Kemal Mo. i Dado Ca. osvajaju americke radio stanice.

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Eli005

Post by Eli005 »

Nazalost nisam ja ta crna ,koja kako kazes je jako lijepa i zgodna .Ja sam takodje crna i malo ljepsa al ona je zgodnija a kako vidim malo smo ljubomorni na Dadu pa vjerovatno zato ne podrzavas njegov rad.Ja i Enigma Svijeta se slazemo ako sam u pravu??? :)
Meshtar

Post by Meshtar »

enigma svijeta wrote:
Meshtar wrote:haj me samo obraduj da si ona njegova djevojka (crnokosa, kovrdžava)
jer si predivna... :)

A Dado je i dalje operisan od muzike
Meshtre, meshtre.. zasto ne volis dadu i njegovu djevojku? :D :-)
Ma djevojku mu volim, a imam dobar muzički ukus pa zato njega ne gotivim, mislim da bi trebalo odati počast svim ljudima koji su preslušali njegov čitav album....valjalo je to izdržati :D :D :D
Eli005

Post by Eli005 »

Stvarno si smijesan tip mesetaru pa sa takvim zivotnim stavom ne mozes imati ni cipelu od one njegove dijevojke a kamoli sta vise.Mi zene volimo pozitivnu energiju i sta mislis sto je ona sa njim.On je mrtva provala inace to drustvo gore u Cabalu gdje izlazi. :)
Meshtar

Post by Meshtar »

Eli005 wrote:Stvarno si smijesan tip mesetaru pa sa takvim zivotnim stavom ne mozes imati ni cipelu od one njegove dijevojke a kamoli sta vise.Mi zene volimo pozitivnu energiju i sta mislis sto je ona sa njim.On je mrtva provala inace to drustvo gore u Cabalu gdje izlazi. :)
Hvala ti velika na životnim uputstvima, sada tačno znam šta želim u životu...
Ti si dobar čovjek Charlie Brown :D :D
I opet smo se malo pobrkali, vjerujem da je kako ti kažeš "mrtva provala", nemam ja ništa protiv njega, čak mi se čini kao pristojan čovjek...ali muzika mu je katastrofa...ako ćemo onako realno.
I nemoj da se ljutiš tako...i meštar je različito od mešetar :-) :-)
Eli005

Post by Eli005 »

Da je Velo misto mozda bi i ti bio mestar al posto sam ti malo pogledala dosije vidim da mesastaris naokolo i dajes puno negativnih komentara,a ne ljutim se ja na tebe cak i cijenim tvoje misljenje jer ga imas dok :) vidim ostali su malo pasivni. :)
Eli005

Post by Eli005 »

I zaboravih pa kako ti je njegova muzika losa sta ti znas od njegovih pjesama?
Meshtar

Post by Meshtar »

A ja se već zabrinuo gdje si ti :) :)

čuo sam sasvim dovoljno u životu a i od Dade da mogu procijeniti, ne brini...

E baš si mi nedosatajala :) :)
Eli005

Post by Eli005 »

To sad ti kao namazan?Da cujem ta tvoja saznanja. :-)
Meshtar

Post by Meshtar »

Ma nisam uopšte namazan...znaš li za izraz NIT SMRDI NIT MIRIŠE?

Eh takva je njegova muzika, isprazni paćenićki pop pod uticajem Čole, Stinga, Montena, Indexa, Gibonnija...na žalost nije ni blizu njima...

Čak i pored nikakve konkurencije u BIH ne može isplivati....naravno o ukusima se ne raspravlja....

Elem, kako si mi ti?? :)
Lace

Post by Lace »

Stitch__ wrote:a jeko dado :?
ma ja ga znam ko konobara iz nekadasnjeg kangaaro-a u strosmajerovoj ...ok je momak :D
Eli005

Post by Eli005 »

Ja sam dobro malo umorna radila sam vas dan.Ne volim tu ne odredjenu pricu iza koje se skriva jako malo znanje o njegovim pjesmama ,ali boze moj, covjek radi ,stvara dok je ziv i bas tako i ja ga znam dok je bio konobar u Strosi i zato i volim to sto pici svoj film.Covjek pise sebi pjesme svira violinu koju je zavrsio tu u Sa,svira gitaru cime me je iskreno i osvojijo pjeva sto hiljada pjesma i iskreno dobro se lju..Pise o djevojkama sa kojima je bio i zar to stvarno nije pravi umjetnik a vidjet cemo jesam li ja bila u pravu! 8-)
Meshtar

Post by Meshtar »

Eli005 wrote:Ja sam dobro malo umorna radila sam vas dan.Ne volim tu ne odredjenu pricu iza koje se skriva jako malo znanje o njegovim pjesmama ,ali boze moj, covjek radi ,stvara dok je ziv i bas tako i ja ga znam dok je bio konobar u Strosi i zato i volim to sto pici svoj film.Covjek pise sebi pjesme svira violinu koju je zavrsio tu u Sa,svira gitaru cime me je iskreno i osvojijo pjeva sto hiljada pjesma i iskreno dobro se lju..Pise o djevojkama sa kojima je bio i zar to stvarno nije pravi umjetnik a vidjet cemo jesam li ja bila u pravu! 8-)
hajde vidjećemo, ako proda 10.000 albuma znači da si bila u pravu....ali teško, da je prije rata pravio ovu muziku, plačao bi dodatni porez...
Meshtar

Post by Meshtar »

A i moramo se dogovoriti hoćemo li pričati o muzici ili o njemu kao čovjeku....

