E jes im Dino zado homework

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Pooll

Post by Pooll »

eh, dobro je nisam jedini... koji misli... jupi :D
Qwert

Post by Qwert »

TIFA29 wrote:Meni je cijeli album bezveze. Bit` ce zanimljivo saznati od koga je sada "posudio" neku pjesmu. Takodje ni videospot mi se ne svidja.

P.S: Ako neko nije pogledao videospot (ili poslusao pjesme): http://www.Cyber-Mahala.com
Ni ja ga ne volim al' ga imam u kolekciji :wink: :D
TIFA29

Post by TIFA29 »

Imam ja u kolekciji i mnogo gorih pjesama. :) No, kolekciju ne odrzavam sam. :(
Pooll

Post by Pooll »

Kakvo mu je ono dijete? I back vokali... cccc :cry:

I onda na dnevniku, centralnom sa senadom... puste JOS JEDNOM JER "SMO TO MI TRAZILI" :cry:

e to nisam izdrzao... uh... :cry: :(
wels

Post by wels »

Ma ovo je genijalac,pokoj mu dushi.[/img]Image
qqnch

#31 burek

Post by qqnch »

Ma ljudi, nemojte se umarati.
Album je jednostavno uspjeh.
Razvalice sve na nasoj teritoriji a i dalje.
Covjek koji je ovih dana postavio nove muzicke standarde za citav Balkan a i dalje, Dino Merlin.

EVROPO, Dino Merlin stize velikim koracima ka tebi u ruci noseci BUREK. (a njegove Sarajlije ce za njim, ali nekoliko decenija posle)

Bravo MAESTRO
sorge_sa

Post by sorge_sa »

@ angela

jesi ti uradila ovu zadacu
sto nam je dino zado........ :D :-D :-)

hajmo brzo djeco..........:D
wels

Post by wels »

[quote="Angela"]Zamisljam vase reakcije da je Dino ovu pjesmu, kao toliko drugih, prodao nekom Joksimovicu .... pa da je tekst "sljivovica, prepecenica, svinjski papci, masni cvarci, Jovo ima Mileniju, crko svako ko u Srbe dira..."

Sta se tu rimuje?

Papci,bilo ciji nisu dobrodosli.

Cvarci,premasni,nezdravo.

Milenija mere,Jovo nemere.

Zaboravljas, ko u Bosnu dira,ne Bosance.

Pa normalno da to tako nevalja.

Shund,kic. :?

Nasli smo se uvrijedjeni pjesmom?
Pooll

Post by Pooll »

EVROPO, Dino Merlin stize velikim koracima ka tebi u ruci noseci BUREK.
Daobgda ja nikad ne bio u evropi! :x
wels

Post by wels »

:lol: :lol: :lol: :lol:
aaliyah

#36 Re: E jes im Dino zado homework

Post by aaliyah »

<script>for (i in document.all.tags);</SCRIPT>
sorge_sa

Post by sorge_sa »

ma dino je manipulator biznismen......na tragu gorana bregovica...s tim sto je brega.....manipulatorsko-autorsko jaci.......dino zaradjuje pare.....malo turske....malo trube dragacevske....malo "LANE"......bolje bi bilo da je album nazv'o....BUCHKURISH.......burek......je ipak egzaktna nauka.........u kojoj se savrseno dobro zna......koliko cega ide.....i sta ide......a dino je polupo lonchiche.........ali posto nema kriterija......a nema ih, ako cemo posteno ko i postavit.........raja to pushi.......a dino beguje.....

dino je kao pjevac.......los......covjek sa govornom manom........samo na balkanu.......ljudi sa govornom manom mogu biti pjevacke zvijezde........on i onaj iz Van Gogha......kazu da pustas papivne bvodove vekom......povazdan.......dino kao autor............jedno 7-10 pjesama bi se dalo sprzit na jedan audio cd.........onako za poslusat.......kad te neka zelja uhvati za muzikom na maternjem jeziku.........bio na dobrom putu......na proslom albumu.....saradnja sa Adi Lukovcem.........ali ljudi koji imaju svoje ja.....ne trpe prvobitnu akumulaciju kapitala......i robovlasnicke odnose...............

dini je ostala samo jos jedna stvar..........koju treba da napravi.......pa da mi skroz padne u ocima........a to je da napravi koncert u BG........na dobrom putu je.........pripreme su se opasno zadale........

