da li se Zapad s razlogom boji "islamske nacije"?

magyarovar

Post by magyarovar »

digger wrote:Nista dobroga nece nici iz ovoga i to bas zbog same goruce zelje mnogih koji smatraju da je islam najvaznija stvar u zivotu, i samim tim da bi i drugi trebali da traze spasenje u prelasku na isti. Neka vrsta promasenog misionarstva i u pogresnoj klimatskoj sredini.
islam (osim sto je religija) pokusava biti na neki nacin alternativa "prljavom, bezosjecajnom, bezdusnom, bezcovjecnom...itd." kapitalizmu. znam da ce me sada mnogi vjernici smatrati plitkim i slicno, ali da napomenem da poredim samo jedan aspekt, a ne citavu ideologiju: i komunisti su se smatrali slicnom alternativom. koliko je socijalnih slucajeva bilo na istoku kontinenta gdje su vladali komunisti? koliko socijalnih slucajeva ima u islamskim zemljama?
naravno odgovor je za sve je to kriv zapad! dakle i odgovor im je isti!
elite koje placaju propagandu i koordiniraju pokret(e) su izuzetno bogate u oba slucaja.

boji li se zapad? da, ali nije bitno. bojao se i crvenih, boji se i zelenih. medjutim niti crveni niti zeleni nisu bolja alternativa i osim obecanja jednih na ovom drugih na drugom svijetu nemaju sta bitno ponuditi. osim ako se korijenito ne izmjenu i ne pocnu liciti na svog mrskog "neprijatelja".

to su vec shvatili "crveni" kinezi. a kad tad za 50 ili 500 godina ce shvatiti i "zelene" muslimanske nacije.
Last edited by magyarovar on 15/02/2006 01:13, edited 1 time in total.
lin

#27 Re: da li se Zapad s razlogom boji "islamske nacije&quo

Post by lin »

rulja_20 wrote: eh sad čitajući neke knjige naišao sam na neke tvrdnje da je islam jedini društveni poredak (dakle ovdje o islamu govorim kao o društvenom poretku ne o religiji i nj dogmama), koji može zamijeniti savremeno demokratsko društvo.
Koje li su to "neke knjige" :-)?
Govoriti o islamu kao o drustvenom poretku a ne kao o religiji je sasvim nebulozno! "Drusteveni poredak" koji se stvara u islamskim zemljama potice direktno iz religije i njenih dogmi a temelji se na autoritetu religije (Znaci, nije to tako zato sto je vecina rekla da je to tako (demokratija) ili zato sto su najmocniji presudili da je to tako (monarhija) niti zato sto je to uvijek bilo tako (tradicija) vec je to tako zato sto je tako naredio bog)

Naravno da islam moze zamijeniti savremeno demokratsko drustvo...mozemo se mi svi kolektivno vratiti i u kameno doba ako hocemo...pa sta?
danas

Post by danas »

:D
Smrt fasizmu

#29 da li se Zapad boji "islamske nacije"?

Post by Smrt fasizmu »

