HARIS MEDUNJANIN
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Santos
Stanite malo.Pasalic navodi razloge drzavljanstvo kao moguc razlog zasto ne igra.Ali to je supljak jer sto on navodi nije tacno.Drugo sjedio sam za 1 Maj sa famelijom od Medunjanina koji je rodjen u Sarajevu na Alipasinu i oni kazu da on jedva ceka da zaigra.Ko sad koga folira ja neznam samo znam da je ova patka oko drzavljanstva neistina laz.
-
Belminator
Ma ako je sa Alipasinog ja vjerujem da je taj decko od rijeci i da nas nece izlevatiti
Iskren da budem meni je drago da su Zlatan Muslimovic i Alen Skoro konacno na spisku, a ovaj Nizozemac kako god hoce, zavrsice on na kraju kao i onaj smijesni golman iz Tuna, ni tamo ni ovde...
Iskren da budem meni je drago da su Zlatan Muslimovic i Alen Skoro konacno na spisku, a ovaj Nizozemac kako god hoce, zavrsice on na kraju kao i onaj smijesni golman iz Tuna, ni tamo ni ovde...
-
Santos
E pa jebajiga.Jel to samo sto je u Holandiji jebajiga supak ako hoce nek igra ako nece ko ga jebe itd.Zasto neko ne komentarise Pasaliceve razloge koji nemaju veze sa zivotom.On navodi razlog neigranja koji je lazan.To vas ne interesuje jer mali je supcic nek igra za Holandiju.Ako vise vjerujete Pasalicima i Munibcicima pa i bolje mu je da igra za Holandiju.
-
Belminator
Niko nije rekao da je mali supak, njegov je izbor za koga ce igrati... No postoji drugi nacin a ne da se igraju vruce - hladno... ovamo za medije kad daju izjavu sve im bombone iz usta ispadaju na racun nase repke, a kad treba da zaigraju onda se jednostavno sakriju i cekaju poziv druge repke. Nakon sto bitka zavrsi pravdaju se kako ih je boljela noga ( Jakupovic ), kako moraju zavrsiti neke obaveze prema drugoj selekciji ( Mustafa K. )... Tako samo oni ispadaju dvolicni te Usljo i kompanija imaju argumente da se vade na nepatriotizam. Umjesto da lijepo bez dlake na jeziku kaze razlog sto nece obuci nas dres, a mi cemo to naravno razumjeti, jer nam se svakodnevno, u svim sferama zivota ( jebo fudbal to mi je jos najmanja briga ), ljudi poput Usanovica pisaju na glavu.Nek je njemu sa srecom i ako odluci za Holandiju, rekoh ti meni je drago da konacno Muslimovic i Skoro ce obuci dres A selekcije. Ovaj prvi je jos davno mogao zaigrati za Swe, jos se je suocio sa velikim problemima sa savezom pri debiju za mladu selekciju.
- Murat Sabanovic
BOLI ME KARINA, NEK IGRA COVJEK GDJE HOCE...
DONEKLE GA I RAZUMIJEM...
KO CE S NASIM LOPOVIMA IZACI NA KRAJ...
MOZDA BI I MI KOJI GA OVDJE NA FORUMU PLJUJUMo ISTO TAKO POSTUPILI DA SMO NA NJEGOVOM MJESTU..
PREMA TOME PUSTITE COVJEKA DA IGRA ,A VRIJEME CE POKAZATI SVOJE..
DONEKLE GA I RAZUMIJEM...
KO CE S NASIM LOPOVIMA IZACI NA KRAJ...
MOZDA BI I MI KOJI GA OVDJE NA FORUMU PLJUJUMo ISTO TAKO POSTUPILI DA SMO NA NJEGOVOM MJESTU..
PREMA TOME PUSTITE COVJEKA DA IGRA ,A VRIJEME CE POKAZATI SVOJE..
