Draga gospodo, casni novinari....

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Lisac

Post by Lisac »

manijak1 wrote: tako nekako ide kad razmišljamo i djelujemo mahalaški.
i kad su svjetonazori neraskidivo vezani za mentalitet (ili su u svezi sa mentalitetom, edu ce vec znati shta je i shto ispravno :D).
vlastita superiornost nad onima koje se kritizira je naravno uvijek neupitna, a za diskvalifikciju nechijih kompetencija je dostatna i nepodesna geografska lokacija ("znam je ja, ona je rodom iz gradachca, kokosh jedna :D), netipichna shminka, losha frizura ili primjetan akcent. :D

a ja sam, dakako najpametniji :D shto ste nadam se vec i znali :D :D :D
edu

Post by edu »

nisam ti ja kriv sto ti mislis da zurnalista mora biti nuzno novinar!
Vingo

Post by Vingo »

Ama Edu od tebe se ocekuje da odes na lice mjesta, istrazis, saznas, objavis nama na forumu.....bio ti novinar ili ne. Hajd!Trk!
Edit

Post by Edit »

edu wrote:nisam ti ja kriv sto ti mislis da zurnalista mora biti nuzno novinar!
oprosti, sta znaci zurnal?
manijak1

Post by manijak1 »

Još i tako :oops: vezan uz svoje djetinjstvo :oops: reklo bi se neraskidivo :oops: :D žurnalistički nastrojen od malih nogu :oops: :D
vratnik

Post by vratnik »

@manijak1
Na MUPU je da nadje krivce za nesrecu, a na novinarima da postave prava pitanja i informisu narod? Evo ovi podaci gore o toxicnosti (za edua cjepidlaku toksicno) se mogu dobiti u ministarstvu za okolis u Njemackoj. Kao i informacije gdje se koristio PBC i dokad. Onda novinari valjda saberu dva i dva i naprave frku (pa makar to i bilo mahalanje). Ili je bolje praviti frku oko saobracajne nesrece i komsije dilera ili svodnika?
edu

Post by edu »

Edit wrote:
kako se zovu ljudi koji rade u novinama kao..pazi sad..novinari..a nisu zurnaliste?!
Vingo

Post by Vingo »

edu wrote:
Edit wrote:
kako se zovu ljudi koji rade u novinama kao..pazi sad..novinari..a nisu zurnaliste?!
Konobari?

A nije....ti su na TV....
Edit

Post by Edit »

edu wrote:
Edit wrote:
Mozda nisi shvatio pitanje, edu? Zanima me na temelju cega pravis razliku izmedju ovih sinonima, od kojih je jedan baziran na stranoj rijeci.

A na pitanje kako se zovu oni koji rade u novinama a nisu pravi novinari... (iliti sa upotrijebljenom tudjicom - zurnalisti) reci cu ti : piskarala, kokosari... itd.
edu

Post by edu »

vingo..ispalo ti je F.. :D
Prenj

Post by Prenj »

Evo ovdje izvanrednog primjera ljigavog novinarstva ...
Intervju Dana: Vuk Hamović, jedan od najmoćnijih biznismena na Balkanu
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=t ... tekst_rb=4
ili kako "nezavisni" Senad Pecanin pere obraz Vuku Hamovicu :(
Kurvaluk na kvadrat.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Tipičan nedostatak stila . :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Edit evo polako cu:
Profesija stecena diplomom na odsjeku za zurnalistiku FPN-a se zove dipl. zurnalista
Onaj koji posjeduje tu diplomu ne mora nuzno biti zaposlen u medijima oliti raditi kao novinar....
Ili ti ocekujes da edu po defaultu ide uzimat uzorke iz Neretve?
A zasto se ti ne pozabavis temom?
edu

Post by edu »

