@CiCi chini mi se da slushash dobru muziku..CiCiban wrote:uHH hvala Day!!!!!!1
- DaysleepeR
Ja se unaprijed izvinjavam za offtopic ali nemogu da odolim a da ne stavim jos jednu stvar od Lynyrd Skynyrd.
Predivan tekst, izvrsna muzika.
Molim moderatora da ne brise ovo, ako bude jos interesa otvoricu zasebnu temu.
http://rapidshare.de/files/13649259/03_ ... _.mp3.html
Lynyrd Skynyrd - Simple Man
(gary rossington - ronnie vanzant)
Mama told me when I was young
Come sit beside me, my only son
And listen closely to what I say.
And if you do this
It will help you some sunny day.
Take your time... don’t live too fast,
Troubles will come and they will pass.
Go find a woman and you’ll find love,
And don’t forget son,
There is someone up above.
(chorus)
And be a simple kind of man.
Be something you love and understand.
Be a simple kind of man.
Won’t you do this for me son,
If you can?
Forget your lust for the rich man’s gold
All that you need is in your soul,
And you can do this if you try.
All that I want for you my son,
Is to be satisfied.
(chorus)
Boy, don’t you worry... you’ll find yourself.
Follow you heart and nothing else.
All I want for you my son,
Is to be satisfied.
(chorus)
Predivan tekst, izvrsna muzika.
Molim moderatora da ne brise ovo, ako bude jos interesa otvoricu zasebnu temu.
http://rapidshare.de/files/13649259/03_ ... _.mp3.html
Lynyrd Skynyrd - Simple Man
(gary rossington - ronnie vanzant)
Mama told me when I was young
Come sit beside me, my only son
And listen closely to what I say.
And if you do this
It will help you some sunny day.
Take your time... don’t live too fast,
Troubles will come and they will pass.
Go find a woman and you’ll find love,
And don’t forget son,
There is someone up above.
(chorus)
And be a simple kind of man.
Be something you love and understand.
Be a simple kind of man.
Won’t you do this for me son,
If you can?
Forget your lust for the rich man’s gold
All that you need is in your soul,
All that I want for you my son,
Is to be satisfied.
(chorus)
Boy, don’t you worry... you’ll find yourself.
Follow you heart and nothing else.
All I want for you my son,
Is to be satisfied.
(chorus)
- kriticarka_nikova
Prije godinu ipo bila sam na koncertu Stefanovskog...mislim da mu nema ravnog.... 
- DaysleepeR
Neznam za vas ali ja kad sam cuo i vidio Gilmuora na Live 8 kako svira u poznim godinama ja sam ostao paf.
-
fuse
Samo da intervenisem vezano za izjavu da se Stefanovski ne moze porediti sa svjetskim gitaristima. Kazu da ga je Clapton slusao i da je izjavio da je Stefanovski najbolji gitarista u Evropi (doduse ovo ne mogu 100% tvrditi da me ko ne popljuje).
A, Miroslav Tadic? Santana je upisao sina u Tadicevu klasu. Proglasen je jednim od 30 najradikalnijih i najindividualnijih gitarista na svijetu od strane Guitar Player-a.
A, Miroslav Tadic? Santana je upisao sina u Tadicevu klasu. Proglasen je jednim od 30 najradikalnijih i najindividualnijih gitarista na svijetu od strane Guitar Player-a.
Last edited by fuse on 20/02/2006 09:08, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
Neznam za vas ali ja kad sam cuo i vidio Gilmuora na Live 8 kako svira u poznim godinama ja sam ostao paf.
