To je najveci grijeh a ne nepotpisivanje nekakvog sporazuma...ko je jos iz sporazuma sa djavolom izvukao nesto dobrodanas wrote:
ma, ove price su glupe... sta bi bilo kad bi bilo... ili po narodski receno; da baba ima muda, bila bi deda... eto, to je ta naknadna pamet... jer ja zaista ne znam da li bi nas ovaj sporazum spasio, ali sam sigurna da nas je alijino "spavajte mirno" i predavanje naoruzanja odvelo u grob. a oni sto su prezivjeli sada uglavnom robuju, na jedan ili drugi nacin. nije se mogo odlucit preCjednik nam, pa svega pomalo udrobio, i groblja i roblja. sto da ne, moglo mu se.
Kako su Bosanski Islamisti u obliku Alije Izetbegovica i SDA
-
zzzzz
- Vodenjak
De pojasni ovo...Šandor wrote:Od ranije mi je poznato da smatraš da su se Srbi borili protiv nezavisnosti.Vodenjak wrote:De mi navedi mjesta na kojima su bile borbe izmedju Srba i Hrvata u Bosni za vrijeme proteklog rata.
Mislim na linije na kojima su na jednoj strani bili jedni a na drugoj drugi..
Ne govorim dakle o progonima civila!
Sto se tice "cvijeca", to su onda bili i Albanci i Crnogorci pa i Vojvodjani.
Kakav je danas status Kosova, Crne Gore i uskoro vjerovatno i Vojvodine?
Nije problem, to je tvoj stav.
- Vodenjak
Slazemo se ovdje...zzzzz wrote:To je najveci grijeh a ne nepotpisivanje nekakvog sporazuma...ko je jos iz sporazuma sa djavolom izvukao nesto dobrodanas wrote:
ma, ove price su glupe... sta bi bilo kad bi bilo... ili po narodski receno; da baba ima muda, bila bi deda... eto, to je ta naknadna pamet... jer ja zaista ne znam da li bi nas ovaj sporazum spasio, ali sam sigurna da nas je alijino "spavajte mirno" i predavanje naoruzanja odvelo u grob. a oni sto su prezivjeli sada uglavnom robuju, na jedan ili drugi nacin. nije se mogo odlucit preCjednik nam, pa svega pomalo udrobio, i groblja i roblja. sto da ne, moglo mu se.
Vidjelo se i kad je potpisan Dejton...
- danas
i ja mislim tako. jer za milosevica se tada vec vise nego jasno vidjelo ko je i sta je. ovo bi bio ko onaj sporazum sa hitlerom sto su englezi i sovjeti potpisivali...zzzzz wrote:To je najveci grijeh a ne nepotpisivanje nekakvog sporazuma...ko je jos iz sporazuma sa djavolom izvukao nesto dobrodanas wrote:
jedina razlika bi bila sto bi danas ja 'sovala tunju a ne alju. mislim da bi narod prosao isto.
- Vodenjak
A da, fer igre radi, pogledamo sta se desavalo u drugim dijelovima Bosne u tom periodu? Posebno zapadne...zzzzz wrote:Pogledaj na primjeru Bosnjaka Foce, Rogatice, Nevesinja, Gacka, Visegrada, Gorazda u drugom svjestkom ratu.....plan je davno zacrtan i nema odstupanjaVodenjak wrote:Da..zzzzz wrote: Pa zato sto bi do rata svakako doslo, samo bi bio definisan kao onaj u Ceceniji....legitimno gusenje pobune sa ciljem ocuvanja integriteta i suvereniteta blablabla
Samo sto je to da bi "do rata svakako doslo" ipak samo pretpostavka u koju neko vjeruje a neko ne, a nikad se ne moze provjeriti.
Pa cak i tada je pitanje da li bi bilo kako ti kazes s obzirom na broj Bosnjaka, njihovu razudjenost u jednoj takvoj tvorevini i njihov status konstitutivnog naroda u istoj!
Uporedi sa onim sto se desilo nacionalnoj manjini - Kosovskim Albancima...
Inace, ja ne tvrdim da bi bilo mnogo bolje vec samo razmisljam o alternativama zlu koje nas je zadesilo...
-
Šandor
Iz ranijih rasprava s tobom zaključio sam da smatraš da se Bošnjaci nisu borili za BiH.Vodenjak wrote:De pojasni ovo...Šandor wrote:Od ranije mi je poznato da smatraš da su se Srbi borili protiv nezavisnosti.
A da su se borili za BiH (prema nekom tvom rezonu
- Vodenjak
Za Stup ti ja ne bi trebao nista govoriti.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Stup, Mostar, Jajce, Posavina.Vodenjak wrote: De mi navedi mjesta na kojima su bile borbe izmedju Srba i Hrvata u Bosni za vrijeme proteklog rata.
