Braca & sestre
- CiCiban
imali smo nekakvu kutiju..sa bejbi kozmetikom
i pored pudera mazalica i sampona.. mama je tu cuvala one trakice iz porodilista, koje bebama stave oko ruke..
.. pa onda prve uvojke i par prvih noktica..
:P i cini mi se pupak ..tj, oba.
to smo volili pregledati vise nego slusati sve grimove bajke pred pavanac 
-
FortunaBela
Ja imam brata koji je stariji od mene. Kad su me vodili kući iz porodilišta cijelo vrijeme je tati govorio da me baci u kanal. Kažu da me je pokušao i udaviti, na njegovu žalost spasili su me, hihihihi. I kao djeca nismo bili u nekim odnosima, a ni sada. Rijetko se čujemo, i nekako smo se još više otuđili. Ja sam jedno sigurna, nedaj Bože da mu nešto zatreba u životu, uvijek se može osloniti na mene. Ja znam da ne mogu na njega, žalosno, ali istinito..... 
-
stidljiv
Ja imam 2 sestre...mladju i stariju. Ja sam inace miran bio i kad sam bio mali a i sada, tako da nikada problema nisam imao. Nije bilo fizickih obracuna osim ja i starija seka protiv nekog drugog
Moju mladju seku koja je 7 godina mladja volim najvise na svijetu...iako je sada u pubertetu pokusavam da joj sve pruzim...nekako mi je to zadovoljstvo i drago...i znam da se mogu osloniti i na jednu i na drugu seku ako sta zatreba...a Bogami se i one mogu osloniti na mene ma sta god bilo. Ipak su to moje seke...drugog nekog blizeg nemam...
Moju mladju seku koja je 7 godina mladja volim najvise na svijetu...iako je sada u pubertetu pokusavam da joj sve pruzim...nekako mi je to zadovoljstvo i drago...i znam da se mogu osloniti i na jednu i na drugu seku ako sta zatreba...a Bogami se i one mogu osloniti na mene ma sta god bilo. Ipak su to moje seke...drugog nekog blizeg nemam...
-
Baba_Droga
Ja imam stariju sestru
Inace kao drugo dijete trebala sam biti musko ali
omaklo se
I kao kod vecine forumasa u djetinjstvu isto.......svadja oko toga sto ja kao mladja mogu ostati vani dugo koliko i ona
svadja oko gardarobe.....
Onda smo se znale i potuci
djecije sitnice! kako je to sada sve smijesno
E onda se ona udala.....i tek tada smo se pravo zblizile. tek se pokazala ona bliskost koju smo trebale imati kao mladje ali....nikad nije kasno!
I kao kod vecine forumasa u djetinjstvu isto.......svadja oko toga sto ja kao mladja mogu ostati vani dugo koliko i ona
svadja oko gardarobe.....
djecije sitnice! kako je to sada sve smijesno
E onda se ona udala.....i tek tada smo se pravo zblizile. tek se pokazala ona bliskost koju smo trebale imati kao mladje ali....nikad nije kasno!
-
Baba_Droga
Hoces da te moji usvoje pa da imas meneJordan26 wrote:Ja nemam nikoga....![]()
![]()
- Vodenjak
Kad sam imao 6-7 godina, gotovo da nije bilo dana da nisam dobijao po glavi...
Jednom cak i onim cipcem, drvetom za lozenje...
A zivota mi, nikad nisam vratio...
Hrabar kakav vec i jesam
, sasvim sam ozbiljno prijetio da cu da vratim istom mjerom, ali... nije pomagalo!
Kandzijnje se nastavljalo, a ja sam trpio, trpio, trpio...
I sve to od 4 godine mladje sestre!
A kako da ispunim "obecanje" kad je bila onako slatka cak i dok me je udarala?
Do neba sam volio to djetesce...
