oplaka'Ahmmed wrote: Među njima je i George Bush,oliti Đerđ Buši,što bi profesor Spahić rekao
Arkan
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#29 Re: Arkan
Bitno je da si se ti jucer registrovao^la i odmah Arkan. Jeste vi cete providni...FindingNemo wrote:moj prof. na faksu je rekao da je Zeljko Raznjatovi Arkan zapravo Albanac...ali ja u to nisam bas sigurna pa ako nesto neko zna...sapnite...stvarno me interesuje je li to tacno iako sumnjam u tu cinjenicu (prof. je malo na zivcima, ne zamjerite mu
).
-
FindingNemo
hahhahaha ma Besim nego sta....pa zato i pitam jer on nije bas sav svoj....a vise glava misli bolje od jedne...a on je tako lud na predavanjima...prica o svemu i svacemu a o onom o cemu treba rijetko kad....da,da,...to je kvalitet nas...ali sta ja tu mogu...
a sto se tice toga kada sam se ja registrovala, to definitivno nije nicija stvar, kao ni zasto sam ja ubacila tu temu...ako se nekome ne svidja onda nema potrebe da se javlja...ja ne komentarisem druge teme, a ukoliko ne mogu slobodno ubaciti neku temu recite...pravo smijesno...palite se u sekundi...isto kao da sam ja temu ubacila da nekog isprovociram...e bas ste (pojedini) smijesni....
a sto se tice toga kada sam se ja registrovala, to definitivno nije nicija stvar, kao ni zasto sam ja ubacila tu temu...ako se nekome ne svidja onda nema potrebe da se javlja...ja ne komentarisem druge teme, a ukoliko ne mogu slobodno ubaciti neku temu recite...pravo smijesno...palite se u sekundi...isto kao da sam ja temu ubacila da nekog isprovociram...e bas ste (pojedini) smijesni....
-
Drumer
Ma kakvo zezanje, ozbiljan sam ko srcani udar. Nema bosnjaka to je problem, sve mali kosooki...mr__bosnjak wrote:De jel se ti zezas ili? Koji komsiluk i kako ga zovete. Imal Bosnjaka i uopce Bosanaca. Ako ima sto ga nepresretnete i -------- Profesionalno ako uradite nece vas hapsit.Drumer wrote:Zivi mi u komsiluku, a posto su svi uvjereni da je mrtav niko i ne sumnja da je to on...Frutek wrote: A otkud ti znas da nije mrtav
-
Drumer
Isto ko sto je Erdemovic napravio DEAL sa Hagom a vjerovatno i ovaj zadnji slucaj sa vjesanjem. Cojk sklopio dogovor sa Hagom i sad negdje coolira. Btw Arkanovo tijelo nikad nije pokazano na TV, i kovceg je cijelo vrijeme bio zatvoren...rajvosa wrote:BEOGRAD - Željko Ražnatović Arkan (1952), iz Beograda, smrtno je ranjen u glavu u subotu oko 17.15 sati u holu ekskluzivnog hotela "Interkontinental".
Od zadobijenih rana preminuo je posle sat i 35 minuta za operacionim stolom na odeljenju reanimacije Urgentnog centra u Beogradu.
U pucnjavi je na licu mesta ubijen Beograđanin Milenko Mandić (1956), rođen u Žabljaku, dok je Ražnatovićev poznanik Dragan Garić (1953) iz Beograda, rođen u Gnjilanu, izdahnuo u Urgentnom centru, sat i 15 minuta posle ranjavanja.
Na Arkana i njegovo društvo, koji su još od 15 sati sedeli u hotelu, pucao je za sada nepoznati napadač iz automatske puške "hekler". Tokom policijskog uviđaja u "Interkontinentalu" o pucnjavi su kružile razne varijatne.
Kako "Glas" saznaje, napadač je sam, sa skrivenim oružjem ušao na glavni ulaza hotela i uputio se ka dnu levog dela hola. Prema ranama na Arkanovom telu, ubica je najverovatnije žrtvama prišao veoma blizu.
U pravcu Ražnatovića i Mandića, njegovog nekadašnjeg najboljeg prijatelja, ispalio je najpre jedan hitac, koji je, kako svedoče očevici, pogodio Arkana u oko, a potom su usledili rafali.
To su reporterima glasa potvrdili gosti hotela koji su se u trenutku pucnjave zatekli u holu.
