to je upravo tendencija koju bi trebalo ganjati.. da jedni uz druge, svi zajedno, postanemo bolji i sebi a i jedni drugima medjusobno..A wrote:Meni su, po pitanju provincije i provincijalaca, oci otvorile godine studiranja - tu se ljudi ipak iskupe sa nekim zajednickim interesima, pa sa slicnim nivoom obrazovanja, slicnim zeljama, itd. I tad sam stekla tako fanstasticne prijatelje iz mjesta za koje ranije nisam ni znala, pa sa njima isla na vikende u njihove varosi. Oni nama prenjeli malo duse bosanske provincije, njima je grad dao neki slif (ipak je slika sa brucoske veceri daleko veselija od one apsolventske - sve mladi sminkeri). Neki ostali, neki se vratili, neki otisli dalje...
elem, ponekad mi se ucini da je to poprilicno mission impossible..
ponekad je i ovaj portal a i uz njega blogger.ba pravi pokazatelj cinjenicnog stanja.. cim se nadje neko sa drugacijim misljenjem, namah mu se napomene da mu djedovi djedova nisu rodjeni na mejtasu, vratniku, ili gdje li vec, nego da se sljego ili da nije, neuzubilih, nikad ni prismrdio seheru.. itd..
meni je to tuzno, prije svega, jer pristup internetu uglavnom ima neka mladja raja.. i ako je to nasa buducnost, bolje nam je da napravimo kolektivni harakiri.. pa ostavimo "uhodanu" zemlju kinezima i ostalim useljenicima..