Trebalo bi da znas bolje od mene sta je i kako bilo tamo i sta se sve desavalo...
O Jajcu mozda ja malo vise znam i bolje ga ne pominji kad je u pitanju odbrana od strane Hrvata...
Mostar - nemoj molim te!
Posavine sto se tice - kapa dole!
- Vodenjak
Etiketiranja, etiketiranja...Šandor wrote:Iz ranijih rasprava s tobom zaključio sam da smatraš da se Bošnjaci nisu borili za BiH.Vodenjak wrote:De pojasni ovo...Šandor wrote:Od ranije mi je poznato da smatraš da su se Srbi borili protiv nezavisnosti.
A da su se borili za BiH (prema nekom tvom rezonu) onda bi to učinili i Srbi.
Bosnjaci su se u BiH izjasnili za suverenu i nedjeljivu BiH!
U ratu su se borili za goli opstanak i za drzavu za kakvu su i glasali!
Ono sto ti ili neces ili ne mozes da shvatis je da ja pravim razliku izmedju onoga sto su Bosnjaci htjeli i onoga kako su ih njihovi lideri vodili!
Ako ti Bosnjake poistovjecujes sa SDA, onda je to sasvim druga prica!
Onog casa kad su predstavnici SDA pogazili rezultate referenduma, odrekli se Platforme Predsjednistva BiH iz 1992 i prihvatili da budu jedna od tri strane u sukobu, prestali su i da vode brigu o tome zasto su Bosnjaci usli u rat!
- Vodenjak
Ne diraj mi @Danas Gavru...danas wrote:eto sta dijete uradi od teme...gavrilo wrote:ma nemas ti pojma...danas wrote: da citiram kolegu durakovica
"ja i pijana znam vise nego ti trijezan"koliko ja znam...
Sutra vec mozes...
Pricekaj zato dvadesetak minuta!
-
Šandor
Ne sjećam se da sam te etiketirao? Samo se držim tvojih stavova. Uvijek si burno reagovao kad su u pitanju stvari o kojima razgovaramo.Vodenjak wrote:Etiketiranja, etiketiranja...
Ne slažem se. Od samog početka su nas posmatrali kao stranu u sukobu.Vodenjak wrote:Onog casa kad su predstavnici SDA pogazili rezultate referenduma, odrekli se Platforme Predsjednistva BiH iz 1992 i prihvatili da budu jedna od tri strane u sukobu, prestali su i da vode brigu o tome zasto su Bosnjaci usli u rat!
Greške su zločini, određena islamizacija vojske, nespremnost za rat, kriminal (kriminal je uobičajena stvar u svim ratovima, ne bih da nekog pravdam al to je tako).
- danas
kada smo i sami prihvatili taj tretman i poceli sami sebe tako gledati, to je bila zadnja kap u casi za raspad bosne (koju su cetnici i ustase nalili do vrha, da ne bude zabune).Šandor wrote: Ne slažem se. Od samog početka su nas posmatrali kao stranu u sukobu.
Greške su zločini, određena islamizacija vojske, nespremnost za rat, kriminal (kriminal je uobičajena stvar u svim ratovima, ne bih da nekog pravdam al to je tako).
-
ARES_
Prenj wrote:Na kojeg predsjednika mislis? Je li neko sa ove slike?ARES_ wrote:Bolje grob nego rob!!!
Ili sto bi rahmetli predsjednik rekao:" Velikim Bogom se kunemo da robovi biti necemo!!!"
- Vodenjak
Dobro, eto, nisu etiketiranja...Šandor wrote:Ne sjećam se da sam te etiketirao? Samo se držim tvojih stavova. Uvijek si burno reagovao kad su u pitanju stvari o kojima razgovaramo.Vodenjak wrote:Etiketiranja, etiketiranja...
Ali jesu burna reagovanja na svaki komentar koji izjednacava sve Bosnjake sa SDA i interese iste te stranke sa interesima bosnjackog naroda, a posebno sa interesima Bosanaca i Hercegovaca!
Priznajem, u tim situacijama stvarno dobijem osip!
Šandor wrote:Ne slažem se. Od samog početka su nas posmatrali kao stranu u sukobu.Vodenjak wrote:Onog casa kad su predstavnici SDA pogazili rezultate referenduma, odrekli se Platforme Predsjednistva BiH iz 1992 i prihvatili da budu jedna od tri strane u sukobu, prestali su i da vode brigu o tome zasto su Bosnjaci usli u rat!
A kako smo mi sebe posmatrali?
Nemoj molim te...
Istorija je puna primjera onih koji se nisu previse obazirali na mahalu!
I uspjeli!
