Jedini prijatelj Bosne

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

gavrilo

Post by gavrilo »

Ahmmed wrote:Gavro i ja osnivamo stranku :-)

kako cemo se zvati... "slobodni momci" :D :D
forUMASH

Post by forUMASH »

Jedini prijatelj Bosne
....ako hoces da si uspjesan i ugledan i da imas dobre prijatelje, moras prvo nauciti kako se postaje najbolji prijatelj samome sebe.....kasnije sve dodje samo od sebe.....
....na zalost, mi smo sami sebi najveci neprijatelj, a u isto vrijeme se pitamo gdje i ko su nam prijatelji.....ko da ti pomogne kad vide da tebi samome nije stalo do toga.....

....s'o bi narod rek'o......u se i u svoje kljuse.... :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

forUMASH wrote:
Jedini prijatelj Bosne
....ako hoces da si uspjesan i ugledan i da imas dobre prijatelje, moras prvo nauciti kako se postaje najbolji prijatelj samome sebe.....kasnije sve dodje samo od sebe.....
....na zalost, mi smo sami sebi najveci neprijatelj, a u isto vrijeme se pitamo gdje i ko su nam prijatelji.....ko da ti pomogne kad vide da tebi samome nije stalo do toga.....

....s'o bi narod rek'o......u se i u svoje kljuse.... :D
..jes..tacno i moodro receno :D :D 8)
Edin H.

Post by Edin H. »

Sigurno je da se ne moze zaboraviti Americi sto je ucinila za nas.

Premda je to trebalo uciniti na pocetku, ali bolje ikad nego ikad.

Postoji mali problem ovdje. Kada je poceo rat u Bosni bio je na vlasti u Americi Gsn. Babo danasnjeg im predsjednika.

A oni koji su na vlasti sada nisu bili u to vrijeme kada je Amerika pomogla da se zaustavi rat i sprijeci daljni genocid kao sto neko rece.

Ali ipak, ne treba zaboraviti.
gavrilo

Post by gavrilo »

forUMASH wrote:....na zalost, mi smo sami sebi najveci neprijatelj, a u isto vrijeme se pitamo gdje i ko su nam prijatelji.....

joj kako me ovo na nesto podsjeca...

samo sloba bosnjaka spasva :D
forUMASH

Post by forUMASH »

gavrilo wrote: samo sloba bosnjaka spasva :D
....Gavro, iskritikovati cu te, ne's znat kako se zoves... :D :D :D
danas

Post by danas »

forUMASH wrote: ....Gavro, iskritikovati cu te, ne's znat kako se zoves... :D :D :D
de, svega ti :D
da ne moram ja sve :D :lol:
tiha_noc

Post by tiha_noc »

Blago zemlji kojoj je jedini prijatelj 10000 kilometara daleko, a kojoj su neprijatelji i 55% njenog stanovnistva i najblize komsije...
danas

Post by danas »

tiha_noc wrote:Blago zemlji kojoj je jedini prijatelj 10000 kilometara daleko, a kojoj su neprijatelji i 55% njenog stanovnistva i najblize komsije...
jel' ovo neki "admission of gulit" or what...
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

bogami ne vidim razlog zasto bi nam to Ameri pomogli ? koji cemo im kurac.
kao prvo , muslimani smo, kao drugo nemamo naftu, et jedino da nije sto imamo piramidu.

ja licno mislim da su oni upotrebljivali srbe kao zeceve da testiraju neke nove rakete.
forUMASH

Post by forUMASH »

Patriotska_Liga_BiH wrote:bogami ne vidim razlog zasto bi nam to Ameri pomogli ? koji cemo im kurac.
kao prvo , muslimani smo, kao drugo nemamo naftu, et jedino da nije sto imamo piramidu.
....iz tvojih ranijih postova smo zakljucili da ne vidis.....nista..... :shock: :P
....nema potrebe za ponavljanjem.... :D

ps- nismo svi muslimani... :wink:
vesela

Post by vesela »

array je izgleda vrlo mlada osoba, jer vidim da ne znas da svaka prica se sastoji od 5 osnovnih dijelova:

