KREMANSKO PROROCANSTVO!!!?!?!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Stitch__

Post by Stitch__ »

a da nije u pitanju plavi cuperak - halid muslimovic :? :D
izbjeglica_iz_besmisla

#27 Re: KREMANSKO PROROCANSTVO!!!?!?!?

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Vodenjak wrote:
kekec wrote:
No_oNe__ wrote:Ne znam da li je iko od forumasa nekada citao prorocanstva brace iz S&CG, pod nazivom Kremanska prorocanstva...
U jednom dijelu tih prorocanstava govori se kako ce na ove prostore doci svijetli covjek, svijetle kose i puti, itd itd itd i DA ce kada on dodje u ove krajeve sa njim doci opce blagostanje. (koga zanima nek procacka na netu za vishe informacija)...
Zasto ovo govorim?
JEL' KO PRIMJECUJE DA JE SEMIR OSMANAGIC NEOBICNO PLAV COVJEK?
OTKRIJEMO LI PIRAMIDU STA NAM SLIJEDI? OPCE BLAGOSTANJE?
Egipcani imaju piramide, a ne znaju ni sta je blagostanje.
Meksiko ima piramide, a slomise se da predju u USA.
itd.
Nema blagostanja bez "znoja i motike". :) :)
Ni bez zlatnih kasika... :oops:
Pa bice zlatnih kasika.Evo nama izbora i novih obecanja da cemo jesti iz zlatnih kasika.Mozda i neko od kandidata na izborima bude plav,pa bi se tako prorocanstvo ispunilo.Hajmo sad napregnuti mozgice i kontati koji je to od nas politickih klovnova PLAV.
forUMASH

Post by forUMASH »

...pacijenata.....raznih.... :D
helo

Post by helo »

muha_sa wrote:Semir je to--garant. Teško nama kad se piramide otkopaju-bit će da je Visoko vjekovna srpska zemlja i da su piramide srpske.
Nemoj se brinuti neče se pričati da je Visoko serpska zemlja. Zna se da je Visoko prvi grad Bosanski Kraljeva i da je to srce i korjen Bosne! A sada u visokom trenutno živi večina muslimanskog stanovništva i u Visokom ima najviše Hodža od svi drugi gradova u BiH
H

Post by H »

Šuplje glave, vjetrom se hrane. :oops:
Alanis

Post by Alanis »

"Mitar mi je svasta kazivo, te je rekao da ce coek plavijeh ociju, a sa zvijezdom na celu prekinuti ljubav sa nasom pravoslavnom bracom, Rusima. On nece njima biti zahvalan ni za to sto sijedi na nasemu prestolju, na koji su ga oni ustolicili i popeli. Nastace velikacka omraza izmedju naske i Rusa. Pasce krv u nama samima. No, te ce se rane lako preboljeti i mi cemo se jopet sa Rusima izmiriti, ali nikad iskreno, nego onako, na rijeci i govoru, da nas drugi ne bi razumjeli, kako jedni druge pritvorujemo i lazemo".

. . .

"Srbija ce najbolje zivjeti kada se na njeno prestolje popne coek plavijeh ociju, na bijelome konju, koji budne u Srbiju dosao i doneo neku novu vjeru. Taj sto se na nase prestolje popne, bice dugovjecan i krepak, te ce umrijeti oko svoje stote godine. On ce voljeti mnogo da lovi, te ce u jednome lovu, nehotice pasti sa svoga konja bijelca i nogu izgubiti. Od toga gubitka noge ce i umrijeti, a ne od starosti svoje.

Poslje njega, doci ce da vlada nasom carevinom nekakva komisija, ali vise nece biti nako kako je bilo."
H

Post by H »

Alanis wrote:
"Mitar mi je svasta kazivo, te je rekao da ce coek plavijeh ociju, a sa zvijezdom (PETOKRAKA) na celu prekinuti ljubav sa nasom pravoslavnom bracom, Rusima (TITINO 'NE' STALJINU). On nece njima biti zahvalan ni za to sto sijedi na nasemu prestolju, na koji su ga oni ustolicili i popeli. Nastace velikacka omraza izmedju naske i Rusa. Pasce krv u nama samima. No, te ce se rane lako preboljeti i mi cemo se jopet sa Rusima izmiriti, ali nikad iskreno, nego onako, na rijeci i govoru, da nas drugi ne bi razumjeli, kako jedni druge pritvorujemo i lazemo".

