Alijin ratni savjetnik... prijeratni sef KOS-a JNA za BiH

Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:Nije to do KOS-a već je to do .........premaskiranja tj. promjene dresa :D :D .........helem bivši kosovac i udbaš ujedno je i Jović Miro, zašto ne spominješ ostale :D transfere iz KOS-a do SIPE npr. Sredoju Novića ( za koga on radi ? :D) tadoduše Miro je bio operativac na terenu :D ........nego po čemu taj trn u oku tvom :D i dalje radi za beogradske šefove, kako je navedeno u članku koji onako baška zbrda zdola sročen ? :D :D
Nego, Doktor1 je Kerim :? :D
Ahaaaaa..
Znaci zato je njega SDA izabr´o u Predsjednistvo... :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote::oops: Jah lako mu je s tobom divaniti .......kritički i objektivno .......na nivou jednog Andana :D :D .
Helem Fikret je bio šef Odjela za islamski ekstremizam pri JNA :D :D .......a sad po Fairu ispade veći :D kosovac od Vasiljevića i veći ekstremista od Osame :D :D to ja hoću da kažem. :D :D
Đe je tu rezon ? U oceanu :? :D
Manijace, mozes ti to i bolje...
Samo kad se potrudis...

:zzzz:
Fair Life

Post by Fair Life »

Image

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Fikret Muslimovic
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:
Zastoooooo ??

Zasto je sebi uzeo za ratnog savjetnika Fikreta Muslimovica prijeratnog sefa KOS-a JNA za BiH ??
Vjerovatno zato sto nije cuo za tebe,poznatog strucnjaka za obavjestajne poslove,ratove,taktike,vojne akcije,oruzje,politiku,ekonomiju,pravo...
i sad nam postiraj neku finu slikicu
El-Baklawa

#30 Re: Alijin ratni savjetnik... prijeratni sef KOS-a JNA za Bi

Post by El-Baklawa »

Fair Life wrote:Image
najvec crnjak u svemu tome je da se fericni poziva na urednika SB-e,

takodjer Kos-ovca...poznatijeg pod sifrom *Sćepo* :lol:

krajnje jadno :oops:
Fair Life

#31 Re: Alijin ratni savjetnik... prijeratni sef KOS-a JNA za Bi

Post by Fair Life »

El-Baklawa wrote:
Fair Life wrote:Image
najvec crnjak u svemu tome je da se fericni poziva na urednika SB-e,

takodjer Kos-ovca...poznatijeg pod sifrom *Sćepo* :lol:

krajnje jadno :oops:
SCEPO ti je bio Fahrudin Radoncic..., a sef u KOS-u mu je bio Nikola Radujko.

http://64.62.136.189/[email protected]/msg02793.html

http://www.bhdani.com/arhiva/281/t28102.shtml

Image
. . . . . . .Afera DRZAVNI UDAR
vsk

Post by vsk »

ja' teme :-D
kao da je on jedini koji je radio za KOS i Aliju bilo ih je jos metar
ajd' uzdravlje 8)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

vsk wrote:ja' teme :-D
ajd' uzdravlje 8)
U principu si u pravu...
Fikret je mala maca u poredjenju sa Alijinim (i ne samo njegovim!) neprekidnim shurovanjem i zajednickim, sto javnim sto tajnim vodjenjem politike sa Karadzicem, Bobanom, a poslije toga i sa njihovim pulenima...

I dan danas se to radi ali narod gluh, slijep, zatupljen, bezvoljan... :oops:
DiplomataSaSela

Vodenjak wrote:
ajd' uzdravlje 8)
U principu si u pravu...
Fikret je mala maca u poredjenju sa Alijinim (i ne samo njegovim!) neprekidnim shurovanjem i zajednickim, sto javnim sto tajnim vodjenjem politike sa Karadzicem, Bobanom, a poslije toga i sa njihovim pulenima...

Kako li uopste opstasmo kad smo tako prodani...mozda zahvaljujuci bosanskim kongresmenima iz St.Louisa
senada

Post by senada »

DiplomataSaSela wrote: Kako li uopste opstasmo kad smo tako prodani...mozda zahvaljujuci bosanskim kongresmenima iz St.Louisa
ko su kongresmeni iz sent luisa :shock:?