-
BECHO
Pašalić: Medunjaninova majka rekla nam je da smo zakasnili
Naša vrata za Harisa su otvorena sve do septembra, ali ako ga treba moliti, onda on u suštini i ne pripada timu, kaže direktor reprezentacije
Na objavi spiska selektora Blaža Sliškovića za Južnu Koreju i Iran mnogo vremena otišlo je na priče o Zlatanu Muslimoviću i Harisu Medunjaninu.
Direktor reprezentacije BiH Ahmet Pašalić rekao je da je Muslimović potvrdio dolazak, ali da od debija Harisa Medunjanina u reprezentativnom dresu po svoj prilici neće biti...ništa
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =11&isasp=
Sve sto Pasalic izjavi, ja to odma' primam sa rezervom. Uopste me ne bi iznenadilo, da je recimo trazio od Haretove majke pare kako bi joj sin mogao doci na pripreme repke ili da mu se dadne nesto sa strane a da on obeca Haretu 'veliku karijeru u dresu sa ljiljanima'. Inace, te nase poltroncine iz saveza bi prodali svoju mater i dali guze, da im neku 'tuhne' koju marku, euro, franak! Kad vidim onog zvalju Usanovica, zeludac mi se okrene od muke i zalosti da onakvi shupci i dalje sjede u strucnom stabu...
Zato, treba ih rusit sto prije!
Naša vrata za Harisa su otvorena sve do septembra, ali ako ga treba moliti, onda on u suštini i ne pripada timu, kaže direktor reprezentacije
Na objavi spiska selektora Blaža Sliškovića za Južnu Koreju i Iran mnogo vremena otišlo je na priče o Zlatanu Muslimoviću i Harisu Medunjaninu.
Direktor reprezentacije BiH Ahmet Pašalić rekao je da je Muslimović potvrdio dolazak, ali da od debija Harisa Medunjanina u reprezentativnom dresu po svoj prilici neće biti...ništa
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =11&isasp=
Sve sto Pasalic izjavi, ja to odma' primam sa rezervom. Uopste me ne bi iznenadilo, da je recimo trazio od Haretove majke pare kako bi joj sin mogao doci na pripreme repke ili da mu se dadne nesto sa strane a da on obeca Haretu 'veliku karijeru u dresu sa ljiljanima'. Inace, te nase poltroncine iz saveza bi prodali svoju mater i dali guze, da im neku 'tuhne' koju marku, euro, franak! Kad vidim onog zvalju Usanovica, zeludac mi se okrene od muke i zalosti da onakvi shupci i dalje sjede u strucnom stabu...
Zato, treba ih rusit sto prije!
-
Belminator
Ma Becho naravno da nije iskljuceno da je Pasalic pokusao zaraditi na ovom slucaju. Mislim da nas je Santos skroz pogresno shvatio, boze sacuvaj da vjerujemo Pasalicu. Pa vjerovati Pasalicu bilo bi isto kao vjerovati Adnanu Terzicu. Kako cemo vjerovati ljudima u cijim se govnima davimo. Nedaj mi boze, ja u ovoj drzavi vise ni samom sebi ne vjerujem. No ovaj mali Haris treba lijepo obrazloziti u medijima ako se je to desilo. Ovako gledajuci on se je nasao na spisku reprezentacije i cak sam prije mozda i 2 mjeseca na BH fanaticos procitao kako je rekao "da" nasoj repki... i o kakvom sad zakasnjenju njegova majka prica. Opet kazem ako su ljudi iz saveza ucjenjivali neka to otvoreno kaze kao sto su ucinili Rahimic te svojevremeno i Bolic, jer ovako samo daje poene savezu. Ako su iz naseg saveza zaista "zakasnili" onda eto uvijek ima i onih koji ne stopaju vrijeme tako strogo: Misimovic, Muslimovic ( momak je bio jaci cak i od saveza i docekao da zaigra za svoju zemlju i ja sam po treci put ponavljam neizmjerno sretan zbog njega ), svojevremeno Barbarez i da ne nabrajam ima ih masala. Kao sto Murat rece vidjecemo u narednim mjesecima mozda decko i progovori pa se sazna pravi razlog. Ukoliko se desi repriza slucaja sa Jakupovicem, ja opet kazem nek je njemu sa srecom ja imam i precih stvari oko kojih cu da se nerviram a kamo li oko Harisa za kojeg sam cuo prije par mjeseci, njegov je izbor gdje ce igrati, ali ima ovih momaka iz repke koje sam vec gore naborjao, tako da pored njih fakat nemam kad ni pomisliti na Harisa Medunjanina i zapitati se vikendom koliko je njegov klub igrao (kao sto redovno cinim kad je nas Barbarez npr. u pitanju). A uvijek postoji i treca opcija, da ce momak na kraju ipak i zaigrati za nas... tako da smo malo i zaletjeli se sa izjavama... vidjecemo sta ce od svega biti, ja naravno prizeljkujem ovu trecu soluciju.
