj zdravlje !
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

Fair Life wrote:Dje si Murate... sta ima ? Nisam se ja rodio u dijaspori moj ti ga prijatelju. Ja sam dijasporas od 1995. godine...

Jesi li ti ikad cuo za Kisak ?? Ili makar za Redzulu ??

PS. . .Raskiseliseli ti se opanci ? Cuvaj zdravlje !
Odjebi...
Post Reply