Crvene Cipele

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ja nemam iskustvo sa Amerikankama i gaćama u paketu :D
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote:Ja nemam iskustvo sa Amerikankama i gaćama u paketu :D
nemas pojma sta si propustio :lol: :lol: :lol: :lol:
Zadig

Post by Zadig »

danas wrote:
debela wrote:a kako gledaju na tigraste gace? :D
to moras pitati zadiga :D :P
jedine cega na zeni koje sam vidio je na temi "gace"
:roll:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Hajde, de.....da ti vjerujem :D
Lace

Post by Lace »

debela wrote:a kako gledaju na tigraste gace? :D
jel one s plisanom tigrastom glavom...naprijed :D
tigris

Post by tigris »

zvuci super..otkaceno :-) samo reci kakve si čarape obukao ako uopste jesi.....s tim crvenim 8-)
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Ne znam za ostale ,ali meni ja NAJ cool crne cipele i bijele carape sa teniskom reketom :D
Sto se tice crvenih cipela to je bas super ideja.Crveno se oblaci da te neko ne urekne i vjerujem da si sa njima bio u centru paznje kao i ja sa ovim svjetlecim patikama :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
pirmin

Post by pirmin »

Meni je vrh ova ekvivalencija

crvene cipele = homoseksualac

:) nigdje veze.
krava

Post by krava »

crvene cipele mogu biti dobre ali crveno plava kombinacija me podsjeca na pionire.....:)
mozda bi bilo bolje da si obukao farmerice, crnu majicu, crnu koznu jaknu usku i dole crvene cipele...nesto u stilu 70tih
8-)
anais_nin

Post by anais_nin »

a kad ih tuknes jednu od drugu odes li u Oz? :D

stil je indvidualna stvar....meni bude pravo drago vidjeti tako kad neko ima muda da proba nesto drugacije...kod nas ljudi polazu jako puno na odjecu, na "stil" ali zato kad krene epidemija, ulicom hoda sve klon do klona...individualnost zakon...zivjele crvene cipele :D

u svakom slucaju sredi nam sliku cim prije da mozemo informisanije komentarisat :D

a danas, za sjevernu ameriku si totalno u pravu....mada ima i kod nas "bisera"...ja sam u proslu nedelju hodala ulicom iza jedne tete i svako 2 minute bih se stresla...teta je tamo negdje oko 40 god. mlada...kraj nje sin u ranim teen godinama....ja da sam on izvrsila bih harakiri :D mamica ima neku vristecu boju kose, trag neke tamne olovke oko usta, i neki puno svijetliji karmin...ma sve to i ne kako...ali pogled sazada = horor film...zena na sebi ima kratku jaknicu utegnutu...onda pice helanke, neke tamne sa sarenim cvjeticima po sebi, i crne cizme one sado mazo na milion spiceva koje su do iznad koljena....samo joj je bich falio u ruci :roll: i haj sve to i nekako da njoj to stoji, ali zena ocigledno ima malo kila viska, radjalo se, misici se opustili....sve kako hoda guzica i butine se tresu ko jell-o :roll: :oops: :shock:
xygirl

Post by xygirl »

kriticarka_nikova
Ne znam za ostale ,ali meni ja NAJ cool crne cipele i bijele carape sa teniskom reketom :D
ovo je the kombinacija :D ubitacna :D

ma Zadize boli te briga kako te gledaju... vjerovatno zato sto dobro izgledas u njima :D samo se malo pobrini da ostatak boja na tebi ima nekog smisla kad se sve to lijepo ukomponuje... inace crveni cipelici mogu dobro izgledati na muskarcu kao i na zeni...
Vingo

Post by Vingo »

Obozavam crveno na muskarcu. Zato je moj muz postao moj muz. :D
Samo naprijed Zadig!
Vingo

Post by Vingo »

Uz najobicnije farmerke i neku bijelu kosulju sasvim OK....cakstavise pozeljno.... :-D
edu

Post by edu »

ja dizajneraaaaa.. :-) :-) ..zene jedva docekale.. :-) :-) :-)
xygirl

Post by xygirl »

u pravu si A, ne ide sparivanje i ti folovi (kao sto je nekad moralo da bude) ali ne znaci da ne moze skontati neki dobar kontrast...
meni recimo pravo dobro ide zelena uz crvenu boju, extra... eh sada ponovo nije ni to za svaku situVaciju... ah, skrenuh sa teme :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

a kace ta slika da mi to sve fino lijepo na tenane prodiskutujemo!
flora.sa

Post by flora.sa »

na lijepom insanu, sve dobro izgleda :D :D

Iskreno, i ja bih (kako si vec opisao njihov kalup), predlozila nosenje crvenih cipelica uz neke leviske...pozeljno ispranog izgleda, onu tvoju krvavo crvenu kosulju :D , i neki sako preko...

