Kubura i Hadzihasanovic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Joni

Post by Joni »

mr__bosnjak wrote:Zanimljivo je naglasit da je ova spomenuta Edina Residovic, znaci njihov advokat bila u UDBI. Te ako neko cita web-magazin Bosnjaci.net ili Nove Horizonte mozete vidjet serijal Dzemaludina Latica pod nazivom "Setnje sa Alijom" gdje on pise kako je njega, poslije da je uhapsen od UDBE zbog islamskih pjesama ispistivala i drzala u zatvoru UDBINA tuziteljica Edina Residovic. Eto zigleda da vise nije komunista ili hoce ovako da promjeni imidz.

Sto se tice ove dvojice, ako su krivi po tome sto nisu kaznili zlocince ova kazna im odgovara. Ako su bili umjesani u zlocine treba vise a ako su neduzni trebaju na slobodu. Kolko ja vidim iz presude i po kazni oni nisu krivi za zlocine ali jesu za nekaznjavanje istih ili daljnje sprjecavanje, ili?
'ebi ga , kad ti mozes nemoguce ( promjeniti etnos) sto to edina ne bi mogla politicki stav i stranku ?
kud se bas ti nadje da se cudis toj promjeni ?
i nesto mi previse ovdi reklamiras bosnjaci.net pa kad smo kod tog net-a evo kako su se oni dopisivali sa mnom ,

njihov odgovor meni ,

Pa vi ste smijesni, ustvari zatucani, ispiraju vam mozak komunisticki
dripci sa cetnicko-ustaskim pedigreom kad to nisu uspjeli u ratu onda
evo
sada nakon rata.
Pa insanu jedan pogledaj sebi u oci gdje srljas, zamisli po toj vasoj
teoriji da je 'Bosanac silovao Bosanku' za nastavak pogledaj film od
Jasmile... Obrati se udruzenju Zena Zrtva rata, pa ce vam oni
odgovoriti
od koga su prezivjeli torture i silovanja... Zatim zamisli da su
Bosanci
pobili Bosance u genocidu u Srebrenici, zamisli da su Bosanci napravili
brojne logore u Prijedoru, Brckom, Bijeljini, Stocu, Capljini... kojima
su
zatvorani, zlostavljali i ubijani Bosance a to opet od Bosanca je li to
vasa teorija.
Pa hajvanu jedan vi idete svjesno ono sto Srbi trube vec deset godina
da
je bio gradjanski rat...
Ma hajde ne javljate se vise, jednostavno mi se gadite i da vam
otvoreno
kazem niti jedan komentar vam nece od danas proci na Bosnjaci.net. Vase
budalastine i frustacije lijecite po cetnicko-ustaskim stranicama.
Last edited by Joni on 18/03/2006 21:52, edited 1 time in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Joni wrote: sta ti je ovakva dezinformacija potrebna ?
'ebi ga , pa svjedoci smo kako to rade ameri ,
djevojka koja je ponizavala zatvorenike iracane dobila je preko 10 ( deset ) godina zatvora. zar je onda takav americki odnos zasluzio ovakav tvoj komentar. ponovit cu , ta zena nije nikog lisila zivota ... :shock:
:roll: Joni, ... zasto je tebi potrebna dezinformacija? L. England (pomenuta kujica) je dobila 3 godine zatvora. :oops:
Joni

Post by Joni »

pape wrote:
djevojka koja je ponizavala zatvorenike iracane dobila je preko 10 ( deset ) godina zatvora. zar je onda takav americki odnos zasluzio ovakav tvoj komentar. ponovit cu , ta zena nije nikog lisila zivota ... :shock:
:roll: Joni, ... zasto je tebi potrebna dezinformacija? L. England (pomenuta kujica) je dobila 3 godine zatvora. :oops:
nisam vise siguran ni u svoju a ni u tvoju informaciju pa cu se potruditi da dodjem do prave .
u svakom slucaju izvinjavam se ako je moj navod netacan sto pak malo "nagriza" od onog sta sam htjeo reci , tri godine nisu za odbaciti !
kad usporedim ... ma necu , :sad:
Joni

Post by Joni »

Citat:
Advokat Edina Rešidović, specijalno za "Dnevni avaz"

Sud utvrdio da "mudžahedini" nisu bili u sastavu Armije RBiH
Smatram da je oslobađanjem generala za djela koja su počinili mudžahedini praktično od takvih optužbi oslobođen svaki komandant Armije RBiH, kaže Rešidović