rulja_20
Tema ti je po naslovu provokativna i nemoj se ljutiti pomalo glupava, jer ni pod navodne znake ne mozes staviti islamska nacija jer takvo nesto ne postoji, premda su to puste zelje islamskih fanatika. Druga stvar "zapad" se ne boji islama jer je ono sto ti podrazumjevas pod islamom nije nikakva prijetnja "zapadu" i to je potpuno nemocno. Osama bin Laden i ostali islamski radikalni fanatici svojim ludilom ce dovesti islam na sami rub propasti, i muslimane pred istrebljenje, jer konfrotirati se sa jednom mocnom Amerikom i jakom Europom moze samo znaciti totalni krah i propast za onoga ko to cini. Sto se tice Islama i demokratije. moram ti reci, blago, da lupetas, jer Islam koji se danas propagira u svijetu je toliko nazadan da postaje smetnja svijetu i narodima u svijetu jer nema tolerancije za druge religije, niti tolerancije za druge narode. PA GDJE TI JE TU ONDA DEMOKRATIJA? A da ne govorimo o primitivizmu i zaostalosti arapskih islamskih zemalja koje zaostaju za "zapadom" hiljadu godina sto najbolje pokazuju u zadnje vrijeme divljacke demonstaracije koje traze totalno unistenje svega sto nije islamizirano, a navodno, zbog nekoliko glupavih karikatura... ZALOSNO JE STO SU SE OVIM DEMONSTRACIJAMA PRIDRUZILI I BOSANSKO-HERCEGOVACKI MUSLIMANI STO VJEROVATNO "ZAPAD NECE ZABORAVITI I ZNACE CIJENITI".. ZALOSNO... CINI MI SE DA NEKIMA NI NE TREBA RAZLOG ZA DEMONSTARCIJE... DOVOLJAN JE SAMO PODATAK DA NESTO NIJE ISLAMSKO I ODMAH ---TEGBIR!!!! Bojim se "DA GA MNOGI NE POFLAUTAJU" sto bi rekli oni, sarajevski Muslimani kojima ni na pamet nije bilo da idu sa RULJOM i pale danske i farncuske zastave pred njihovim ambasadama, jer je to divljastvo i sramota...
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!!
rulja_20

Post by rulja_20 »

@lin ako nisi znala islam predstavlja i način života, a ne samo religiju i njene dogme...to sam htio reći. a griješiš ako misliš da dinastija Alsaud (valjda se tako zovu) vlada u Arabiji zato što je Bog, ili da se ispravim Allah :P, tako rekao. to što kaže Osama da je on tobejarabi muslimanski mesija moramo li mu vjerovati. tako Bog nikom nije rekao ko će vladati i ako neko to tvrdi onda je vrlo vjerovatno da...laže... :D jesi li ikada možda shvatio/la da svaki arapski bekrija na vlasti koristi islam i tumači ga u svoju korist kao npr. srednjovjekovni kraljevi kršćanstvo.

@smrt_fašizmu
Sto se tice Islama i demokratije. moram ti reci, blago, da lupetas, jer Islam koji se danas propagira u svijetu je toliko nazadan da postaje smetnja svijetu i narodima u svijetu jer nema tolerancije za druge religije, niti tolerancije za druge narode. PA GDJE TI JE TU ONDA DEMOKRATIJA?

tako je u pravu si...muslimani pobiše sve koji nisu muslimani...ta me priča podsjeća na onu Rašinu '92... ili ti moram pričati o millet sistemu u Osmanskoj državi, prihvatanju prognanih Sefarda, suživotu bosanskih muslimana sa pravoslavcima, katolicima, onda onim silnim Palestincima katoličke vjeroispovijesti što se zajedno s muslimanskom braćom rame uz rame bore praćkama protiv izraelskih tenkova...strašni su ti muslimani zaista...
a znaš li ti uostalom uopšte šta je demokratija, znaš li ko je bio "demos" u staroj Grčkoj...možda da znaš TI ne bi lupetao...
digger

Post by digger »

rulja_20 wrote:@digger, odlično si pogodio šta sam htio reći... čekam tvoj odgovor...
Moram te razocarati, ali je to isuvise komplikovana materija za forumske diskusije, a i za moj nivo znanja.
forUMASH

Post by forUMASH »

@rulja_20
.....citajuci temu, ja sam do sada shvatio sta nije "pravi" Islam ......shvatio sam cega se zapad ne treba bojati......
.....jos uvijek nisam dosao do zakljucka sta je to pravi Islam i od cega zapadnjake treba biti strah.....osim par fraza tipa "demokratski Islam" :shock: , "mocna poruka Islama", "Islam kao drzavno uredjenje i stil zivota", nista konkretno nisi/ste naveli....u cemu vidis/te superiornost Islama nad zapadnom kulturom ili barem objasnite zasto ga smatrate alternativom zbog koje nekoga treba biti strah......