...ja volem crvene cipelice :-) ...ali ih nemam :roll:
edu

#44 Re: Crvene Cipele

Post by edu »

Zadig wrote:Samo jedno kratko pitanje.

Posto sam manijak za cipele (kad sam imo love mazao sam ih kremom za lice ili za za ruke), imam jedno pitanje/dilemu.

Naime, posto sam dugo vremena trazio crvene cipele nisam ih nigdje nasao, na kraju sam ih narucio da mi se naprave rucno po mom dizajnu i izboru (to je dok sam imao love i to).

CIpele su crvene, jako crvene, kozne, oblik onako malo patkast onaj nije spic gore. Prije neki dan sam obukao plavkasti sportski sako sa bijelim prugama (tj nekim svijetlim), crvenu sulju, tamo plave tole i te crvene cipele.

Dosao sam u klub (dje inace radim) da se malo opustim. Vecina cura (konobarica koje znam) su kolutale ocima na moje prekrase crvene pele.
:roll:

Mislim, nije me briga sta one misle, meni su super i to je to, ali zanima me, sta vi mislite o crvenim cipelema na muskarcu? Jel malo vuce na "gay"? ili je jednostavno neumjereno ili neozbiljno?
Mogao sam ubuci crne pele, ali nisam namjerno, jer su mi se ove nosile?

Sta mislite o tome?

PS nije da nemam ozbiljnih problema nego sam bas radoznao.
ma nosi..sta te briga..samo pazi kakav ces karmin staviti.. :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Tako mlad, a vec homofob :-)
danas

#46 Re: Crvene Cipele

Post by danas »

A wrote:
Zadig wrote:CIpele su, jako crvene, kozne, oblik onako malo patkast onaj nije spic gore. Prije neki dan sam obukao plavkasti sportski sako sa bijelim prugama (tj nekim svijetlim), crvenu sulju, tamo plave tole i te crvene cipele.
Eh ovako: same po sebi, crvene pele mogu biti sasvim ok, naravno, kao kod svih pela - zavisi o kroju i kvalitetu koze. Ja licno myself imam 2 crvenih, 1 bordo, 1 ljubicaste i 1 narandzaste :D

Samo, zadnjih godina, apsolutno treba izbjegavati "too much" stil, tj ukomponovati svu garderobicu da sve ide uz sve. Ono sto je nekad bila osnova damskog odijevanja - tasna i cipele u kombinaciji - sad se smatra skoro pa velikom greskom. Spariti bluzicu u boji carapica i pojasa isto odaje los stil. Pozeljno je obuci se vrlo jednostavno i opredijeliti se za jedan, max. dva elementa malo upadnija. Ako je zenska sva obucena diskretno, onda moze nabiti onu ogromnu Balenciaga roza tasnu i recimo neki upadan nakit. Ali da se sva picne u total look Burbery, pa tasna i cipele Louis Vuiton, naocare Gucci sa volkim zlatnim ukrasom :-) fatal error!

Tako i te tvoje cipelice 8-) Probaj uz neku diskretnu kombinaciju (pazi, total crno nije uopste diskretno za muskarca) ili jos bolje monohromatsku, obuci te cipele i bice ko bombona :oops:
e, to je to :wink:
treba znati (a bogami i smjeti) ukomponovati. jer inace zavrsis kao paris hilton :D svakojakih ko biva 'modernih' djidja na tebi, a sve zajedno katastrofa :-) uzimati ovakve pele kao detalj je preporucljivo, ali covjek radi u nocnom klubu pa moze si priustiti i malo zeznutije kombinacije. ali ako ih zna nositi (sto je, nadam se, slucaj :D ).

