Srpski radikali na OBN

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Maverick_

Post by Maverick_ »

Gledao sam ovu emisiju i stvarno sam se zacudio kad sam ga vidio na OBN-u :-? ....Aleksandar Vucic je generalni sekretar SRS i jedan od trenutno najpopularnijih politicara u Srbiji. Po anketama malo posle Borisa Tadica. SRS je stranka koja je trenutno najjaca pojedinacno stranka u Srbiji,tako da se lako moze dogoditi da nakon Kostunicine vlade,slijedeca vlada bude radikalska,ako se demokrastske snage u Srbiji ponovo ne ujedine. Samom pobjedom radikala moguce je da ce Vucic biti buduci premjer Srbije,sto je stvarno uzas,jer bi se nekako Srbija ponovo vratila u prijepetooktobarsko vrijeme(citaj era Milosevica). To ne bi bilo bas dobro ni za nas,znajuci kakva je politika radikala. Inace A.Vucic je bio ministar za informisanje u vladi V.Seselja za vrijeme NATO bombardovanja Srbije i postoji mogucnost da je umjesan,odnosno da je znao kako ce biti izvedena ubistva Slavka Curuvije i Ivana Stambolica. Uglavnom mnogo opasan politicar i jos veci nacionalista,prije bih rekao sovinista.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Srbi imaju koristi od cetnika na tv...kao muslimani od vehabija na ulici :D

neka ih nek nas sve jos malo sramote :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zavrzlama wrote:Srbi imaju koristi od cetnika na tv...kao muslimani od vehabija na ulici :D

neka ih nek nas sve jos malo sramote :D
Bas tako... :D
trinaesti

Post by trinaesti »

neka ba ljudi. bolji su ovakvi ko ovaj pomenuti mladi radikal: kažu šta misle i načisto si s njima.
gore od toga je špreha: "rat je bio greška", "mi smo ba svi isti", "trebamo živjet zajedno", "hajmo gledat budućnost", "radit treba, stipu se politike", "nebitno je imamo li entitete ili ne, biće nam dobro svakako"...

od takvih se ježim, a ima ih na tone i tone među nama: od nevladinih organizacija do vlade. sjede tamo smješe se, kao rade i sa muslimanima i hrvatima, nikog ne mrze a sutra bi te opet zaklali samo zato što si hrvat ili musliman.
_master_

Post by _master_ »

naravna stvar da je svakom bosancu i hrecegovcu koji BiH ozivljava kao svoju zemlju vucicevo prisustvo na obn-u islo na zivce,

ali fakat je bitno da nam cetnike dovedu pred oci,da se fakat stalno podjsecamo da u susjednoj srbiji postoje jake struje (koje imaju podrsku gradjana srbije) koje bi zelile izbrisati BiH sa karte i unistiti sve sto nije cetnicko...

P.S. a to sto je vucic osudio karikature Muhameda a.s., mislim da je to njegovo proseravanje, ispade da treba postovati muslimane, a predsjednik njegove stranke i njegovi dobrovoljci su u HR i u BiH klali sve sto nije cetnicko...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Ma nije mene strah tih nekih cetnika...mene strah tih vehabija.

15 godina ,nisu cetnici uspjeli promijenit moj muslimanski narod u BIH,a sad saka bradatih spodoba iz stranih zemalja,za kratko vrijeme promijeni muslimane vise nego ovi drugi za 15 godina.

Hajdemo mi ove vehabije udarut po usima,a sa ovim drugim cemo lako.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Je l' i Dragan Marinkovic cetnik ili samo srbin? :D:D

Molim jasne odgovore :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ja slucajno veceras uhvatio kraj reprize... Tip je pomenuo neku knjigu (i autora) o razlozima sirenja Evrope na Balkan. Da li mozda neko zna ko je napisao, koja je knjiga itd.?
_master_

Post by _master_ »

hmmm to za knjigu ne znam

i ne znam ko je taj dragan, ali znam da nije svaki pravoslavac cetnik :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ma pominjao je kako se u knjizi natenane objasnjavaju (ekonomski) razlozi zbog kojih se Evropa namjerava siriti prema Balkanu... Rado bih to procitao...
Carlito Brigante

Post by Carlito Brigante »