.....evo, recimo da sam ja jedan prosjecan zapadnjak, objasni mi, zasto bih ja trebao preci na Islam (govoris o masovnim prelascima) i ako ne zelim da predjem, zasto bih trebao u tebi gledati neprijatelja i bojati te se (uz predpostavku da si ti jedan prosjecan istocnjak).....

PS-
....malo je tesko prihvatiti te kao ozbiljnog sagovornika s obzirom da sam sebe negiras u samo par postova razlike....jedan od primjera....
rulja_20 wrote:@sisajuTe ta tvoja idiotska tvrdnja kako islam prolazi kroz istu fazu kroz koju je prolazilo kršćanstvo prije 600 godina je potpuno darvinistička tj. evolucionistička.
rulja_20 wrote::D jesi li ikada možda shvatio/la da svaki arapski bekrija na vlasti koristi islam i tumači ga u svoju korist kao npr. srednjovjekovni kraljevi kršćanstvo.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Zbog čega su bili probni baloni - vijesti u vezi sa "muslimanskim papom", nešto kao naš reis?
rijalda

Post by rijalda »

<ovdje ne mislim na neki "sukob civilizacija" već jednostavno o masovnom prelaženju na islam i nalaženju utočišta u njemu od strane pretjeranog individualizma zapadnog čovjeka koji ga u najvećem broju slučajeva vodi u usamljenost. >.............

Kao prvo, predpostavka na masovno prelazenja islama znacilo bi odbaciti svoju vjeru i prihvatiti drugu....znacilo bi klasificirati islam kao bolju vjeru itd. A to mi se cini neprihvatljivim. Jer onaj koji ispituje vlastitu vjeru, sumnja u nju, zar je to pravi vjernik? Zar vjera ne iziskuje potunu predaju, bez kompromisa? A zar islam ne trazi puno odricanje i disciplinu?
Vjera treba da budi u cvjeku ljubav prema drugima, oprastanje. A kako da neko ko se tek pocinje uciti o vjeri zavoli ljude kad ga vec sa 9 godina uce u skoli ,na casovima vjeronauke ,da su npr. Zidovi vjeciti i smrtni neprijatelji muslimana?
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

rulja_20 wrote: @sisajuTe ta tvoja idiotska tvrdnja kako islam prolazi kroz istu fazu kroz koju je prolazilo kršćanstvo prije 600 godina je potpuno darvinistička tj. evolucionistička. sad ti uzmi svoje udžbenike historije i sociologije i dobro protabiri do kakve tragedije je dovelo nj. učenje shvaćeno na tvoj=pogrešan način. da ti uskratim muke: do HOLOKAUSTA... ako se budeš upitao/la kako, vrlo rado ću ti odgovoriti!

