Ivan Mijacevic, Brigadir Gradacac

Forum za humanitarne akcije.
bosan

Post by bosan »

Zalosno . Suosjecam sa covjekom jer sam slicnu situaciju sam prezivio .

U svakom slucaju treba hitno covjeku pomoc i ja sam spreman pomoci.
Mozda bi bilo dobro da se sredstva skupe i ispred ovog foruma uruci.Naravno nije uslov .
Spreman sam pomoc za ovakve ljude.
Last edited by bosan on 10/04/2006 04:48, edited 1 time in total.
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

Sta mislite da upitamo kod BHT-Televizije ?

http://www.pbsbih.ba/bht1/kontakti.html
danas

Post by danas »

ima li novosti?
ovo je strasno... :(
car-x

Post by car-x »

hoce li biti sta ljudi?
micika

Post by micika »

bice :wink:
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

:( :( :( :( :( :( :( :( :(
car-x

Post by car-x »

micika, tipni ako nesto saznas.. ne trebamo i ne smijemo dozvoliti da se ova jalova inicijativa tek tako ugasi..
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

micika ako si ti zvala da ja ne zovem onda....
Liska

Post by Liska »

Plakao sam kad sam gledao tu emisiju i kajao se po stoti put sto zivim u takvoj zemlji. :?

Koliko sam razumio njemu mogu pomoci samo banje i to stalne. Dakle, radi se o znatnoj svoti novca i mozda bi bilo bolje apelirati na ove koji su vani i u boljoj financijskoj situaciji da pokusaju nesto. I trebalo bi mu naci advokata sposobnog da mu izganja penziju i neke beneficije, na koje sigurno ima pravo. Ovaj covjek je tamo negdje 1998. godine bio clan SDP-a i njihov predstavnik u opcinskom vijecu. Pa zar su ga tako lako zaboravili?!
micika

Post by micika »

Eh narode....tuga velika.
Upravo sam pricala sa suprugom gospodina Ivana.Rekla sam da smo voljni da pomognemo onoliko koliko je u nasoj moci.Pitala sam sta im je najpotrebnije.Odgovor je bio:"Ivanovo lijecenje"!
Izgleda da je prilog urodio plodom,i da su se malo ljudi razbudili.Vec su ih kontaktirali iz ministarstva odbrane za rjesavanje statusa penzije,a neki covjek iz Mostara se ponudio da obezbijedi Ivanu rehabilitaciju u varazdinskim toplicama,koliko sam mogla da razumijem.Problem je pak u tome da gospodin Ivan nemoze bez pomoci supruge.
Ivanu bi najvjerovatnije trebali neki lijekovi,koji su pravo skupi,ali oni prvo moraju konsultovati doktora zbog Ivanove skorasnje upale pluca,pa mi je gospodja obecala javiti.
U ostalom dala je broj ziro racuna,na koji mozemo izvrsiti uplate.

broj ziro racuna je:

ABS banka

Ivo Mijacevic

19905000060000-30

tekuci broj:506212020206/71791

Ako nekome treba njihov broj telefona,neka se javi na pp.Eto nadam se da nisam negdje napravila gresku.

Porodica Mijacevic se unaprijed zahvaljuje.
rewritable

Post by rewritable »

Ok, hvala!
Last edited by rewritable on 04/04/2006 14:40, edited 1 time in total.
micika

Post by micika »

Liska wrote:Plakao sam kad sam gledao tu emisiju i kajao se po stoti put sto zivim u takvoj zemlji. :?

Koliko sam razumio njemu mogu pomoci samo banje i to stalne. Dakle, radi se o znatnoj svoti novca i mozda bi bilo bolje apelirati na ove koji su vani i u boljoj financijskoj situaciji da pokusaju nesto. I trebalo bi mu naci advokata sposobnog da mu izganja penziju i neke beneficije, na koje sigurno ima pravo. Ovaj covjek je tamo negdje 1998. godine bio clan SDP-a i njihov predstavnik u opcinskom vijecu. Pa zar su ga tako lako zaboravili?!
Mogu reci samo jedno:NAS GRADONACELNIK JE SVINJA OD COVJEKA A NASI GRADJANI SU VEC ODAVNO POD DEJSTVOM APAURINA.NISTA IH VISE NE RAZBUDI. :x :x :x
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Liska wrote:Plakao sam kad sam gledao tu emisiju i kajao se po stoti put sto zivim u takvoj zemlji. :?

