wels wrote:A cija je firma? I sta se pitaju radnici? Uticu samo?Koliko? Koji predstavnici,odkud oni ,ko su?
Ko je upravni odbor? 51 posto necije,49 posto necije ..... ???
Mesetarenje,ekonomski zakonni, egzibicije,kapitalisticke ekonomske igre bez granica.
A gdje su dojucerasnji VLASNICI ?Rascjepkani.Presvukli ih?
Stvarni dojucerasnji vlasnici tj.radnici su trebali imat svoje i radit kako hoce,odnosno sami oni u internom dogovoru morali odlucit kako ce dalje, ane da se nekakvim zakonima o privatizaciji,nametanjem,iznalazenjem rjesenja sa strane odlucuje o njihovoj sudbini.
Samo oni i to je jedino OK. Sve ostalo je pljacka.
U prijašnjem postu si rekao:
wels wrote:Ja sam u svom prvom postu na ovoj temi napisao da je radnicko samoupravljanje vrhunac ljudskih prava i sloboda,uopste u svijetu.
I O TOME RASPRAVLJAM,niko drugi i nije dotakao pravo i slobode ljudi,a kamoli opovrgao ovo sto tvrdim.
Ne fokusiram se samo na BiH vec rekoh, uopste.
A ti meni dokazi da nisam u pravu?
Ja govorim o razlici između radničkog samoupraljanja i drugih postojećih opcija u kapitalizmu. Ne petljaj privatizaciju u ovo, o njoj znam i previše i ne zanima me.
Radničko samoupravljanje je glupost i koči razvoj neke firme. Ni 2 brata često nisu složna, a kamoli veći kolektivi. Radnici treba da imaju materijalni motiv za rad i progres, a treba da imaju i pravo glasa u firmi (pravo glasa, ne pravo odlučivanja!!), a to im omogućavaju dionice.
Ovo govori dosta o tvom poznavanju ekonomije i vlasničkim odnosima:
wels wrote:Mesetarenje,ekonomski zakonni, egzibicije,kapitalisticke ekonomske igre bez granica.