Ja sam iz BiH...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Nisi me razumjela.........
Ne volim BiH,ali ako je neki stranac napada tj.govori lose o njoj,onda je branim,jer je to moja zemlja......ali ja je ne volim!
Naravno da se ne stidim sto sam iz Bosne.Jedina prednost na Bosanaca je u tome sto smo NAJLJEPSI :-)
senada

Post by senada »

kriticarka_nikova wrote:Nisi me razumjela.........
Ne volim BiH,ali ako je neki stranac napada tj.govori lose o njoj,onda je branim,jer je to moja zemlja......ali ja je ne volim!
Naravno da se ne stidim sto sam iz Bosne.Jedina prednost na Bosanaca je u tome sto smo NAJLJEPSI :-)
i najpametniji. :roll:
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

senada wrote:
.......djelimicno :roll: (moramo biti iskreni).....
spongebob

Post by spongebob »

em smo glavati, em smo toliko glupi da mislimo da smo pametni...pa ne znam na cemu se ta medju vas dvoje saglasna prednost zasniva..LM, odlutaste od teme i pustite narod da procitaju smislene odgovore i ukljuce se u diskusiju
senada

Post by senada »

kriticarka_nikova wrote:
senada wrote:
.......djelimicno :roll: (moramo biti iskreni).....
zavisi od posmatraca i demonstratora... evo ja ne racunajuci sebe nisam upoznala ni jednu BH budalu... :) a sve sto se mora nije tesko ... posebno ne biti pametan... ovako kao bosanac... :)
Last edited by senada on 20/04/2006 22:21, edited 1 time in total.
Šole

Post by Šole »

Ponosan na Bosnu i Hercegovinu, druge zemlje nemam.....Srce mi naraste ko ove naše planine..... volim BiH i ponosan
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ponekad', moram priznati, prema Bosni osjecam kao djete koje ima mater alkoholicarku koja ga maltretira i tuce, ali ne moze da je mrzi jer-mati mu je.
Ova moja tema je vise kao osvrt na ono sto imamo, a sto vrijedno spomena, hvale, ponosa....nesto kao inat i kontra svim onim losim stvarima u Bosni a njih je, nerado priznajem, mnogo.
Ne mora covjek biti ponosan na svoju zemlju ili je voliti samo zato sto iz nje dolaze Nobelovci i pametni, svjetski poznati ljudi....ali mogu me malo ciniti ponosnom, mogu malo doprinijeti da se osjecam dobro (za razliku od vremena kada se i ne osjecam tako dobro) sto sam iz iste zemlje kao i oni. Mogu da me potaknu da i sama cinim sto najbolje mogu, pogotovo zato sto imam bolje uslove nego vecina mojih zemljaka. Mogu me jednostavno inspirisati, koliko god ovo zvucalo cheezy.

Mislim da treba kritikovati stalno, pogotovo ako je kritika konstruktivne prirode, ali treba istaknuti i dobre stvari...pozitivne....zasto dozvoliti da samo negativnosti dobijaju teme na forumima i naslove u novinama? Pozitivne stvari daju ljudima elan i sto je najvaznije, nadu, da nije sve ni tako crno kao sto izgleda i kao sto neki hoce da naprave. I nema ovo nikakve veze sa politikom....ovo je cisto za ljude.....i njihovu dusu :)
senada

Post by senada »

Lucy01 wrote:Ponekad', moram priznati, prema Bosni osjecam kao djete koje ima mater alkoholicarku koja ga maltretira i tuce, ali ne moze da je mrzi jer-mati mu je.
Ova moja tema je vise kao osvrt na ono sto imamo, a sto vrijedno spomena, hvale, ponosa....nesto kao inat i kontra svim onim losim stvarima u Bosni a njih je, nerado priznajem, mnogo.
Ne mora covjek biti ponosan na svoju zemlju ili je voliti samo zato sto iz nje dolaze Nobelovci i pametni, svjetski poznati ljudi....ali mogu me malo ciniti ponosnom, mogu malo doprinijeti da se osjecam dobro (za razliku od vremena kada se i ne osjecam tako dobro) sto sam iz iste zemlje kao i oni. Mogu da me potaknu da i sama cinim sto najbolje mogu, pogotovo zato sto imam bolje uslove nego vecina mojih zemljaka. Mogu me jednostavno inspirisati, koliko god ovo zvucalo cheezy.

Mislim da treba kritikovati stalno, pogotovo ako je kritika konstruktivne prirode, ali treba istaknuti i dobre stvari...pozitivne....zasto dozvoliti da samo negativnosti dobijaju teme na forumima i naslove u novinama? Pozitivne stvari daju ljudima elan i sto je najvaznije, nadu, da nije sve ni tako crno kao sto izgleda i kao sto neki hoce da naprave. I nema ovo nikakve veze sa politikom....ovo je cisto za ljude.....i njihovu dusu :)
slazem se :run:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Lucy01 wrote:Ponekad', moram priznati, prema Bosni osjecam kao djete koje ima mater alkoholicarku koja ga maltretira i tuce, ali ne moze da je mrzi jer-mati mu je.

Mislim da u prvom dijelu tvog posta stoji jako lijepo i slikovito objasnjenje stava @kriticarke (nasih?:D) nickova za sve one koji poprijeko citaju ono sto je napisala o svojim osjecajima za Bosnu...

A drugo, ako cemo posteno, sama cinjenica da smo ovdje, na ovom forumu, da trosimo dobar dio naseg vremena, zivaca, intelektualnih sposobnosti, zelja, savjeta i na kraju mudrovanja :-) najbolji je dokaz da nam je i te kako stalo do te nam sirotice Bosne! :)

Mislim da mnogima ovdje mi sami, forumasi, mnogo vise znacimo nego sva ona velika imena koje je ta sirotica izrodila.
Nekako smo si blizi, prirodniji, jednostavniji...
senada

Post by senada »

...mozes mislit kako je bilo platoasima zimi.. kuca, pos'o, djeca, muzovi, supruge, familija, komsije, prijatelji, momci, djevojke, pa plato, pa internet... :? :shock:
zzzzz

Post by zzzzz »

Hebeno brate kad pokusavas biti ponosan sto si iz BiH a sagovornik te gleda kao da si s marsa pao, covjek nikad nije cuo za tu zemlju pa konta da ga zajebavas. Mozda je do mog izgovora ili je do sagovornika.

U svakom slucaju ponosan, ne treba mi specijalan povod.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

-Ja sam iz Bosne.
-Iz Bosne? Je li to blizu Bocvane?
-Pa, nije baš. To je blizu Italije.
_____
Ovako sam ja objašnjavao gdje je
Bosna nekom vlasniku hotela dok
smo letjeli iznad ekvatora.
Post Reply