1. uvod
2.zaplet radnje
3.kulminacija
4.rasplet radnje
5.zakljucak

ti si krenuo/la od raspleta i napravio/la zakljucak...a prije toga se svasta nesto izdogadjalo :D
array

Post by array »

tiha_noc wrote:Blago zemlji kojoj je jedini prijatelj 10000 kilometara daleko, a kojoj su neprijatelji i 55% njenog stanovnistva i najblize komsije...
Ti mi dokazi da nije tako. Ameri su se borili za BiH a Hrvati i Srbi nisu.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

array wrote:
AMERIKA

Amerika ili ti SAD , je zemlja naj glupljih , naj ruznijih , naj debljih, naj extrmnijih, naj pohlepnijih, naj pismenijih , naj pametnijih, naj humanijih , naj bogatijih ljudi na planeti .

Ko u kome trenutku drzi izvore i sredstva moci to je drugo pitanje.
array

Post by array »

Kakve veze to ima sa bilo cim? I budala zna da su Srbi i Hrvati pucali po nama, bacali granate na pijace i djecu, otvarali logore, vrsili masovne progone stanovnistva. Sve to uz ogromnu podrsku Hrvatke i Srbije.
Na drugoj strani Amerikanci su nam slali hranu i tajno nesto naoruzanja a onda su na kraju zacepili gubicu Tudjmanu u bosanskim Hrvatima i bombardovali cetnike sto je zaustavilo rat i sacuvalo Bosnu i Hercegovinu.

I kako sad Amerika meni nije veci prijatelj od Srba i Hrvata u prvom redu
pa onda i Evrope koja nije uradila nista konkretno da se rat zaustavi a Bosna spasi.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

array wrote:Kakve veze to ima sa bilo cim? I budala zna da su Srbi i Hrvati pucali po nama, bacali granate na pijace i djecu, otvarali logore, vrsili masovne progone stanovnistva. Sve to uz ogromnu podrsku Hrvatke i Srbije.
Na drugoj strani Amerikanci su nam slali hranu i tajno nesto naoruzanja a onda su na kraju zacepili gubicu Tudjmanu u bosanskim Hrvatima i bombardovali cetnike sto je zaustavilo rat i sacuvalo Bosnu i Hercegovinu.

I kako sad Amerika meni nije veci prijatelj od Srba i Hrvata u prvom redu
pa onda i Evrope koja nije uradila nista konkretno da se rat zaustavi a Bosna spasi.
Ma znash nije to tako ni jednostavno . . . Stoji dosta toga shto kazesh array al nemozesh tek tako generalizirati .
Politicki gledano si u pravu sigurno . . . Mada opet kazem nemoze se to tek tako zaokruziti . . .

Ako je ovaj tvoj zadnji post bio upucen na ono shto sam ja napisao u predhodnom . . . Onda itekako ima veze, samo shto nije tako jednostavno.
array

Post by array »

Nema tu nista komplikovano. Na jednoj strani imas cinjenice a to su da su Srbi i Hrvati ubijali Bosnu i Bosnjake i da su ih Bosanci uz veliku Americku pomoc zaustavili u tome.
Na drugoj strani imas nekakve konspirativne teorije o nekakvoj igri velikih sila sa Bosnom u prvome redu Amerike te da je ona kriva sto je uopste doslo do rata itd...

Ja vjerujem onome sto sam vidio a to je da su se cetnici i ustase udruzili da bi nas pobili i porazili a da su Ameri otvoreno stali na nasu stranu uprkos Rusiji, Francuskoj i manje-vise cijeloj Evropi.
El-Vedex

Post by El-Vedex »

array wrote:Nema tu nista komplikovano. Na jednoj strani imas cinjenice a to su da su Srbi i Hrvati ubijali Bosnu i Bosnjake i da su ih Bosanci uz veliku Americku pomoc zaustavili u tome.
Na drugoj strani imas nekakve konspirativne teorije o nekakvoj igri velikih sila sa Bosnom u prvome redu Amerike te da je ona kriva sto je uopste doslo do rata itd...