-
lavor_
jasno je da momak po utjecajem menadzera i van gala.(to je cesto i isticao u novinama,)tako da ne vjerujem da se on tu nesto pita...ali treba mu razbiti iluziju da ce igrati za A tim holandije...takvih poput njega je na desetine u holandiji,bas kao i njemackoj...kojima se obecaju kule i gradovi,i na kraju budu trajno nasankani,gdje je danas anel dzaka koji je igrao za mlade svabe?eno ga u trecoj ligi...mada je medunjanin daleko veca kvaliteta,to je vec danas jasno,i sto je jos vazniji igra na poziciji na kojoj smo najsalbiji(10, prednji vezni,a ne napadac kako papci na prozivci stavise)
treba da se skonta,tj da uvidi da tesko da ce ikada igrati u najjacem tim lala,morao bi biti 3x bolji od domicilnih da bi dosao bar na siri spisak(nema davidsa,sedorfa,makaya...hejj)...igrati za mlade je druga prica,i tu se moze lakse uletit,takodjer i u olimpijsku selekciju
ako su mu trazili pare,nema razlioga da to javno ne kaze,ako nisu...onda treba neko iz saveza otic u holandiju,i popricati sa momkom,i ubjediti ga da ne vjeruje ublehama menadzera i sl dusebriznika,i da skonta da veliku karijeru moze napraviti igrajuci i za *malu* repku...i na kraju krajeva navesti mu primjere igraca koji su odani svojoj zemlji i pod rizikom da nikad ne vide neko veliko takmicenje,ali i da i to nije nemoguce(evo su seva i drogba docekali),momci koji su i igrajuci u repkama iz drugog plana napravili veliku klupsku karijeru,ostvarili bajkoslovne transfere i td.
i ne svidja mi se stav saveza...kao eto cekacemo do septembra,ko je on,necemo ga molit i sl...mi nismo u stanju dozvoliti sebi taj luxuz,jerbo nismo brazil...
ovo se hrvatskoj i srbiji ne bi moglo otet,siguran sam
treba da se skonta,tj da uvidi da tesko da ce ikada igrati u najjacem tim lala,morao bi biti 3x bolji od domicilnih da bi dosao bar na siri spisak(nema davidsa,sedorfa,makaya...hejj)...igrati za mlade je druga prica,i tu se moze lakse uletit,takodjer i u olimpijsku selekciju
ako su mu trazili pare,nema razlioga da to javno ne kaze,ako nisu...onda treba neko iz saveza otic u holandiju,i popricati sa momkom,i ubjediti ga da ne vjeruje ublehama menadzera i sl dusebriznika,i da skonta da veliku karijeru moze napraviti igrajuci i za *malu* repku...i na kraju krajeva navesti mu primjere igraca koji su odani svojoj zemlji i pod rizikom da nikad ne vide neko veliko takmicenje,ali i da i to nije nemoguce(evo su seva i drogba docekali),momci koji su i igrajuci u repkama iz drugog plana napravili veliku klupsku karijeru,ostvarili bajkoslovne transfere i td.