:?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Vodenjak wrote:
ajd' uzdravlje 8)
U principu si u pravu...

Kako li uopste opstasmo kad smo tako prodani...mozda zahvaljujuci bosanskim kongresmenima iz St.Louisa
Opstali smo zahvaljujuci obicnim ljudima, zrtvama te i takve politike!

A kad si vec kod kongresmena, onda zasto ne reci da smo opstali i zahvaljujuci dobrim dijelom, ako ne njima, a ono dobrim dijelom tadasnjem predsjedniku SAD-a, diplomato...

A i to "opstali" je dosta diskutabilno, priznaces...
Tek cemo vidjeti da li smo i koliko opstali kad drzava!
I opet nece biti puno hajra ako ne bude "kongresmena"...

Kao diplomata, trebao bi barem toliko znati, zar ne?!

:roll: :zzzz:
DiplomataSaSela

Vodenjak wrote: Opstali smo zahvaljujuci obicnim ljudima, zrtvama te i takve politike!

A kad si vec kod kongresmena, onda zasto ne reci da smo opstali i zahvaljujuci dobrim dijelom, ako ne njima, a ono dobrim dijelom tadasnjem predsjedniku SAD-a, diplomato...

:
I tog je predsjednika necija politika navela da pomogne...nije sigurno ni Borogovca ni Sendijarevica,na te kongresmene mislim.
A opstali smo...ne brini
fruit

Post by fruit »

Fikret Muslimović je jedan veliki gospodin!!!!!!!!!!!!!!
Možda je njegov grijeh što je bio kosovac predratni,ali kada je trebalo bio je na pravoj strani i dao svoj doprinos,za razliku od nekih koji su bili ovdje
a nisu mrdnuli ni guzicom,danas su to veliki vojni stratezi i filozofi.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Vodenjak wrote: Opstali smo zahvaljujuci obicnim ljudima, zrtvama te i takve politike!

:
I tog je predsjednika necija politika navela da pomogne...nije sigurno ni Borogovca ni Sendijarevica,na te kongresmene mislim.
A opstali smo...ne brini
Ccc...
Ovo zadnje nekako s viiiiisoka zvuci... :zzzz:
Mojne mi to, diplomato! :roll:

I ne zanosi se da vise volis svoju zemlju i ne osjecaj se zasluznijim samo zato sto si dole!
Zapravo, mozda si jos vise kriv nego i Borogavac i taj ti Sendijarevic (koje inace ne shmekam nesto posebno ali ne iz istih razloga kao ti!) jer ili ne vidis sta ti moroni koji te 15 godina kljukaju svim i svacim rade ispred nosa ili si mazohista pa ti to prija...

Treceg nema, dok nista ne poduzimas vec krivce trazis u onima koji ti samo mogu pomoci, nikako obrnuto! :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

fruit wrote:Fikret Muslimović je jedan veliki gospodin!!!!!!!!!!!!!!
Možda je njegov grijeh što je bio kosovac predratni,ali kada je trebalo bio je na pravoj strani i dao svoj doprinos,za razliku od nekih koji su bili ovdje
a nisu mrdnuli ni guzicom,danas su to veliki vojni stratezi i filozofi.
Ako Sefer Halilovic dijeli tvoje misljenje...
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

