Kusturica: Boli me ***** za Jasminu Žbanić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

zlata wrote:
danas wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ja glasam za Marka Kraljevica...turskog vazala :D
a ja za mehmed pasu sokolovica :D
i mesu selimovica :D
A ja za Ruggiera Boskovica....PRAVOG Srbina! :D
:-) :-) :-) Dobar Srbin Ruggier, .... dobar. :oops: :zzzz:
hananah

Post by hananah »

Boli i mene lijeva grud za Papeta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prenj

Post by Prenj »

Praavo ste dosadni sa Kusturicom, svakih sedam dana nova tema.
Ipak za ljubitelje, evo im jos jedna vijest.
http://www.danas.co.yu/20060225/kultura1.html#3
Na pitanje šta misli o filmu "Grbavica", Kusturica je odgovorio da ga nije video, te da ne može da govori o njemu, ali da smatra da je pametno što će biti prikazan u okviru Festa. Inače, dodao je, ne misli da politički filmovi mogu da promene politiku, oni dolaze iz polja informacija kojima nas zasipaju mediji kakva je televizija i otuda interesovanje za njih. Oni postaju hitovi, ali se on ipak nada da to neće postati trend.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Jeko Kusturica?! 8-)
Himera

#31 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic

Post by Himera »

Smrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
p.s. Emir Kusturica nikada nije dao nikakvu izjavu protiv Bosne i Hercegovine, ali je dao izjavu da je volio Jugoslaviju i da je bilo lijepo zivjeti u njoj. To ocigledno smeta SDA-NACISTIMA koji po ovom sajtu lijepe lazne etikete o njegovoj licnosti, pa cak i prave montazu slika na kojima je Emir u zagrljaju prljavih bradatih cetnika. Ovo sto si ti mejteflija napisao je CISTA LAZ I ZATO TI dodjeljujem sledeceg smjehuljka :D
Dobre ti bobe nemanja :D :D
addem

Post by addem »

Ja ne znam odakle nekome ideja da stavlja Kusturicu u rang sa Andricem, Selimovicem i Kulenovicem. Prijatelju nisi nikako dobro.
Reina

Post by Reina »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=23280i zasto i ovaj Masacuser pokrece ovoliko tema te nele te kusturica i vidi ti samo naslova teme ovdje
ma stvarno me eto briga sta su rekli. i nele i kusturica ... ko' da vise ikome vjerujemo... i naslova teme boze sacuvaj...
:roll:
Reina

#34 Re: Kusturica: Boli me kurac za Jasminu Žbanić

Post by Reina »

Macuser wrote:Kusturica: Boli me kurac za Jasminu Žbanić
i ova vijest je kao na ovoj stranici, http://www.index.hr/clanak.aspx?id=308950 meni se ne otvara ne znam vama
:?
Macuser

Post by Macuser »

mashenka wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=23280i zasto i ovaj Masacuser pokrece ovoliko tema te nele te kusturica i vidi ti samo naslova teme ovdje
ma stvarno me eto briga sta su rekli. i nele i kusturica ... ko' da vise ikome vjerujemo... i naslova teme boze sacuvaj...
i ova vijest je kao na ovoj stranici, http://www.index.hr/clanak.aspx?id=308950 meni se ne otvara ne znam vama
Pa ako te nije briga, sto onda ides na Indexov sajt?
BTW, link se ne otvara, jer je Indexov server down. Probaj kasnije (danas, sutra, prekosutra).
Reina

Post by Reina »

Macuser wrote:
mashenka wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=23280i zasto i ovaj Masacuser pokrece ovoliko tema te nele te kusturica i vidi ti samo naslova teme ovdje
Pa ako te nije briga, sto onda ides na Indexov sajt?
BTW, link se ne otvara, jer je Indexov server down. Probaj kasnije (danas, sutra, prekosutra).
pa da neka si ti stavio naslov teme: Boli me *urac... itd. itd.
ma svaka cast :-) :D
Macuser

Post by Macuser »

Naslov je, doslovno, naziv clanka na Indexovom sajtu. Vulgarnost pripisi Kusturici, jer se on tako izrazava. Licno, nisam vulgaran, ali sa druge strane ni lazni moralista. Preferiram reci "jebiga", nego "hebiga". Sto ce reci da ako kazem "jebiga", ispadam prostak, docim ako kazem hebiga, onda bih trebao biti lijepo vaspitan. Naslovi i jedne i druge teme su iskljucivo Kustini i Neletovi. Doslovan citat.
Reina

Post by Reina »

Macuser wrote:Naslov je, doslovno, naziv clanka na Indexovom sajtu. Vulgarnost pripisi Kusturici, jer se on tako izrazava. Licno, nisam vulgaran, ali sa druge strane ni lazni moralista. Preferiram reci "jebiga", nego "hebiga". Sto ce reci da ako kazem "jebiga", ispadam prostak, docim ako kazem hebiga, onda bih trebao biti lijepo vaspitan. Naslovi i jedne i druge teme su iskljucivo Kustini i Neletovi. Doslovan citat.
a sta kao ja sam lazni moralista... :-) mogao si fino da napises
Izjava Kusturice i svi znamo citati sta je napisano, a ovako kad
dodjem na forum, naslovi su samo takvi... :shock: ma predivno
8-)
Macuser

Post by Macuser »

Nije bilo potrebno staviti to ko citat, jer je ispod link koji vodi direktno na clanak (ne optuzuj mene sto je server ovih dana down). Nisam rekao da si lazni moralista, ali izgleda da si se prepoznala. Nemam namjeru ulaziti u eventualnu polemiku sa tobom, a ni objasnjavati ono sto je ocigledno.
Harrys

Post by Harrys »

macauser,ja mislim da bi mashenka da malo flertuje. :lol: :lol:
Pepa

#41 DIJASPORA

Post by Pepa »

Da li je moguce da nase mlade dijasporke ili mladi dijasporci se mogu toliko paliti na narodnjake ili turbo folk?