i ne svidja mi se stav saveza...kao eto cekacemo do septembra,ko je on,necemo ga molit i sl...mi nismo u stanju dozvoliti sebi taj luxuz,jerbo nismo brazil...
ovo se hrvatskoj i srbiji ne bi moglo otet,siguran sam
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Haris Medunjanin kiest voor Oranje / Haris Medunjanin izabrao Oranje (narandzaste)
Haris Medunjanin verkiest Oranje boven Bosnië & Herzegovina. De 21-jarige middenvelder van Jong Oranje beschikt over zowel de Nederlandse als de Bosnische nationaliteit en had van de Bosnische bond een uitnodiging ontvangen voor de vriendschappelijke A-interlands tegen Zuid-Korea (26 mei, 2-0 verlies) en Iran (31 mei).
"Ik heb nog veel familie in Bosnië wonen, maar ik heb de directeur van de Bosnische bond verteld dat ze te laat waren", verklaarde de speler van AZ in het Noordhollands Dagblad. "Ik ben nu 21 jaar en wil alleen voor Nederland spelen. Voor Bosnië kies ik daarom sowieso niet meer."
"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali sam direktoru bosanskog saveza rekao da su zakasnili", izjavio je igrac AZ-a za "NH Dagblad". Sada mi je 21 godina i zelim samo za Holandiju igrati. Za Bosnu u svakom slucaju necu igrati".
Medunjanin vluchtte op zevenjarige leeftijd samen met zijn ouders uit Bosnië en woonde aanvankelijk in asielzoekerscentra in Scandinavië. Later kwam hij in Alkmaar terecht en daar werd hij opgemerkt door AZ, waarvoor hij sinds de C-jeugd actief is. Medunjanin speelde dertien Eredivisieduels en scoorde daarin drie keer. Vorig jaar was hij voor Nederland present op het WK onder 20 en momenteel verblijft hij met Jong Oranje in Portugal voor het EK onder 21.
Haris Medunjanin verkiest Oranje boven Bosnië & Herzegovina. De 21-jarige middenvelder van Jong Oranje beschikt over zowel de Nederlandse als de Bosnische nationaliteit en had van de Bosnische bond een uitnodiging ontvangen voor de vriendschappelijke A-interlands tegen Zuid-Korea (26 mei, 2-0 verlies) en Iran (31 mei).
"Ik heb nog veel familie in Bosnië wonen, maar ik heb de directeur van de Bosnische bond verteld dat ze te laat waren", verklaarde de speler van AZ in het Noordhollands Dagblad. "Ik ben nu 21 jaar en wil alleen voor Nederland spelen. Voor Bosnië kies ik daarom sowieso niet meer."
"Imam jos puno familije koja zivi u Bosni, ali sam direktoru bosanskog saveza rekao da su zakasnili", izjavio je igrac AZ-a za "NH Dagblad". Sada mi je 21 godina i zelim samo za Holandiju igrati. Za Bosnu u svakom slucaju necu igrati".
Medunjanin vluchtte op zevenjarige leeftijd samen met zijn ouders uit Bosnië en woonde aanvankelijk in asielzoekerscentra in Scandinavië. Later kwam hij in Alkmaar terecht en daar werd hij opgemerkt door AZ, waarvoor hij sinds de C-jeugd actief is. Medunjanin speelde dertien Eredivisieduels en scoorde daarin drie keer. Vorig jaar was hij voor Nederland present op het WK onder 20 en momenteel verblijft hij met Jong Oranje in Portugal voor het EK onder 21.
