Ahmmed wrote:Gavro i ja osnivamo stranku
kako cemo se zvati... "slobodni momci"
....ako hoces da si uspjesan i ugledan i da imas dobre prijatelje, moras prvo nauciti kako se postaje najbolji prijatelj samome sebe.....kasnije sve dodje samo od sebe.....Jedini prijatelj Bosne
..jes..tacno i moodro recenoforUMASH wrote:....ako hoces da si uspjesan i ugledan i da imas dobre prijatelje, moras prvo nauciti kako se postaje najbolji prijatelj samome sebe.....kasnije sve dodje samo od sebe.....Jedini prijatelj Bosne
....na zalost, mi smo sami sebi najveci neprijatelj, a u isto vrijeme se pitamo gdje i ko su nam prijatelji.....ko da ti pomogne kad vide da tebi samome nije stalo do toga.....
....s'o bi narod rek'o......u se i u svoje kljuse....
....iz tvojih ranijih postova smo zakljucili da ne vidis.....nista.....Patriotska_Liga_BiH wrote:bogami ne vidim razlog zasto bi nam to Ameri pomogli ? koji cemo im kurac.
kao prvo , muslimani smo, kao drugo nemamo naftu, et jedino da nije sto imamo piramidu.
AMERIKAarray wrote:Ti mi dokazi da nije tako. Ameri su se borili za BiH a Hrvati i Srbi nisu.tiha_noc wrote:Blago zemlji kojoj je jedini prijatelj 10000 kilometara daleko, a kojoj su neprijatelji i 55% njenog stanovnistva i najblize komsije...
Ma znash nije to tako ni jednostavno . . . Stoji dosta toga shto kazesh array al nemozesh tek tako generalizirati .array wrote:Kakve veze to ima sa bilo cim? I budala zna da su Srbi i Hrvati pucali po nama, bacali granate na pijace i djecu, otvarali logore, vrsili masovne progone stanovnistva. Sve to uz ogromnu podrsku Hrvatke i Srbije.
Na drugoj strani Amerikanci su nam slali hranu i tajno nesto naoruzanja a onda su na kraju zacepili gubicu Tudjmanu u bosanskim Hrvatima i bombardovali cetnike sto je zaustavilo rat i sacuvalo Bosnu i Hercegovinu.
I kako sad Amerika meni nije veci prijatelj od Srba i Hrvata u prvom redu
pa onda i Evrope koja nije uradila nista konkretno da se rat zaustavi a Bosna spasi.
Hmmm imash pravo jasno je da su dvije susjedne zemlje izvrsile agresiju na BiH . Jasno je i to da se Amerika odlucila umjeshati u sve to i rat je ubrzo stao . . .array wrote:Nema tu nista komplikovano. Na jednoj strani imas cinjenice a to su da su Srbi i Hrvati ubijali Bosnu i Bosnjake i da su ih Bosanci uz veliku Americku pomoc zaustavili u tome.
Na drugoj strani imas nekakve konspirativne teorije o nekakvoj igri velikih sila sa Bosnom u prvome redu Amerike te da je ona kriva sto je uopste doslo do rata itd...
Ja vjerujem onome sto sam vidio a to je da su se cetnici i ustase udruzili da bi nas pobili i porazili a da su Ameri otvoreno stali na nasu stranu uprkos Rusiji, Francuskoj i manje-vise cijeloj Evropi.
Kristalno jasno je da danas Ameri zele da Bosna ima jednog predsjednika, jaku vladu i da sve bude BEZ postojecih etnickih linija...a sad sto SDA-SDS-HDZ su protiv to je druga stvar...El-Vedex wrote:Hmmm imash pravo jasno je da su dvije susjedne zemlje izvrsile agresiju na BiH . Jasno je i to da se Amerika odlucila umjeshati u sve to i rat je ubrzo stao . . .array wrote:Nema tu nista komplikovano. Na jednoj strani imas cinjenice a to su da su Srbi i Hrvati ubijali Bosnu i Bosnjake i da su ih Bosanci uz veliku Americku pomoc zaustavili u tome.
Na drugoj strani imas nekakve konspirativne teorije o nekakvoj igri velikih sila sa Bosnom u prvome redu Amerike te da je ona kriva sto je uopste doslo do rata itd...
Ja vjerujem onome sto sam vidio a to je da su se cetnici i ustase udruzili da bi nas pobili i porazili a da su Ameri otvoreno stali na nasu stranu uprkos Rusiji, Francuskoj i manje-vise cijeloj Evropi.
Medjutim znash li kakva je bila konstelacija snaga na terenu , 5 Korpus je silno udaro prema Banja Luci , a recimo Kamengrad je 5 km vazdushne linije od Banja Luke . ..
Istina, Sarajevo je odbrojavalo svoje najteze dane.
Znash li kako su se odvijali pregovori u Daytonu . .. znash li ko je odugovlacio a kome se zurilo . . . znash li ko je shta kome predlagao . . .
I sto je najzad trebalo toliko vremena da Ameri umjesaju se u sukob.
Povuci Analogiju sa Drugim Svijetskim ratom . . .
Ma da ne duzim brate . . .i Ja kad sam imao 18 god bilo mi je sve kristalno jasno . . . danas mi ta tvrdnja izgleda samosjebna i na nivou kakvog mahalskog derneka.
A zamisli nisam poklonik nikakvih teorija sve Americke urote.
Samo malo vise repekta prema samom sebi i vaganja poklona od "naoruzanog dobrotvora"
ne znam za ostale ali ova je svakako tacnaEl-Vedex wrote:AMERIKAarray wrote:Ti mi dokazi da nije tako. Ameri su se borili za BiH a Hrvati i Srbi nisu.tiha_noc wrote:Blago zemlji kojoj je jedini prijatelj 10000 kilometara daleko, a kojoj su neprijatelji i 55% njenog stanovnistva i najblize komsije...
Amerika ili ti SAD , je zemlja naj glupljih , naj ruznijih , naj debljih, naj extrmnijih, naj pohlepnijih, naj pismenijih , naj pametnijih, naj humanijih , naj bogatijih ljudi na planeti .
Ko u kome trenutku drzi izvore i sredstva moci to je drugo pitanje.