Dobro jutro sa Ozrenom...
Moderator: anex
-
edu
ok.znaci obojica su bila za vojske..jest da je brega stariji nekih 25 godina..ali ok..obojica nisu bila u ratu u sarajevu..(opet ponavljam..ja ne znam kada je andrej otisao iz sarajeva..a mislim da je i brega otisao nesto prije negoli ce rat poceti..!?)..al' hajde da uzmemo da su obojica zbrisali u istom konvoju..(recimo cak i istim busom!)..sta je bilo poslije?..sta je radio andrej..a sta bregovic?..ili je i brega jedan od onih umjetnika koje politika ne interesuje?..poput bajage mozda?!
andrej meni nije bezveze..procitao sam mu mimezis..nije mi se svidjela..ali tekstovi u sb su mu vise nego dobri!
andrej meni nije bezveze..procitao sam mu mimezis..nije mi se svidjela..ali tekstovi u sb su mu vise nego dobri!
-
Vingo
seka wrote:daVingo wrote:Andrej Nikolaidis je......u najmanju ruku....bezveze. Ne da mi se obrazlagati.....meni dosta kad lik koji je ispalio iz Sarajeva prvim konvojem, lamentira nad Breginim likom i djelom....i kustinim
Krasno zapazanje....
No da preveniramo i pojavu Neleta iz Nikolaidisove triologije...o njemu cu jos samo reci da se cak i ja osjecam poput moralne gromade, kad se (a rijetko to cinim) uporedimo. Nekako odmah sebi izgledam manje licemjerna, dapace, postanem si skroz simpaticna....
- manijak1
Nije krasno nego realno.......Karadžić je bio pjesnik
a mogao je i ostati .......da se ne probudi bolesnik.......nešto slično je doživio i Nele ......međutim svi znamo šta Ozren u navedenim slučajevima misli
.....mada ......pogledajte i taj Flash jel' od osam pa do devet ......na FTV-u .....ne znam ni ja sam ali znam ......da bi Bregi i Neletu i Kusti i Čoli bilo potpuno svejedno .......da je Sarajevo imalo pokorenu sudbinu.Andreju ne bi
( kažu da se sad piše nebi
zajedno .....ja to već ne mogu prihvatiti
zbog sopstvenog samosrozavanja
) 
-
senada
Duska ima svojih 60 minuta..
Pecanin svojih 60....
Hadjiomerovic svojih 60..
i to je ok. ali hmmm... ko se dosjetio dodijeliti Ozrenu cijelih deset munuta i to prelistavanja dnevnih naslova zute stampe... bit ce da 'nije' do rukovodstva drzavne tv... 'niti' do urednistva..
...koliko je stalo nadleznim organima drzavne i federalne tv kuce do glasa i stava gradjana, da se vidjeti slikom i rijecju... bitno je da se tv pretplata po zakonu mora platiti a sto cemomi za te pare gledati i slusati (hrvatsku jer nemamo svoju) latinicu i druge kvalitetne programe drugih drzava jer nemamo svoj kvalitet kakav bi trebali imati, to je nas problem... valjda zato imamo daljinske kako bi se udaljili sami od sebe...
... po prvi puta jutros ukljucila i ton na BHT1 tragajuci za teletextom, da procitam tv program kako bih znala kada pocinje nastavak parlamentarne skupstine... kad cuh Ozrenov glas, stvarno me ozari Sunce...
Pecanin svojih 60....
Hadjiomerovic svojih 60..
i to je ok. ali hmmm... ko se dosjetio dodijeliti Ozrenu cijelih deset munuta i to prelistavanja dnevnih naslova zute stampe... bit ce da 'nije' do rukovodstva drzavne tv... 'niti' do urednistva..
...koliko je stalo nadleznim organima drzavne i federalne tv kuce do glasa i stava gradjana, da se vidjeti slikom i rijecju... bitno je da se tv pretplata po zakonu mora platiti a sto cemomi za te pare gledati i slusati (hrvatsku jer nemamo svoju) latinicu i druge kvalitetne programe drugih drzava jer nemamo svoj kvalitet kakav bi trebali imati, to je nas problem... valjda zato imamo daljinske kako bi se udaljili sami od sebe...
... po prvi puta jutros ukljucila i ton na BHT1 tragajuci za teletextom, da procitam tv program kako bih znala kada pocinje nastavak parlamentarne skupstine... kad cuh Ozrenov glas, stvarno me ozari Sunce...
Last edited by senada on 26/04/2006 12:21, edited 1 time in total.
-
Vingo
To da su navedeni trio supci...itd.....zna i Mirnes....bez da mu Nikolaidis iz hlada oleandera napise dvije do tri o tome...
Medjutim, meni je bilo otkrovenje citati Kebu. Mozda sam ja i znala npr. zasto tone Senad H....ali je Kebo to znao puno bolje.
A zapazanje je krasno. Nerealno se ne zapaza. Nerealno se cuti i zivi....No mozda ce biser CG knjizevnosti uskoro pisati i o tome...Bitno je da neko to ucini prije njega. Onda cemo lako.
Medjutim, meni je bilo otkrovenje citati Kebu. Mozda sam ja i znala npr. zasto tone Senad H....ali je Kebo to znao puno bolje.
A zapazanje je krasno. Nerealno se ne zapaza. Nerealno se cuti i zivi....No mozda ce biser CG knjizevnosti uskoro pisati i o tome...Bitno je da neko to ucini prije njega. Onda cemo lako.