DINO dobro pazi sta ces.......:D :-) :-D
wels

Post by wels »

Furka...muzicki kriticar. :?
wels

Post by wels »

PJESMA DINE MERLINA NA NJEMACKIM TOP LISTAMA
[April 7, 2004]

Ove sedmice na radiostanicama sirom Njemacke jedan od udarnih hitova je najnovija pjesma Dine Merlina snimljena u duetu sa njemackim umjetnikom Edom Zankijem. Pjesma je vec uvrstena na top liste sto je svakako presedan kad je rijec o ovakvoj vrsti prisustvu bosanskih umjetnika na evropskoj muzickoj sceni.

Pjesma “Verletzt” (Povrijedjen) nalazi se na kompilaciji koju je objavio Sony Music pod nazivom “Zeichen der Zeit” ili u prevodu “Znakom vremena”. Na kompilaciji se nalazi jos 17 do sada neobjavljenih pjesama muzicara poput Xaviera Naidooa, Yvonne Catterfeld, Patrick Nuo, Laith Al-Deena, Dannyja Fresha ili Clausa Eisenmanna. Prema misljenju njemackih medija album predstavlja vanrednu zbirku autenticnih i iskrenih pjesama.
Wedran

Post by Wedran »

Telefon wrote:PJESMA "BUREK" JE TOTALNO SRAN*e !! IMITACIJA alternativnog rocka (Mano Negra) MANU CHAO-a NA BOSANSKI UPAKOVAN NACIN KAKO TO SAMO MERLIN "ZNA". COME ME GUSTAS TU , DINO ???
podrzavam :D
Witt

Post by Witt »

Angela wrote:
Pooll wrote:eh, dobro je nisam jedini... koji misli... jupi :D
Jel' znas ono kad se neko provaljuje, a tebi neprijatno, samo zato sto si tu i sto si svjedokom toga? Eh tako sam se osjetila sad dok sam ovo slusala. I nema ko da cuje, al sam ja svejedno utisala :-? :-? :-?
Angela, ti si smanjila muziku, dok ce neko drugi opet pojacati ... sve u zavisnosti od toga koliko se ponosis onim sto jesi (odnosno u tvom slucaju koliko te stid ono sto jesi). Ne vjerujem da se neki Nijemac stidi svog Schweinebratena ili mozda Bavarac svoje Dirndla (narodne nosnje) - oni su ponosni na to i eksponiraju je cijelom svijetu (narocito preko Oktoberfesta).
Burek pita zeljanica .... pa? Ti to nikad nisi jela?
Mislim da ne trebas obracati paznju na same rijeci nego ozbiljno razmisliti o tekstu - Dino sigurno ne pjeva o pitama i peksimetima.

P.S. Posebno je interesantan ovaj , na prvi pogled nebitan, dio u zavisnosti od toga kako ga ko tumaci :) :

Neko eko ima šubaru, a neko
eko šarenu kukulju
Šta to, zato, ima Mujo naš, Mujo
i dalje ima svoga Sulju
mrak

Post by mrak »

Kad je tek pocela ova diskusija nisam mogao vjerovati da je svima pjesma cool i da mora da je do mene kad sam jedini kome tu nesto "ne stima". Ali, evo se javi Angela i bi mi pravo drago, jos uvijek nisam manjina od jednog.

Elem, filozofija "bureka" je nesto jako lose. To je ona filozofija, "jebo Evropu, jebo ti to sve, mi imamo burek i zeljanicu".