scepo avdic ili radoncic...pitanje je sad :-) :D

s.avdic je jos kao talentovan student regrutovan od KOS-a,koji ga je doveo na mjesto urednika *Mladost-i*,mislim '88 g,a doveo ga je ni manje ni vise nego slobodan milosevic ,odnosno njemu bliske srukture,a nije tajna da je avdic volio divaniti sa slobom.i da su bili na *ti*,uveseljavao ga pricajuci mu vicove i sl...
,inace drugi protu-kandidat je bio Vlasta Mijovic,ali je senad uletio iz vec pominjanih razloga...
namjerno izbjegavas da kazes e.imamovic navodi i avdica kao potencijalnog scepu :D , i hvatas se za tebe mirisljiviju i prihvatljiviju teoriju,po partijskoj liniji...deja vu :oops:
ima jos hejbet tih detalja,koe ti nikad nerces ni saznati a kamoli povjerovat,jerbo citas ono ti je uhu milo,a ostali te ne tangiraju,po principu partijskog iskljucivanja,fakat tuzno je zivjeti u ogranicenom svijetu :( ...inace silovana djevojka je bila romkinja,tog detalja nema u onim linkovima,a kad se ispostavilo da bi ga mogla stajati karijere uklonio ju je munja alibabic,od pamtivjeka profesinalni guru avdica i inih avdicevaca tipa mentalnog retarda bakira.h&crew srednoskolaca...
da ne ulazimodalje u sirinu o liku i djelu medijskog Osame, senada avdica,najveceg zagadjivaca javne rijeci i drustva uopste,no...ostavimo dijagnoze psihijatrima
zaboli me kar...sto je za tebe jos uvjek radoncic scepo,vec rekoh zasto ti je blizi taj scenarij..
inace u vezi ova dva ideoloski i ekonomski sukobljena tabora kljucna dilemaje:da li vjerovati onome sto svakodnevno izmislja isl.terorizam,satanise svakog iole uspjesnog bosnjaka koji se ne reklamira u njegovom policijskom biltenu,odnosno sve one koji ne sponzorisu izbornu kampanju SDP-a,onoga koji usljed bogtepitaj kojeg mentalnog prenosa uleti onako raspamecen,direkt iz kafane,i ispovraca se na tecnom hrvatskom(including tisuca i kkolovoz)u vezi opste hajke na bosnjake poslije 09.11.,onoga koji je autor cuvene podvale koju je plasirao dan prije prvih demokratskih izbora da je* Alija bio handzarovac*,u *Vecernjem Novostima*,mislim,na cemu bi mu mogli pozavdijeti i ratni majstori balegarstava sa srne i htv-a;onoga koji je pokrenuo list iz rezervnih fondova SDA,po vlastitom priznanju,da bi se poslije izrigao na ruku koja ga je hranila,ali doslovce,sjetimo se onog pamfleta o Aliji,sto je stampan i djelio se kao letak...onoga sto mu ni do danasnjeg dana jos nikad nije ni primirisala porezna isnspekcija,i istog onog sto je sam sebi pokrao komjutere kad mu je Munja javio da se sprema inspekcija...treba li te posjetit da je u Avazu Bicakciceva iinpeskcija vrsla 40 dana i da nista nisu mogli,pa cak ni iskonstruisati,sto ne smeta majsoru kapljice da u svojoj zadriglojnirvani stema i zigose sve sto mu pokvareni cvarak izmasta...i td i td. moglo bi do zore ovako...ili protiv fahre radoncica..koji nikad nije vodio kvislinsku politiku,odnosno satanisao univerzalne bosnjacke vrijednosti na stranu ostale,druge vrste greske..a ti bujrum prekopaj avdicevu i pecaninovi arhivu i podastri nam nesto iz njihovog kazana,sto tukne na jad &podvalu,usljed njihovog licnog obracuna,prije svih zbog ekonomskog rata,odnosno ciji lobby ce vedrit i oblacitt,kroz instalirane zavisne politicare,kao svugdje u svjetu,konkretno u nas: Hilmin klan Vs Fahrin...prljava borba i niski udarci su ocekivani

p.s. ne primam gebiru od fahre :D:D:D
Fair Life

Post by Fair Life »

El-Baklawa wrote:scepo avdic ili radoncic...pitanje je sad :-) :D
(...)
Na tvoju trilemu jedan je odgovor... Fahrudin Radoncic.

... a ti si vjerovatno "podmetac" kao i on.
DiplomataSaSela

Vodenjak wrote: A opstali smo...ne brini
Ccc...
Ovo zadnje nekako s viiiiisoka zvuci... :zzzz:
Mojne mi to, diplomato! :roll:

I ne zanosi se da vise volis svoju zemlju i ne osjecaj se zasluznijim samo zato sto si dole!
:
[/quote]

Kakvi li tebe kompleksi muce pa ti ovo "s visoka zvuci" :?

