molim moderatora da ovu temu ne brise bar par dana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Svima koji su nastradali u ratu tesko pada na um kad vide da neko ko je pocinio tolike zlocine, nanio toliko bola ljudima krece se SLOBODNO u tvom rodjenom gradu.
Jos ce proci vremena kad mi mogli reci da je "pravda" pustila svoje kandze u Bosni i Hercegovini. :( :roll:
Eshek

Post by Eshek »

Tuđa ruka svrab ne češe
Reina

Post by Reina »

kriticarka_nikova wrote:E stvarno sam tuka kad se s tobom raspravljam na ovakvom lijepom i suncanom danu,bolje mi je da idem da slusam ticice :D
Slusaj masenko .... poenta moje price i jeste u tome da kazem da svi Muslimani nisu isti (tj,nisu Al kaida),svi Srbi nisu isti (tj.nisu cetnici) i svi Hrvati nisu isti (tj.nisu ustase).........
Pozdravcic sestro! :D
ti tu svoju poentu sebi zabij gdje joj je mjesto.... a ocigledno je da ti treba kisika ..... samo slabo ce sta doci do vijuga....
Bosnjaci su i pokazali i dokazali sta su i ti ih neces porediti ni
sa Nijemcima ni sa Alkaidom, ah da znam takva poredjenja Bosnjaka rade i cetnici ustase, ne bi li nas prikazali svijetu u drugacijem svjetlu
pa tako umanjili svoja zlodjela (al ne ide) pa onda potpuno te razmijem :D
Last edited by Reina on 09/04/2006 15:00, edited 2 times in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

cHupjahalic@ wrote:Svima koji su nastradali u ratu tesko pada na um kad vide da neko ko je pocinio tolike zlocine, nanio toliko bola ljudima krece se SLOBODNO u tvom rodjenom gradu.
Jos ce proci vremena kad mi mogli reci da je "pravda" pustila svoje kandze u Bosni i Hercegovini. :( :roll:
- "Sa Karadzicem se moze pregovarati" (I.A., Mart 1992, izjava u Predsjednistvu nakon potpisivanja kantonizacije RBiH u Lisabonu);
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

upala wrote:
dalje ovo sa al qaidom.....hananah nije rekla da mrzi pravoslavce(kojih ima eto sirom dunjaluka) nego srbe....znaci nidje veze nemaju muslimani iz npr kabula i sarajeva u ovom slucaju.
prvo skontaj sta pises...nemoj se prosipati

joj sto mi dize zivac :x
Ovo sa al kaidom imas pojasnjenje gore draga moja.....pojanjenje kako nas Bosnjake u BiH tretiraju ostali.....
Kapish????Yes?No?Ma nema potrebe da se trudis,a meni je opet mrsko da preuredjujem recenicu i sastavljam je po tvom IQ da je razumijes.....
No.1

Post by No.1 »

kriticarka_nikova wrote:
upala wrote:
dalje ovo sa al qaidom.....hananah nije rekla da mrzi pravoslavce(kojih ima eto sirom dunjaluka) nego srbe....znaci nidje veze nemaju muslimani iz npr kabula i sarajeva u ovom slucaju.
prvo skontaj sta pises...nemoj se prosipati

joj sto mi dize zivac :x
Ovo sa al kaidom imas pojasnjenje gore draga moja.....pojanjenje kako nas Bosnjake u BiH tretiraju ostali.....
Kapish????Yes?No?Ma nema potrebe da se trudis,a meni je opet mrsko da preuredjujem recenicu i sastavljam je po tvom IQ da je razumijes.....
Kriticarko_nikova Pa Mashenki Lakse ide Metar u Guzicu nego cenat u Glavu bezzze se trudis nema sanse
Harrys

Post by Harrys »

Koliko li sam samo DVOLICNOSTI procitao na ove tri teme.I od nekih koji sebe smatraju multi-kulti.Ponekad pomislim da bi u prici koju je napisao Andric,umjesto rijeci mrznja mogli staviti DVOLICNOST.