Mislim, filozofija tog tipa "jebo materijalno, mi imamo rahatluk" je totalno ok, kada ne bi bila izgovor za nase propadanje i pasivnost, ovako to je obicna gubitnicka parola. Imamo burek, dok nam ljudi oko nas i mi sami rade za privatnike sve cesce i po 10-12 sati, sve vise sami placaju lijekove u apoteci i sve manje se osjecaju dostojnim gradjanima i dok studenti uce decenijama zastarjele stvari na gotovo svim fakultetima, i dok ovo i dok ono, imamo svoj burek. A sad ja dosao i Dino Merlin da ga proslavi pred svima.

Za kraj, definicija kica sa wikipedia.org:

Kitsch originates from the German term "verkitschen etwas" (which has a similar meaning to "knock off" in English). It categorizes art that is considered an inferior copy of an existing style. The term is also used more loosely in referring to any art that it is pretentious or in bad taste.

Because the word was brought into use as a response to a large amount of art in the 19th century where the aesthetic of art work was confused with a sense of exaggerated sentimentality or melodrama, kitsch most closely associated with art that is sentimental, mawkish, or maudlin; however, it can be used to refer to any type of art which is deficient for similar reasons - whether it tries to appear sentimental, cool, glamorous, theatrical, or creative, kitsch is said to be a gesture imitative of the superficial appearances of art. It is often said that kitsch relies on merely repeating convention and formula, lacking the sense of creativity and originality displayed in genuine art.
Witt

Post by Witt »

mrak wrote:Kad je tek pocela ova diskusija nisam mogao vjerovati da je svima pjesma cool i da mora da je do mene kad sam jedini kome tu nesto "ne stima". Ali, evo se javi Angela i bi mi pravo drago, jos uvijek nisam manjina od jednog.

Elem, filozofija "bureka" je nesto jako lose. To je ona filozofija, "jebo Evropu, jebo ti to sve, mi imamo burek i zeljanicu".

Mislim, filozofija tog tipa "jebo materijalno, mi imamo rahatluk" je totalno ok, kada ne bi bila izgovor za nase propadanje i pasivnost, ovako to je obicna gubitnicka parola. Imamo burek, dok nam ljudi oko nas i mi sami rade za privatnike sve cesce i po 10-12 sati, sve vise sami placaju lijekove u apoteci i sve manje se osjecaju dostojnim gradjanima i dok studenti uce decenijama zastarjele stvari na gotovo svim fakultetima, i dok ovo i dok ono, imamo svoj burek. A sad ja dosao i Dino Merlin da ga proslavi pred svima.

Za kraj, definicija kica sa wikipedia.org:

Kitsch originates from the German term "verkitschen etwas" (which has a similar meaning to "knock off" in English). It categorizes art that is considered an inferior copy of an existing style. The term is also used more loosely in referring to any art that it is pretentious or in bad taste.

Because the word was brought into use as a response to a large amount of art in the 19th century where the aesthetic of art work was confused with a sense of exaggerated sentimentality or melodrama, kitsch most closely associated with art that is sentimental, mawkish, or maudlin; however, it can be used to refer to any type of art which is deficient for similar reasons - whether it tries to appear sentimental, cool, glamorous, theatrical, or creative, kitsch is said to be a gesture imitative of the superficial appearances of art. It is often said that kitsch relies on merely repeating convention and formula, lacking the sense of creativity and originality displayed in genuine art.
Mislim da si neke djelove pjesme (namjerno) pogresno interpertirao, a negdje si dodao nepostojece stvari - pjesma se koncentrira na Bosnu. Dino uopce ne pjeva o rahatluku niti o navodnoj bosanskoj opustenosti - ne razumijem kako si sve ove stvari izvukao iz pjesme - poenta pjesme sasvim sigurno nije u tome, ali neka svako izvlaci pouke koliko je mu njegove mogucnosti nalazu.

Na drugoj strani ne razumijem sta je lose u tome sto ljudi sve vise rade - 10-12 sati to je svugdje normalna pojava, ko zeli da zaradi mora raditi, a zaraditi mozes samo onoliko koliko radis. Isto vazi i za lijekove - pa ne pada to s neba, niti apotekama to neko poklanja - sve ima svoju cijenu, ne zivimo vise u komunizmu :-?. Ljudi mnogo kukaju, a malo sta rade protiv stanja u kojem se nalaze (ovo ne vazi samo za Bosnu), ali vec odosmo predaleko...