A to radim i dan danas, samo malo drugacije, ozbiljnije, zrelije, potpunije... Istina, malo joj se svetim i vracam dugove opaljujuci cvoke njenom desetogodisnjem sinu i onda nas obojica uzivamo u njenoj brizi da mu kao sta ne bude...

Jednom cak i onim cipcem, drvetom za lozenje...
A zivota mi, nikad nisam vratio...
Hrabar kakav vec i jesam
Kandzijnje se nastavljalo, a ja sam trpio, trpio, trpio...
I sve to od 4 godine mladje sestre!
A kako da ispunim "obecanje" kad je bila onako slatka cak i dok me je udarala?
Do neba sam volio to djetesce...
A to radim i dan danas, samo malo drugacije, ozbiljnije, zrelije, potpunije... Istina, malo joj se svetim i vracam dugove opaljujuci cvoke njenom desetogodisnjem sinu i onda nas obojica uzivamo u njenoj brizi da mu kao sta ne bude...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nemas pojma niti ces ikada imati koliko te razulijem...Šole wrote:Moja sestra je mlađa 5 godina od mene, sad nije tu, u Čikagu je....slušala je "moj" metal, nosila moje moju motorku a sad sam sam jebeni rat je uradio svoje, boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ozbiljno pitanje Germain, jesi li to doznao usput ili si to znao oduvijek?St.Germain wrote:imam dvije sestre za koje sam spreman ubit.
Ja znam da se mogu osloniti na tebe, siguran 100%FortunaBela wrote:Ja sam jedno sigurna, ne daj Bože da mu nešto zatreba u životu, uvijek se može osloniti na mene. Ja znam da ne mogu na njega, žalosno, ali istinito.....
-
car-x
moj stariji polubrat mi je dao ime.. do njegove 7. godine zivio kod nas, a onda ga je njegova mati opet htjela imati i tu su nam se zivoti rastavili.. proslo je vise od 20 godina od tada, a mi smo se barem u povratku s mora svracali kod njega i tako bi se vidjeli, pa makar na dan.. sad je ozenjen i ima troje prekrasne djece i uvijek se rado vidim s njim.. mada nam je predzadnja pauza bila 13 godina duga.. desio se rat, njegovo progonstvo i povratak, moj studij i tako u krug.. nikako da nam se putevi sastave, ali kad se sastave, uvijek smo tamo gdje smo stali..
imam mladjeg brata (4 godine mladji).. koji mi je uvijek bio sve na svijetu.. i dan danas je tako, iako odavno vise nismo djeca.. bilo je perioda kad se nismo razdvajali, a bilo je i vremena kad se nismo bas ispricavali (njegov propali brak) ko sto smo znali i umjeli, ali danas je opet sve u najboljem redu.. radimo i cupamo zajedno, zajedno planiramo buduce poslove i projekte, zajedno pokusavamo obradovati roditelje, i guramo naprijed..
smijesno je reci da bi ubio za njega.. jer bi mozda opet ubio necijeg brata ili sestru, i nekom nanio nevidjenu bol.. ali da bi svasta uradio, to ne treba ni pominjati.. nemam jos svoje djece, i ne znam kako ce to biti kad ih akobogda budem imo, ali bratovu malu volim vise od svega na svijetu..
imam mladjeg brata (4 godine mladji).. koji mi je uvijek bio sve na svijetu.. i dan danas je tako, iako odavno vise nismo djeca.. bilo je perioda kad se nismo razdvajali, a bilo je i vremena kad se nismo bas ispricavali (njegov propali brak) ko sto smo znali i umjeli, ali danas je opet sve u najboljem redu.. radimo i cupamo zajedno, zajedno planiramo buduce poslove i projekte, zajedno pokusavamo obradovati roditelje, i guramo naprijed..
smijesno je reci da bi ubio za njega.. jer bi mozda opet ubio necijeg brata ili sestru, i nekom nanio nevidjenu bol.. ali da bi svasta uradio, to ne treba ni pominjati.. nemam jos svoje djece, i ne znam kako ce to biti kad ih akobogda budem imo, ali bratovu malu volim vise od svega na svijetu..