Ivo Andric

Pismo iz 1920

"Dragi stari prijatelju,
.................................
Da predjem odmah na stvar.Bosna je divna zemlja,zanimljiva,nimalo obicna zemlja i po svojoj prirodi i po svojim ljudima.I kao sto se pod zemljom u Bosni nalaze rudna blaga,tako i bosanski covjekkrije nesumnjivo u sebi mnogu moralnu vrijednost koja se kod njegovih sunarodnika u drugim jugoslovenskim zemljama rjedje nalazi.Ali vidis,ima nesto sto bi ljudi iz Bosne ,bar ljudi tvoje vrste,morali da uvide,da ne gube nikad iz vida:Bosna je zemlja mrznje i straha.Ali da ostavimo po strani strah koji je samo korelativ te mrznje,njen prirodan odjek,i da govorimo o mrznji.Da,o mrznji.I ti se instiktivno trzas i bunis kad cujes tu rijec(to sam vidjeo one noci na stanici),kao sto se svaki od vas opire da to cuje,shvati i uvidi.A stvar je bas u tome sto bi totrebalo uociti,utvrditi,analizirati.I nesreca je u tome sto to niko nece i ne umije da ucini.Jer,fatalna karakteristika te mrznje i jeste u tome sto bosanski covjek nije svjestan mrznje koja zivi u njemu,sto zazire od njenog analiziranja,i-mrzi svakog ko pokusa da to ucini.Pa ipak cinjenica je: da u Bosni i Hercegovini ima vise ljudi koji su spremni da u nastupima nesvjesne mrznje,raznim povodima i pod raznim izgovorima,ubijaju ili budu ubijeni nego u drugim po ljudstvu i prostranstvu mnogo vecim slovenskim ili neslovenskim zemljama.
Last edited by Harrys on 09/04/2006 15:07, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

Mashenka i upala, mislim da ste apsolutno pogresno shvatile kriticarkin post. Ako sam ja dobro razumjela djevojka je pokusala reci da bi bi bilo lose kada bi nekoga samo zato sto je Musliman uporedili sa ubicama iz Al Kaide i zbog toga ga mrzili? Ne razumijem cemu tolika srdzba? :?
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

tempora wrote:Mashenka i upala, mislim da ste apsolutno pogresno shvatile kriticarkin post. Ako sam ja dobro razumjela djevojka je pokusala reci da bi bi bilo lose kada bi nekoga samo zato sto je Musliman uporedili sa ubicama iz Al Kaide i zbog toga ga mrzili? Ne razumijem cemu tolika srdzba? :?
:thumbup: Bravo.Tako je.
Fair Life

Post by Fair Life »

mashenka wrote:ti tu svoju poentu sebi zabij gdje joj je mjesto.... a ocigledno je da ti treba kisika ..... samo slabo ce sta doci do vijuga....
Bosnjaci su i pokazali i dokazali sta su i ti ih neces porediti ni
sa Nijemcima ni sa Alkaidom, ah da znam takva poredjenja Bosnjaka rade i cetnici ustase, ne bi li nas prikazali svijetu u drugacijem svjetlu
pa tako umanjili svoja zlodjela (al ne ide) pa onda potpuno te razmijem :D
Image
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

kriticarka_nikova wrote:
tempora wrote:Mashenka i upala, mislim da ste apsolutno pogresno shvatile kriticarkin post. Ako sam ja dobro razumjela djevojka je pokusala reci da bi bi bilo lose kada bi nekoga samo zato sto je Musliman uporedili sa ubicama iz Al Kaide i zbog toga ga mrzili? Ne razumijem cemu tolika srdzba? :?
:thumbup: Bravo.Tako je.
Sad se nadati da ce mashenka i upala skontati poentu i da su pogresno shvatile tvoju poruku (i ja sam se pitala zbog cega toliko ljutnja dok su se samo primjeri navodili? :roll: ).
Hajde, sad mir mir niko nije kriv i da nastavimo dalje... :D :)
Reina