-
dseytan
mah, ko ga yebe. treba ga lijepo poslat u 3 p.m. i nek igra za olimpijski tim "oranje". a usput onako u tom svemu "sjetit" se i salihamidzica.
nikad mi nije bilo jasno zasto se tolika frka dize oko nekih igraca... pa ljudi ja bih krv ispisao da mi se pruzi prilika da predstavljam svoju zemlju negdje.slucaj rahimic, jakupovic....i tona drugih. hoce pozivnice u zlatnim kovertama.
s druge strane ne razumijem zasto baka ne zove npr. selvera hodzica, covjeka koji ima iskustvo u lp, standardan prvotimac thuna. covjek koji je vise puta izrazio zelju da brani boje bih.
ili adnana mravca???? 2 dobra defanzivca.
zasto muratovic i topic ne igraju??? (nije sukob sa trenerom nikakav izgovor ni za njega ni za njih) nasa 2 najbolja klasicna napadaca
mislim, ako ima mjesta za husica,vasiljevica,silica,vidica...ima sigurno i za ostale. (uz duzno postovanje prema navedenim)
pa sta se ceka sa talentima poput: sejad salihovica, i eldara hadzimehmedovica?
ni nadarevica nije bilo na spisku, a izuzevsi mozda papca bolji od kompletne danasnje odbrane.
btw. svaka cast za vladavica i mitrovica, jedine svijetle tacke danas.
nikad mi nije bilo jasno zasto se tolika frka dize oko nekih igraca... pa ljudi ja bih krv ispisao da mi se pruzi prilika da predstavljam svoju zemlju negdje.slucaj rahimic, jakupovic....i tona drugih. hoce pozivnice u zlatnim kovertama.
s druge strane ne razumijem zasto baka ne zove npr. selvera hodzica, covjeka koji ima iskustvo u lp, standardan prvotimac thuna. covjek koji je vise puta izrazio zelju da brani boje bih.
ili adnana mravca???? 2 dobra defanzivca.
zasto muratovic i topic ne igraju??? (nije sukob sa trenerom nikakav izgovor ni za njega ni za njih) nasa 2 najbolja klasicna napadaca
mislim, ako ima mjesta za husica,vasiljevica,silica,vidica...ima sigurno i za ostale. (uz duzno postovanje prema navedenim)
pa sta se ceka sa talentima poput: sejad salihovica, i eldara hadzimehmedovica?
ni nadarevica nije bilo na spisku, a izuzevsi mozda papca bolji od kompletne danasnje odbrane.
btw. svaka cast za vladavica i mitrovica, jedine svijetle tacke danas.
-
dseytan
i da, zaboravih:
sandro bloudek - mali potpisao za milan, zeli igrati za bih, ali i ovo ce po svemu sudeci biti "propao slucaj"
edin dzeko - momak igra u teplicama, velika nada svakako.
oba imaju po 20 godina.
takodje adnan custovic, (doduse nesto stariji) momak igra u belgiji, standardan u timu mouscrona, a s obzirom na nedostatak napadaca sigurno bi dobro posluzio u timu.
sandro bloudek - mali potpisao za milan, zeli igrati za bih, ali i ovo ce po svemu sudeci biti "propao slucaj"
edin dzeko - momak igra u teplicama, velika nada svakako.
oba imaju po 20 godina.
takodje adnan custovic, (doduse nesto stariji) momak igra u belgiji, standardan u timu mouscrona, a s obzirom na nedostatak napadaca sigurno bi dobro posluzio u timu.
-
mostarac
Nemoguce je da imamo toliki broj "IGRACHA SLUCHAJEVA". Bice da je do saveza, a i do selektora. Krivica selektora je po meni 80%. Od svih dosadasnjih selektora koje smo imali ovaj je manje los samo od Smajlovica.