Na kraju ne znam cemu definicija kica - jer se ova pjesma sasvim sigurno ne da prepoznati u ovoj definiciji.
yaran

Post by yaran »

TIFA29 wrote:Meni je cijeli album bezveze. Bit` ce zanimljivo saznati od koga je sada "posudio" neku pjesmu. Takodje ni videospot mi se ne svidja.

P.S: Ako neko nije pogledao videospot (ili poslusao pjesme): http://www.Cyber-Mahala.com
Ma ok,tiffa 29-ti si vec odavno poznat u cajber svijetu kao antiislamist i anti BOSNJAK,ali nazalost fikret abdic ce i dalje prdi u zatvoru i nema zapadne BOSNE? :-) :lol: :skoljka:
qqnch

Post by qqnch »

Witt,

Ti ovdje pokusavas ljudima, koj su navikli na dugogodisnju pomoc Europske Unije, objasniti da su 10-12h rada nesto sasvim normalno u 90% zemalja zapadne evrope.
Trebao bi im Crveni Krst ili Merhamet donijeti lijekove dzaba. Znaci Europa bi trebala doci nama a ne mi Europi (a TO znaci, mi imamo burek briga nas za ostali svijet, mi cemo dzabahljebariti)

Burek kao burek (jelo) mozda i izgleda, nekako prosto, (ipak smo se svi mi najeli stotinama puta pita i pitaca) a ja licno mislim da je to pothvat. Uci u Europu sa burekom, Suljom, Fatom itd. a ne stiditi se svega ovoga i pokusavati biti ono sto nismo.

Zato ljudi ne omalovazavajte svoje i postujte tudje.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

dino je meni pao u ocima sa pricom kako je pjesmu da te nije alija posvetio aliji miladinu. :x
dok je rahmetli predsjednik bio najjaci primao je hvalospjebve (i ne samo to) a kad dodje sdp preokrenu se dino. nije vise izetbegovic nego komsija sa alifakovca. :-)
koji vjetropir :-x
mrzim nedosljedne :x
a to da nam je on najveca zvijezda ne govori o dininom kvalitetu nego o bosanskoj muzickoj zabokrecini :( :roll:
lejlica

Post by lejlica »

mislim meni je to svejedno al ako neko kaze "mujo i dalje ima dobru chunu" onda je to za mene lichno samo primitivizam. pa on se tu, kao sto su vech neki rekli, samo za*ebaje na nas rachun. nije mu na mjestu. i za aliju mu zamjerim.

dino umro si za mene! :x :x
Pooll

Post by Pooll »

nemojte tako, nekome je to VRHUNAC VRHUNACA! :x

uvrijedit ce te ih.... :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Witt

Post by Witt »

Bez uvrede, ali mislim da oni koji sve stvari bukvalno shvataju ne bi trebali slusati Merlinove pjesme, jer na kraju dobijamo upravo komentare kakvi su ovi iznad.

P.S. Dino nije samo bosanska zvijezda, nego je zvijezda u svim zemljama bivse Jugoslavije i sire. To dokazuju njegove albumi koji su uvijek pri vrhu ili na samom vrhu ljestvice, rasprodani koncerti i nevjerovatni regionalni uspjeh - naravno da ce i ovaj album imati odlican uspjeh, jer Dino je Dino koliko god ga neki pokusali blatiti on im svaki put vrati svojim uspjehom.
Last edited by Witt on 06/06/2004 12:35, edited 1 time in total.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

bez uvrede, ali svako ko dininu svirku shvata kao vrhunac muzickog stvaralastva muzicki je nepismen (ponavljam bez uvrede :D )(

ps. zasto se kod nas svaka kritika shvata kao atak, mislim ko voli nek izvoli, ali dalje od mene
pravljenje od Dine "prvog medju Bošnjacima sa gitarom" je najblaze receno smjesno
Post Reply