Rafali su presekli Mandića, smrtno pogodila Ražnatovića u oko, usta i slepoočnicu, dok je aktivni pripadnik Saveznog MUP-a Garić teško ranjen.
Pretpostavlja se da je neko od žrtava uspeo da izvuče oružje i uzvrati vatru, jer je ubica, prema rečima svedoka, uspeo da pobegne sa mesta zločina. Neki od očevidaca tvrde da je likvidator u pucnjavi teško ranjen i da je, povlačeći se ka glavnom ulazu, neprestano pucao iz "heklera". Drugi, međutim, tvrde da je čovek koji se povlačio bio policajac Garić.
Ubica pobegao crvenim "golfom"?
Posle krvavog pira, napadača je ispred hotela čekao autombil. Kako "Glas" saznaje, on je uleteo u crveni "golf 4" ili crvenu "tojotu karolu" sa troje vrata. Automobilom je nestao ka autoputu Beograd-Zagreb, gde mu se gubi svaki trag. Za sada se ne zna da li je policija na osnovu izjava očevidaca uspela da načini foto robot ubice, a svedoci iz hotela su, uglavnom, novinarima tvrdili da napadača nisu videli jer su u opštoj panici i pucnjavi legli na pod.
U nastalom opštem metežu gošća "Interkontinentala" je pala u nesvest, dok je jedna žena povredila nogu. Ubica je za sobom ostavio više od dvadeset čaura, ostao je takođe i krvavi trag na pločniku ispred ulaza u "Interkontinental".
Čini se da je ubistvo Željka Ražnatovića Arkana dobro isplanirano. Ubica je, sve na to ukazuje, dobro poznavao Arkanovo kretanje. Po svoj prilici Arkan se osećao sigurnim u "Interkontinentalu", pošto pored i oko njega nije bilo veliko obezbeđenje.
Zna se, međutim, da su ranije, čak i kada je sedeo po baštama beogradskih kafića, za susednim stolom sedeli telohranitelji, dok je dvadesetak metara dalje obavezno bilo još nekoliko momaka, opremljenih komunikacionim sredstvima.
Ceca bila u butiku?
Očevidaca atentata u "Interkontinentalu" je bilo, ali se mnogi od njih kriju, dok drugi ne žele da govore. Ipak, saznali smo da je, dok je ubica prosipao rafale u holu hotela, Arkanova supruga Svetlana-Ceca Ražnatović bila u svom butiku u "Interkontinentalu". Društvo joj je pravila sestra Lidija. Takođe, čuli smo da su Ceca i Lidija ranjenog Arkana, uz pomoć još nekih ljudi, ubacile u kola i prevezle do Urgentnog centra, gde su lekari više od sat vremena pokušavali sa reanimacijom. Rane na glavi, međutim, bile su smrtonosne.
Reporteri "Glasa" su, pošto je saopšteno da je Arkan podlegao povredama, ispred Urgentnog centra ugledali Svetlanu Ražnatović na bolničkim kolicima...
Saznali smo, takođe, da je Arkan u hotel došao sa vozačem, koji je, po običaju, ostao ispred džipa, dok je Ražnatović u hotelu imao sastanak sa Mandićem i Garićem, koji su se godinama poznavali.
Arkanov otac Veljko Ražnatović, pukovnik JNA i proslavljeni oslobodilac Prištine, potomak je slavnog bratstva Ražnatovića sa Cetinja. S početka Drugog svetskog rata većina Ražnatovića prišla je partizanima, pa su tako i dve tetke pokojnog Željka Ražnatovića nosile prvoboračku spomenicu.
Iako rođen u Brežicama, u Sloveniji, a odrastao u Zagrebu i Pančevu, Arkan nikada nije zaboravio odakle potiče. Oni koji ga znaju iz dečačkih dana kažu da je često sa ponosom isticao svoje crnogorsko poreklo.
Kao osamnaestogodišnjaka majka Slavka i otac Veljko problematičnog Željka šalju u Pomorsku školu u Kotor. Arkan se tamo nije dugo zadržao. Već posle desetak dana sa trojicom drugara beži preko Jadrana pravo u Italiju.
Pošto se početkom osamdesetih godina vratio iz inostranstva, Arkan je svoje teškom mukom zarađene novce dobrim delom ulagao diljem crnogorskog primorja. Brzo se pojavljuje kao suvlasnik ekskluzivnog kazina na Svetom Stefanu, a jedan je i od prvih zakupaca Jadranskog sajma u Budvi. Priča se da su baš "crnogorski" poslovi Arkanu doneli prvi veći kapital kojima je kasnije krenuo da stvara svoju imperiju.