Nas najbolji selektor bez konkurencije je bio Fuad Muzurovic i kamo puste srece da je on sada na klupi. Mi bi se uveliko spremali za Njemacku, a u ekipi bi bili i Medunjanin i Ibrahimovic i Rahimici i Muslimovic i Salihamidzic ne bi imao povrede, ili jednom rjecju, bili bi jedna ozbiljna ekipa na koju bi svi gledali s postovanjem. Medjutim nas selektor je Baka, a celni ljudi saveza su konobari i sjecikese. Sta vise i ocekivati. Baka je njihov izbor i njima ljudi ko Muzurovic ne trebaju. Mogu i Dusko i Vaha i Osim i hadzibegic ostvariti ogromne rezultate, ali po meni nase trenersko ime broj 1 je Fuad Muzurovic. On je u reprezentaciji imao samo 1 igracha vishe (ne najvise) klase, a to je Kodro i sa takvom ekipom je dobio Dance i Talijane, a Brazilcima sa Ronaldom u najboljoj formi je morao pomoci sudija da dodju do pobjede. Hrvatskoj smo u Zagrebu doslovno dali da pobjede, iako smo ih demontirali, a tadasnja Hrvatska nije bila slucajno treca na SP. Danas, kad su uslovi deset puta bolji, nas bushi Koreja, a ne treba zaboraviti da je Muzurovic na raspolaganju imao samo igrache iz tzv "muslimanskog" dijela BiH. Danas Baka ima sve, ali Baka je po meni "covjek sa zadatkom" na mjestu selektora BiH.
Po meni zahtjev savezu uz njihove ostavke treba da bude, da nova uprava ako ovi konacno jednom odluche da odu vrati FUADA MUZUROVICA, jer taj covjek je od ove repke napravio tim koji je znao da pobjedi i igrao je lijepo, dopadljivo i napadacki, a imao je najgore uslove od svih selektora i po meni je ono sto je on radio bilo cak i vise od podviga.
Nas najbolji selektor bez konkurencije je bio Fuad Muzurovic i kamo puste srece da je on sada na klupi. Mi bi se uveliko spremali za Njemacku, a u ekipi bi bili i Medunjanin i Ibrahimovic i Rahimici i Muslimovic i Salihamidzic ne bi imao povrede, ili jednom rjecju, bili bi jedna ozbiljna ekipa na koju bi svi gledali s postovanjem. Medjutim nas selektor je Baka, a celni ljudi saveza su konobari i sjecikese. Sta vise i ocekivati. Baka je njihov izbor i njima ljudi ko Muzurovic ne trebaju. Mogu i Dusko i Vaha i Osim i hadzibegic ostvariti ogromne rezultate, ali po meni nase trenersko ime broj 1 je Fuad Muzurovic. On je u reprezentaciji imao samo 1 igracha vishe (ne najvise) klase, a to je Kodro i sa takvom ekipom je dobio Dance i Talijane, a Brazilcima sa Ronaldom u najboljoj formi je morao pomoci sudija da dodju do pobjede. Hrvatskoj smo u Zagrebu doslovno dali da pobjede, iako smo ih demontirali, a tadasnja Hrvatska nije bila slucajno treca na SP. Danas, kad su uslovi deset puta bolji, nas bushi Koreja, a ne treba zaboraviti da je Muzurovic na raspolaganju imao samo igrache iz tzv "muslimanskog" dijela BiH. Danas Baka ima sve, ali Baka je po meni "covjek sa zadatkom" na mjestu selektora BiH.
Po meni zahtjev savezu uz njihove ostavke treba da bude, da nova uprava ako ovi konacno jednom odluche da odu vrati FUADA MUZUROVICA, jer taj covjek je od ove repke napravio tim koji je znao da pobjedi i igrao je lijepo, dopadljivo i napadacki, a imao je najgore uslove od svih selektora i po meni je ono sto je on radio bilo cak i vise od podviga.
-
lavor_
... obrisano ... ...papak misli da ce igrati za A tim...hah...jest al u qrtzu
gledao sam snimak finala u-21...nije ga bilo ni naklupi...a jadov konta igrat ce u A timu...
ubjedjen sam da je njegov menadzer kriv,da ga brifuje bajkicama,i navodi na najvecu gresku u karijeri..osim ako mu je jedini cilj u karijeri...da mu u biografiji stoji da je bio na sirem spisku za mlade lale ...onda svaka cast bisroglavi
.... obrisano ...
selektor je posebna prica,po kojem kriteriju vec godianama se poziva : Branimir Bajic(trenutno igra u beduinskoj ligi U.A.Emirata),M.Hrgovicc, nedim halilovic,v.grujic.../nemaju skupa 90 min.u 3 god)ostace misterija...mada i nije bas nejasno...csarsija zna najbolje... da igraju igraci kojima je menadzer n.jasari.(skoro pola rep)..i da su svi u tom talu dobri...zato sto je i selektor klosar i kurvar i nagodan za svaku rabotu po principu I.T.M
sve u svemu.... ... obrisano ...
ulaz besplatan...bujrum...