Jer ja nemam ništa protiv njega, i vjerujem da je ok dečko...ali to nema veze s muzikom.
Lace

Post by Lace »

ma de ba...pa covjek voli da pjeva i ima svoju publiku...jes mi malo bilo neobicno vidjet mu prvi spot na TV nakon strosse al nije prvi koji je iz neke "nako" djelatnosti iskocio na TV i presao u muzicke vode ... (cak ih znam koji su s TV-a i spotova uskocili u kafane :D
Meshtar

Post by Meshtar »

Biće da ja fulam temu, ja o muzici a oni o osobi....evo ovo je moja zadnja, ne pričamo o istim stvarima...
Lace

Post by Lace »

ko te tjera da pises na forumu...kad ne znas :D

ja o covjeku jer nisam njegova publika...cula mu pjesme u prolazu...a btw rijetko kojeg muzicara s ovih prostora...'shtujem :D
Eli005

Post by Eli005 »

Ok evo o muzici ti govorim.Daj mi jedan debitantski album u 2004 koji je bolji od tog.Ja znam ,mu se zove album.Bio nominovan za Davorina a prodat u 9600 primjeraka.Znam da mi ne vjerujes al tako je.Dino na drugom svom koncertu na Kosevu nije dozvolio da Dado otpjeva Dalilu jer levat nece sebi da pravi konkurente.Doveo onog uzaludnog Emira da utusi raju da bi on mogao onda biti totalni Tito iako to njemu nebi nista znacilo da je 80000 hilj.ljudi pjevalo Dalilu.To znam jer Dadin tadasnji menadjer je bio Vetko Salaka a on je bio i Dinin menadjer kad je pocinjao.Bila sam tu kad su razgovarali.MIs Zeljku dovede u BiH a sad jede jetru kad vidi da sa Harijem ode u Atinu a nece nasoj raji iz Bih da pomogne.Koji je album bolji od tog al debi daj reci?
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

Eli005 wrote:Nazalost nisam ja ta crna ,koja kako kazes je jako lijepa i zgodna .Ja sam takodje crna i malo ljepsa al ona je zgodnija a kako vidim malo smo ljubomorni na Dadu pa vjerovatno zato ne podrzavas njegov rad.Ja i Enigma Svijeta se slazemo ako sam u pravu??? :)
Eli, ja malo sa zakasnjenjem vidim poruku...
ja ovdje nemam neko jako izrazeno misljenje, za ili protiv dade, osim da covjek zaista ima specifican glas i muzicki izrazaj... nego, ja to vise zbog meshtra :D nemoj se ljutiti na njega, on je jedan vizionar koji ima svoje vizije :D :kiss:
Ralfson

Post by Ralfson »

Joj sto Dado ima veliku familiju.. 9400 primjeraka???
Slabo je to... da spomenes njegovo ime u tuzli, Bihacu, Mostaru pet ljudi ne bi znalo sta je i ko je..
Eli005

Post by Eli005 »

U vidi sad i Ralfson se pridruzuje.Pa boga mi ne znam vidjet cemo ovih dana snimak sa ovog Maglajskog koncerta pa cemo suditi. :D

A enigma je prepznala ono o cemu ja i pricam ,taj njegov poseban nacin iznosenja onoga sto pjeva. :) :)
Haris033

Post by Haris033 »

Ovdje mozete skinuti video klip sa Dadinog koncerta u Maglaju, gdje takodje mozete osjetiti mali dio atmosfere iz prepune dvorane...

http://rapidshare.de/files/19913312/Dad ... u.3gp.html

Veliki pozdrav za Dadu i raju iz "Caballa" (za Mirzu, Aska, Neshu, Jelenu, Mirelu, Selmu...)
urbanix

Post by urbanix »

Odavno se nisam bolje nasmijao. Stvarno je Dado "zapalio" raju.
OOOOO!
Ma nema, svaka cast, amaterski do daske.
Eli005

Post by Eli005 »

Ne ovo je samo na onaj komentar da Dado nece dobaciti ni do Semizovca a sto se tice snimka to je sa mobilnog tel jedne curice,pa o tom ne bi diskutovali.Sreca vidi se prazno nema raje i to. :)
H

Post by H »

Taj 'Dado' je najsmješnija muzička pojava nakon Amre Daka u BiH poslije rata. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eli005

Post by Eli005 »

Ma H ,zaista si sladak. :-)
Post Reply