. . .

"Srbija ce najbolje zivjeti kada se na njeno prestolje popne coek plavijeh ociju, na bijelome konju, koji budne u Srbiju dosao i doneo neku novu vjeru (KOMUNIZAM). Taj sto se na nase prestolje popne, bice dugovjecan i krepak, te ce umrijeti oko svoje stote godine(nije 100, ali jest haman). On ce voljeti mnogo da lovi, te ce u jednome lovu, nehotice pasti sa svoga konja bijelca i nogu izgubiti. Od toga gubitka noge ce i umrijeti, a ne od starosti svoje. (Zar nisu Titi nogu amputirali pred smrt?!)
Poslje njega, doci ce da vlada nasom carevinom nekakva komisija, ali vise nece biti nako kako je bilo."
Vodenjak

Post by Vodenjak »

H wrote:
Alanis wrote:
"Mitar mi je svasta kazivo, te je rekao da ce coek plavijeh ociju, a sa zvijezdom (PETOKRAKA) na celu prekinuti ljubav sa nasom pravoslavnom bracom, Rusima (TITINO 'NE' STALJINU). On nece njima biti zahvalan ni za to sto sijedi na nasemu prestolju, na koji su ga oni ustolicili i popeli. Nastace velikacka omraza izmedju naske i Rusa. Pasce krv u nama samima. No, te ce se rane lako preboljeti i mi cemo se jopet sa Rusima izmiriti, ali nikad iskreno, nego onako, na rijeci i govoru, da nas drugi ne bi razumjeli, kako jedni druge pritvorujemo i lazemo".

. . .

"Srbija ce najbolje zivjeti kada se na njeno prestolje popne coek plavijeh ociju, na bijelome konju, koji budne u Srbiju dosao i doneo neku novu vjeru (KOMUNIZAM). Taj sto se na nase prestolje popne, bice dugovjecan i krepak, te ce umrijeti oko svoje stote godine(nije 100, ali jest haman). On ce voljeti mnogo da lovi, te ce u jednome lovu, nehotice pasti sa svoga konja bijelca i nogu izgubiti. Od toga gubitka noge ce i umrijeti, a ne od starosti svoje. (Zar nisu Titi nogu amputirali pred smrt?!)

Ahaaaaa...

To je znaci to...
H

Post by H »

Vodenjak wrote:
H wrote:
Alanis wrote:

Ahaaaaa...

To je znaci to...
:P
Vodenjak

Post by Vodenjak »

H wrote:
Vodenjak wrote:
H wrote:

Ahaaaaa...

To je znaci to...
:P
;-) :D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

A, :roll: pika li ce ako ci plav u duši...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

FortunaBela wrote:A, :roll: pika li ce ako ci plav u duši...
Ne!

Pika se samo ako imas plavu krv! 8-)

:D
H

Post by H »

No_oNe__

Post by No_oNe__ »

Zar nema jos jedan dio prorocanstva?
O jos jednom plavom covjeku, poslije Tita.
H

Post by H »

No_oNe__ wrote:Zar nema jos jedan dio prorocanstva?
Zar te nakon ovoga http://www.paralax.co.yu/kp.htm još uvijek zanima?! :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

No_oNe__ wrote:Zar nema jos jedan dio prorocanstva?
Ima... :oops:
Taj dio prorocanstva je sakriven ispod piramide, :-)
a pretpostavlja se da je taj plavi covjek Sem Osmanagic! :D :D
goeasy

Post by goeasy »

Da, Tarabici iz Kremanskog prorocanstva su predvideli da ce po nebu da lete gvozdene ptice koje ce ubijati ljude (bombardovanje) i ovo sto je i za nas i za vas zabrinjavajuce "svetom ce zavladati zuta rasa', s obzirom na broj Kineza u svim zemljama i to se prorocanstvo ispunjava. Ja sam bila na Tari u njihovoj kuci koja je sada neka vrsta muzeja, turisticka atrakcija, jos uvek je tu i kafana u koju kada je jedan od Tarabica usao rekao da ce u uglu te kafane biti jedan prozor kroz koji ce se videti ceo svet (TV). Zaista, procitajte tu knjigu, neverovatno koliko stvari se obistinilo iz nje i koliko stvari je logicno da se tek obistine. Nisam sujeverna, ali zar i Nostradamus nije mnogo toga prorekao iz evropske istorije sto se kasnije dogodilo.
IDEA

