Bankovni racun u Sa.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

edu

Post by edu »

curice vise nisu interesantne.. :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

...osim toga....dovoljna je jedna u vezi...

JEL TAKO MANIJAK?????
Lisac

Post by Lisac »

Andjo :D kako je krenulo, pazi se da ne zavrshish kao koka :D :D u onoj supi shto je obichno hvale :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Ih kad je ona tako zavrsila..... :D :-) I nista joj ne fali....
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Vingo jecte :( :( ja cam tek jedan u nizu papucaja :( :( na ovom ukletom fojumu :oops: :D
Prijevod :oops: :
Vingo jeste pa smajkani :D ja sam tek jedan u nizu papučara na ovom ukletom forumu , opet smjehuljci :D :D
Lisac

Post by Lisac »

a shta se pravi od materijala kao shto je manijak :D :D

a nisam siguran da andja prihvata 'srkanje' kao kompliment :D
Vingo

Post by Vingo »

Mislim da se nista ne pravi, ali je dobro za stavit u kamin u hladnoj zimskoj noci.... :D
Lisac

Post by Lisac »

pesimisti bi rekli da je panj :D
pozitivisti, da ima osobinu da cijelu prostoriju u kojoj se nadje ispuni toplotom :D ti bi u tom sluchaju bila shibica :D

kako ti gledash na stvari :D
Vingo

Post by Vingo »

Nikako....ja stojim na rubu onog lonca sa supom....i skocila bih i ne bih skocila.... :P :D

A za kamin....bitnije je kako on gleda..... :D :-)
edu

Post by edu »

ko jos panj stavlja u kamin? :shock: :D

odoh..stig'o cumur!.. :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Lola_77 wrote:
Mirci, ne bih da se hvalim..ali ja sam sefica :D :D

ma salim se ja..meni drago da nam je staff svestran :)
de ti meni reci kako dobit kredit :D:D:D
car-x

Post by car-x »

andjo, ako imas "normalnu" bankomat karticu u svici, ne znam sta te sprecava da s njom dizes pare kad si u BiH.. fercera na svim automatima bez problema..

moja igrom slucaja ima i "maestro" funkciju, tako da karticom placam i za benzin koji potrosim kuci, racune kad se zadeesim u radnjama koje primaju bankomat (npr. merkator, viza, itd..)

elem, sve to fercera bez problema..
Lola_77

Post by Lola_77 »

mIRCerka wrote:
Lola_77 wrote:

:lol: :lol:

To bi ti s Barbarezom na Svjetsko? :D Znas da ne mogu povezana lica :D
mrak

Post by mrak »

Draga A,

Prvo molio bih te da mi se javis ako ikada dobijes e-banking enabled racun, da i ja mogu da ucinim isto, posto meni to nije poslo za rukom. Ja imam stednu knjizicu u Volksbanci i oni su jako losi, nije bilo nikakvog nacina ni da dobijem e-banking niti da dobijem ikakvu karticu. Cak ni za ziro racun.

Takva je vecina banaka - za ziro racun ce ti izdati obicnu (ne smartcard!) papirnu karticu sa imenom prezimenom i pecatom, neke ce ti mozda izdati debitnu BAM karticu (nije maestro, ne mozes je koristiti vani), a mislim da ti za maestro karticu ili neku kreditnu karticu treba - zaposlenje. I to zaposlenje u Bosni.

Mislim da je ista stvar i za e-banking. Raiffeisen vec duze vremena ima elektronsko bankarstvo ali ne znam da li je konacno to dostupno i smrtnicima?

But then again, ja vec par godina nisam dole i mozda se situacija u medjuvremenu razvila. U svakom slucaju probaj nazvati Raiffeisen i HVB, to se doima kao dvije najprogresivniji banke dole.

U najgorem slucaju mozes koristiti Maestro, sa nekom provizijom od 3 posto meni se cini, sto i nije tako strasno za najgori slucaj.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Lola_77 wrote:
mIRCerka wrote:
Lola_77 wrote:

:lol: :lol:

To bi ti s Barbarezom na Svjetsko? :D Znas da ne mogu povezana lica :D
kakvo svjetsko, hocu na Havaje da ganjam pamelicu :D
Lola_77

Post by Lola_77 »

mrak wrote:Draga A,

Prvo molio bih te da mi se javis ako ikada dobijes e-banking enabled racun, da i ja mogu da ucinim isto, posto meni to nije poslo za rukom. Ja imam stednu knjizicu u Volksbanci i oni su jako losi, nije bilo nikakvog nacina ni da dobijem e-banking niti da dobijem ikakvu karticu. Cak ni za ziro racun.

Takva je vecina banaka - za ziro racun ce ti izdati obicnu (ne smartcard!) papirnu karticu sa imenom prezimenom i pecatom, neke ce ti mozda izdati debitnu BAM karticu (nije maestro, ne mozes je koristiti vani), a mislim da ti za maestro karticu ili neku kreditnu karticu treba - zaposlenje. I to zaposlenje u Bosni.
Mislim da je ista stvar i za e-banking. Raiffeisen vec duze vremena ima elektronsko bankarstvo ali ne znam da li je konacno to dostupno i smrtnicima?

