Dobro vece,ovo je rat

alien_78

Post by alien_78 »

:run: :run: hehe ako se desi ponovo,ovaj put bjezim glavom bez obzira....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Okej Zmaj,

Tvrdnja ti nije skroz lupanje ali je blago receno pretjerana. Kao prvo, za rat trebaju pare. Ko ce u BiH placat artileriju, puske, opremu, barikade i sve ostalo sto uz rat dolazi. Za rat je potrebno veliko ulaganje, samo gledajte kolko ode SAD-u zbog rata i kolko su ekonomski kao najjaca i najbogatija drzava na svijetu nazadovali a kamol BiH il njene komsije.

Drugo, zar je u korist MZ i ostalima da se ovdje stvori nova ratna zona, izbjeglice, nestabilnost i sve ostalo? A onda i ostaje naravno ko bi vodio rat? Bosnjaci ga nebi zapoceli, u to sam siguran. Hrvati nisu zaineteresovani da svoj "evropski imidz" kvare ratom a nebi dobro bilo za Srbe da sada kada idu "ka evrospkim integracijama" zapocinju ratove.

Moja analiza: Prijetnje o ratu sa srpske strane su samo branje poena kod naroda i stvaranje atmosfere.

Znam da zvuci previse optimisticno ali ja mislim da ako je BiH se odbranila na frontu od daleko nadmocnijih moze i u pregovarackim salama. Evo kako mislim da ce biti:
Dobijemo tuzbu sa kojom se utvrdzuje da je "RS" fasisticka tvorevina i ona nestaje u korist nove nepodjeljene BiH i dalje ekonomski slabe. Sa time enstaje i prikrivena "HB" i problem je poslije dugih protesta rijesen. Ljudi, daleko nadmocniji su htjeli oruzjem da ova drzava nestane pa nije, danas kada su svi negdje tu valjda nece nestat. A rat nebi za ikoga bio dobar.
Mr_M

Post by Mr_M »

Dobra vece, ubzo bi trebao ici na spavanje, hebiga mora se sutra raditi.
:D
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Upravo je uzrok tog potencijalnog "II bosanskog rata" ovim slijedom:..

- PRESUDA DA JE SiCG izvrsila agresiju nad BiH
- VIJEĆE SIGURNOSTI donosi rezoluciju o ukidanju RS

- Buduci da bi se ovim potezom sve vratilo na 1992., Srbi ponovo pocinju....
Mr_M

Post by Mr_M »

Bosanski Zmaj wrote:Upravo je uzrok tog potencijalnog "II bosanskog rata" ovim slijedom:..

Novog rata nece biti jos dugo, najmanje nekih 50-ak godina.
Vijece sigurnosti, vjerovatno mislis na savjet UN-a ne moze donositi nikakve odluke, poput ukidanja jednog entiteta.
A i ako bude neke osudjavajuce presude, mada je mogucnost za to mala, steta koja ce se isplatiti ce biti mali iznos. To sto prica Boyle i co. je samo prica, da bi oni dobili vise novca za vodjenje procesa.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@Bosanski Zmaj

Ali ko ce finasirat tu borbu? Hocel SCG da se nanovo blati novimr ratom? Hocel "RS" sama moc da se bori protiv brojnijih Bosnjaka?

@Mr_M

To se ti nadas da je samo prica jel?
edu

Post by edu »

horns&drums wrote:Novi rat? Opet sve isto? Gine sirotinja, kriminalci se bogate a sve u ime nekog casnog cilja?
ti opet sacekaj kraj rata..pa se ispari.. :D :D ..pa da te mozemo opet zvati supkom.. :D :D :D
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Mr_M wrote:
Bosanski Zmaj wrote:Upravo je uzrok tog potencijalnog "II bosanskog rata" ovim slijedom:..

Vijece sigurnosti, vjerovatno mislis na savjet UN-a ne moze donositi nikakve odluke, poput ukidanja jednog entiteta.
A i ako bude neke osudjavajuce presude, mada je mogucnost za to mala, steta koja ce se isplatiti ce biti mali iznos. To sto prica Boyle i co. je samo prica, da bi oni dobili vise novca za vodjenje procesa.
- Rata ce biti u narednih 10 godina
- Vijece sigurnosti moze donjeti takve odluke (nebrojeni primjeri),ali ne ukidanje entiteta vec ponistavanje Dejtona
- Nikaragva je dobila 13 milijardi za 30 000 ubijenih, mi bi trebali dobiti bar 50 milijardi...i to je najniza cifra...
senada

Post by senada »

\/\/\/ wrote:Pa nije zmaj toliko otiso plitko sa analizama. Ima tu istine, jos da ste culi komentara Paravca kako je tvorevina RS svetinja i ko nju dira kao da dira u oko srpskom narodu(kada je slavio dan civilne zastite), bas onako zajapureni mu obrascici kao ramazanski samuncici. :lol: :lol:
Kada bi me neko pitao sta bi vise volio: ovakvu situaciju ili novi rat. Ne znam sta bih mu odgovorio. Iz razloga sto u tvorevini vise nema Bosne.
to bi sad trebalo biti neka novost da paravac stiti rs...
nego kad kojekakvi bosanski zmajevi skontaju da su najveci branitelji rs-a esdeaovci, onda mu nece pasti na kraj pameti da se provaljuje.....a bit ce da zmajevi naivno kalkulisu sa naivom drugih....a ono ni ptica na grani ne ne zna da bi federalna vlada riknula bez paravaca odnosno bez rs-ovske vlade.....sto jedna drugoj ne zele....
hamza1

Post by hamza1 »

Bosanski Zmaj wrote:
Mr_M wrote:

- Rata ce biti u narednih 10 godina
- Vijece sigurnosti moze donjeti takve odluke (nebrojeni primjeri),ali ne ukidanje entiteta vec ponistavanje Dejtona
- Nikaragva je dobila 13 milijardi za 30 000 ubijenih, mi bi trebali dobiti bar 50 milijardi...i to je najniza cifra...

Kakav bolan rat???
Srbija hoce u Evropu i nema para niti muda da ratuje vise!
RS ce nestati i to ce Srbi progutati jer Beograd ne stoji vise iza njih\1
Nisu dobili rat kada su bili najjaci, sada ga naravno nece ni poceti!
Joni

Post by Joni »

Autor: Bosanski Zmaj Poslano: 02/03/2006 23:28
Vrijeme je da prestanemo zavaravati sebe i svijet. U Bosni danas rata nema samo zato sto je tu Međunarodna zajednica i EUFOR. Bez njihovog prisustva, ovdje bi vidjeli jos jedan rat...

cito vise puta i nista , nista nisam razumio,
pa se svima koji ste "gradivo" razumjeli zaista divim.
a vidim replika ne nedostaje ,
stari se , sta li ... :?
Post Reply