... lavor, .... malo samokontrole, ... bez spominjanja majki, ...
gledao sam snimak finala u-21...nije ga bilo ni naklupi...a jadov konta igrat ce u A timu...
ubjedjen sam da je njegov menadzer kriv,da ga brifuje bajkicama,i navodi na najvecu gresku u karijeri..osim ako mu je jedini cilj u karijeri...da mu u biografiji stoji da je bio na sirem spisku za mlade lale ...onda svaka cast bisroglavi
.... obrisano ...
selektor je posebna prica,po kojem kriteriju vec godianama se poziva : Branimir Bajic(trenutno igra u beduinskoj ligi U.A.Emirata),M.Hrgovicc, nedim halilovic,v.grujic.../nemaju skupa 90 min.u 3 god)ostace misterija...mada i nije bas nejasno...csarsija zna najbolje... da igraju igraci kojima je menadzer n.jasari.(skoro pola rep)..i da su svi u tom talu dobri...zato sto je i selektor klosar i kurvar i nagodan za svaku rabotu po principu I.T.M
sve u svemu.... ... obrisano ...
ulaz besplatan...bujrum...
-
Santos
Tacno tako.Ja sam bio za njega ali kad vidim da udje 5minuta pred kraj i to u mladoj repki sta treba dalje.On je stranac i nikad nece obuc Oranje majicu moze sanjat.O Baki i drustvu tu nema price.Koji Hrgovic Bajic Halilovic Silic Vidic.On je piun za ostale klanove.Evo prognoze ove sad kvalifikacije 3-4 mjesto.Zaboravite Evropsko.
-
domi
Htio bih i ja da dodam da su nase realne sanse u kvalifikacijama za EP 4, eventualno 3 mjesto.
Ponavlja se ista situacija, kao i nakon svih dosadasnjih zrijebanja - grupa nije bas ni lahka, ali mi eto imamo vrlo dobre sanse da budemo prvi.
Turska nije nista, Grcka - sitnica, Norveska - ma taremo ih svaki put, Madjarska - zar se tamo igra fudbal, Moldova - laksi trening, kao i sa Maltom.
Da budem iskren, jedine sigurne poene ( pobjede ) na koje ja racunam su protiv Malte i kuci i u gostima i Moldove kod kuce. Ostalo se sve treba uzeti tekma po tekma, ne ocekivati previse a nadati se najboljem.
Ne kazem da nam je repka losa, nego jednostavno se trebamo rijesiti tog loseg obicaja da se bacamo u zvijezde i ocekujemo pobjedu za pobjedom.
Sto se tice Bake, treba mu dati jos evo ovu sansu - ako se opet ne plasiramo, jedina prava odluka s njegove strane je da sam podnese ostavku, a ako to sam ne ucini - javnost to treba da trazi od njega.
I da, mislim da je doslo vrijeme da neko ko je strucan je l', napravi web stranicu Bosnian Sports Wall of Shame, gdje bi se listao svaki od bh sportista koji su se odlucili braniti boje drugih zemalja.
Nemam nista protiv onih koji igraju za druge, koji vode porijeklo iz Bosne a koji su rodjeni u zemlji za koju hoce da igraju ( poput Zlatana Ibrahimberga - mislim da bi on stvarno trebao prediti svoje prezime u ovo ispred ).
Samo eto da se zna.
Ponavlja se ista situacija, kao i nakon svih dosadasnjih zrijebanja - grupa nije bas ni lahka, ali mi eto imamo vrlo dobre sanse da budemo prvi.