Pojavi se neki roker ne znaju kako da se ponasaju! Neki se cak i uhvate u kolo!!! :lol: ovo je sve tragi komicno

Ovako je i Kusturica ili Nemanja tragican!!!

Ja ga pravo zalim
Last edited by Pepa on 26/02/2006 12:25, edited 1 time in total.
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

Qwert wrote:Dje je Kusta na listi??? :?

http://www.rts.co.yu/najsrbi.asp
Hehehehehe vidi i Mesa Selimovic, Ivo Andric i Nikola Tesla su tu.
O moj Boze, gdje je ovoj zabludi kraj?
Reina

Post by Reina »

Macuser wrote:Nije bilo potrebno staviti to ko citat, jer je ispod link koji vodi direktno na clanak (ne optuzuj mene sto je server ovih dana down). Nisam rekao da si lazni moralista, ali izgleda da si se prepoznala. Nemam namjeru ulaziti u eventualnu polemiku sa tobom, a ni objasnjavati ono sto je ocigledno.

ma sta se pravis lud ne optuzujem te zbog stranice nego ti prigovoram zbog naslova, eto cete su zasluzile njihova psovanja citate kako god stavljamo kao naslov teme pored imena jedne uvazene rediteljke, haj' skonto skonto

ma jeste ja se prepoznala sta ces :roll:
Pepa

#44 Re: DIJASPORA

Post by Pepa »

Pepa wrote:Da li je moguce da nase mlade dijasporke ili mladi dijasporci se mogu toliko paliti na narodnjake ili turbo folk?

Pojavi se neki roker ne znaju kako da se ponasaju! Neki se cak i uhvate u kolo!!! :lol: ovo je sve tragi komicno

Ovako je i Kusturica ili Nemanja tragican!!!

Ja ga pravo zalim
Pepa

Post by Pepa »

hm! kusturica- sarajevo? zar postoji on jos?
ma, uh
da pamtis

Post by da pamtis »

:D otis'o i kusto i topik u qrac :D
B.H.TDI.

Post by B.H.TDI. »

Zalosno je sto se nasa javnost stalno bavi pricama, sta je rekao Kusturica, sta je rekao Nele..... To su ljudi koje jednostavno treba izbrisati iz rijecnika i baviti se nekim drugim stvarima umjesto tim nazadnim i zalosnim istupima. Bojim se da isti koji te ljude stalno provlace kroz medije ustvari nesvjesno ih vole pa se jos uvijek zamlacuju sa istim.
mostarac

#48 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic

Post by mostarac »

Smrt fasizmu wrote:Oni koji se odricu velikana Emira Kusturice su idioti, a oni koji izmisljaju lazi poput ove su u NAJMANJU RUKU NEPRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE. Izgleda da POJEDINIM PRIMITIVCIMA VISE ODGOVARAJU LIKOVI POPUT DJURE NADREALISTE, "KNJIZEVNIKA" I BUDALCINE ABDULAHA SIDRANA KOJI JE JOS ZIVAHAN I MOZE POPITI FLASU BRLJE, I nekog MUSTAFE BAS CUSKIJE KOJI JE PISAO MEJTEFSKE STIHOVE NEGO VELIKANI POPUT KUSTURICE, SELIMOVICA, ANDRICA, KULENOVICA..
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
p.s. Emir Kusturica nikada nije dao nikakvu izjavu protiv Bosne i Hercegovine, ali je dao izjavu da je volio Jugoslaviju i da je bilo lijepo zivjeti u njoj. To ocigledno smeta SDA-NACISTIMA koji po ovom sajtu lijepe lazne etikete o njegovoj licnosti, pa cak i prave montazu slika na kojima je Emir u zagrljaju prljavih bradatih cetnika. Ovo sto si ti mejteflija napisao je CISTA LAZ I ZATO TI dodjeljujem sledeceg smjehuljka :D
Izvini, ali ova zemlja ima i vece filmske radnike i velikane od Kusturice pa mozemo sebi priustiti luksuz da se jednog takvom imbecilcine odreknemo, jednog manijaka koji je ovu zemlju predstavljao i kroz svoje fiilmove samo kao zaostalu i primitivnu. Dakle imamo i boljih od njega pa ga se javno odrichemo. Sta ces kad u toj oblasti razvaljujemo, pa nam se moze :D
Macuser

Post by Macuser »

Dobro receno Mostarac. Tanovic uze Oskara, Jasmina medu, Zalica ostale evropske nagrade. Ni manje zemlje, ni vecih talenata.
array

#50 Re: Boli me kurac za Jasminu Zbunic

Post by array »

Koje priitivno razmisljanje. Kusturica se je prvo odrekao Sarajeva i Bosne a ne obratno. Kusturica jednostavno nije vise ni Sarajlija ni Bosanac pa nam kao takav ne treba.
To sto mu tamosnji novinari konstantno postavljaju pitanja u vezi Sarajeva i Bosne znaci da ga ni oni nikad nisu prihvatili kao Srbina nego kao Bosanca.
Znaci Kusturicin zivot je potpuno sjeban: odrekao se vlastite domovine u korist one koja ga smarta za Bosanca. Koja ironija ali ko ga jebe, sam je trazio.
Post Reply