Post by IDEA »

goeasy wrote: ... zar Nostradamus nije mnogo toga prorekao iz evropske istorije sto se kasnije dogodilo.
Možda, ali je sve pisao u šiframa da ga ne proglase heretikom i spale, tako da svaki dio možeš tumačiti kako te volja - što u ostalom svi navodni tumači u svojim knjigama o Nostradamusu i rade. A i problem sa vremenom tj. odstupanje toliko da se ne zna da li će se nešto desiti u razmaku i 100 godina

Pročitala "sto puta" bez objašnjenja i nije mi jasno odakle ideje za svako pojedinačno tumačenje stiha i povezivanje sa ovim vremenom. A i omjer: 20 proročanstava o Francuskoj, 1 za ostatak svijeta.

Činjenica, KP je nama mnogo bliži i jasniji.
mama32

Post by mama32 »

Oooo, proročanstva me jako zanimaju. Interesuje me da li će "neobično plavi" (tj. žuti :D ) čovjek završiti u bolnici ili zatvoru, slušajući "iskrene" prijatelje. :-?
A, by the way, osim plav, i neobično je Sgodan.. :-)
Image

Posjetite me :)
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Image Image

JA IPAK MISLIM DA JE TO RIJEC O OVOME PLAVOM COVJEKU
Saraswati

Post by Saraswati »

Panta Rei wrote:Mislim da je taj plavi čovjek Fu-Do Backović Deen. On živi i ponaša se kao da je u našoj državi blagostanje već desetljećima. Mislim da je to proročanstvo o njemu govorilo.
Moram se konsultovati s kašikama o tome.
:-)
:cry:
Image
Ja ipak mislim da je rijec o Deenu...
sanco

#47 Re: KREMANSKO PROROCANSTVO!!!?!?!?

Post by sanco »

No_oNe__ wrote:Ne znam da li je iko od forumasa nekada citao prorocanstva brace iz S&CG, pod nazivom Kremanska prorocanstva...

U jednom dijelu tih prorocanstava govori se kako ce na ove prostore doci svijetli covjek, svijetle kose i puti, itd itd itd i DA ce kada on dodje u ove krajeve sa njim doci opce blagostanje. (koga zanima nek procacka na netu za vishe informacija)...

Zasto ovo govorim?

JEL' KO PRIMJECUJE DA JE SEMIR OSMANAGIC NEOBICNO PLAV COVJEK?
OTKRIJEMO LI PIRAMIDU STA NAM SLIJEDI? OPCE BLAGOSTANJE?

TEBI jedna velika ispravka...citao sam prije 10 godina tu knjigu i reci cu ti da su Braca Tarabic u pitanju iz sela Kremni kod Visegrada...Knjiga je napisana prema pronadjenim i sacuvanim zapisima iz zida jedne kuce koja se gradila prakticno nanovo..To je BIH ipak,olupao si loncice agresoru :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

I sta jos kazu ta prorocanstva :roll:
Ima li put, dobitak...bilo sta :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

muha_sa wrote:ma vidim ja da nešto naginjem ka Bg a bogme i Visoko je moje--nana mi pričala da je njen čukun ded faraon ili tako nešto bio.
eh jesi neki negativac :D
Irm@

Post by Irm@ »

Beatrice_22 wrote:
Panta Rei wrote:Mislim da je taj plavi čovjek Fu-Do Backović Deen. On živi i ponaša se kao da je u našoj državi blagostanje već desetljećima. Mislim da je to proročanstvo o njemu govorilo.
Moram se konsultovati s kašikama o tome.
:-)
:cry:
Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

ne mogu post o d smijeha napisat, ionako zakasnila na temu.
ev i ja otkad procitah...
bit ce da je Deen :-D :lol: :lol: :lol:
Post Reply