A kako bi ti ukinuo tu fašističku tvorevinu baš me zanima? Jedno su želje a drugo realnost.mr__bosnjak wrote:1.Bezobrazno je jer ostaje fasisticka tvorevina, jer se nestrava konacno prava drzava nego cementira Daytonski sporazum. Jeste da cemo imat jednog predsjednika, ali zato cemo imat prvo jednog Srbina koji ce sigurno bit iz SDS-a i povuc tuzbu protiv SCG.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pusti se suplje, reci sta je konkretno kontra bosansko i bezobrazno, cuj bezobrazno, u predlozenim ustavnim promjenama??mr__bosnjak wrote: Ppristajanje na protiv-bosansko i prihvatanje bezobraznih ustavnih promjena koji ce dovest do kraja ove drzave,
Kakve je to uslove i gdje stvorio?mr__bosnjak wrote:A sad je stvorio uslove za ukidanje ljiljana i do NJEGOVE ZABRANE u BiH. Ma kad ce izbori da na listicu napisem "NO TIHIC and LAGUMDZIJA C/O"
@Hrasno38
Slazem se.
Jos jedna u nizu izdaja Tihica
-
davis.ba
-
rulja_20
joooooooooooooooooj postali smo gori od Srba: ugroženi, potlačeni, vaki, naki...
ko će ba ukinuti tužbu? ovo (koliko god jadna i čemerna bila) nije autokratska država već je demokratska (barem pokušava da bude). znači jedan čovjek ne može donositi sam tako bitne odluke kao što je ukidanje tužbe! osim toga tu je institut zaštite vitalnog nacionalnog interesa, osim toga međunarodni sud u Hagu je najviša sudska instanca tako da mu se mora povinovati SVAKI sud, a taj isti sud u Hagu je već razmatrao pravnu utemeljenost tužbe i proglasio je osnovanom.
i zato ne traumiraj ljude o ukidanju tužbe, jer se to neće desiti. kakav će biti ishod? e to ne znam.
a što se ljiljana tiče...pa vala nek su i inačice krsta, PA ŠTA? Tvrtko nije bio musliman koliko ja znam
. ne predstavljaju oni religiju već naciju (koja nažalost danas ne postoji), ali ako ništa, ono barem su svojevsrtan dokaz BOSANSKE DRŽAVNOSTI i BOSANSKE SAMOSTALNOSTI. i svakom normalnom to predstavljaju.
a vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida (garant ih je najmanje bilo u odredu El-Mudžahid
). Allah dž.š. zna ko je poginuo na njegovom putu i on će ga nagraditi. uvođenje te katogorije, po mom skromnom mišljenju, obezvrijeđeni su oni istinski šehidi.
ko će ba ukinuti tužbu? ovo (koliko god jadna i čemerna bila) nije autokratska država već je demokratska (barem pokušava da bude). znači jedan čovjek ne može donositi sam tako bitne odluke kao što je ukidanje tužbe! osim toga tu je institut zaštite vitalnog nacionalnog interesa, osim toga međunarodni sud u Hagu je najviša sudska instanca tako da mu se mora povinovati SVAKI sud, a taj isti sud u Hagu je već razmatrao pravnu utemeljenost tužbe i proglasio je osnovanom.
i zato ne traumiraj ljude o ukidanju tužbe, jer se to neće desiti. kakav će biti ishod? e to ne znam.
a što se ljiljana tiče...pa vala nek su i inačice krsta, PA ŠTA? Tvrtko nije bio musliman koliko ja znam
a vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida (garant ih je najmanje bilo u odredu El-Mudžahid
-
Muatez
Ljiljane niko ne moze skloniti,mozda fizicki ali duhovno nikada.Ljiljan je nikao iz zemlje koja je natopljena krvlju to se ne zaboravlja lako.A jos teze ga je unistiti,sto se tice tihica njegovi su dani odbrojani.......bit ce on opet maticar doduse sa malo vecim racunom na banci ali ipak mizerni maticar.
KAD ZGAZIS LJILJAN............IPAK OSTAJE MIRIS.
KAD ZGAZIS LJILJAN............IPAK OSTAJE MIRIS.