Meni je drago što je dotični sekretar gostovao na jednoj od BH televizija i rekao baš ono misli on i 99% Srba ( dobro, ne baš sve, nešto je i prećutao ), jer je kod nas odavno na snazi priča u stilu "jebeš rat i prošlost, mir, mir, mir, niko nije kriv, Ameri su za sve krivi, okrenimo se budućnosti itd.", a četnici nam za vratom čuče, oštre kame i čekaju novu priliku ( zadnju su čekali 50 godina ). Jedino me je nervirao debilni Mato koji nije umio reći sekretaru da ne sere kad su državnost i granice Bosne u pitanju, jer je najstariji državotvorni dokument od svih južnoslovenskih naroda upravo Povelja Kulina bana iz 1189. godine, a današnje granice Bosne su utvrđene na Berlinskom kongresu 1878. godine. Dakle, sekretarova priča o Bosni kao vještačkoj Titovoj tvorevini je notorna laž, ali budući da je onaj mulac Mato ćutao kad je ovaj dotičnu laž izrekao, ona je u ušima prosječnog ( neobrazovanog ) Bosanca ( pogotovo bosanskog Srbina ) mogla zazvučati istinito. Eto, to je meni najviše zasmetalo, a vama?! :x
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Carlito Brigante wrote:Meni je drago što je dotični sekretar gostovao na jednoj od BH televizija i rekao baš ono misli on i 99% Srba ( dobro, ne baš sve, nešto je i prećutao ), jer je kod nas odavno na snazi priča u stilu "jebeš rat i prošlost, mir, mir, mir, niko nije kriv, Ameri su za sve krivi, okrenimo se budućnosti itd.", a četnici nam za vratom čuče, oštre kame i čekaju novu priliku ( zadnju su čekali 50 godina ). Jedino me je nervirao debilni Mato koji nije umio reći sekretaru da ne sere kad su državnost i granice Bosne u pitanju, jer je najstariji državotvorni dokument od svih južnoslovenskih naroda upravo Povelja Kulina bana iz 1189. godine, a današnje granice Bosne su utvrđene na Berlinskom kongresu 1878. godine. Dakle, sekretarova priča o Bosni kao vještačkoj Titovoj tvorevini je notorna laž, ali budući da je onaj mulac Mato ćutao kad je ovaj dotičnu laž izrekao, ona je u ušima prosječnog ( neobrazovanog ) Bosanca ( pogotovo bosanskog Srbina ) mogla zazvučati istinito. Eto, to je meni najviše zasmetalo, a vama?! :x
I sta je tvoj prijedlog?
Sta da radimo sa Srbima onda?
Carlito Brigante

Post by Carlito Brigante »

Hm, pa više je nego očigledno da Srbi u Bosni ne smatraju Bosnu svojom domovinom, ulizuju se Srbiji iako ih je dotična uvijek koristila za svoje prljave poslove i nakon toga ih ostavljala na cjedilu. Al' to je njihov "bratski" problem. Ja zaista ne znam šta sa Srbima u Bosni da se radi, najbolje bi bilo kad bi došli pameti i skontali da je Bosna, a ne Srbija njihova domovina, da im političari po mišljenje ne idu u Beograd i da štite interese Bosne, a ne Srbije na uštrb Bosne, i ima tih primjera koliko hoćeš, a najbezočniji je kad onaj podlac Ivanić mrtav - hladan izjavi da navija za reprezentaciju SiCG u duelu protiv Bosne, a čovjek je bosanski ministar inostranih poslova. I još ostane na istoj funkciji nakon te izjave!? Ili onaj kreten Paravac, čovjek se slomi da ospori tužbu Bosne protiv Srbije za agresiju i genocid, a istovremeno je predsjednik predsjedništva Bosne??? Jebeš ti i Nadrealiste i Montyja zajedno, kakva je ovo zajebancija od države... :(
_master_

Post by _master_ »

sa Srbima u BiH ne treba nista...

Srbi i cetnici u BiH, a POGOTOVO u srbiji, treba da shvate da "velika srbija"je samo san koji se nikad nece ostvariti...TACKA

Srbi u BiH treba da shvate da je Bosna njihova jedina zemlja, a da je srbija samo zemlja "susjed", i nista vise...

oni koji srbiju dozivljavaju svojom zemljom neka idu tamo i zive, a nas koji volimo Bosnu neka brate puste vise na miru...