diggeru čekam tvoj odgovor... :D
Na ono sto sam htjeo da te pitam si sam vec dao odgovor.
:D jesi li ikada možda shvatio/la da svaki arapski bekrija na vlasti koristi islam i tumači ga u svoju korist kao npr. srednjovjekovni kraljevi kršćanstvo.
Treba da ti bude jasno da Pojedinci Islam ''nasilno zele prosirit'', negorajuci sve ostalo. Zar tebi nije jasno da Islamski extremisti blate sam Islam. Ako se ovako nastavi ovi extremisti ce napravit mozda neki drugi 'Holokaust'. zar ti nije jasno da jedan fanatik naljepi exploziv ode u Skolu i podije djecu. U ime Islama, Odnosno jarane i u tvoje i u ime svih muslimana.Nije mi jasno kako BH muslimani vide Arape kao nesto vece od njih. Arapi bi se trebali ugledat na BH muslimane a ne obrnuto. I za sva ova sranja na zapadu su (htjeo priznat ili ne) oni sami krivi. Arap 50 godina na zapadu zivi, nezna rijeci progovorit, Satelit antena, arapski frizer, arapska prodavnica, sve ba njihovo,.,.,. I pored toga mu jos smeta sto u ljetnom periodu curice setaju u kratkim majicama. Njihova Integracija je ravna nuli. Ogroman dio ih neradi jel gule socijalu, i prave kuce tamo odakle su i dosli. Od socijale jarane moj.,,.,. Pa bil ti takvog parazita trpio.,., Nemoj mislit da globaliziram i da sve stavljam u isti kos, ima i onih koji za svaku pohvalu. Al nazalost njih je manjina. I ako nesto kazes da nije uredu odma se to oglasi kao zapad protiv Islama.... Svaki njihov odgovor je slican, jer kazu. Po Islamskom zakonu, .bla ,bla bla..... Halo ba stavljaju Islamski zakon ispred zakona drzave u kojoj zive. Promisli malo dobro kako su to kriscani radili prije 600 godina. Tacno isto kosto ovi sad rade.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Iskreno, ne vjerujem da ijedna religija na svijetu moze zamijeniti modernu demokratiju....a razlog je taj sto su religije totalitarne i iskljucive, dok demokratija postuje razlicitost i individualnost, mogucnost izbora....

Islam, ako se postuje i slijedi po Kur'anu, ne trpi individualnost i razbijanje "safa". Samim tim, ljudi koji vole slobodu razmisljanja, pa i ponasanja nece nikada prihvatiti Islam kao drustveno uredjenje ili nacin razmisljanja.
S druge strane, napretkom tehnologije i nauke, mnoge prirodne zagonetke su rijesene. Prije toga, ljudima je religija bila potreban da objasne te iste stvari i sebi i drugima.
Smrt fasizmu

#37 da li se Zapad s razlogom boji "islamske nacije"?

Post by Smrt fasizmu »

rulja_20 Dobro mi je poznato sta znaci rijec "demos" i njeno porijetlo, ali vezati islam za demokraciju je isto kao vezati grcku kulturu za prvobitnu zajednicu. Osim toga svaka religija je u totalitarnoj suprotnosti sa demokracijom a islam je u tome najekstremniji. Danasnji-radikalni islam ne priznaje nikakva savremena prava koja ostvaruju zene i djeca u savremenim demokratskim drzavama, ne priznaje ispravnost ni jedne druge religije i smatra sve one koji nisu muslimani svojim neprijateljima. Pa zar ne vidis da su islamske zemlje otpocele rat sa citavim svijetom, i naravno sta ce se desiti-BICE ZAUSTAVLJENI U SVOJOJ NAMJERI. KAKO? PA TO SE ZNA.. ISTO KAO STO SU ZAUSTAVLJENI MILOSEVIC I NJEGOVI FATALISTI-SILOM. KO CE STRADATI-BIN LADENOVI LUDJACI ILI NAROD? PA NAROD KO BI DRUGI.. GDJE TI JE TU DEMOKRATIJA?? Je li u Bosni i Hercegovini sada demokratija u dijelu gdje vladaju muslimanske pase, na 23% teritorije BiH.. Jest ali u ku... Novokomponovane pase i begovi zaveli su robovlasnistvo u svojim pasalucima i udarili harac na bosansko-hercegovacke Muslimane (Zato sto onih drugih gotovo da i nema u ovom dijelu BiH), kakav ni Turci nisu zaveli za vrijeme petstogodisnje okupacije bosansko-hercegovackih prostora...
Smrt fasizmu-Sloboda narodu?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

To je prosto nevjerovatno koliko se dobar dio pripadnika islamske vjeroispovjesti iz naseg naroda trudi da zatre sve tragove naseg nacionalnog bica a u korist pripadnosti jednoj religiji!