Post by Reina »

takvo poredjenje bi bilo isto kao to kad bih ja sada mrzila,
Svjacarca - katolika zato sto su Nijemci ubijali i sad bi trebao
Svajcarac da se stidi.... naravno da nece jer on nije Nijemac
naravno da ce Srbin osjecati sramtu ili stid zbog onog sto su njegovi sunarodnjaci uradili.... a ja ne mogu osjecati sramotu sto su uradili teroristi jer nisu moji sunarodnjaci..... nidje veze.... ali dobro to danas cetnici rade upravo to sto je ona napisala. ... Eto :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mashenka wrote:a ja ne mogu osjecati sramotu sto su uradili teroristi jer nisu moji sunarodnjaci..... nidje veze.... ali dobro to danas cetnici rade upravo to sto je ona napisala. ... Eto :roll:
Pa ti fakat nisi skontala poruku.
Cura je samo navela primjer i ja u njenoj poruci ne vidim nikakvog poredjenja izmedju bosanskih muslimana i Al Qaide.
Ponavljam: primjer, NE poredjenje!
Reina

Post by Reina »

cHupjahalic@ wrote:
mashenka wrote:a ja ne mogu osjecati sramotu sto su uradili teroristi jer nisu moji sunarodnjaci..... nidje veze.... ali dobro to danas cetnici rade upravo to sto je ona napisala. ... Eto :roll:
Pa ti fakat nisi skontala poruku.
Cura je samo navela primjer i ja u njenoj poruci ne vidim nikakvog poredjenja izmedju bosanskih muslimana i Al Qaide.
Ponavljam: primjer, NE poredjenje!
ma dobro svakakvih sam ja primjera i nebuloza ovdje procitala
ne znam zasto na takvo sto i reagujem... :roll:
sllatki

Post by sllatki »

AL--Qaida= Muslimani!?

"Ako ubijes jednog covjeka,kao da si citav svijet ubio" Znaci ova sto bulazni o tim glupostima preko Drine... :D

p.s.
procitaj lektiru za 6 razred osnovne skole a iz historije na popravni!! :-)
kub lajkan

#41 Re: molim moderatora da ovu temu ne brise bar par dana

Post by kub lajkan »

hananah wrote:Da – srbi su mi pobili najmilije, zato ih ne volim
Da – srbi su mi unistili imovinu, zato ne zelim da zivim s njima
Da – srbi su me skoro silovali, isti oni s kojima sam se druzila, bezbrizni i bezazleni momci sa nestasnim cuperkom na kosi, zato im ne vjerujem
Da – srbi su me zarobili ’92. godine, i zato im jos vise ne vjerujem

Eto, posto ste me vec osudili zelim da kazem zasto ih ne volim ne zelim da zivim s njima niti se druzim i zasto im ne vjerujem. Bas sam grozna kako ove tri “sitnice” ne halalim i ne postanem malo tolerantnija, pa treba i njih shvatiti, morali su valjda, hajd dobro – “oprastam” im i “razumijem” ih.

A sto se tice foruma, nije ovo moj forum, niste vi moji ljudi, jer oni koji opravdavaju zlocine a mene “s razlogom” stavljaju na lomacu, wjesticu koja se usudila pisati sto je pisala, koja se usudila reci svoje misljenje, u svoje ime, pri tom ni od kog ne trazeci da shvati ili razumije nego samo ukazujuci na povjesne cinjenice koje se ponavljaju a do vas je da donesete zakljucak.
Mozes li odgovoriti samo na jedno jedino pitanje:

KOJA JE RAZLIKA IZMEDjU TEBE I SESELjEVACA???

I njima je neko ubio nekog. S tom razlikom da to mozda nije bilo prije 10-15 godina, nego prije 60-70, 150, 300, 500...

I jedni i drugi imate potrebu za mrznjom. Sve ostalo je samo dobar izgovor...