-
Muatez
Decko o mrtvima sve najbolje je stara poslovica.Ako kazes da allah zna najbolje sto sudis i presudzujes, valja ti pred boga bolan.To su neciji ocevi i sinovi a ti o njima kao da su neke stvarcice. Grijesis duse sigurno sa takvim misljenjem..........rulja_20 wrote:joooooooooooooooooj postali smo gori od Srba: ugroženi, potlačeni, vaki, naki...
a što se ljiljana tiče...pa vala nek su i inačice krsta, PA ŠTA? Tvrtko nije bio musliman koliko ja znam :roll: . ne predstavljaju oni religiju već naciju (koja nažalost danas ne postoji), ali ako ništa, ono barem su svojevsrtan dokaz BOSANSKE DRŽAVNOSTI i BOSANSKE SAMOSTALNOSTI. i svakom normalnom to predstavljaju.
a vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida (garant ih je najmanje bilo u odredu El-Mudžahid :roll: ). Allah dž.š. zna ko je poginuo na njegovom putu i on će ga nagraditi. uvođenje te katogorije, po mom skromnom mišljenju, obezvrijeđeni su oni istinski šehidi.
-
VanHelsing
Kad je bilo vrijeme za ukidanje tih simbola (cetnickih i ustaskih prvenstveno) koliko se ja sjecam nije se znalo ko brze bjezi iz Bosne u dijasporu...pojedinci su bili brzi od JNA tenkova, a sad bi valjda revans?! Tog revansa nema niti ce ga skoro biti, zato je brate pametnije da se uhvatite nekih konkretnih tema kao sto su skolstvo, fondovi za pomoc ljudima da se lijece i sl., nesto gdje se moze nesto uraditi konkretno. Nije mi jasno kako ne vide ljudi da je sva ova prica oko ustavnih promjena samo navlakusa `on te bije a ja te branim` fazon, samo da ove stare nane i manje vise sve ove patriote sa IQom do 90 glasaju za STRANKU.
Mislim da se te patriote trebaju zapitati jos jednu stvar, ako hocete Bosnu i Hercegovinu bez hrvatskih i srpskih simbola jeli to znaci da je za vas idealna Bosna samo ona u kojoj zive Bosnjaci i oni kucni ljubimci Srbi i Hrvati kojima cemo mi odredjivati kako da zive zivot?! Ja postujem da neki simboli imaju validaciju u historiji BiH i da joj odredjuju njenu drzavnost, ali ako se Srbi vide samo sa onim orlom i trobojkom pa ne mozemo mi na njima da radimo lobotomiju kako bi ih vratili na pravi put.
Mislim da se te patriote trebaju zapitati jos jednu stvar, ako hocete Bosnu i Hercegovinu bez hrvatskih i srpskih simbola jeli to znaci da je za vas idealna Bosna samo ona u kojoj zive Bosnjaci i oni kucni ljubimci Srbi i Hrvati kojima cemo mi odredjivati kako da zive zivot?! Ja postujem da neki simboli imaju validaciju u historiji BiH i da joj odredjuju njenu drzavnost, ali ako se Srbi vide samo sa onim orlom i trobojkom pa ne mozemo mi na njima da radimo lobotomiju kako bi ih vratili na pravi put.
- Fair Life
"Patriotizam je poslednje utociste olosa." - Samuel JohnsonAl-aqsa wrote:Edu, premala je za tebe rijec -Glupan!edu wrote:otkud vam vise snage..zelje..da se bavite ovim forumskim "patriotama"?![]()
Ja jesam patriota, ako ti vec nisi(mada me zaboli ako jesi ili ne)!![]()
Dali to po tebi znaci da svaku patriotsku osobu treba izbrisati iz drzave!
Dali to treba izbrisati iz foruma i javnog zivota svakoga kome su dragi ljiljani!?:x
Skoro da mrzim ufurane tipove koji glume pro evropejca, na racun ponosnog gazenja onoga svoga! A pritome nezna da je seljak(ma sta to znacilo)!