Da je bilo malo pameti (a znamo da je nije bilo ni u cemu pa nije ni cudo da je nema ni ovdje) mogli su bosanski muslimani biti uzor stotinama miliona drugih. Ali, zahvaljujuci svojim liderima kako na politickoj sceni, tako i u vodjstvu IVZ-a, prodali su se, predali su se, izgubili su se u moru arapskog pijeska i sada lutaju trazeci nacin na koji da iskazu svoju vjeru u boga...
Kocka nikome nije dobro donijela...
Svaka je vjera prezire, a predstavnici bosnjackog naroda islamske vjeroispovjesti prokockali su ogroman kapital koji su vijekovima gradili i krunisali zadnjim ratom...
A sve u cilju stajanja u odbranu "brace" iz arapskog svijeta i ostalih nedodjija!
:( :oops:
gaius

#39 Re: da li se Zapad s razlogom boji "islamske nacije&quo

Post by gaius »

Smrt fasizmu wrote:rulja_20 Dobro mi je poznato sta znaci rijec "demos" i njeno porijetlo, ali vezati islam za demokraciju je isto kao vezati grcku kulturu za prvobitnu zajednicu. Osim toga svaka religija je u totalitarnoj suprotnosti sa demokracijom a islam je u tome najekstremniji. Danasnji-radikalni islam ne priznaje nikakva savremena prava koja ostvaruju zene i djeca u savremenim demokratskim drzavama, ne priznaje ispravnost ni jedne druge religije i smatra sve one koji nisu muslimani svojim neprijateljima. Pa zar ne vidis da su islamske zemlje otpocele rat sa citavim svijetom, i naravno sta ce se desiti-BICE ZAUSTAVLJENI U SVOJOJ NAMJERI. KAKO? PA TO SE ZNA.. ISTO KAO STO SU ZAUSTAVLJENI MILOSEVIC I NJEGOVI FATALISTI-SILOM. KO CE STRADATI-BIN LADENOVI LUDJACI ILI NAROD? PA NAROD KO BI DRUGI.. GDJE TI JE TU DEMOKRATIJA?? Je li u Bosni i Hercegovini sada demokratija u dijelu gdje vladaju muslimanske pase, na 23% teritorije BiH.. Jest ali u ku... Novokomponovane pase i begovi zaveli su robovlasnistvo u svojim pasalucima i udarili harac na bosansko-hercegovacke Muslimane (Zato sto onih drugih gotovo da i nema u ovom dijelu BiH), kakav ni Turci nisu zaveli za vrijeme petstogodisnje okupacije bosansko-hercegovackih prostora...
Smrt fasizmu-Sloboda narodu?
ono što se naziva "radikalni islam" ne može se identificirati sa "istinskim islamom".. radikalni islam je interpretacija u koju vjeruju oni koji je propagiraju.. no to ne znači da je jedini islam, a naročito jedini ispravni islam - radikalni islam.. druga je stvar to što je radikalni islam medijski eksponiran pa ljudi izvlače zaključke ovog tipa.. Saudijska arabija je islamska zemlja.. SA nije demokratska zemlja.. islam nije demokratski..

naravno to je oblik pogrešnog zaključivanja iz tačnih premisa.. jer ako je voda hladna.. a voda teče.. ne znači da sve što je hladno teče..

drugim riječima nedopušteno je izvlačiti pogrešne zaključke na logičnim premisama.. korektiv za razmišljanje je taj.. da u SA možda žive muslimani ali da to nužno ne znači da je tamošnji režim islamski.. sve ovo je primjenjivo na sve zemlje.. meni se u tom kontekstu svidjelo poentiranje jednog jevreja iz Sarajeva da Izrael nije jevrejska država nego država jevreja.. to samo sprečava zaključak da su svi jevreji zločinci ako vladajući režim čini zločine..