-
Nesferatu
Ja vala nemam ni brata ni sestre.
Iskreno mogu reci da mi je to jedan veci hendikep, u zivotu jer bih stvarno voljeo da imam nekog, i kad mi staraca ne bude. Nekad me plasi ta misao, da sam sam, absolutno sam, eto kao da i vi sa bracom i sestrama niste, al' nekako se meni cini da sam vise sam, nego vi, i nikako mi se samoca ta ne svidja.
Iskreno mogu reci da mi je to jedan veci hendikep, u zivotu jer bih stvarno voljeo da imam nekog, i kad mi staraca ne bude. Nekad me plasi ta misao, da sam sam, absolutno sam, eto kao da i vi sa bracom i sestrama niste, al' nekako se meni cini da sam vise sam, nego vi, i nikako mi se samoca ta ne svidja.
Last edited by Nesferatu on 07/03/2006 06:04, edited 1 time in total.
- kriticarka_nikova
Moj brat je stariji od mene 10 godina.Kad sam se rodila osjecao se zapostavljen i otuda jako jako ljubomoran.Ta ljubomora nije prestala ni dan danas,samo se produbila,povecala i postala divlja u njemu
Sreca pa ne znate ko sam
Voljela bih da imam sestru
Sreca pa ne znate ko sam
Voljela bih da imam sestru
- Vodenjak
Razvedri me...Eshek wrote:Imam sestru koja je godinu i kusur mlađa od mene. Kad se rodila, bio sam toliko ljubomoran, da sam se ponovo vratio na sisu i sr**i u gaće![]()
Čak sam je više puta pokušavao ubiti. Nijednom mi nije uspjelo.
Jednom sam to pokušao udarajući je gumenim zekom dok je bila beba od par mjeseci u krevetiću, i zamalo mi je uspjelo. Već bila prestala disati. Ali je stara uvijek imala naćulene uši i taj majčinski instinkt, pa je vaktile uletila u sobu i oživjela je.
Kasnije, kad mi je bilo oko 5 godina, ložio sam je da je baš furka preskočiti na drugu stranu ograde balkona, objesiti se rukama i pustiti noge da lebde u zraku. Živjeli smo na 5. spratuKomšinica me provalila staroj, i tada sam dobio batine za koje će mi starci završiti u 9. krugu pakla.
Sa 6 sam postao perfidniji, pa sam je ložio da za mnom pretrčava ulicu kad vidim da nailazi kakav kamion. Zajeb'o se, umjesto nje, kamion lupio moju simpatiju. Trčala jadnica za mnom. Izvalio je iz cipelica, to nikad zaboraviti neću. I ništa joj ne bi, dan danas se zajebajem sa njom oko toga![]()
Bilo je kasnije još mnogo, mnoogo pokušaja, ali su svi srećom bili neuspješni![]()
Danas je ta mala narasla u djevojku za koju svima s ponosom govorim da je moja sestra. Bilo je vremena kad mi je bio pun q*r*c života i ona je bila jedini razlog što sam se borio sam sa sobom. Jer sam htio da joj mogu pomoći ako joj nešto zapne u životu. Jedina je osoba umjesto koje bih primio metak bez dvoumljenja.
A i dobar je sparing partner, dan-danas
Hvala ti!
-
Kwaheri
Eshek
car si...
...e nas je petero u matere...mozete zamisliti derneka
...jednom je mama bila odsutna i sad brat (najstariji) nama prvi rucak, burek sjecani
... sinija i koliko se sjecam pita/juhka je bila razvucena uspjesno...tad je on mozda bio osmi razred...al meso isjekao krupno da je u onoj juhki izgledalo kao mala brda...kad je bila pita "pecena"...meso naravno nije... i danas se tome smijem...
