Pismo unuci
-
A-ZO
Dedina poruka je da nikad ne treba stati sa optimizmom, napretkom, progresom, nastojanjem za kvalitetnijim, zdravijim i sigurnijim zivotom za sve ljude na planeti. Negdje sam procitao da je nauka nadomak otkrica kljucnih elemenata vezanih za bolesti i smrt u covjekovim genima i DNK, koji ce se uskoro moci kontrolisati, nadzirati, korigovati, tako da jednog dana vise nece biti potrebe da dede i nane pisu svojim unucima ovako tuzne memoare. Samo da se to desi sto prije, pa da ljudi konacno prestanu nestajati iz nasih zivota, jer je svaki zivot vrijedan kao skup svih na svijetu, najbolji primjer je ovaj plemeniti deda koji je morao da napusti svoju unuku kad mu je bilo najljepse, zamislite kakva nepravda 
-
vesela
@A-ZO
prava i velika nepravda
ja vidim po mojoj djeci da dedo fali...dedu sa oceve strane i ne znaju,jer je umro prije moje udaje...mog tate se malo sjecaju, jer su bili mali kad je umro, a dedina ljubav je nesto posebno...vidi samo slike ovog maleckog i dedinih rijeci...jos pogotovo danas puno djece zivi vani bez familije...kao moja...moram im ostaviti nesto...nesto sto ce citati i gledati slike i pustiti suzu radosnicu
prava i velika nepravda