Dok je tebe i seseljevaca ova drzava ne treba brinuti za svoju proslost... :(
hananah

Post by hananah »

lajkane razlika je ta sto seseljevci mrze a ja ne, ja ih jednostavno ne volim, a nikad ne treba stavljati znak jednakosti izmedju mrziti i ne voljeti kao sto to neki rade, ja jednostavno ne zelim kontakt s njima, niti njih u bilo kojem podrucju svog zivota, znaci ne volim ih. A mrziti znaci zeljeti da se neko istrjebi, ja to ne zelim. Njima njihovo meni moje, bez doticanja.
A vezano za buducnost, fakat ne kontam, pa tri puta se isto ponovilo, otkud nekom ideja da se nece ponoviti i cetvrti puta. I zato bez mene, jer ne zelim da se s njima mijesam te mi se to ponoviti nece.
Eto i sad ja fino logout a vi uzivajte u buducem zivotu i radu, budite fini, tolerantni kao sto jeste, raspredajte o cemu zelite, i uzivajte u bratstvu i jedinstvu. Ne bih to kao crna ovca da vam kvarim. Ja sam vec odavno sa svojim istomisljenicima na drugom forumu.
I samo da dodam da ne mislim da su svi srbi isti, ali ja sam nekima vjerovala pa su me izdali, kako ja mogu znati kakav je ko, to nikom na celu ne pise, svako radi sto zeli, tako i ja - izbjegavam ih.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Mrznje i ne tolerancije na nasim prostorima ce biti sve dotle dok u BIH budu tri policije,tri vojske i sve zivo podijeljeno na tri.

Zasto ovo govorim...par tema je pokrenuto iz razloga sto je ubijena zena u selu potocari. Obratite paznju na sledecu recenicu i iz nje ce te izvuci svu poentu haosa i uzroka svih problema u BIH.

Povratnica u muslimansko selo Potocari ubijena u svojoj kuci uvidaj vrsi srpska policija.E to srpska policija je uzrok svih sumnji i svih ogorcenja kod obicnog i normalnog svijeta.Ako znamo da je to selo ista ta policija pobila i protjerala u proslom ratu i jos kao nagradu dobila da se zove srpska policija a ne BIH policija,od toga polaze svi problemi.
Isto vazi za srbe u federaciji kad se desi slican slucaj,po njima je iritirajuce sto uvidaj vrse kao muslimanska policija.

Narodi u BIH moraju shvatiti da nema postene podjele zemlje,niti ovakvo uredenje moze opstati dugo jer ce izazvati novi rat bez sumnje.....ono sto je najgore je pitanje koliko ce u meduvremenu biti ljudi koji se suzdrzavaju na pragu tolerancije i razuma,na spram onih koji su zlocinci i koji rade protiv normalnog zivota kojeg zasluzuje svaki gradanin BIH.

Da ima nade u zdrav zivot u BIH i da ima nade u toleranciju i suzivot je cinjenica da velika vecina i ljudi na ovom forumu,osuduje one koji su za mrznju i ne toleranciju.
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

Ubijena starica u Potocarima VOLUME 2
Last edited by rajvosa4ever on 09/04/2006 17:12, edited 1 time in total.
Dosta

Post by Dosta »

hananah wrote:Ja ih jednostavno ne volim - jednostavno ne zelim kontakt s njima, niti njih u bilo kojem podrucju svog zivota - Njima njihovo meni moje, bez doticanja - Ja sam vec odavno sa svojim istomisljenicima na drugom forumu.
Vidi bona šta pricas... :-)

