Final 8 !!!
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Meshtar
Prvi favorit ja naravno Partizan, i objektivno jeste najbolja ekipa U GYL, Bosna ima 11-1 kući, ali nema iskustvo igranja playy off-a, a svi oni koji znaju bar malo o košarci shvataju kako je to bitno. Treba znanja, treba sreće i treba živaca i bezobrazluka.
Jedino ako nas bude gurao Sale Vaslijević imamo šanse (a naravno možda i Neno poludi opet).
Finale Partizan-Cibona ( a možda i Bosna, ako uzme prvu)
P.S. najveći minus nam je Menso Bajramović, jedan od najgorih trenera koje sam ikada gledao.
Jedino ako nas bude gurao Sale Vaslijević imamo šanse (a naravno možda i Neno poludi opet).
Finale Partizan-Cibona ( a možda i Bosna, ako uzme prvu)
P.S. najveći minus nam je Menso Bajramović, jedan od najgorih trenera koje sam ikada gledao.
-
sulesavic
Da. Tu su zato na¹e uzdanice Dra¹ko Prodanoviæ, Sabit Had¾iæ... Neponovljivi uspjesiMeshtar wrote:Prvi favorit ja naravno Partizan, i objektivno jeste najbolja ekipa U GYL, Bosna ima 11-1 kuæi, ali nema iskustvo igranja playy off-a, a svi oni koji znaju bar malo o ko¹arci shvataju kako je to bitno. Treba znanja, treba sreæe i treba ¾ivaca i bezobrazluka.
Jedino ako nas bude gurao Sale Vaslijeviæ imamo ¹anse (a naravno mo¾da i Neno poludi opet).
Finale Partizan-Cibona ( a mo¾da i Bosna, ako uzme prvu)
P.S. najveæi minus nam je Menso Bajramoviæ, jedan od najgorih trenera koje sam ikada gledao.
- Murat Sabanovic
srbi se vec pripremili za slavlje.......citajte!!!!!!!
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 1001.shtml
cigani ce ga popusiti u to sam 100posto siguran
http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/sr ... 1001.shtml
cigani ce ga popusiti u to sam 100posto siguran
-
BECHO
Zato nam taj minus od trenera odvede ekipu medju prvih 8 u Goodyear ligi! Menso je napravio od Bosne ono sto ni jedan trener dosada nije uspio....napraviti kolektiv!Meshtar wrote:P.S. najveći minus nam je Menso Bajramović, jedan od najgorih trenera koje sam ikada gledao.
- Meshtar
Pa da je nešto napravio i nije, svaki laik vidi kako pravi greške, šeme 0, znanje 0, osjećaj za igru 0, mijenjanje ritma 0, rotira igrače baš ko blentav (valjda čovjek gleda macabbi), raja mu uvodi i izvodi igrače...da se ne zapetljavam dalje.BECHO wrote:Zato nam taj minus od trenera odvede ekipu medju prvih 8 u Goodyear ligi! Menso je napravio od Bosne ono sto ni jedan trener dosada nije uspio....napraviti kolektiv!Meshtar wrote:P.S. najveći minus nam je Menso Bajramović, jedan od najgorih trenera koje sam ikada gledao.
P.S. Pretpostavljam da misliš na trenere poslije rata?? Hm, pa mislim da nijedan od njih nije imao uslove koje Menso ima.
I realno nije to baš neki kolektiv, da nisu doveli Sašu Vasiljevića ne bi primirisali final 8-u. Znam da ćeš reći, ali su ga ipak doveli... A na to te mogu samo pitati, koliko su još njih doveli prije početka ove ili prošle sezone pa ih rastjerali. Da dodam ovome gore Scouting 0.
- Meshtar
POTPISUJEM!!!stidljiv wrote:Meni samo nije jasno...daju se pare za nekakve uvozne igrace...bolje bi bilo da se te pare uloze u omladinski tim...sigurno bi se razvilo bar nekoliko dobrih igraca...
Jer kako graditi temelje ekipe na uvoznim igracima...
ali na žalost tako nam je u svakom sportu
-
Timscho
#39 final 8!!!
A sta je sa onim Gurevicem, smije li on onako istetoviran da nastupa u Sarajevu?
-
breskva
Košarkaški reprezentativac SCG Milan Gurović neće nastupiti na finalnom turniru Goodyear lige, koji se igra od 20. do 23. aprila u Sarajevu.
Odluku o tome doneo je klub sa Malog Kalemegdana.
“Takva odluka doneta je još prilikom potpisivanja ugovora zbog bezbednosti igrača. Klub smatra da takvim potezom obezbeđuje da se F8 odigra bez nepotrebnih tenzija na političkoj osnovi”, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
"Poštovaću svaku odluku Kluba kakva god da je. Neodlazak u Sarajevo iskoristiću da se što bolje pripremim za predstojeće obaveze u Superligi", kaže Milan Gurović.