But then again, ja vec par godina nisam dole i mozda se situacija u medjuvremenu razvila. U svakom slucaju probaj nazvati Raiffeisen i HVB, to se doima kao dvije najprogresivniji banke dole.

U najgorem slucaju mozes koristiti Maestro, sa nekom provizijom od 3 posto meni se cini, sto i nije tako strasno za najgori slucaj.
Kada si ti bio u BiH? Daj molim te ne dezinformisi ljude..pa ako nista bankarski sektor nam je razvijen.. :oops:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Vjerovali ili ne, ali i u BiH je MOGUĆE otvoriti SVOJ račun u BILO KOJOJ banci i zato vam je potrebna samo LK (možda i pasoš :D), a na koji će vam bez ikakvih problema lijegati hiljade i hiljade evra/oura/eura/€ ( s tim da ako je dnevni promet iznad 10.000,00 onda vas malo provjerava finansijska policija, ali pretpostavljam da vodite besprijekoran život, tako da je to za vas samo mala formalnost :wink: ) koje možete BEZ STRAHA da će vam ih neko oteti, trošiti na BILO ŠTA što vam padne na pamet... :)
car-x

Post by car-x »

A wrote:Imam normalnu karticu koja radi ko luda. Samo, naplacuje se svako dizanje njom, u inostranstvu, svako placanje. Toga se nakupi nakon 2-3 hefte odmora, tim prije sto su troskovi preveliki za tako male sume. Ma nisu na kraju ni neke pare, ali mi je glupo ostaviti bilo sto bankama. Oni imaju i previse.

A drugo, kao sto rekoh, zeljela bih imati mali racun za raznorazne uplate u BiH, preko e-bankinga. Ovdje mi se desi da platim 10 Eura za uplatu od 15 Eura - priznaj da je malo pretjerano. A ako je racun u BiH, uplata u BiH, onda su ti troskovi neuporedivo manji, jer je unutarnji promet u pitanju.
kontam.. ovaj drugi dio je dovoljan razlog..

elem, kako ti mrak poruci (mrake, mozda se jednom i uganjamo na toj kafi), mislim da raiffeisen nudi online banking bez ikakvih uslova tipa zaposlenje i ostalo..

jos jedna solucija je da s nekim ko ti jos zivi u BiH otvoris zajednicki racun (narafno, ovo samo s nekim kome moze vjerovat 100%, otac, mati, itd..) i onda da se pojavis ko potpisnik.. odnosno, sva papirologija ide na tog (mamu, tatu) a ti se pojavljujes ko neko ko je ovlasten da uzima i uplacuje sa i na racun..
Lola_77

Post by Lola_77 »

A,

Da ne bih jos morala slusati ova lupetanja po kojima je BiH crna rupa u kojoj ljudi nikad kartice nisu vidjeli (a bankomat nam je pojam kao svemirski brod)

molim te otidji na:

http://www.hvb-cpb.ba

Javi ako ti sta ne bude jasno.

Lijep pozdrav.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Jes' vala... :roll: još samo nisu rekli da pisma šaljemo preko goluba pismonoše... :roll:
Lola_77

Post by Lola_77 »

vodolija_33 wrote:Jes' vala... :roll: još samo nisu rekli da pisma šaljemo preko goluba pismonoše... :roll:
ma kakvi golubovi, nismo mi jos skontali kako ih obuciti..cekamo instrukcije od razvijenog Zapada :-)

Slika mi u glavi u BH Postama hiljadu malih patuljaka razvrstavaju pisma :lol: :lol: :lol:
teletrader

Post by teletrader »

Ja recimo imam jako prijatna iskustva sa Raiffeisen Bankom,jer su mi jednom prilikom izasli u susret prilikom prilicno netipicne transakcije..
Naime htio sam da kupim kucu u sarajevu,a kako bi citava papirologija oko kupoprodaje bila OK,insistirao sam da prethodnom vlasniku prebacim pare na racun u bh, banci po njegovom izboru...
Posto se radilo o vecoj sumi koju zaista nisam mislio slepati sa sobom iz inostranstva a opet nisam htio ni da mi bh.finansijska policija kuca na vrata,obratio sam se nacelniku jedne malo vece filijale RB-a i uz njegovu saradnju sam ta sredstva bez ikakvih problema i uz minimalno naknadu prebacio iz CH u BiH:)
Electronic Banking im nije los,sada nude i usluge brokerstva..
Sve u svemu,moje pohvale..

(ne bi bilo lose da mi za rodjendan posalju barem cestitku s obzirom na lovu koju su obrnuli preko mene ali valjda ce se i toga nekada sjetiti) :D
Post Reply