Bravo maaaajstore!
davis.ba

Post by davis.ba »

hananah wrote:lajkane razlika je ta sto seseljevci mrze a ja ne, ja ih jednostavno ne volim, a nikad ne treba stavljati znak jednakosti izmedju mrziti i ne voljeti kao sto to neki rade, ja jednostavno ne zelim kontakt s njima, niti njih u bilo kojem podrucju svog zivota, znaci ne volim ih. A mrziti znaci zeljeti da se neko istrjebi, ja to ne zelim. Njima njihovo meni moje, bez doticanja.
A vezano za buducnost, fakat ne kontam, pa tri puta se isto ponovilo, otkud nekom ideja da se nece ponoviti i cetvrti puta. I zato bez mene, jer ne zelim da se s njima mijesam te mi se to ponoviti nece.
Eto i sad ja fino logout a vi uzivajte u buducem zivotu i radu, budite fini, tolerantni kao sto jeste, raspredajte o cemu zelite, i uzivajte u bratstvu i jedinstvu. Ne bih to kao crna ovca da vam kvarim. Ja sam vec odavno sa svojim istomisljenicima na drugom forumu.
I samo da dodam da ne mislim da su svi srbi isti, ali ja sam nekima vjerovala pa su me izdali, kako ja mogu znati kakav je ko, to nikom na celu ne pise, svako radi sto zeli, tako i ja - izbjegavam ih.
Da a vjerovatno zato što ih samo ne voliš a ne mrziš si isto bila napisala "pozlatile se ruke" određenim ljudima koji su radili određene stvari u prošlosti. :roll:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ma, mene malo zbunjuje ova kategorija oprosta!

Prečesto se koristi, a niko da nam pojasni kome bi to trebalo oprostiti??

Ako ne postoji kolektivna krivica naroda, a tvrdim da ne postoji, onda nema potrebe opraštati jednom kolektivu, u ovom slučaju cijelom narodu....Jer cijeli narod nije kriv!

Ako postoji individualna krivica,a tvrdim da postoji,onda također nema potrebe opraštati.....Ima sud, pa neka njegova bude posljednja......
danas

Post by danas »

ovakvih ljudi koji se osjecaju kao hana, i ovakvih pojava kao sto opisuje zavzlama... ce biti sve dok oni koji su klali i silovali hodaju slobodno a mi ne cinimo nista da ih pohapsimo i osudimo (mogli bi se ugledati na mosad koji je godinama poslije WWII proganjao naciste po bijelom svijetu); sve dok vecina stanovnika RS navija za reprezentaciju srbije; sve dok se "boze pravde" ponosno pjeva u srpskoj skoli "sveti sava" koja je dignuta na zgaristu spaljene dzamije bez da ikome u RS-u to smeta... i tako dalje i tako duze...

ukratko... ovakvih osjecanja ce biti sve dok se ne osjeti pozitivna i iskrena -- ne nametnuta svana -- snaga iz redova srpskog naroda ka kolektivnom prihvatanju osnovnih povjesnih cinjenica iz proslog rata (umjesto recimo trenutnih 60% koji u svim anketama govore da smatraju da je film sa ubistvima skorpiona foto-montaza).

kada se vecina srba prestane osjecati samo dijelom tora vec se pocnu osjecati i ponasati i razmisljati kao nezavisne individue, onda ce ih se i poceti posmatrati kao individue, bez torske generalizacije... da li je na meni ili nekome drugome da ih iz tog tora na silu izvlacim, kad su vec sami dobrovoljno u njega usli i sami se tako vide (naravno, ni drugima nije maHane po ovom pitanju ali sada govorimo o srbima) ostaje veliko pitanje... oni koji nisu i nece da budu dio tora su to jasno i glasno rekli (balasevic, kandic, divjak, vesovic, kopanja, onaj mali sto se javlja na ovaj forum sto ima sajt o zlocinima, masa pojedinaca koje svi znamo...)...

znaci, moze se braco srbi... na vama je... da pokazete da hana nije u pravu...
davis.ba

Post by davis.ba »

Hana nije u pravu i lajkan je to fino objasnio.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Davis,

I Hana i Lajkan pojednostavili su stvari do kraja....Na način,koji mi se odveć ne dopada!

Lajkan došao i do Turaka :D

Uvijek mi za sve krivi :D
Locked