Nove demostracije u Sarajevu?!

Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Propast1 wrote:Cudno niko ne komentarise demonstracije radnika 'Zraka'

majku mu a bas bi volio cuti stav ovih koji su bili protiv demonstracija uglavnom vehabija.
Eeee drug moj, radnici Zraka uglavnom imaju plave oci i svjetlu kasu pa po strukturi DNK imaju biolosko pravo na demonstracije.... :D za razliku od vehabija... :-)
senada

Post by senada »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Propast1 wrote:Cudno niko ne komentarise demonstracije radnika 'Zraka'

majku mu a bas bi volio cuti stav ovih koji su bili protiv demonstracija uglavnom vehabija.
Eeee drug moj, radnici Zraka uglavnom imaju plave oci i svjetlu kasu pa po strukturi DNK imaju biolosko pravo na demonstracije.... :D za razliku od vehabija... :-)
Te demonstracije mogu biti od visestruke koristi za sve BH gradjane, iz osnovnog razloga jer ce se demonstrirati da u BiH ima civiliziranih ljudi koji traze od svoje drzave ciji su poreski obveznici, svoje pravo na normalan zivot i rad.
Propast1

Post by Propast1 »

Svi znamo ko su i sta rade RUDARI

Nedavno je bio jedan lider rurara iz Kaknja ja mislim na FTV (Centralni zatvor) kada nam je objasnio kako oni rade za minimalac, kako im se ne uplacuju doprinosi i kako zbog toga moraju sami placati lijecenje nakon ozlijeda pri radu.

Prije dva dana desila se rudarska nesreca u kojoj je jedan rudar poginuio a desetak ih je povrijeđeno.

Ako su prije par mjeseci rudari najavljivali mogućnost da izadju na ulice (jer su rudnici uglavnom jos u drzavnom vlasnistvu), sada se sigurno mnogi rudari razmisljaju da je krajnje vrijeme da se izadje na ulicu.

Mozda to sad i ne mogu jer jos nema tog resornog ministra u Vladi F BiH (posvadjale se partije koje brinu o tim rudarima ko ce biti njihov ministar dok oni ginu u rudnicima), ali veoma je sigurno da će se u nekim od narednih demonstracija u sarajevu pojaviti ljudi sa kacigama i lampama na glavi pojaviti na sarajevskim ulicama.

Cudi me sto ovi sto se nisu skidali sa TV kritizirajuci demonstracije muslimana ne pojave bar na sekundu i ne spomenu da se kritike demonstracija ne odnose na rudare i da bi onim imali drugaciji stav ako bi se rudari pojavili na ulicama. Pa ako se i koja zastava zapali, sta fali, jer bolje i to nego da gore ljudi - u rudnicima
Propast1

Post by Propast1 »

Sta se desava u ovoj Bosni i Hercegovini?

Sinoc gledam rudare koje drzava eksploatira na takav nacin da nemaju drugog izlaza vec da siđu u jamu i da strajkuju glađu!!!

Pa gdje su ovi nasi moralisti koji ce im reci da ne silaze u jamu vec izadju na ulice!

Umjesto da sada, ini intelektualci, akademici, analiticari upute jadne rudare sta im je ciniti (jer oni od prašine, mraka i polate prazna stomaka neznaju ni gdje im je glava), oni vjerovatno odmaraju zadovoljni uspiješnim komentarima u kojima su toliko iskritikovali 'muslimanske' demonstracije.
Post Reply