-
edu
eh vidis..mozda sam i ja znao da je taj trio jadan..bijedan..ali andrej je to znao puno bolje..mozda bas kao i u slucaju kebo & hadzifejzovic..a mozda sam mogao napisati..to da je senad hadzifejzovic supak..itd..zna i mirnes..bez da mu kebo iz hlada oleandera napise dvije do tri o tome..mozda...Vingo wrote:To da su navedeni trio supci...itd.....zna i Mirnes....bez da mu Nikolaidis iz hlada oleandera napise dvije do tri o tome...
-
Vingo
Bingo! Znala sam odgovor. (Plasim samu sebe...) mala, mala korekcija - Kebo nije pisao iz hlada oleandera....
I da rezimiramo.....super je da je Nikolaidis u CG. On treba CG....jer je njegov moral, talenat, pokoja bijela laz u cilju podebljavanja opusa i biografije...pa cak i reciklaza nekih pokojnih knjizevnika...i zivahnih kolumnista,kojoj cesto pribjegava, cista egzotika i blago za tamosnju javnost. Nezavisna CG ce biti bolja sa Andrejom u njoj. O tome mu lijepo govori i stariji kolega Brkovic. Nemam sta da dodam.
Ali nama....neka Kebe.
Allahimanet!
I da rezimiramo.....super je da je Nikolaidis u CG. On treba CG....jer je njegov moral, talenat, pokoja bijela laz u cilju podebljavanja opusa i biografije...pa cak i reciklaza nekih pokojnih knjizevnika...i zivahnih kolumnista,kojoj cesto pribjegava, cista egzotika i blago za tamosnju javnost. Nezavisna CG ce biti bolja sa Andrejom u njoj. O tome mu lijepo govori i stariji kolega Brkovic. Nemam sta da dodam.
Ali nama....neka Kebe.
Allahimanet!
- manijak1
-
edu
druzis se sa mnom..postajes proročica..
..neka druga biljčica bila u pitanju?..
..andrej treba i nama..jer ne volim ljude koji kazu..a koji su recimo iz cg..super je da je vesovic u bosni. On treba bosni....jer je njegov moral, talenat, pokoja bijela laz u cilju podebljavanja opusa i biografije...pa cak i reciklaza nekih pokojnih knjizevnika...i zivahnih kolumnista,kojoj cesto pribjegava, cista egzotika i blago za tamosnju javnost. Nezavisna bosna ce biti bolja sa vesovicem u njoj"..ili nesto slicno..ne mozemo se mi tako lako odricati pametnih glava..(osim ako se te "glave" ne odreknu nas!?)..nije problem u andreju..problem je u glavama drugih ljudi.."Nikolaidis je, naime, je u jednom novinskom napisu Kusturicu označio kao medijsku zvijezdu Miloševićeve ratne mašinerije. Sud je presudio da je Nikolaidis Kusturici nanio uvredu i duševnu bol, te ga je, prvostepeno, osudio na novčanu kaznu od 5.000 eura. Presuda je izazvala prilično masovne kritike među novinarima, književnicima, umjetnicima sa područja koje je nekad zahvatala SFRJ."..problem je u drustvu koje ce stati na kustinu stranu..helem..mislim da se danas nista ne moze (s)vezati za neki prostor..tako ni andrej..ni marko..ni neko treci..da je kod nas vise ljudi k'o sto je andrej..a manje onih k'o sto je alispahic..hadzifejzovic..da je kod nas vise ljudi k'o stipisic a manje onih k'o sto je merlin..bilo bi nam puno ljepse..ja ne znam kako andrej razmislja..ili neko deseti..ali cinjenica je da je on rodjen u sarajevu..i da je djetinjstvo proveo ovdje..cijenim ljude koji su iz bosne a koji provode godine u zagrebu..i onda naprave pjesmu.."još sam i povrac'o po tvojoj novoj haljini sa posla cijeli klub se je smij'o i ispovracanu te gled'o a ti me ljubila u celo jer sam tvoj bosančero"..a ne one koji su zagreb gledali samo na slikama..ali vec zavrću.."ne?".."kaj".."briju"..itd..ja ne kazem jebo kebu..daleko od toga..ja samo kazem jebo kebu koji je..koliko ja znam..aktivan tj. angaziran u samo tih 10 minuta..to je nedovoljno..za bilo sta!
-
senada
nikakav ti patriota nisi edu jer svih koji su otisli mozda se i trebamo odreci al' semira osmanagica nikada.....edu wrote:znaci ko se god nije vratio mi ga se trebamo odreci?..danisa..osmića..boše..papeta..vahe..đure..nemšića...
.......semira osmanagića?..![]()
![]()
zato Ozrena obilaze nasi el. mediji.... em se nije dosjetio da razguli.... em se nije prvi sjetio da u visokom imamo piramide..... em ne mere doci na red od doticnog
-
edu
gosn nemanja je sinoc bio gost na rts-u..u emisiji "svedok"..kako je samo to sjajan "covek"..ahj sto je sjajan nego je i prorok..kaze da je prema seselju najveca nepravda ucinjena..jer je on toboze bez ikakvog opravdanja u haagu..kaze da krvave tragove koji su ostali iza milosevica smatra manje bitnim..i to da je milosevic u pocetku bio dobar!?..kaze da u sarajevu nije htio da se bori protiv jna jer je to "nasa" vojska..i da nema sanse da se muslimani bore protiv te armije..kaze da su mu u visokom..jer se on zove emir..(!)..davali kalaša..kaze da ih je bilo oko 1000..kaze nije se htio prekrstiti dok mu je majka bila ziva da je ne bi povrijedio..e moj emire..nemanjo.."apoliticni" umjetniče..karino!seka wrote:daVingo wrote:Andrej Nikolaidis je......u najmanju ruku....bezveze. Ne da mi se obrazlagati.....meni dosta kad lik koji je ispalio iz Sarajeva prvim konvojem, lamentira nad Breginim likom i djelom....i kustinim