Mečeve sa finalnog turnira Goodyear lige prenosiće TV B92.
Odluku o tome doneo je klub sa Malog Kalemegdana.
“Takva odluka doneta je još prilikom potpisivanja ugovora zbog bezbednosti igrača. Klub smatra da takvim potezom obezbeđuje da se F8 odigra bez nepotrebnih tenzija na političkoj osnovi”, navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
"Poštovaću svaku odluku Kluba kakva god da je. Neodlazak u Sarajevo iskoristiću da se što bolje pripremim za predstojeće obaveze u Superligi", kaže Milan Gurović.
Mečeve sa finalnog turnira Goodyear lige prenosiće TV B92.
-
davis.ba
Ti veze nemaš o KK Bosni.Meshtar wrote:Pa da je nešto napravio i nije,BECHO wrote:Zato nam taj minus od trenera odvede ekipu medju prvih 8 u Goodyear ligi! Menso je napravio od Bosne ono sto ni jedan trener dosada nije uspio....napraviti kolektiv!Meshtar wrote:P.S. najveći minus nam je Menso Bajramović, jedan od najgorih trenera koje sam ikada gledao.
- Meshtar
Biće da si u pravu, a reci mi sjećaš li se ti Charlie-a, Podhrastova, Novog grada, Cenexa, e ja od tada pratim Bosnu, još iz ratne lige...kad vas šminkera nije nigdje bilo. Pssst nijedne.davis.ba wrote:Ti veze nemaš o KK Bosni.Meshtar wrote:Pa da je nešto napravio i nije,BECHO wrote: Zato nam taj minus od trenera odvede ekipu medju prvih 8 u Goodyear ligi! Menso je napravio od Bosne ono sto ni jedan trener dosada nije uspio....napraviti kolektiv!
-
Semiramida
Čudi me da ne niko nije potegnuo problem - kako kupiti karte.
Jer ko nema godišnju Bosninu kartu, teško da će mu se i ukazati prilika da kupi set karata za parter (70KM) ili pojedinačne karte (po 20KM za parter). Tako kažu u KK Bosni. :-(
Šta sad s nama koji idemo na tekme zadnje 4 godine? Mi ćemo, jelde, od kuće pratiti Final 8?
Jer ko nema godišnju Bosninu kartu, teško da će mu se i ukazati prilika da kupi set karata za parter (70KM) ili pojedinačne karte (po 20KM za parter). Tako kažu u KK Bosni. :-(
Šta sad s nama koji idemo na tekme zadnje 4 godine? Mi ćemo, jelde, od kuće pratiti Final 8?
- Mahalac
davis.ba wrote:Pa da pratiš znao bi da gdje je Bosna bila prije 3 godine a gdje je sad. E za sve to je glavni "krivac" Mensur Bajramovic.
Nemoj mi samo Cenex spominjati.
Glavni krivac za sve to je ASA holding a Mensur eto nako nije los mislim da bi Bosna mogla mnogo vise. Ovo tvrdim kao bivsi kosarkas Bosne
A sto se tice prognoze realno dosada gledajuci mislim da je Partizan definitivno najbolji tim.
Nastranu .....
-
davis.ba
Svakako da je ASA tu glavni u smislu finansiranja ali bila je ASA tu i prije Mensura pa znamo gdje smo bili tada. Ja ne dižem Mensura u nebesa ali me nervira kad ljudi ne cijene uspješan rad, bez obzira na sve propuste i greške kad neko kaže da eto i nije nešto napravio to ne mogu da razumijem.
-
radeljas
u finalu ce sigurno biti partizan. to na osnovu svih ekipa koje sam vidio u skenderiji, ali i nesto jos partizana na srpskoj tv. mogla bi cibona da pomrsi racune, ali samo ako se srede stvari kod njih, jer igraci nisu dobili plate i govori se o strajku. bosna bi mogla nesto, ali mislim da je steta sto je prvo kolo sa zvezdom koja je prejaka po meni. e sad ako bi sudije pomogle, a to nije nemoguce pred punom skenederijom i ako bi bosna igrala kao u zadnjim kolima kada su igrali rastereceni dalo bi se nesto napraviti. inace, najrealnije je srspko finale, koliko god mi to ne bi volili. ali tamo je kosarka jedina uspjesna stvar koju guraju i to toliko dobro i profesionalno da se treba ugledati na njih. medjutim mi smo daleko od svega i kao zemlja, a i bosna kao klub. evo kupuju igraca koji je otjeran iz refleksa i paoka i koji ima 20% sut za 3 poena. znaci nastavljaju naopakom politikom. ko ce biti dobar od transfera, da li dino ili samir avdic. ili mozda menso, da mu se nadje, kad ostane bez posla