"Patriotizam je jedina vrlina ljudi s puno mana." - Oscar Wilde
Norberto Bobbio - Patriotizam inspiriran i upotrijebljen od države, ili tzv. kolektivni patriotizam ili patriotizam odozgo nema mnogo veze s ljubavi prema domovini, kao što bi se iz imena moglo zaključiti. Pod parolom ljubavi prema domovini, taj patriotizam zapravo zahtijeva podršku i ljubav prema trenutnoj državnoj vlasti. Domoljublje u demokraciji ne može biti kolektivno. Ono ne može biti od vlasti potaknuto, niti ono može biti njegovim kriterijem, tj. određivati tko jest a tko nije patriot.
Ne postoji državni patriotizam: ljubav prema određenoj državnoj vlasti. Postoji samo građanski patriotizam: privrženost pojedinca vlastitoj domovini, nespojiva s ljubavi prema državnoj vlasti i to bilo kojoj državnoj vlasti. Patriotizam je nepolitička, štoviše antipolitička kategorija par exellence, jer je očito da pojedinac može biti privržen svojoj domovini čak i kada je u direktnom sukobu s političkim režimom koji je u njoj na vlasti.
-
mr__bosnjak
VanHelsing jel ti zoves lojalne Srbe i Hrvate "kucnim ljubimcima kojima mi odlucujemo kako da zive"? Meni je naravno ideal Bosne sa svim njenim narodima, ali ko je nevoli mrs napolje gnijezdis se tu a mrzis je. Ovo vazi za sve rodomrzitelje bez obzira na naciju. A kako bih ja ukinuo fasisticku tvorevinu. nebi prihvatio ijedan sporazum gdje ona postoji bez obzira na sve. Ako neide mogu me smjenit i to je to, ali onda ce onaj iza mene isto i tako sve do STVARNE promjene. Sto se tice simbola, pa to cemo po pravilima, svako mjesto gdje ima vise od 20% Srba ili 20% Hrvata njihov simbol moze visit pokraj drzavnog i ista stvar je sa Bosnjacima. Ali, nesmije visit bilo koji simbol koji je upotrebljavan od agresorskih vojski na BiH.
-
mr__bosnjak
Hoces da kazes da si patriota?Fair Life wrote:"Patriotizam je poslednje utociste olosa." - Samuel JohnsonAl-aqsa wrote:Edu, premala je za tebe rijec -Glupan!edu wrote:otkud vam vise snage..zelje..da se bavite ovim forumskim "patriotama"?![]()
Ja jesam patriota, ako ti vec nisi(mada me zaboli ako jesi ili ne)!![]()
Dali to po tebi znaci da svaku patriotsku osobu treba izbrisati iz drzave!
Dali to treba izbrisati iz foruma i javnog zivota svakoga kome su dragi ljiljani!?:x
Skoro da mrzim ufurane tipove koji glume pro evropejca, na racun ponosnog gazenja onoga svoga! A pritome nezna da je seljak(ma sta to znacilo)!
"Patriotizam je jedina vrlina ljudi s puno mana." - Oscar Wilde
Norberto Bobbio - Patriotizam inspiriran i upotrijebljen od države, ili tzv. kolektivni patriotizam ili patriotizam odozgo nema mnogo veze s ljubavi prema domovini, kao što bi se iz imena moglo zaključiti. Pod parolom ljubavi prema domovini, taj patriotizam zapravo zahtijeva podršku i ljubav prema trenutnoj državnoj vlasti. Domoljublje u demokraciji ne može biti kolektivno. Ono ne može biti od vlasti potaknuto, niti ono može biti njegovim kriterijem, tj. određivati tko jest a tko nije patriot.
Ne postoji državni patriotizam: ljubav prema određenoj državnoj vlasti. Postoji samo građanski patriotizam: privrženost pojedinca vlastitoj domovini, nespojiva s ljubavi prema državnoj vlasti i to bilo kojoj državnoj vlasti. Patriotizam je nepolitička, štoviše antipolitička kategorija par exellence, jer je očito da pojedinac može biti privržen svojoj domovini čak i kada je u direktnom sukobu s političkim režimom koji je u njoj na vlasti.