ja imam dosta crvenih cipela (cak i jedne cizme), i uvijek ih nosim kao detalj. znaci, obucem se konzervativno (jer tako moram za posao), a dole onda nabijem crvene cizme :D tasna crna u tim slucajevima. tamna suknja, sako, sivi kaput, ali pele su te koje otvore i daju detalj.

imam jos jednu kricavu ciklama tasnu, i nju stalno nosim zimi da malo otvori tamne zimske kombinacije (i sa njom sve konzervativno, crne pele ili cizme, sivi kaput ili crni) a onda ta ciklama tasna :D imam i crne rukavice sa ciklama stepovima, i to onda sparim :D

ako treba :D mogu okaciti sve slike :D :D :D
rumenko

Post by rumenko »

ako imas sliku to kad si se bio picn'o NEMOJ nam je stavljati ovde...sta znas....mozda ima djece pa se mogu sokirati....
Vingo

#48 Re: Crvene Cipele

Post by Vingo »

danas wrote:
A wrote:
Zadig wrote:CIpele su, jako crvene, kozne, oblik onako malo patkast onaj nije spic gore. Prije neki dan sam obukao plavkasti sportski sako sa bijelim prugama (tj nekim svijetlim), crvenu sulju, tamo plave tole i te crvene cipele.
Eh ovako: same po sebi, crvene pele mogu biti sasvim ok, naravno, kao kod svih pela - zavisi o kroju i kvalitetu koze. Ja licno myself imam 2 crvenih, 1 bordo, 1 ljubicaste i 1 narandzaste :D

Samo, zadnjih godina, apsolutno treba izbjegavati "too much" stil, tj ukomponovati svu garderobicu da sve ide uz sve. Ono sto je nekad bila osnova damskog odijevanja - tasna i cipele u kombinaciji - sad se smatra skoro pa velikom greskom. Spariti bluzicu u boji carapica i pojasa isto odaje los stil. Pozeljno je obuci se vrlo jednostavno i opredijeliti se za jedan, max. dva elementa malo upadnija. Ako je zenska sva obucena diskretno, onda moze nabiti onu ogromnu Balenciaga roza tasnu i recimo neki upadan nakit. Ali da se sva picne u total look Burbery, pa tasna i cipele Louis Vuiton, naocare Gucci sa volkim zlatnim ukrasom :-) fatal error!

Tako i te tvoje cipelice 8-) Probaj uz neku diskretnu kombinaciju (pazi, total crno nije uopste diskretno za muskarca) ili jos bolje monohromatsku, obuci te cipele i bice ko bombona :oops:
e, to je to :wink:
treba znati (a bogami i smjeti) ukomponovati. jer inace zavrsis kao paris hilton :D svakojakih ko biva 'modernih' djidja na tebi, a sve zajedno katastrofa :-) uzimati ovakve pele kao detalj je preporucljivo, ali covjek radi u nocnom klubu pa moze si priustiti i malo zeznutije kombinacije. ali ako ih zna nositi (sto je, nadam se, slucaj :D ).

ja imam dosta crvenih cipela (cak i jedne cizme), i uvijek ih nosim kao detalj. znaci, obucem se konzervativno (jer tako moram za posao), a dole onda nabijem crvene cizme :D tasna crna u tim slucajevima. tamna suknja, sako, sivi kaput, ali pele su te koje otvore i daju detalj.

imam jos jednu kricavu ciklama tasnu, i nju stalno nosim zimi da malo otvori tamne zimske kombinacije (i sa njom sve konzervativno, crne pele ili cizme, sivi kaput ili crni) a onda ta ciklama tasna :D imam i crne rukavice sa ciklama stepovima, i to onda sparim :D

ako treba :D mogu okaciti sve slike :D :D :D

Treba. I ti i cipele/tasne/rukavice. :D
danas

#49 Re: Crvene Cipele

Post by danas »

Vingo wrote:
danas wrote: ako treba :D mogu okaciti sve slike :D :D :D

Treba. I ti i cipele/tasne/rukavice. :D
bez mene :D mozes vidjeti tasnu i pele i cizme :D bez modela :D :-)
Vingo

Post by Vingo »

Daj sta das onda... :D
Post Reply