Slovenci nam marnuli sudzuku!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kekec

Post by kekec »

...Na pakovanju pise Bosanski sudzuk - Slovenija 705 EGS...
Sudzuk proizveden u BiH. Uvoznik za Sloveniju je neka firma-kompanija koja
proizvod distribuira, osim u Sloveniji i u druge zemlje EU, ovdje u Austriju.
Firma uvoznik na ambalazi naglasava zemlju porijekla, uvoznika, datume
proizvodnje, rok trajanja, sastav i sl.

Znaci, sudzuka je izvozni bosanski proizvod. :-D

A mozda nas slovenci kopiraju i pod nazivom "bos.sudzuk" tale svoj
proizvod u drugim zemljama EU. :roll:
Trgovina je zamaskirani lopovluk. :D
DaysleepeR

#27 Re: Slovenci nam marnuli sudzuku!!!

Post by DaysleepeR »

mama29 wrote:
morti wrote:
pape wrote: Cudni su putevi prehranbenih artikala. I ja cesto kupujem nase proizvode. Ne mislim da je ta sudzuka proizvedena u Sloveniji, ali .... ni to nebi bilo cudo. Nedavno sam kupio dvije vrste cevapa. Jedna je "banjalucki cevap" i navodno ga u Njemackoj proizvodi sin nekog Muje iz B. Luke. (Mujo je navodno bio najpoznatiji banjalucki cevapdzija)
Sarajevski cevap je isto tako bio upakovan u Njemackoj. :roll:
Na pakovanju "Vitaminka" ajvara pise: Kreis industriehandel AG Basel - Schweiz, Ajvar - Gemusemischung - Importeur fur EU - Seller. :)
Ne znam Švapski,al su to valjda uvozne kompanije...
I,mama :D ,de vidi na bar kodu prva 3 broja...ako su oni 387,onda je naše :) :D
prva tri broja su 383
Da nisu Hercegovci? :lol:
Svojevremeno sam saradjivao sa Kreisom poslovno.
Kompanija je vlasnistvo par ljudi porijeklom iz bivse Yu sa sjedistem u Svajcarskoj.
Imaju predstavnistva i posluju u BiH i Hrvatskoj koliko ja znam.

Dugo vremena su bili distributer Nestle proizvoda u BiH da bi sada uglavnom bili distributeri Vitaminke i ostalih prehrambenih marki iz Hrvatske.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mama29 wrote:sto mi uzijaniste i uhelaciste temu :-) :-) :-)

Poenta je u tome "kad mogu Slovenci plasirat "nasu" sudzuku na trziste, sto ne mozemo mi, prije njih"?

Francuzi su se prvo licno iskraosanali po bijelom svijetu, pa su onda onda drugi :D Kontate :-)

Nema licno nista protiv Slovenaca :oops:
Problem je sto vecina domacih proizvodjaca mesa malo je reci "lovi u mutnom" pocev od plasiranja bosanskog sudzuka sa 20% kengurovog mesa, uvoza smrznutog "halal" mesa iz Brazila i Argentine starog 20 godina do nezakonitog ispustanja nus proizvoda u potoke i rijeke nase zemlje.

Niko nije lud u EU da takvim kriminalcima dozvoli da svoje proizvode izvoze i plasiraju u EU.

Slovenci ipak imaju "nesto vise" standarde, mada ih ja uopste ne simpatisem ali toje cinjenica.

Jesi li sad zadovoljna odgovorom mama ;)

:D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

DaysleepeR wrote:
mama29 wrote:sto mi uzijaniste i uhelaciste temu :-) :-) :-)

Poenta je u tome "kad mogu Slovenci plasirat "nasu" sudzuku na trziste, sto ne mozemo mi, prije njih"?

Francuzi su se prvo licno iskraosanali po bijelom svijetu, pa su onda onda drugi :D Kontate :-)

Nema licno nista protiv Slovenaca :oops:
Problem je sto vecina domacih proizvodjaca mesa malo je reci "lovi u mutnom" pocev od plasiranja bosanskog sudzuka sa 20% kengurovog mesa, uvoza smrznutog "halal" mesa iz Brazila i Argentine starog 20 godina do nezakonitog ispustanja nus proizvoda u potoke i rijeke nase zemlje.

Niko nije lud u EU da takvim kriminalcima dozvoli da svoje proizvode izvoze i plasiraju u EU.

Slovenci ipak imaju "nesto vise" standarde, mada ih ja uopste ne simpatisem ali toje cinjenica.