-
davis.ba
Ovo je jako, nema šta. Nek narod crkava narednih 100 godina, ali ja ću odbijati svaki kompromis.mr__bosnjak wrote: A kako bih ja ukinuo fasisticku tvorevinu. nebi prihvatio ijedan sporazum gdje ona postoji bez obzira na sve. Ako neide mogu me smjenit i to je to, ali onda ce onaj iza mene isto i tako sve do STVARNE promjene.
Ovo isto nema smisla, na državnim institucijama mogu visiti samo državna obilježja.mr__bosnjak wrote: Sto se tice simbola, pa to cemo po pravilima, svako mjesto gdje ima vise od 20% Srba ili 20% Hrvata njihov simbol moze visit pokraj drzavnog i ista stvar je sa Bosnjacima. Ali, nesmije visit bilo koji simbol koji je upotrebljavan od agresorskih vojski na BiH.
-
davis.ba
I onda mi kažu da ne trebamo odlaziti odavde.rulja_20 wrote: a vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida (garant ih je najmanje bilo u odredu El-Mudžahid). Allah dž.š. zna ko je poginuo na njegovom putu i on će ga nagraditi. uvođenje te katogorije, po mom skromnom mišljenju, obezvrijeđeni su oni istinski šehidi.
-
rulja_20
ma ko je reko da su stvarčice? ako ćemo pošteno: PRVI U ODBRANU GRADA (konkretno Sarajeva) SU STALI NAJVEĆI KLOŠARI. znam to, živim u B-fazi, na Alipašinovom polju. i ja o tim momcima mislim sve najbolje i duboko ih poštujem. ali ipak, oni su bili klošari, lopovčići, problemi i šta sve ne. nemam ništa protiv kad neko kaže: poginuli borci, ili borci za slobodu...ali šehid...to je malo prejaka riječ. da li bi ti Juku Prazinu ili recimo Mušana Topalovića mogao nazvati šehidima?Muatez wrote:Decko o mrtvima sve najbolje je stara poslovica.Ako kazes da allah zna najbolje sto sudis i presudzujes, valja ti pred boga bolan.To su neciji ocevi i sinovi a ti o njima kao da su neke stvarcice. Grijesis duse sigurno sa takvim misljenjem..........rulja_20 wrote:joooooooooooooooooj postali smo gori od Srba: ugroženi, potlačeni, vaki, naki...
a što se ljiljana tiče...pa vala nek su i inačice krsta, PA ŠTA? Tvrtko nije bio musliman koliko ja znam. ne predstavljaju oni religiju već naciju (koja nažalost danas ne postoji), ali ako ništa, ono barem su svojevsrtan dokaz BOSANSKE DRŽAVNOSTI i BOSANSKE SAMOSTALNOSTI. i svakom normalnom to predstavljaju.
a vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida (garant ih je najmanje bilo u odredu El-Mudžahid). Allah dž.š. zna ko je poginuo na njegovom putu i on će ga nagraditi. uvođenje te katogorije, po mom skromnom mišljenju, obezvrijeđeni su oni istinski šehidi.
opet, kažem ogradio sam se, tako što sam rekao da samo Allah dž.š zna ko je istinski šehid. nemoj mi sad pričati kako nije bilo zloupotrebe tog termina. to je ono što mi smeta.
-
davis.ba
rulja_20 wrote:ma ko je reko da su stvarčice? ako ćemo pošteno: PRVI U ODBRANU GRADA (konkretno Sarajeva) SU STALI NAJVEĆI KLOŠARI. znam to, živim u B-fazi, na Alipašinovom polju. i ja o tim momcima mislim sve najbolje i duboko ih poštujem. ali ipak, oni su bili klošari, lopovčići, problemi i šta sve ne. nemam ništa protiv kad neko kaže: poginuli borci, ili borci za slobodu...ali šehid...to je malo prejaka riječ. da li bi ti Juku Prazinu ili recimo Mušana Topalovića mogao nazvati šehidima?Muatez wrote:Decko o mrtvima sve najbolje je stara poslovica.Ako kazes da allah zna najbolje sto sudis i presudzujes, valja ti pred boga bolan.To su neciji ocevi i sinovi a ti o njima kao da su neke stvarcice. Grijesis duse sigurno sa takvim misljenjem..........rulja_20 wrote:joooooooooooooooooj postali smo gori od Srba: ugroženi, potlačeni, vaki, naki...