Da dodam i ovo kad vec govna spominjete
Jebo mu pas mater cetnicku
- Alfons Kauders
Jesam ti reko da se ne selis u Vijetnam...Drumer wrote:Ma kakvo zezanje, ozbiljan sam ko srcani udar. Nema bosnjaka to je problem, sve mali kosooki...mr__bosnjak wrote:De jel se ti zezas ili? Koji komsiluk i kako ga zovete. Imal Bosnjaka i uopce Bosanaca. Ako ima sto ga nepresretnete i -------- Profesionalno ako uradite nece vas hapsit.Drumer wrote: Zivi mi u komsiluku, a posto su svi uvjereni da je mrtav niko i ne sumnja da je to on...
-
Drumer
Ma bolje i Vijetnam nego Batva.Alfons Kauders wrote:Jesam ti reko da se ne selis u Vijetnam...Drumer wrote:Ma kakvo zezanje, ozbiljan sam ko srcani udar. Nema bosnjaka to je problem, sve mali kosooki...mr__bosnjak wrote: De jel se ti zezas ili? Koji komsiluk i kako ga zovete. Imal Bosnjaka i uopce Bosanaca. Ako ima sto ga nepresretnete i -------- Profesionalno ako uradite nece vas hapsit.
- Alfons Kauders
Mojne ba Batve, mati mi je gore odrasla...Drumer wrote:Ma bolje i Vijetnam nego Batva.Alfons Kauders wrote:Jesam ti reko da se ne selis u Vijetnam...Drumer wrote: Ma kakvo zezanje, ozbiljan sam ko srcani udar. Nema bosnjaka to je problem, sve mali kosooki...![]()
-
da pamtis
Face-to-face with Arkan ?? broz te sta's dole 93.
Arkan prepares his units for battle in Bijeljina
By former Belgrade correspondent Jim Fish
To meet Arkan face-to-face was a chilling experience.
It was an autumn evening in the town of Bijeljina in north-east Bosnia three years ago.
He had just appeared at an election rally for his party of Serbian Unity.
Although he had swapped his battle fatigues for an expensive suit and made a credible politician with his clean-cut looks and boyish smile, he gave off an almost tangible air of menace.
Arkan made a credible politician
He had not yet been indicted for war crimes by The Hague tribunal - that came in 1997 - but he was already infamous for his role at the cutting edge of what came to be known as ethnic cleansing in both Croatia and Bosnia and later, allegedly, in Kosovo - although he denied that.
Bijeljina was one of the two towns in Bosnia, with Zvornik, which Arkan's paramilitary Tigers stormed at the beginning of the Bosnian war.
We were simply defending our fellow Serbs against the Muslims
Arkan
Many Muslims and Croats were murdered, it is believed at the hands of the Tigers.
When I asked him whether he had committed war crimes in this very town, Arkan's mask slipped. He angrily denied that what he did were war crimes.
"We were simply defending our fellow Serbs against the Muslims," he said.
His eyes conveyed even more menace than his words.
Many Muslims and Croats were believed murdered by the Tigers
Arkan - real name Zeljko Raznjatovic - told me he owned three businesses, including a clothing factory.
In reality his links with organised crime were well-known, as were his ties to the intelligence services in Belgrade, from whom the Tigers obtained most of their equipment and supplies.
He gained celebrity status in Serbia, not for his military exploits, but for his lavish wedding to the pop star Ceca and for his ownership of the Belgrade Obilic football club.
Vital witness
Even before his role in the Yugoslav wars Arkan was notorious as a gangster and bank robber.
He was wanted by Interpol in several western European countries, where it is thought he furthered his links with the Yugoslav security services as their hired killer.
Whoever killed Arkan - and there are many possible suspects - has removed one of The Hague's most wanted men - but at the same time one vital witness as to who in Belgrade gave the orders for some of the worst war crimes in recent European history. http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/605552.stm
- Alfons Kauders
Gore bolan, iznad stadiona Tusanj...Fair Life wrote:Uvijek sam mislio da je Batva dolje...Alfons Kauders wrote:Mojne ba Batve, mati mi je gore odrasla...A ovo za Arkana se ne zezam... Fakat je gore bio...