A nas je mahala istrehala, babo bio ko muha bez glave pa lutao od nemila do nedraga i danas nam u amanet ostavio ovo sto je ostavio!
Gospoda iz jedne i jedine nisu imali nikakvog mandata da poniste rezultate referenduma, a jos manje prava da pogaze Ustav drzave i potpisu kapitulaciju, podjelu i samim tim izdaju iste! O malo vise sofisticiranim stvarima tipa uvodjenja islama na velika vrata u redove Armije dok se nacelno zalagalo za "multi-multi-multi" necu ni da govorim...
I na kraju, upitaj se, zasto je tebi i mnogima ovdje nejasano sto ja i slicni meni pravimo razliku izmedju naroda bosnjackog i slavne nam Stranke demokratske akcije?
Je li to stvarno tako tesko prihvatiti da ima Bosnjaka koji smatraju da to sto je ta stranka uradila nije nikakvo herojstvo koje prate ordeni i odlikovanja vec klasicni primjer nesposobnosti i dovodjenje zemlje u polozaj roba gore pomenutoj mahali.
Iz mahale nam ulaze u kucu kad i kako im se cejfne, prave rusvaj po istoj, odredjuju raspored casova, imaju i svog dezurnog koji nas u suru utjerava prema njihovim arsinima, a mi se ovdje divimo mudrosti i velicini babe i u nebesa dizemo sve postignuto za njegova vakta.
Svijet nije crno-bijel, ali ovdje su stvari vise nego jasne!
Prije dolaska ovih idiota koji su dosli na vlast ruku pod ruku sa dzelatima vlastitog naroda i jos uvijek se s istima maze, imali smo dvije jake drzave (dakle i Jugoslaviju i Bosnu i Hercegovinu u njoj!)!
Sad imamo mnogobrojne prchije, a drzave ni s glave!
Treba li tu previse pameti da se skonta sta je sta?
I moze li iko pametan reci da je cjelokupni bosnjacki narod kriv za to?
Osim naravno onog dijela istog koji slijepo vjeruje gore pomenutim mormonima!
-
Prenj
Tragicno je da nas prvi Predsjednik Predsjednistva i drustvo oko njega nisu izvukli nikakve pouke iz II svjetskog rata, pa su 1990. i 1991., praveci koaliciju HDZ i SDS, strankama koje su bastinile "najbolje" tradicije ustasa i cetnika, pocinili iste greske kao i pedeset godina ranije.
Ovaj izvanredni tekst Tarika Haverica treba nauciti napamet:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22893
Ovaj izvanredni tekst Tarika Haverica treba nauciti napamet:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22893
- alphonse kauders
Hm, ni Aliju ni SDA stvarno ne volim, ali kako uzeti za ozbiljno čovjeka koji javno brani četu Koljibardu od napada Marka Vešovića?
I nije li on bio član MBO? I nije li N.Latić rekao da želi sa M.Filipovićem osnovati novu stranku, sa također bošnjačkim predznakom?
Ne znam, ja tekstove M.F.-a ne mogu više čitati, pa makar s njima prosvjetlivao ovu našu uspavanu državu u mraku.
I nije li on bio član MBO? I nije li N.Latić rekao da želi sa M.Filipovićem osnovati novu stranku, sa također bošnjačkim predznakom?
Ne znam, ja tekstove M.F.-a ne mogu više čitati, pa makar s njima prosvjetlivao ovu našu uspavanu državu u mraku.
-
Šandor
Vodenjak wrote:A da, fer igre radi, pogledamo sta se desavalo u drugim dijelovima Bosne u tom periodu? Posebno zapadne...zzzzz wrote:Pogledaj na primjeru Bosnjaka Foce, Rogatice, Nevesinja, Gacka, Visegrada, Gorazda u drugom svjestkom ratu.....plan je davno zacrtan i nema odstupanja
Dobar trenutak za zaključak.
Isto bi se desilo i u ovom ratu. U slučaju pakta sa Slobom Bošnjaci Janje, Foče, Modriče, Bosanske Gradiške, Banovića....ratovali bi sa Srbima i klali Hrvate..........Bošnjaci Gornjeg Vakufa, Travnika, Vareša, Stoca, Čapljine, Ljubuškog, Duvna.......ratovali bi sa Hrvatima i klali bi Srbe. A kao šlag na tortu.....Bošnjaci bi klali i pripadnike vlastitog naroda koji su igrom slučaja na drugoj strani.
Gubici bi bili neupredivo veći. Srbi bi se opet vodili logikom koju si pomenuo u citatu. Ne sumnjam da bi im se pridružili i Hrvati. Jer to su učinili i bez pakta sa Slobom. Odnijela bi nas voda.
A na kraju bi se Srbi i Hrvati bratski dogovorili.