Jesi li sad zadovoljna odgovorom mama ;)

:D
a sto mi ogadi sudzuku :roll: A nismo je jos ni naceli :roll:
i sad si me prepo sa to "20% kengurovo meso" :shock:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ako je dosla do Austrije ok je.

Bolje se brini za poklonike devize "kupujmo domace" jer se NAZALOST stotinu puta pokazalo da ce domaci proizvodjaci radije riskirati da otruju vlastite kupce nego da uloze malo vise novca u kvalitet proizvodnje.

Opet kazem NAZALOST ali cinjenica je da domaci proizvodjaci hrane muljaju debelo i jos je gore sto se o to me ne prica.

Pogotovo o vec ustaljenoj praksi "podmazivanja" inspekcija.
Edin H.

Post by Edin H. »

Drago mi je da ce nasa Vlada ponukana gore napisanim postovima u najkracem vremenskom roku preduzeti mjere i tuzizit sve ove inozemne proizvodjace bosanskog sudzuka kao izvornoga (zasticenog) bosanskog proizvoda. Naime nedavno su Italijani dobili spor kojim je zabranjeno Englezima, Njemcima itd.. da prodaju Parma Ham ukoliko nije izvorno proizvedena u Italiji. Takodje su slican spor nedavno dobili Grci u vezi Feta sira.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Pola nase Vlade zivi lagodnim zivotom od para koje im u dzepove trpaju slovenacki biznismeni.

Zauzvrat dobivaju na tenderima, dobivaju firme i fabrike za marku, itd.

BiH je dugorocni rob Slovenije.
orca

Post by orca »

Ahmmed wrote:pape,

Za početak, nije neki Mujo,nego čuveni Mujo, ćevabdžija iz BL, za čije ćevape, i ja, Sarajlija, teška srca, tvrdim da su odlični :D

Dalje, nije navodno, nego sigurno je i bio i sada je najpoznatiji banjolučki ćevabdžija. Ni četnici mu nisu mogli ništa :-)
Koliko ja znam Mujo je umro i njegova dva sina sada drze dvije cevapcinice u BL (obje se zovu kod Muje).
Znaci tesko da je taj prozvodjac banjaluckih cevapa jedan od njih.
A fakat su im cevapi....mmmmmm
i valja jos piletina na zaru.
magyarovar

Post by magyarovar »

DaysleepeR wrote:Pola nase Vlade zivi lagodnim zivotom od para koje im u dzepove trpaju slovenacki biznismeni.

zaboravi povrsne i glupe slovence, sta oni znaju sta je bit i cilj zivota.

ljudi u bih se bave pametnijim i dubljim stvarima, nece nas niko sa karikaturama za***avati ! :zzzz:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#35 Re: Slovenci nam marnuli sudzuku!!!

Post by horns&drums »

mama29 wrote:Maloprije muz i ja u trgovini (Austrija) naletimo na hrpu proizvoda iz bivse Juge: eurokrem cokoladice Kras, Domacica, Cedevita...
Izmedju ostalog, mene umalo srce ne marnu, kad ugledah Bosanski sudzuk :shock:
Kupili mi sudzuk, dosli kuci, kad iznenadjenje :D Na pakovanju pise Bosanski sudzuk - Slovenija 705 EGS
E, sta to sad znaci? Jel to proizvedeno u Sloveniji, ili je nekakva cifra carine? Zna li mi neko objasnit:?

Nije mi do sudzuke, ali sam se obradovala, jer sam pomislila da nesto izvozimo. Sudzuk je specivican domaci proizvod, i fakat se strancima svidja.
Inace, od domacih proizvoda za ove tri godine, samo sam naletila na Ajvar (jel ono bi Vitaminkin proizvod) :?

De sta ima veze, pa mi bosanci godinama maznjavamo slovenke :D:D:D:D

Ljudi nam se svete :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

magyarovar wrote:
DaysleepeR wrote:Pola nase Vlade zivi lagodnim zivotom od para koje im u dzepove trpaju slovenacki biznismeni.

zaboravi povrsne i glupe slovence, sta oni znaju sta je bit i cilj zivota.

ljudi u bih se bave pametnijim i dubljim stvarima, nece nas niko sa karikaturama za***avati ! :zzzz:
Zar sam ja icim rekao da slovence smatram povrsnim i glupim?

Oni su nama genijalno provukli onu staru "pa nasi smo" i pokupovali pola drzave za sitne novce.

A baska sto smo mi totalna govna pa nam Jure Franko vodi djecu bez roditelja u Torino.
Post Reply