a što se ljiljana tiče...pa vala nek su i inačice krsta, PA ŠTA? Tvrtko nije bio musliman koliko ja znam. ne predstavljaju oni religiju već naciju (koja nažalost danas ne postoji), ali ako ništa, ono barem su svojevsrtan dokaz BOSANSKE DRŽAVNOSTI i BOSANSKE SAMOSTALNOSTI. i svakom normalnom to predstavljaju.
a vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida (garant ih je najmanje bilo u odredu El-Mudžahid). Allah dž.š. zna ko je poginuo na njegovom putu i on će ga nagraditi. uvođenje te katogorije, po mom skromnom mišljenju, obezvrijeđeni su oni istinski šehidi.
opet, kažem ogradio sam se, tako što sam rekao da samo Allah dž.š zna ko je istinski šehid. nemoj mi sad pričati kako nije bilo zloupotrebe tog termina. to je ono što mi smeta.
Ko je istinski šehid?
-
mr__bosnjak
Definicja sehida je pripadnik islama, odnosno musliman, koji pogine u vojsci braneci sebe, svoju drzavu, vjeru... Ako je on bio ranije krminalac to nemjenja stvar.
-
Muatez
Tacno.mr__bosnjak wrote:Definicja sehida je pripadnik islama, odnosno musliman, koji pogine u vojsci braneci sebe, svoju drzavu, vjeru... Ako je on bio ranije krminalac to nemjenja stvar.
Bio on smece ili najveci krimos koji je dotakao dno zivota to ne mijenja stvar on je poginuo.Ima par stvari koje mogu uticati da li je on sehid ili ne.
Kao prvo.Ako je poginuli bio u pijanom stanju ili drogiran.
Drugo, ako je bio necist (dzunup)
Ove dvije stavke znam za sigurno da poginulog ne cine sehidom kada je rijec o borcu muslimanu koji je prihvatio vjerska ubjedzenja..Sve ostale terorije nisu za raspravljanje jer o tome najbolje bog zna (ko vjeruje) i njegov sud je konacan.Mi obicni smrtnici mozmo nagadzati godinama ali ipak se tu radi o mrtvima.
Ovdje je po meni sukob duhovnog i materijalnog Znam na sta je covjek mislio kada je iznjeo stav o ukidanju sehida kao statusa..Npr skroz pijan vojnik pogine a samo za par minuta iza njega vojnik pod abdestom.Kod boga je tu velika razlika ali kod drzave oni su isti.Pa sad kad bi drzava vagala ko je kako preselio ili poginuo to bi bio apsurd.
Svi oni su poginuli za jedan cilj a to je Bosna i nije bas pozeljno raspravljati o tome koga da zovemo sehid i da li je on to zaista bio......
Njega vise nema i to trebamo postovati.
-
rulja_20
Drago mi je što me barem neko razumioMuatez wrote:Tacno.mr__bosnjak wrote:Definicja sehida je pripadnik islama, odnosno musliman, koji pogine u vojsci braneci sebe, svoju drzavu, vjeru... Ako je on bio ranije krminalac to nemjenja stvar.
Bio on smece ili najveci krimos koji je dotakao dno zivota to ne mijenja stvar on je poginuo.Ima par stvari koje mogu uticati da li je on sehid ili ne.
Kao prvo.Ako je poginuli bio u pijanom stanju ili drogiran.
Drugo, ako je bio necist (dzunup)
Ove dvije stavke znam za sigurno da poginulog ne cine sehidom kada je rijec o borcu muslimanu koji je prihvatio vjerska ubjedzenja..Sve ostale terorije nisu za raspravljanje jer o tome najbolje bog zna (ko vjeruje) i njegov sud je konacan.Mi obicni smrtnici mozmo nagadzati godinama ali ipak se tu radi o mrtvima.
Ovdje je po meni sukob duhovnog i materijalnog Znam na sta je covjek mislio kada je iznjeo stav o ukidanju sehida kao statusa..Npr skroz pijan vojnik pogine a samo za par minuta iza njega vojnik pod abdestom.Kod boga je tu velika razlika ali kod drzave oni su isti.Pa sad kad bi drzava vagala ko je kako preselio ili poginuo to bi bio apsurd.Svi oni su poginuli za jedan cilj a to je Bosna i nije bas pozeljno raspravljati o tome koga da zovemo sehid i da li je on to zaista bio......
