Protesti zbog poskupljenja struje!!!
- manijak1
Dajte .......prepucavanja ostavite za ispred zgrade Vlade .......ili već da razjebemo mrežu
......za dobru organizaciju trebaju red rad i disciplina.........red je najaviti proteste rad je da isti imaju nekog odjeka ......što se tiče mreže .......letke .......plakate .......i akcija
.
Dakle potreban je pravni subjekt ili da se na sajtu objavi datum vrijeme za ispred Vlade .....ovo drugo koliko god bilo podložno nekom potencijalnom krivičnom gonjenju ......treba dobro pripremiti kontraudar kako bilo koje neopravdano poskupljenje ima istu krivičnu odgovornost
Dakle potreban je pravni subjekt ili da se na sajtu objavi datum vrijeme za ispred Vlade .....ovo drugo koliko god bilo podložno nekom potencijalnom krivičnom gonjenju ......treba dobro pripremiti kontraudar kako bilo koje neopravdano poskupljenje ima istu krivičnu odgovornost
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nema struje dok je cumur ne zagrije
Ja cu im se pridruziti 
- CiCiban
stochar wrote: Prosječna godišnja cijena električne energije za prošlu godinu je bila 29,7 Eura gdje je ljetna tarifa bila 23,7 a zimska 35,7 što je bilo u vremenskom periodu od po 6.mjeseci znači davalo prosječnu cijenu električne energije po 29,7 EURA.
Da bi danas objavili da se cijena povećava za 6% u odnosu na dosadašnju trebala im je računica koja do sada u normalnom svijetu nije bila poznata. Umjesto da kućanstva od slijedećeg mjeseca pređu na ljetnu tarifu obračuna od 23,7 EURA najavljena je cijena od 37,63 EURA što je poskupljenje od 58% , a u odnosu na prosječnu godišnju cijenu od prošle godine najavljeno poskupljenje je 26%.
To znači da na zimskom obračunu koji je ove godine usput proširen čak na 8 mjeseci (ljetni je smanjen na 4 mjeseca) možemo očekivati obračun od preko 40 EURA .lijepoj Bosni i Hercegovini.'
svako ko ovo procita ce...sigurno biti jako zainteresovansamo je bitnokoliko je kritichna masa zainteresirana za javno iskazivanja protesta
-
Kwaheri
pa dobro...njima je svakako standardno okupljanje subota u 12?, koliko ja znam...samo fali da im se mi pridruzimo...i ponesemo svoje transparente...il sta se vec nosi...bez paljenja zastavastochar wrote:Bojim se da je i njima vise DOSTA da sami chame tamo pred skupstinom i da se boje ponovnog neodaziva... evo, inicijativa je tu, ja sam spreman pogurati koliko mogu, hrpa novinara cita forum i ako vide da je sta konkretno zakachiche se i, mozhda i bude sta?zena wrote:pa neko bi trebao to organizirati... gdje su DOSTA?
i prvi april nije losa ideja...
..ne mislim da bi se oni ljutili...
-
Vingo
Ako mi Senad Avdic ne posalje pp nakon ovoga....upucacu se!stochar wrote:Bojim se da je i njima vise DOSTA da sami chame tamo pred skupstinom i da se boje ponovnog neodaziva... evo, inicijativa je tu, ja sam spreman pogurati koliko mogu, hrpa novinara cita forum i ako vide da je sta konkretno zakachiche se i, mozhda i bude sta?zena wrote:pa neko bi trebao to organizirati... gdje su DOSTA?
i prvi april nije losa ideja...
-
edu
stochar wrote:Nije ni to lose: evo:zena wrote:pa dobro...njima je svakako standardno okupljanje subota u 12?, koliko ja znam...samo fali da im se mi pridruzimo...i ponesemo svoje transparente...il sta se vec nosi...bez paljenja zastavastochar wrote: Bojim se da je i njima vise DOSTA da sami chame tamo pred skupstinom i da se boje ponovnog neodaziva... evo, inicijativa je tu, ja sam spreman pogurati koliko mogu, hrpa novinara cita forum i ako vide da je sta konkretno zakachiche se i, mozhda i bude sta?![]()
i nasilja
..ne mislim da bi se oni ljutili...
Svi koji zele iskazati protest protiv poskupljenja struje u BiH neka dodju u subotu, 1. aprila 2006. godine na Trg BiH, na Marin Dvoru. Znamo da je 1. april ali nama nije do sale!!!
mozda ovako?
trebalo bi kontaktirati onu omladinsku info. agenciju..ako oni hoce da vrbuju mlade..nekako..po skolama..fakultetima.i sl...
(je l' mozhe ovako?)
-
Kwaheri
samo ako bi bila stranka penzionera ili eko stranka...inace...smo zijan s demonstracijama..al znas ti to vingo, negdje na drugoj strani reklamirajte stranke...Vingo wrote:A sto ne bi neka pametna politicka partija organizovala skup?
Da mi njih pozovemo da pozovu oni nas...?
(Zaklace me stocar zbog partija...)
i da stochar, otprilike tako...bi moglo...
- manijak1
Dakle 1.april lokacija Trg Bosne i Hercegovine, vrijeme ( ako može ikako poslije 15
? )
- manijak1
Ako ćemo tako ni 10 000 neće spriječiti poskupljenje ali će pokrenuti one koji mogu to uraditi.Vingo wrote:DOSTA imaju dozvolu za jedan transparent....Oni i dalje nisu registrovani kao udruga ..dodatnih 30 ljudi na platou nece sprijeciti poskupljenje struje...
- manijak1
Znaš štaVingo wrote:pa momci su tamo mjesecima svaki dan od 5 do 6....PM
Pa im se prislepate....sad kad se dotaklo i vaseg dzepa....
Meni je to malkice licemjerno, al OK...bolje nego nikakva reakcija