A naravno da svoju zemlju ne voli niko vise od vas sto ste se ispalili 92' i naravno da niko nije zasluzan za nju kao vi...
vesela

Post by vesela »

DiplomataSaSela wrote:
A naravno da svoju zemlju ne voli niko vise od vas sto ste se ispalili 92' i naravno da niko nije zasluzan za nju kao vi...

gdje ce ti, bolan diplomata dusa?...naravno da oni najvise vole svoju zemlju!...te jadne 92. odose u tudji svijet, dobise stanove, socijalu i drzavljanstvo...i usput umirali od patnje za svojom zemljom...

pa onda, presretni, dolazili u svoju zemlju da vrate svoje stanove, dobili sredstva za obnovu, ostvarili penziju i bog zna sta jos...i usput pricali kako umiru od patnje za svojom zemljom...

tesko im, covjece i tamo i ovamo...ali stizu i tamo i ovamo...i uzimaju li uzimaju...to ti je prava ljubav prema svojoj zemlji...

sta to mozemo voljeti mi, koji smo bili dole...

udaljih se od teme, al' moradoh
Vodenjak

Post by Vodenjak »

vesela wrote:
DiplomataSaSela wrote:

gdje ce ti, bolan diplomata dusa?...naravno da oni najvise vole svoju zemlju!...te jadne 92. odose u tudji svijet, dobise stanove, socijalu i drzavljanstvo...i usput umirali od patnje za svojom zemljom...

pa onda, presretni, dolazili u svoju zemlju da vrate svoje stanove, dobili sredstva za obnovu, ostvarili penziju i bog zna sta jos...i usput pricali kako umiru od patnje za svojom zemljom...

tesko im, covjece i tamo i ovamo...ali stizu i tamo i ovamo...i uzimaju li uzimaju...to ti je prava ljubav prema svojoj zemlji...

sta to mozemo voljeti mi, koji smo bili dole...

udaljih se od teme, al' moradoh
Zar i ti, sine Brute...? :oops:

Zbog nekih desetak procenata ljudi koji su se ispalili 92. okomiti se na zrtve, stotine hiljada njih, kojima su cetnici bili blize od njihove sopstvene kosulje, zatvarali ih, zlostavljali, sve im pokrali, mnogima i djecu, blizu i dalju rodbinu pobili, pa ih onda nogom u guzicu iz njihovog izbacili, dakle, okomiti se na te ljude je u najmanju ruku - bezobrazno!

Vidim, vec su proglaseni krivima sto u "oslobodjenoj" zemlji traze SVOJE... :?
Nisu oni, @vesela, svoju penziju ostvarili dolaskom na godisnji odmor u svoju zemlju..
Ostvarili su je svojim 30 ili 40 godina dugim radom! I ti to naravno znas, samo ne znam zasto NECES da znas!?
O kucama i stanovima i da ne govorim...

Trebali bi moji starci izbjegli 1995. u zadnjoj sekundi ispod Arkanovog noza, biti jos malo veci "domoljubi" pa kucu dati nasoj nam slavnoj drzavi a penzije, ostvarene sve skupa sedamdesetjednogodisnjim radom pokloniti za isplacivanje troskova puta Ivi Miri Jovicu i njegovom sinu za njihov put na olimpijadu. Jes da im to para ne bi moglo biti ni za jednodnevnu upotrebu ski lifta, ali ipak... :zzzz: :roll:

Nije ba ni cudo sto nam svima jeste kako nam i jeste! :( :(

Eto, izvinjavam se, ali moradoh se i ja malo udaljiti od teme.. :oops:
vesela

Post by vesela »

[quote="Vodenjak"]

Nisu oni, @vesela, svoju penziju ostvarili dolaskom na godisnji odmor u svoju zemlju..
Ostvarili su je svojim 30 ili 40 godina dugim radom! I ti to naravno znas, samo ne znam zasto NECES da znas!?

ja mislim, Vodenjak da ti jako dobro znas o kojim ljudima ja govorim...

ja sam ta koja je protjerana od srpske bagre...ja sam ta koja je bila u sarajevu u ratu...ja sam ta koja ne mogu da vratim otkupljen stan na grbavici zbog muslimanske bagre...ja sam ta koja ne mugu da vratim vikendicu i zemlju u brnjacima od hrvatske bagre

i ja sam ta koja imam pravo da kazem, jer znam...

ovi penzioneri, o kojima pises su bukvalno dosli na odmor i ostvarili penziju, za koju su svojerucno potpisali da nemaju druge prihode u sarajevu i van sarajeva...

istu stvar su potpisali u svedskoj, da nemaju druge prihode van svedske...