A Carlito, to da cetnici vole da mijenjaju historiju i teze, po tome su u cijelom svijetu poznati...mene vise ljute nasi "prosjecni" Bosnacerosi koji slabo poznaju istoriju nase drzave..
da pamtis

Post by da pamtis »

da štite interese Bosne, a ne Srbije na uštrb Bosne
Pitanje je u otvorenom pismu, a u ime Kluba Bošnjaka Vijeća naroda Republike Srpske, postavio predsjednik spomenutog Kluba Ramiz Salkić, promovišući ideju da se u okviru Vijeća ministara BiH, a tokom pregovora o ustavnim pregovorima u BiH, pronađe mjesto i za ministarstvo zdravstva.

Obrazlažući pismo, upućeno inače predsjednicima SDPBiH, SBiH i SDA BiH, Salkić nam tvrdi da će, ukoliko se nešto ne učini na nivou države, "ionako malo bošnjačko biračko tijelo u RS, upravo zbog aktuelnog načina liječenja, vrlo skoro biti prepolovljeno."

Da li se i to hoće", pita Salkić, napominjući da u 2006. ističe važnost privremenih ličnih karata, a što znači da će se povratnici, pretežno Bošnjaci i Bošnjakinje, od kojih neki i stvarno žive u RS, a neki samo tamo gostuju, najmanje svojom krivicom, morati i definitivno odlučiti za jedno mjesto boravka.

Može u SCG

"Mnogi su i do sada zadržali privremene karte samo zato da bi se mogli nesmetano liječiti u Federaciji", kaže Salkić, naglašavajući da se građani RS svakodnevno upućuju ljekarima Loznice, Valjeva, Beograda i u druge gradove u SCG, čak i za najbezazlenije zdravstvene probleme, a i inače. Navodi vlastiti primjer.

"Meni je napisano kako ne mogu biti upućen u Klinički centar Tuzla, u inostranstvo, a mogu u SCG", tvrdi Salkić.

U Fondu zdravstvenog osiguranja RS na to uzvraćaju da ne postoji administrativna prepreka, embargo za liječenje u bilo kojoj zdravstvenoj instituciji u Federaciji, pod uslovom da se zdravstvena usluga ne može pružiti u RS.

"Postoji katalog takvih usluga i to je elementarni kriterij za ocjenu komisije", govori ovlašteno lice Zdravstvenog fonda RS, potvrđujući podatak kojeg smo saznali od Salkića da ovaj fond, na ime pruženih usluga, duguje Srbiji i Crnoj Gori oko 50 miliona KM.

"Tim povodom krajem prošle godine je u Banju Luku dolazio srbijanski ministar finansija nudeći otpis najvećeg dijela duga, pod uslovom da se zdravstvena saradnja na relaciji RS - SCG nastavi", otkriva Salkić.

"Tim povodom je razmatrano pitanje kompenzacija, ali mislim da ništa od toga nije dogovoreno", ističe zvaničnik Fonda zdravstva RS, zahtijevajući anonimnost zbog toga što "prvi put kontaktiramo, a i razgovor je telefonski."

"Mogu vam poslati podatke od sredine prošle godine. Prikupili smo ih na zahtjev jednog Talijana, koji se takođe interesovao za ovu problematiku. Evo, prema do tada prispjelim fakturama, 186 osoba je upućeno na liječenje u Federaciju," govori službenik Fonda koji, inače, ne zna koliko je bilo upućivanja na liječenje u Srbiju i Crnu Goru, a što je, pretpostavljamo, znatiželjnog Talijana moralo interesovati.

Zvaničnik Fonda negira postojanje sporazuma o zdravstvenoj zaštiti između vlada RS i SCG. "Zaključujemo ugovore sa klinikama pojedinačno (nije šija, nego vrat, op.a), ponukani i ekonomskom logikom. Njihove usluge su često jefitnije nego ovdašnje, a uvriježeno je još mišljenje, i kvalitetnije. Ljudi naprosto traže da se tamo liječe i nema razloga da se ne udovolji i njima i onima koji hoće u Federaciju", govori zvaničnik Fonda, ne poričući da je aktuelni dug ove institucije spomenutim srbijanskim klinikama upravo 50 miliona KM. "Nije tačno da u Beograd idu samo oni koji to traže", ističe predsjednik Kluba Bošnjaka, ilustrujući tvrdnju rješenjem na ime Ahmeda Muharemovića iz Bratunca.