-
Murisno1
po meni najžešći gitarista , mislim na sole koje su me ono jebiga dirnule su sole Slasha i Jamesa Hetfielda...
haj saće neki se javit i reć James Hetfield je ritam gitaristra međutim njegove sole,blage sole, su mi nenormanlo dobre... sole Nothing else, Outlaw thorn itd.. mislim ono Kirk to rezvaljuje tehnički i nema prigovora ali ono James ga brate odsvira meraklijski...
a ne samo to nego koju čovjek ima sposobnosta da svira jebene ritmove i uz to pjeva a na koncertima se jasno može primjetit da čovjek pjesme poput Mastera,Creeping, One perfektno svira dok ih pjeva..
joj jesam iskomplikovo..
a inače nisam ljubitelj onih ludih sola od kojih se umori uho , više me pogađaju ona "3 tona" ...
ali da dodam Vai,Stefanovski, Santana...
haj saće neki se javit i reć James Hetfield je ritam gitaristra međutim njegove sole,blage sole, su mi nenormanlo dobre... sole Nothing else, Outlaw thorn itd.. mislim ono Kirk to rezvaljuje tehnički i nema prigovora ali ono James ga brate odsvira meraklijski...
a ne samo to nego koju čovjek ima sposobnosta da svira jebene ritmove i uz to pjeva a na koncertima se jasno može primjetit da čovjek pjesme poput Mastera,Creeping, One perfektno svira dok ih pjeva..
joj jesam iskomplikovo..
a inače nisam ljubitelj onih ludih sola od kojih se umori uho , više me pogađaju ona "3 tona" ...
ali da dodam Vai,Stefanovski, Santana...
- kriticarka_nikova
Ne to nije rekao Clapton vec onaj tip iz grupe Qwin (onaj gitarista sto ima bujnu kosu zaboravila sam kako se zove,de nek mi neko pomogne....)fuse wrote:Samo da intervenisem vezano za izjavu da se Stefanovski ne moze porediti sa svjetskim gitaristima. Kazu da ga je Clapton slusao i da je izjavio da je Stefanovski najbolji gitarista u Evropi (doduse ovo ne mogu 100% tvrditi da me ko ne popljuje).
-
mačak u čizmama
meni se čini da je to za Stefanovskog izjavio Mark Knopfler, ali sad nije bitno ko je rekao, suština je da to jeste takofuse wrote:Samo da intervenisem vezano za izjavu da se Stefanovski ne moze porediti sa svjetskim gitaristima. Kazu da ga je Clapton slusao i da je izjavio da je Stefanovski najbolji gitarista u Evropi (doduse ovo ne mogu 100% tvrditi da me ko ne popljuje).
Miroslav Tadić je gitarista nevjerovatnog senzibiliteta, svakako zaslužuje da
se pomene...
- DaysleepeR
Potpisujem.MRAVOJED wrote:moj drugi najdraži, marty friedman
Lagani solo iz Holy Wars i solaza iz Angry Again me razvale.
-
fuse
Naravno, ova lista 100 gitarista je lista 100 rock gitarista. A gdje su ostali? Ima tu velicina koje nisu spomenute (klasicni, jazz, itd. gitaristi) kao Andres Segovia (otac preporoda klasicne gitare u 20 vijeku), Al DiMeola, Paco DeLucia... i tako u nedogled.
-
mačak u čizmama
Segovia je meni prilično "siv"...ništa što je radio nije ostavilo utisak na mene...
- DaysleepeR
Za mene je ipak br. 1

Dimebag Darell
R.I.P. 1966 - 2004

Dimebag Darell
R.I.P. 1966 - 2004
-
Hendrix
A zaboravili ste Hendu stavit,on razvaljuje evo već 20 godina
ima na plakatima,majke mi
Mislim da trenutačno ima 100 puta boljih talenata i od Satriania i od Malmsteena samo što ih ne vidimo,i možda je i bolje tako.Zna li iko Rusty Cooleya,budalu koja svira gitare na 7 i više žica i radi nenormalne stvari,nije da to volim ali onda vidiš kako ni Malmsteen nije najluđi trenutačno.
Mislim da trenutačno ima 100 puta boljih talenata i od Satriania i od Malmsteena samo što ih ne vidimo,i možda je i bolje tako.Zna li iko Rusty Cooleya,budalu koja svira gitare na 7 i više žica i radi nenormalne stvari,nije da to volim ali onda vidiš kako ni Malmsteen nije najluđi trenutačno.
- alphonse kauders
Da je Vlatko Amerikanac bez problema bi ušao u Top 5.
Osim njega sviđaju mi se Hendrix, B.B. King i donekle Clapton..
Osim njega sviđaju mi se Hendrix, B.B. King i donekle Clapton..