Edit wrote:
edu wrote:
Edit wrote: oprosti, sta znaci zurnal?
Mozda nisi shvatio pitanje, edu? Zanima me na temelju cega pravis razliku izmedju ovih sinonima, od kojih je jedan baziran na stranoj rijeci.
A na pitanje kako se zovu oni koji rade u novinama a nisu pravi novinari... (iliti sa upotrijebljenom tudjicom - zurnalisti) reci cu ti : piskarala, kokosari... itd.
covjek kada zavrsi zurnalistiku dobije zvanje diplomirani zurnalist..i on moze raditi..od marketinske agencije..sluzbe za odnose sa javnoscu..tj. tamo gdje se udomi..covjek koji pise za neke novine..recimo senad pecanin..iako je meni se cini pravnik..on je novinar..jer je..po mom misljenju..uvreda reci da je pravnik..kada se tim poslom ne bavi..ašićare!

je li gojko beric..piskaralo ili kokosar?
edu

Post by edu »

vingo..nisam vidio tvoj post majke mi.. :D :D ..nego sam nesto radio..a prije toga poceo pisati ono malo jada sto poslije tvog posta napisah.. :-) :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Gojko Berić je kolumnista Oslobođenja :D :oops: po vokaciji više politolog nego žurnalista bez da je nužno i novinar :D .......dobar politički analitičar :oops: sve u svemu .......vjerujem da i on ribari na Neretvi :oops: :D .
Ovo bi bila super zemlja kad bi svako radio svoj posao kako treba :D i za šta je .....školovan ? :D
Edit , danas sam odlučio upisati FPN - odsjek sportska žurnalistika :D
Lisac

Post by Lisac »

poanta je da svako mozhe biti novinar, te da zhurnalist mozhe raditi svuda. kako to izgleda u zbilji svjedochi nam svakodnevnica, pa i ova raspra izmedju propalih novinara i nesvrshenih zhurnalista :D :D

stoga manijache, nabavi si dzhemper sa baklavama i, gazeci stopama markovim, osvjezhi uchmalo sportsko novinarstvo na FTV. ko zna mozhda jednog dana ti i edu budete kolege :D
edu

Post by edu »

jedino mu mogu biti urednik.. :D :D ..njemu i bahi.. :D :D :D
Edit

Post by Edit »

edu wrote: covjek kada zavrsi zurnalistiku dobije zvanje diplomirani zurnalist..i on moze raditi..od marketinske agencije..sluzbe za odnose sa javnoscu..tj. tamo gdje se udomi..covjek koji pise za neke novine..recimo senad pecanin..iako je meni se cini pravnik..on je novinar..jer je..po mom misljenju..uvreda reci da je pravnik..kada se tim poslom ne bavi..a¹iæare!

je li gojko beric..piskaralo ili kokosar?
Sasvim mi je nevazno po kojoj konvenciji biras naziv za profesiju i naziv za steceno zvanje - ono sto je bitno - kako rade oni sto taj posao rade.
Gojko Beric dakle sigurno nije kokosar ali - ti ocigledno jesi. Makar bio dipl. zur. (ili dipl. novinar...) Jer, ovakvo sarlatansko izvrdavanje i skretanje s teme samo pokazuje nivo na kojem ti je moguce komunicirati i komentirati neki problem...
edu

Post by edu »

zar nije i komentiranje..or komentarisanje..neki vid komunikacije?!.. :D :D ..to ja..'nako..sarlatanski.. :D :D ..inace..svidja li ti se davis? :D :D :D
Edit

Post by Edit »

Vingo wrote:Edit evo polako cu:
Profesija stecena diplomom na odsjeku za zurnalistiku FPN-a se zove dipl. zurnalista
Onaj koji posjeduje tu diplomu ne mora nuzno biti zaposlen u medijima oliti raditi kao novinar....
Ili ti ocekujes da edu po defaultu ide uzimat uzorke iz Neretve?
A zasto se ti ne pozabavis temom?
Vingo, ovaj je post adresiran na one koji se tim poslom bave. Koji su se za taj posao opredijelili.
Ja uopce nisam zavrsila fakultet drustvenog usmjerenja, ne radim u medijima, a ovom se temom bavim na onaj nacin na koji mogu.
Ako nista drugo, temu o ekoloskoj katastrofi "ozivim" s vremena na vrijeme, ne bi li jos koji posjetilac obratio paznju na temu...
Post Reply