Ja vjerujem onome sto sam vidio a to je da su se cetnici i ustase udruzili da bi nas pobili i porazili a da su Ameri otvoreno stali na nasu stranu uprkos Rusiji, Francuskoj i manje-vise cijeloj Evropi.
Hmmm imash pravo jasno je da su dvije susjedne zemlje izvrsile agresiju na BiH . Jasno je i to da se Amerika odlucila umjeshati u sve to i rat je ubrzo stao . . .

Medjutim znash li kakva je bila konstelacija snaga na terenu , 5 Korpus je silno udaro prema Banja Luci , a recimo Kamengrad je 5 km vazdushne linije od Banja Luke . ..
Istina, Sarajevo je odbrojavalo svoje najteze dane.
Znash li kako su se odvijali pregovori u Daytonu . .. znash li ko je odugovlacio a kome se zurilo . . . znash li ko je shta kome predlagao . . .
I sto je najzad trebalo toliko vremena da Ameri umjesaju se u sukob.
Povuci Analogiju sa Drugim Svijetskim ratom . . .

Ma da ne duzim brate . . .i Ja kad sam imao 18 god bilo mi je sve kristalno jasno . . . danas mi ta tvrdnja izgleda samosjebna i na nivou kakvog mahalskog derneka.
A zamisli nisam poklonik nikakvih teorija sve Americke urote.
Samo malo vise repekta prema samom sebi i vaganja poklona od "naoruzanog dobrotvora"
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

El-Vedex wrote:
array wrote:Nema tu nista komplikovano. Na jednoj strani imas cinjenice a to su da su Srbi i Hrvati ubijali Bosnu i Bosnjake i da su ih Bosanci uz veliku Americku pomoc zaustavili u tome.

Hmmm imash pravo jasno je da su dvije susjedne zemlje izvrsile agresiju na BiH . Jasno je i to da se Amerika odlucila umjeshati u sve to i rat je ubrzo stao . . .

Medjutim znash li kakva je bila konstelacija snaga na terenu , 5 Korpus je silno udaro prema Banja Luci , a recimo Kamengrad je 5 km vazdushne linije od Banja Luke . ..
Istina, Sarajevo je odbrojavalo svoje najteze dane.
Znash li kako su se odvijali pregovori u Daytonu . .. znash li ko je odugovlacio a kome se zurilo . . . znash li ko je shta kome predlagao . . .
I sto je najzad trebalo toliko vremena da Ameri umjesaju se u sukob.
Povuci Analogiju sa Drugim Svijetskim ratom . . .

Ma da ne duzim brate . . .i Ja kad sam imao 18 god bilo mi je sve kristalno jasno . . . danas mi ta tvrdnja izgleda samosjebna i na nivou kakvog mahalskog derneka.
A zamisli nisam poklonik nikakvih teorija sve Americke urote.
Samo malo vise repekta prema samom sebi i vaganja poklona od "naoruzanog dobrotvora"
Kristalno jasno je da danas Ameri zele da Bosna ima jednog predsjednika, jaku vladu i da sve bude BEZ postojecih etnickih linija...a sad sto SDA-SDS-HDZ su protiv to je druga stvar... :x
hananah

Post by hananah »

Ja bih voljela da smo mi americka kolonija pa da imamo pasaportee :roll:
water

Post by water »

El-Vedex wrote:
array wrote:
AMERIKA

Amerika ili ti SAD , je zemlja naj glupljih , naj ruznijih , naj debljih, naj extrmnijih, naj pohlepnijih, naj pismenijih , naj pametnijih, naj humanijih , naj bogatijih ljudi na planeti .

Ko u kome trenutku drzi izvore i sredstva moci to je drugo pitanje.
ne znam za ostale ali ova je svakako tacna
morti

Post by morti »

U politici ne postoji prijateljstvo!!!

Postoji jedino INTERES!!!

Današnji prijatelj ti je sutrašnji neprijatelj i obratno!!!

:x
orca

Post by orca »

e moj array :-)
Vetra

Post by Vetra »

Moje mišljenje je da je nama Clinton stvarno bio prijatelj. Tada je u samoj Americi bila puno drugačija situacija nego danas. Na ovu danas Ameriku se ne bih ni po**šala sve da gori.
Post Reply