ono što zapad i uvjetno rečeno zapadna dogmatika postavlja kao kriterij za sebe (ako je Buš glupan, nisu svi amerikanci republikanci - ako su nacisti počinili holokaust, svi njemci ipak nisu nacisti) ne dopuštaju kao kriterij za "svijet muslimana".. pa su svi muslimani anahroni, nazadni, radikalni i samo razmišljaju kako se opasati eksplozivom i odletjeti u nebo.. i islam, iz zapadnog diskursa je samo onaj islam koji je radikalan, jer istinski islam naprosto nije zanimljiv..

i onda dolazimo do pogrešnih zaključaka na osnovu tačnih premisa
a. UN je priznao palestincima pravo na državu.. b. izraelci mogu legalno terorisati palestince na teritoriji koja nije izraelska.. c. palestinci na to odgovaraju zločinima.. d. palestinci su mahom muslimani.. e. muslimani su zločinci..

a zapravo je ispravan zaključak da radikalno tumačenje islama ima veze sa islamom koliko i aktuelna američka vlada sa demokratijom..

toliko o islamu i "islamu".. drugo je sada pitanje u šta će se izroditi sve što se dešava.. malo je pameti da se bilo šta po tom pitanju zaključi..
St.Germain

Post by St.Germain »

Zapad se boji islamske RULJE koja je nepismena i spremna na ovo sto je pokazala. Zapad se boji ovakvih ispoljavanja javnog mnjenja jer je neprimjerena i dobu i vremenu.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ma kakva crna islamska nacija, pa ne mozemo se dogovorit hocel nam u hali sto se pravi na vakufskom zemljistu bit cucavac ili WC sholja, oko toga se vode polemike cak godinama, hm i cuj muslimani ko fol neka nacija, ma malo morgen!
rulja_20

Post by rulja_20 »

@forumash to nije bio nikakav demant, izvukao si iz konteksta i ti to znaš. doduše, na prvi pogled tako i izgleda ali zar možeš društvo porediti sa živim organizmom...pogotovo današnje ovu globalnu selendru...ako si opet u pravu onda blago tebi jer znaš šta će se desiti u narednih 600 godina... :D

da dodam: ipak sam napisao na početku da počinjem temu da nešto više saznam i čujem VAŠA mišljenja, ako ja nekad nisam u pravu i ako me neko razoruža argumentima priznat ću da sam bio u krivu jer ima ona poslovica (valjda je latinska): ONAJ KOJI TVRDI DA NIKAD NE MIJENJA SVOJE MIŠLJENJE SAMO DOKAZUJE SVOJU GLUPOST. čist primjer su naši roditelji, sinovi komunizma, ili naša braća i/ili opet roditelji koji su se u ratu zaklinjali u Aliju/Franju/Slobu=Radovana, a sad svima j..u mater pa se jadnog Lenjina sjete...

i JOŠ NEŠTO: osjetio sam da mi neki prebacuju da maltene opravdavam one idiote što se u ime islama i nekog višeg cilja zabijaju u zgrade i zidove. mislim, moram li uopšte pominjati koliko mi se gade ti ljudi i njihova djela, i moram li crtati svima da ZNAM koliku štetu ti ljudi nanose svakom muslimanu. veliki je problem u generaliziranju: ako su oni naši protestovali zbog karikatura (a neki vala i nisu naši) onda se i na ovom forumu nađe topic stid me ovih demonstracija ili tako nešto. pa šta, šta ću im ja. odgovaram za svoja djela. ne mogu im zabraniti da rade to što rade. jer: da budala zna da je budala dvije bi pameti imao...