-
davis.ba
Vidim da nisi skontao ali čovjek te u stvari pobija, dobro pročitaj šta je napisao:
A evo šta si ti napisao:
Znači ti bi sad zbog nekih kriminalaca da se igraš svim mrtvim ljudima? Tebe dobro treba nalupati da dođeš pameti.
Svi oni su poginuli za jedan cilj a to je Bosna i nije bas pozeljno raspravljati o tome koga da zovemo sehid i da li je on to zaista bio......
A evo šta si ti napisao:
Ne malo nego dobro si se zajebao momak ovom izjavoma vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida
ma ko je reko da su stvarčice? ako ćemo pošteno: PRVI U ODBRANU GRADA (konkretno Sarajeva) SU STALI NAJVEĆI KLOŠARI. znam to, živim u B-fazi, na Alipašinovom polju. i ja o tim momcima mislim sve najbolje i duboko ih poštujem. ali ipak, oni su bili klošari, lopovčići, problemi i šta sve ne. nemam ništa protiv kad neko kaže: poginuli borci, ili borci za slobodu...ali šehid...to je malo prejaka riječ. d
Znači ti bi sad zbog nekih kriminalaca da se igraš svim mrtvim ljudima? Tebe dobro treba nalupati da dođeš pameti.
-
rulja_20
JA BIH TEBE TREBAO NALUPATI! hoćeš da ti kažem ko je odbranio Sarajevo? to su bila ona djeca što im je Juka davao ćizu bijelog da odu sami izrešetati kasarnu u Nedžarićima.davis.ba wrote:Vidim da nisi skontao ali čovjek te u stvari pobija, dobro pročitaj šta je napisao:Svi oni su poginuli za jedan cilj a to je Bosna i nije bas pozeljno raspravljati o tome koga da zovemo sehid i da li je on to zaista bio......
A evo šta si ti napisao:Ne malo nego dobro si se zajebao momak ovom izjavoma vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida
ma ko je reko da su stvarčice? ako ćemo pošteno: PRVI U ODBRANU GRADA (konkretno Sarajeva) SU STALI NAJVEĆI KLOŠARI. znam to, živim u B-fazi, na Alipašinovom polju. i ja o tim momcima mislim sve najbolje i duboko ih poštujem. ali ipak, oni su bili klošari, lopovčići, problemi i šta sve ne. nemam ništa protiv kad neko kaže: poginuli borci, ili borci za slobodu...ali šehid...to je malo prejaka riječ. d
i DOBRO pročitaj šta sam rekao: BOG SAMO ZNA KO JE POGINUO NA NJEGOVOM PUTU, nije to na državi (a pogotovo ovakvoj) da određuje, a pogotovo ne na reisu ovakav kakav je. zašto je onda našim ljudima krivo što pripadnici HVO-a dobijaju naknadu od Hrvatske?
znači JA nikome ne želim osporavati zvanje šehida (ako baš hoćeš imam ih u familiji) ali sam za to da se ukine taj status ili barem taj pojam što se tiče povlastica koje se dobijaju od države. po nekoj logici trebali bi se zvati poginuli pripadnici Armije BiH. a zašto? PA ZATO JER TAKO RAZVRSTAVAMO LJUDE KOJI SU SE BORILI ZA ISTU STVAR: MOJU I TVOJU GUZICU!
dobro pročitaj pa onda odgovaraj.
-
davis.ba
Ko si to ti da ukidaš i ove mizerne "povlastice"? Haj mi samo to objasni. Kako te bolan nije stid?rulja_20 wrote: ali sam za to da se ukine taj status ili barem taj pojam što se tiče povlastica koje se dobijaju od države. po nekoj logici trebali bi se zvati poginuli pripadnici Armije BiH. a zašto? PA ZATO JER TAKO RAZVRSTAVAMO LJUDE KOJI SU SE BORILI ZA ISTU STVAR: MOJU I TVOJU GUZICU!