civilni stanovi nisu bili otkupljeni, izvrsen je povrat uz pismenu tvrdnju da se ne posjeduje druga pokretna ili nepokretna imovina u sarajevu i van sarajeva...

ista stvar je uradjena u svedskoj...sa vlastorucnim potpisom...

postoje cak i penzioneri i mladji svijet koji imaju stanove i penzije i u sarajevu i u beogradu i svedskoj...

hoces li imena?

ovo se, vodenjak zove LOPOVLUK...nekom rat nekom brat

i nemoj se praviti da ne znas da su ljudi dobivali licne karte i vrsili povrat a da nisu NOSA POKAZALI u sarajevu...ko im je potpisao licnu kartu i ostavio otisak prsta?...

svasta bi se naslo da se zaviri u socijalno, zdravstveno i penziono osiguranje...kad bi se zavirilo u kartone za izdavanje licnih dokumenata...kad bi se otvorili stanbeni dosijei...

ja i te kako znam, i necu da sutim, vodenjak...ako si se ti nasao povrijedjen, onda me tvoja reakcija ne iznanadjuje...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

vesela wrote:
Vodenjak wrote:

ja mislim, Vodenjak da ti jako dobro znas o kojim ljudima ja govorim...

ja sam ta koja je protjerana od srpske bagre...ja sam ta koja je bila u sarajevu u ratu...ja sam ta koja ne mogu da vratim otkupljen stan na grbavici zbog muslimanske bagre...ja sam ta koja ne mugu da vratim vikendicu i zemlju u brnjacima od hrvatske bagre

i ja sam ta koja imam pravo da kazem, jer znam...

ovi penzioneri, o kojima pises su bukvalno dosli na odmor i ostvarili penziju, za koju su svojerucno potpisali da nemaju druge prihode u sarajevu i van sarajeva...

istu stvar su potpisali u svedskoj, da nemaju druge prihode van svedske...

civilni stanovi nisu bili otkupljeni, izvrsen je povrat uz pismenu tvrdnju da se ne posjeduje druga pokretna ili nepokretna imovina u sarajevu i van sarajeva...

ista stvar je uradjena u svedskoj...sa vlastorucnim potpisom...

postoje cak i penzioneri i mladji svijet koji imaju stanove i penzije i u sarajevu i u beogradu i svedskoj...

hoces li imena?

ovo se, vodenjak zove LOPOVLUK...nekom rat nekom brat

i nemoj se praviti da ne znas da su ljudi dobivali licne karte i vrsili povrat a da nisu NOSA POKAZALI u sarajevu...ko im je potpisao licnu kartu i ostavio otisak prsta?...

svasta bi se naslo da se zaviri u socijalno, zdravstveno i penziono osiguranje...kad bi se zavirilo u kartone za izdavanje licnih dokumenata...kad bi se otvorili stanbeni dosijei...

ja i te kako znam, i necu da sutim, vodenjak...ako si se ti nasao povrijedjen, onda me tvoja reakcija ne iznanadjuje...
Ama nit´ sam penzioner nit´ sam kad imao stan nit´ sam kad imao vlastitu kucu!
A ti ocito i dalje ne kuzis da se penzija ostvaruje dugogodisnjim radom a ne odlaskom na odmor! :-)
To sto je mnogima bilo ograniceno pravo na podizanje iste (a nekima je i dan danas) je druga stvar!
Shvati, kad odes u penziju, nema drzava nista s tim gdje ces istu da uzivas!
NIKO i NISTA ti ne moze zabraniti da se odselis na Mars ako hoces, ali penzija je TVOJA i MORA ti se isplacivati!

Govorim o propisima @vesela a ne o nasoj stvarnosti... :oops:
Za slucajeve koje navodis i "snalazenju" naseg naroda po Svedskoj znam vrlo dobro, pa mozda cak i mnogo bolje od tebe zbog prirode posla koji radim...
Ostaj mi zdravo!
BigBoss

Post by BigBoss »

vesela wrote:

Pa parola je snadji se, svugdje se traze veze i vezice. Dobre veze cuda cine, svugdje. :) :wink:
vesela

Post by vesela »

ima li vas jos?...ocito ne moram imenovati :roll:
BigBoss

Post by BigBoss »

vesela wrote:ima li vas jos?...ocito ne moram imenovati :roll:
Nisam ja taj, meni to ne treba. :D :D
Post Reply