od pocetka mi je ovo nesto smrdilo....Nacelnik ce poslati demant n tu emisiju ... ovdje u Graadccu su reakcije :Doslo nam je da razbijemo TV koliko smo se sazalili,u smislu da je sve bila cista ciganija....ja nisam gledala...ali sad mi rekose oni upuceni u cemu je stvar...
Ovako:
Nije tacno da Mijac nije dobio nista.Izgradili su mu kcuu u Tramosnici,kupili novo auto,i ako zivi u srpskom stanu u gradu jer nece da ide u Tramosnicu.Penzija mu je 500 KM.
Oni koji ne poznaju njegovu zenu nek ne padaju na njene suze....molit cu lijepo......
Treba se zapitati sta je sa bogalja koji nisu dobili nista.... :sad:
Hvala svima koji su bili spremni na pomoc...poslije demanta naseg nacelnika odlucite se za tu pomoc koju imate na umu
Liska

Post by Liska »

Ne znam, moze biti svasta. Ali nekako vise vjerujem onoj zeni nego nekom nacelniku. Nesto mi glupo zivjeti u stanu a imas gotovu kucu. Moguce je, ali ipak!!! I da je tako, pitam se kako do sada nije deloziran jer ako ima obnovljenu kucu nema pravo na stan, i jos da mu ga opcina placa. Njemu je potrebna pomoc tj. lijecenje i uz takvu penziju, jer ce lijekovi koje bude pio kostati mozda i citavu njegovu penziju.
micika

Post by micika »

Upravo tako! Nije mi poznato to za kucu,penziju nije primao,nego je dobijao neku pomoc iz Orasja.samo jedan njegov lijek kosta 90 maraka.
KUCU NA STRANU,COVJEKU TREBA LIJECENJE.SRCE ME ZABOLILO KAD MI NJEGOVA SUPRUGA KAZE,DA IM SINCIC STALNO PITA:"A ZASTO TATA PLACE."
A ti kriticarko ako si u Gradaccu prosetaj malo do opstine pa na razgovor kod gradonacelnika.
nemoj mi molim te tih mahalskih prica,ovaj reko ovo,ovaj ono.
toliko
novalic

Post by novalic »

a ko je to obnavljao kuce povratnicima u tramosnici ?
car-x

Post by car-x »

halo ba, ekipa, ode vam prica u mahalanje.. ako ste voljni pomoci, super, a ako niste, onda nas postedite tih kojekakvih prepucavanja i mahalanja i svega..
novalic

Post by novalic »

naravno care.. imas pravo :wink:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Ja nemam vise mogucnosti da neke uplate vrsim(nazalost). Mozel im se na drugi nacin pomoc?
Bosanac in Lederhosen

Ova tema je i na drugim stranicama:

http://www.blogger.ba/komentari/?blog=2608&id=201533

par komentara sa bloga:

Forehand, 02/04/2006 14:32
Ukoliko saljete manje sume iz inostranstva (ispod 200KM) posaljite postom u preporucenom pismu to vam je bolje jer inace cete prvo vi platiti transfer podosta u svojoj banci, a onda ce njemu banka u BiH uzeti procenat. Ukoliko se dakle posalje u preporucenom pismu stici ce, no sikiriki :)

Pospanko, 04/04/2006 14:53
za uplate iz inostranstva treba (koliko se meni cini) IBAN i SWIFT...
mattt

#46 Snimak emisije "U ime naroda"

Post by mattt »

Molio bih ako netko ima snimljenu emisiju "U ime naroda" o Ivanu Mijacevicu da mi je posalje jer bih htio da je objavim na svojim stranicama.
Unaprijed se zahvaljujem
car-x

#47 Re: Snimak emisije "U ime naroda"

Post by car-x »

mattt wrote:Molio bih ako netko ima snimljenu emisiju "U ime naroda" o Ivanu Mijacevicu da mi je posalje jer bih htio da je objavim na svojim stranicama.
Unaprijed se zahvaljujem
imas na pocetku ove teme link na emisiju.. pa mozda ti moze pomoci..

inace, meni su se javili od kuce, gledace da ovih dana odu do mijaca u posjetu, pa da vide sta bi moglo konkretno da se uradi.. valjda vam budem imo sta reci poslije..
mattt

#48 Re: Snimak emisije "U ime naroda"

Post by mattt »

car-x wrote: imas na pocetku ove teme link na emisiju.. pa mozda ti moze pomoci..

inace, meni su se javili od kuce, gledace da ovih dana odu do mijaca u posjetu, pa da vide sta bi moglo konkretno da se uradi.. valjda vam budem imo sta reci poslije..
Sada je na tome linku nova emisija, ako je slucajno netko snimio emisju na kompjuter molio bih ga da mi posalje preko news grupe,ili da stavi na rapidshare
Bosanac in Lederhosen

imal sta novo ?
Fair Life

Post by Fair Life »

Bosanac in Lederhosen wrote:imal sta novo ?
Da ozivim temu...
Post Reply