eh još nešto: neko je napisao da po Kur'anu islam uništava individualnost.
po meni je to glupost. a evo i zašto.
po Max Weberu (nadam se da znate ko je on) upravo je karakter protestantizma odredio sam tok kapitalizma, što će reći da je katolička crkva gušila njegov razvoj. u tom svom djelu je uporedio protestantizam i konfučionizam i zaista na prvi pogled i laik, kakav sam i sam, može vidjeti da tu ima dosta istine. a trebali bi ste se složiti s tim da je individualizam vrlo bitna komponenta današnjeg Zapadnog društva tj. društva razvijenog kapitalizma.
u islamu nema ništa što će čovjeka spriječiti da zaradi milijarde (vala jedino ako u bašti zakopa kakvu naftnu bušotinu al eto ilustracije radi...) sve dok on uredno daje Zekat i Sadekatul-fitr...i ne uzima kamate naravno. znači, može se prilagoditi KAPITALIZMU. jer nema neke institucije (poput crkve u srednjem vijeku) da guši njegovu individualnost.
islam je direktna veza čovjeka sa Bogom. i ako to onda nije individualno ne znam onda šta jest.
magyarovar

Post by magyarovar »

rulja_20 wrote:u islamu nema ništa što će čovjeka spriječiti da zaradi milijarde (vala jedino ako u bašti zakopa kakvu naftnu bušotinu al eto ilustracije radi...) sve dok on uredno daje Zekat i Sadekatul-fitr...i ne uzima kamate naravno. znači, može se prilagoditi KAPITALIZMU.
reci ti meni zasto te bogate islamske zemlje koje izvoze ideologiju, proteste i slicno, ne izvezu jednom i te BESPLATNE KAMATE??? na primjer otvore banku i daju braci muslimanima (ako vec nece "nevjernicima") kredite bez kamata da pojedinci i firme napreduju.

jer upravo preskupe kamate su problem za razvoj zemlje, a pitanje je jel oni zele razvoj...ljudi bi imali manje vremena i volje za brainwashing...
vesela

Post by vesela »

cuj besplatne kamate? :shock: ...pa nisu blentavi! :roll: ...taman su dobili prostor da preko ledja brace muslimana obrcu kapital :-?
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Video spot " Da nisam musliman" by Damir Niksic

http://rapidshare.de/files/13058819/ifi ... m.wmv.html
magyarovar

Post by magyarovar »

fukara_tz wrote:Video spot " Da nisam musliman" by Damir Niksic

http://rapidshare.de/files/13058819/ifi ... m.wmv.html
ma i da jesi i da nisi isti k. - kamate moras placati! a ostalo...brainwashing
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

Fair Life wrote:
danas wrote:sta ti je to, islamska nacija? :-)
Bas sam htio isto upitati. Preduhitrila si me.
Ustvari pokret sa takvim imenom i postoji, i meni se jako sviđa...Zastrašujuće je koliko naši ljudi ništa ne znaju o tome...

Nacija Islam = Nation of Islam > I Self Lord And Master

BIJELI ČOVJEK JE DEMON

The Nation of Islam (NOI) is a religious and socio-political organization founded in the United States by Wallace Fard Muhammad in 1930 with a declared aim of "resurrecting" the spiritual, mental, social and economic condition of the black man and woman of America and the world.
magyarovar

Post by magyarovar »

ClonedAgain wrote:
Ustvari pokret sa takvim imenom i postoji, i meni se jako sviđa...

BIJELI ČOVJEK JE DEMON
ti si crnac ... ili demon ?
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

magyarovar wrote:
ClonedAgain wrote:
Ustvari pokret sa takvim imenom i postoji, i meni se jako sviđa...

BIJELI ČOVJEK JE DEMON
ti si crnac ... ili demon ?
ja sam IZDAJICA... :D :D :D

Malcolm X:

We were truly all the same (brothers) -- because their belief in one God had removed the "white" from their minds, the 'white' from their behavior, and the 'white' from their attitude.
magyarovar

Post by magyarovar »

ClonedAgain wrote:Malcolm X:

We were truly all the same (brothers) -- because their belief in one God had removed the "white" from their minds, the 'white' from their behavior, and the 'white' from their attitude.
znaci po tome su "white" samo ateisti i mnogobozci?
Post Reply