Ahmed u Beograd

"Upućen je zbog bolesti djeteta na Institut za majku i dijete u Beograd 20. decembra prošle godine, što on nije tražio. Iako u rješenju stoji da jeste. Nakon što je Muharemović sa suprugom i djetetom došao u Beograd, tamo su ga odbili primiti jer se dijete može liječiti i u Bratuncu. Izmaltretiran, izložen raznim troškovima, povrijeđen, Ahmed mi se žalio, i nije jedini. Posebno ovo često doživljavaju Bošnjaci, i ne samo oni iz pograničnih mjesta. Znam mnoge Srbe koji bi se radije liječili u Tuzli, recimo, ali ih šalju u Beograd", tvrdi Salkić.

Zvaničnik Fonda kaže da je saradnja Fonda RS sa Tuzlom - sjajna.

Kako god bilo, jedno je doista teško shvatiti: kako to da na nivou države nama spomenutog, a ima, vjerovatno će biti i ubuduće, zbog mira u kući, ministarstva bez portfelja? Odgovor na to pitanje, čini nam se, najprije je povezan sa tim da većina, a možda i svi od onih koje zatvaraju u Centralnu banku da bi, kao, pregovarali o ustavnim promjenama i zbog vađenja umnjaka posjećuju svjetske klinike. O našem trošku.

Šta je inostranstvo?

Zvaničnik iz Zdravstvenog fonda RS tvrdnju Ramiza Salkića da je za Fond čak i Federacija - inostranstvo, komentariše: "Sve što je izvan entiteta, RS, i budžeta tretira se na specijalan način, pa se u tom smislu može posmatrati upotrijebljena riječ..."

Inostranstvo je uvijek samo inostranstvo.
:-)
kakva je ovo zajebancija od države
suti cuce te profieri.....i kantonalni ministri.... :-)
vesela

Post by vesela »

ocito je da se mi bez razloga trudimo na stranicama : Da se nikad ne zaboravi!

pa to je "jucer" bilo kad su silazili sa vraca, razmilili se po grbavici i radili sta su htjeli, ne gledajuci je li u pitanju musliman ili hrvat ili srbin...to je razbojnicka bagra...i ono mi se intervjuise?...oj zivote!
orca

Post by orca »

horns&drums wrote:Je l' i Dragan Marinkovic cetnik ili samo srbin? :D:D

Molim jasne odgovore :D
Maca je cetnik koji na perfidan nacin pokusava gledaocima OBN-a pribliziti Srbiju i sve sto je srpsko.Ja sam gledao 3 njegove emisije i u svakoj je gost bio iz Srbije.Zasto?
Mada, ni ostale emisije na dotcnoj tv kuci nisu bezazlene.
Na obencicima ujutro,kad nam djeca gledaju kvizove i crtice,ona bezvezna voditeljica trckara okolo pracena zvukom hroktanja krmeta....
Za koji mjesec ce toj djeci biti sasvim normalno i regularno da vide tu istu spodobu kako jase krme Miskinovom.
Vetra

Post by Vetra »

Vodenjak wrote: Sta da radimo sa Srbima onda?
Ništa. I ne radi se ovdje o srbima nego o četnicima. Svaki srbin koji će reći "ovdje je bio genocid, ja nisam u tome učestvovao i stid me toga što je moj narod napravio" je, što se mene tiče sasvim dobrodošao. Ja imam nekoliko prijatelja srba. Svi vehabije u Sarajevu bi morali proći kroz mene da dođu do njih i da im nešto loše urade.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Vetra wrote:
Vodenjak wrote: Sta da radimo sa Srbima onda?
Ništa. I ne radi se ovdje o srbima nego o četnicima. Svaki srbin koji će reći "ovdje je bio genocid, ja nisam u tome učestvovao i stid me toga što je moj narod napravio" je, što se mene tiče sasvim dobrodošao. Ja imam nekoliko prijatelja srba. Svi vehabije u Sarajevu bi morali proći kroz mene da dođu do njih i da im nešto loše urade.
Ne sumnjam u to sto TI govoris..
Ali, pitanje je postavljeno kao reakcija na jedan drugi post... :)
Post Reply