-
Muatez
Covjek stvarno ima problem sa povezivanjem jel' tako davis.davis.ba wrote:Ko si to ti da ukidaš i ove mizerne "povlastice"? Haj mi samo to objasni. Kako te bolan nije stid?rulja_20 wrote: ali sam za to da se ukine taj status ili barem taj pojam što se tiče povlastica koje se dobijaju od države. po nekoj logici trebali bi se zvati poginuli pripadnici Armije BiH. a zašto? PA ZATO JER TAKO RAZVRSTAVAMO LJUDE KOJI SU SE BORILI ZA ISTU STVAR: MOJU I TVOJU GUZICU!
Rulja bez ljutnje, ali malo kompletiraj misljenje ok.
Pogledaj u americi groblja za vojnike.Sve su bijeli krizevi u nepreglednom nizu i sve je jednoobrazno.Sta ti to govori? Drzava ih je smjestila sve u jedan "paket" a bilo je tu i onih koji su vukli cizu,pili,pederisali se,porodicnih ljudi,dobrih i losih momaka.Svi su oni pod zemljom a to ko je kakav bio ne igra ulogu kod drzave.
Zamisli porodicu poginulog kada bi jedan dan primili pismo u kojem bi bila obavijest da vise ne mogu primati novac jer je njihov najblizi npr.stradao pijan ili puknut bio bi paradoks jel tako?
Da sam na tvom mjestu vise bih se fokusirao na one sto su 100% zdravi a primaju invalidnine.......o tim kretenima treba raspravljati, a u ovoj drzavi ih je puno.Za razliku od poginulih puno je bolje raspravljati o zivima.
-
rulja_20
uffffff! vas dvojica baš ne kontate! govorim o POJMU!!!!! NEKA PRIMAJU NAKNADE PORODICE, ALI NEKA SE POGINULI NE ZOVU ŠEHIDI JER OVO NIJE SAMO MUSLIMANSKA ZEMLJA.rulja_20 wrote:JA BIH TEBE TREBAO NALUPATI! hoćeš da ti kažem ko je odbranio Sarajevo? to su bila ona djeca što im je Juka davao ćizu bijelog da odu sami izrešetati kasarnu u Nedžarićima.davis.ba wrote:Vidim da nisi skontao ali čovjek te u stvari pobija, dobro pročitaj šta je napisao:Svi oni su poginuli za jedan cilj a to je Bosna i nije bas pozeljno raspravljati o tome koga da zovemo sehid i da li je on to zaista bio......
A evo šta si ti napisao:Ne malo nego dobro si se zajebao momak ovom izjavoma vala nek i ukinu tu kategoriju šehida. nadam se da ne griješim duše, ali brate pošteno, koliko je uistinu bilo šehida
i DOBRO pročitaj šta sam rekao: BOG SAMO ZNA KO JE POGINUO NA NJEGOVOM PUTU, nije to na državi (a pogotovo ovakvoj) da određuje, a pogotovo ne na reisu ovakav kakav je. zašto je onda našim ljudima krivo što pripadnici HVO-a dobijaju naknadu od Hrvatske?
znači JA nikome ne želim osporavati zvanje šehida (ako baš hoćeš imam ih u familiji) ali sam za to da se ukine taj status ili barem taj pojam što se tiče povlastica koje se dobijaju od države. po nekoj logici trebali bi se zvati poginuli pripadnici Armije BiH. a zašto? PA ZATO JER TAKO RAZVRSTAVAMO LJUDE KOJI SU SE BORILI ZA ISTU STVAR: MOJU I TVOJU GUZICU!
vjerovatno ste se zbunili zbog ovog gore. trebao sam napisati:"izraz" umjesto "status".
za ukidanje sam NAZIVA šehidi, jer su se i ostali borili za ovu zemlju. ali za ukidanje u DRŽAVNOJ ADMINISTRACIJI JER OVDJE I JEST O TOME RIJEČ: O DRŽAVNIM SIMBOLIMA.
a povlastice neka stoje. naravno da nisam protiv njih. sad ja ispadoh gori od Paravca.
kako rekoh samo Bog zna ko je šehid, a sigurno da ih je u ovoj zemlji bilo mnogo...