Inace...ne sjecam se tucha i razmirica, vjerovatno ih je bilo...vise su ostale slike tih maminih dugih izbivanja (bolnice)...nas, kako nas brato ujutro budi u skolu, kako nas zabavlja, igra se...ne dozvoljava nikome da dode da nas cuva jer on moze sve...meni je uvijek bio heroj...i danas je...
...nje, bolesne i brace kako je pokusava hraniti supom...
...danas, mislim mozda necete vjerovati...ali se svaki dan cujemo telefonom...sreca je da njihovi bracni drugovi (uglavnom) razumiju nasu potrebu...za bliskoscu... i samo molim Boga da me vise nikad ne iskusava njihovim zivotima...bar ne dok sam ja ziva
...e nas je petero u matere...mozete zamisliti derneka
...jednom je mama bila odsutna i sad brat (najstariji) nama prvi rucak, burek sjecani
Inace...ne sjecam se tucha i razmirica, vjerovatno ih je bilo...vise su ostale slike tih maminih dugih izbivanja (bolnice)...nas, kako nas brato ujutro budi u skolu, kako nas zabavlja, igra se...ne dozvoljava nikome da dode da nas cuva jer on moze sve...meni je uvijek bio heroj...i danas je...
...nje, bolesne i brace kako je pokusava hraniti supom...
...danas, mislim mozda necete vjerovati...ali se svaki dan cujemo telefonom...sreca je da njihovi bracni drugovi (uglavnom) razumiju nasu potrebu...za bliskoscu... i samo molim Boga da me vise nikad ne iskusava njihovim zivotima...bar ne dok sam ja ziva
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Uh zena... zamal' me ne rasplaka...
Kod mog starog je bilo slicno, samo sto je njih bilo sedmero i jedna sestra...
Kod mog starog je bilo slicno, samo sto je njih bilo sedmero i jedna sestra...
-
novalic
ja imam brata i sestru starije od mene.. sestra sest godina, brat dvije..
sestra.. tolike godine bliskosti, povjerenja.. radosti za svaki trenutak provedenih zajedno, kasnije djeca (one dvije klinke u lavoru su moja i njena kcer).. danas.. distanca.. koju ni jedna nece da preguli, a ubijedjena sam da ni jedna od nas nije odgovrona, meni je krivo da nece da prizna da sam u pravu, a ona nece da napravi prvi korak.. da ne bi morala priznati da se..
ma, u dvije rijeci, ima neko izmedju nas, njoj blizak.. a upropastava je.. a meni krivo da sebi dopusti..
brat.. toliko smo se tukli, vukli, smisljali sta bi jedno drugome gore dok smo bili djeca, toliko smo danas.. nerazdvojni.. u svemu, pomoci, picu, odmoru.. glupostima.. u svemu..
njegova zena bi znala reci da joj je samo da nas vidi posvadjane.. mi se samo smijemo, jer kada se svadjamo
izbjegavamo svjedoke, a zacas se izlizemo, pa nam smijesno.. zanam da na oboje mogu racunati, kao na sebe samu...
hornito, mene tvoj brat zivo interesuje
sestra.. tolike godine bliskosti, povjerenja.. radosti za svaki trenutak provedenih zajedno, kasnije djeca (one dvije klinke u lavoru su moja i njena kcer).. danas.. distanca.. koju ni jedna nece da preguli, a ubijedjena sam da ni jedna od nas nije odgovrona, meni je krivo da nece da prizna da sam u pravu, a ona nece da napravi prvi korak.. da ne bi morala priznati da se..
ma, u dvije rijeci, ima neko izmedju nas, njoj blizak.. a upropastava je.. a meni krivo da sebi dopusti..
brat.. toliko smo se tukli, vukli, smisljali sta bi jedno drugome gore dok smo bili djeca, toliko smo danas.. nerazdvojni.. u svemu, pomoci, picu, odmoru.. glupostima.. u svemu..
njegova zena bi znala reci da joj je samo da nas vidi posvadjane.. mi se samo smijemo, jer kada se svadjamo
hornito, mene tvoj brat zivo interesuje