Turska nije nista, Grcka - sitnica, Norveska - ma taremo ih svaki put, Madjarska - zar se tamo igra fudbal, Moldova - laksi trening, kao i sa Maltom.
Da budem iskren, jedine sigurne poene ( pobjede ) na koje ja racunam su protiv Malte i kuci i u gostima i Moldove kod kuce. Ostalo se sve treba uzeti tekma po tekma, ne ocekivati previse a nadati se najboljem.
Ne kazem da nam je repka losa, nego jednostavno se trebamo rijesiti tog loseg obicaja da se bacamo u zvijezde i ocekujemo pobjedu za pobjedom.
Sto se tice Bake, treba mu dati jos evo ovu sansu - ako se opet ne plasiramo, jedina prava odluka s njegove strane je da sam podnese ostavku, a ako to sam ne ucini - javnost to treba da trazi od njega.
I da, mislim da je doslo vrijeme da neko ko je strucan je l', napravi web stranicu Bosnian Sports Wall of Shame, gdje bi se listao svaki od bh sportista koji su se odlucili braniti boje drugih zemalja.
Nemam nista protiv onih koji igraju za druge, koji vode porijeklo iz Bosne a koji su rodjeni u zemlji za koju hoce da igraju ( poput Zlatana Ibrahimberga - mislim da bi on stvarno trebao prediti svoje prezime u ovo ispred ).
Samo eto da se zna.
-
H
Nemaš ti Baki šta reći.mostarac wrote:Nemoguce je da imamo toliki broj "IGRACHA SLUCHAJEVA". Bice da je do saveza, a i do selektora. Krivica selektora je po meni 80%. Od svih dosadasnjih selektora koje smo imali ovaj je manje los samo od Smajlovica.
-
everybody hurts
Pa naravno da nece da igra, da se zajebaje sa nasim cirkusantima ovuda, mislim hello, svako tezi tamo gdje mu je bolje, ocito da mu je bolje tamo, njegova volja i na nama je samo da je postujemo....sta treba sa nasim hadaljima u savezu da se zajebaje, da mu ispred nosa igraju nekakvi babini sinovi koji su 3 x losiji od njega, dok on grije klupu???
Ja, znam da su mu obecali prvi tim, ali cisto sumnjam kod nas da bi zaigrao odmah, to je samo navlakusa bila...kakav bolan patriotizam i gluposti, pa ko jos u to vjeruje????
Ja, znam da su mu obecali prvi tim, ali cisto sumnjam kod nas da bi zaigrao odmah, to je samo navlakusa bila...kakav bolan patriotizam i gluposti, pa ko jos u to vjeruje????
-
Gerard
#48 Re: HARIS MEDUNJANIN
Vidim da je opet aktuelno pa reko da podsjetim...Bosnjo ti je jeben faktor...ponekad pomislim da su u pravu oni sto kazu da Bosnju sto vise tuces po usima on te vise voli i uvlaci ti se u prkno. Jedan balavac uz pomoc novinarske kurve Sinana...zavlaci papke ko zadnje levate...te hocu, te nocu...te hocu al' da mi ne udje. Marsh stoko ti si holandski reprezentativac, tako si odlucio i cekaj njihov poziv, koji moj se sada nameces, ne trebamo te sada, kada smo pred barazom.
-
Gerard
#49 Re:
pape wrote:Haris Medunjanin kiest voor Oranje / Haris Medunjanin izabrao Oranje (narandzaste)
- ARmAn1i
#50 Re: Re:
A sto ne pise da su mu trazili pare..Gerard wrote:pape wrote:Haris Medunjanin kiest voor Oranje / Haris Medunjanin izabrao Oranje (narandzaste)
-da ga uvrste na klupu = $$$$ ?
-da udje s klupe = $$$$$ ?
-da igra od prve(neku prijateljsku ili neku estoiju, armeniju) = $$$$$ ?
Prva opcija je 4-vero cifrena, ostale su sa jednom 0 vise
btw probaj pogodit cifre