U ekskluzivnoj izjavi za "Dnevni avaz" Edina Rešidović, šef advokatskog tima koji je u Hagu skoro dvije i po godine branio generala Envera Hadžihasanovića od optužbi Tribunala, jučer je, odmah po izricanju kazne, istakla da je "ovakva presuda, s obzirom na težine optužbi, očekivana".
- Bez obzira na to, advokatski tim i ja nismo zadovoljni takvom presudom. Smatramo da je general Hadžihasanović za 11 mjeseci, koliko je bio na čelu Trećeg korpusa, preduzeo sve da stvori vojsku, spriječi zločine ili, kada bi saznao za njih, preduzimao mjere da se to istraži i kazni - kazala nam je Rešidović, podvlačeći da je to uradio i u slučaju "ovih nekoliko preostalih tačaka za koje je oglašen krivim", pa će advokatski tim uložiti žalbu.
Navodi da je od svega najznačajnije to da je Sudsko vijeće prihvatilo njihovu argumentaciju i utvrdilo da mudžahedini "ni de facto ni de iure" nisu bili u sastavu Armije RBiH i da za zločine koje su, "nažalost, oni napravili" nije oglašen krivim general Hadžihasanović.
- Ne znam da li će se tužilac žaliti, ali smatram da je oslobađanjem generala za djela koja su počinili mudžahedini u BiH praktično od takvih optužbi oslobođen svaki komandant od najnižeg do najvišeg - kaže Rešidović.
Navodi da je Sud smatrao da je nakon formiranja jedinice "El Mudžahid" od avgusta 1993. godine general Hadžihasanović mogao uraditi i više da se spriječi zločin u Orašcu, ali da odbrana smatra da najmanje do februara 1994. godine ta jedinica nije bila pod efektivnom kontrolom komandanta Trećeg korpusa Hadžihasanovića", što je "razlog za ulaganje žalbe".
----------------------------------------------------------------------------
utvrdilo da mudžahedini "ni de facto ni de iure" nisu bili u sastavu Armije RBiH i da za zločine koje su, "nažalost, oni napravili" nije oglašen krivim general Hadžihasanović.
---------------------------
i ja sam siguran da mudzahedini nisu bili pod komandom armije bih a nit je ko od armijskih komandanata mogao nesto preduzeti protiv njih ...
medjutim, taj odred je postojao i borio se za nekakvu bih po njihovom "zubu" te ja taj odred imao i svog vrhovnog komandanta itd.
i sad mene interesuje jel iko zna ko je bio taj njihov komandant ?
i ako su se oni borili za bih po njihovom "zubu" koji je bio u suprotnosti od bih za koju se njena armija borila znaci li to da je taj odred bio s'one strane barikade od armijske ? pitanja milion a nigdje odgovora ?
zasto ?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Joni wrote:
pape wrote:
nisam vise siguran ni u svoju a ni u tvoju informaciju pa cu se potruditi da dodjem do prave .
u svakom slucaju izvinjavam se ako je moj navod netacan sto pak malo "nagriza" od onog sta sam htjeo reci , tri godine nisu za odbaciti !
:oops: Znam da nisi siguran u svoju informaciju. Ja u svoju jesam. :oops: http://www.cbsnews.com/stories/2005/09/ ... 7346.shtml
Joni

Post by Joni »

pape wrote:
Joni wrote:
pape wrote: :roll: Joni, ... zasto je tebi potrebna dezinformacija? L. England (pomenuta kujica) je dobila 3 godine zatvora. :oops:
:oops: Znam da nisi siguran u svoju informaciju. Ja u svoju jesam. :oops: http://www.cbsnews.com/stories/2005/09/ ... 7346.shtml
a znas li zasta je optuzena ? presuda ?
danas

Post by danas »

england je bila optuzena za conspiracy to maltreat prisoners, assault and battery -- po naski, zavjera za maltretiranje zatvorenika, i nanosenje teskih tjelesnih povreda. osudjena je za konspiraciju, maltretiranje pritvorenih, i za nepristojno/nedolicno ponasanje. dobila je svega 3 godine.

svega je 7 osoba odgovaralo za ove zlocine (nijedan visoki komandir), a nijedna optuzba nije spominjala "mucenje" (torture). svi su dobili smijesne kazne; najvecu kaznu je dobio charles graner (10 godina). a recimo, jedna od zatvorskih cuvarki (ne mogu joj se sada sjetiti imena) je osudjena tako sto joj je rank demotiran na "private" (obicni vojnik, regrut) i nije dobila pola mjesecne plate. :roll:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@Joni

Ja nisam ista promjenio, nego molim te znamo svi kako si ko "Skljoco" trubio svima o koje su nacionalnosti bla, bla, bla... Eh kad si se vratio izgledao si razumniji, prije svaka tema samo trubljenje o istom. Evo bicu iskren, kad sam tek stigao na ovaj forum i ja sam znao po svakoj temi o istom ali sa vremenom te prodze. Dok ti evo opet se vracas na to. A Edini Residovic je 1990. godine Alija Izetbegovic(kojeg je 7 godina ranije tuzila i ispitivala) njoj halalio i sa time je tu gotova prica.

Sto se tice Bosnjaci.net, ko ti je ovaj odgovor dao? Redakcija ili ti je neko na komentarima ofgovorio. I hajde lijepo reci sta si ti pisao njima prije ovoga odgovora?
Post Reply