Ima li GA ??
-
mc_aselook
hm upravu si
, we can't forgive and we can not forget......
-
Murisno1
nemoj...we can't forgive and we can not forget......
nisam to reko...
reko sam da se ne smije zaobići..
ko može da oprosti nek prosti , lakše je čovjeku...
a ko ne može , ne krivim ga...
ali dosta je takvih koji ne mogu ...
ali zaboraviti - NIKADA!
-
Lola_77
Ne smije i ne treba! Ne u svrhu osvete ili sijanja mrznje koja se onda prenosi na naredne generacije..nego u svrhu toga da jednog mozda dana i krvnici budu u stanju stati pred porodice svojih zrtava i zatraziti oprost..Murisno1 wrote:ništa se ne smije zaobići...
nemaš s koje strane
Ne znam, mozda sam nepopravljivi optimista, ali mislim da se svijest oko zlocina pocinjenih u njihovo ime polako budi i u Srbiji..Iskreno se nadam u PRAVEDAN ishod tuzbe BiH protiv S&CG, inace gubim svaku nadu da ce na ovim prostorima ikada iko napisati pravu istinu o onome sta se ovdje desavalo..a desavale su se uzasne stvari koje normalan mozak ne moze ni isprocesirati, a kamoli osmisliti..
-
Murisno1
i ja očekujem ...PRAVEDAN ishod tuzbe BiH protiv S&CG, inace gubim svaku nadu da ce na ovim prostorima ikada iko napisati pravu istinu o onome sta se ovdje desavalo..a desavale su se uzasne stvari koje normalan mozak ne moze ni isprocesirati, a kamoli osmisliti..
ali već znaj da će poslije toga biti "ceo svet se okrenuo protiv nas..."
-
Lola_77
U pravu si..moj pogresan izbor rijeci..a mozda i podsvjesno negiranje da je moguce da isti ti krvnici ili njihova "braca u zlocinu" mirno setkaju medju porodicama njihovih zrtava..novel wrote:desavaju se.....a desavale su se uzasne stvari koje normalan mozak ne moze ni isprocesirati, a kamoli osmisliti..kosti odnijeli iz mezara....
Takvu nepravdu tesko prihvatam