Bora Đorđević - Zašto neću da pjevam u HR i FBiH
- manijak1
Mene bi bilo stid porediti Bregu sa Borom ........
ti Gavro kao da nemaš kriterija
.........sve nekako posmatraš hladno
kao da zazireš od 13-e.
- trinaesti
činjenica je da ljudi imaju potrebu da kažu makar i: nek se goni u pičku materinu!
i činjenica je da uopće ne razmišljaju o temi jer čim se pomene ime bora đorđević odmah se javi potreba za psovanjem, za pljuvanjem,...
a čim se malo popije zapjeva se "dva dinara druže". ili još gore: 39 sa dvoa!
fuj i bori, ali fuj i dvoličnosti i licemjerstvu!
i činjenica je da uopće ne razmišljaju o temi jer čim se pomene ime bora đorđević odmah se javi potreba za psovanjem, za pljuvanjem,...
a čim se malo popije zapjeva se "dva dinara druže". ili još gore: 39 sa dvoa!
- daduli_sa
A ispred njih dvoje Neda Ukraden... E kako nju ne mozemo NIKAKO svariti to se ja onda tjesim i nadam da je nastalo zagusenje u redu.. i da ce tako i ostati...edu wrote:hoce lepi bora preko reda..a pa ne moze..u red mali..prije tebe je ceca..![]()
![]()
- manijak1
..........đe to bolan ima ?a čim se malo popije zapjeva se "dva dinara druže". ili još gore: 39 sa dvoa!
-
Stari
Ma na stranu sva moja licna ocjena kvalitete stvaralackog opusa gorespomenutog B.Djordjevica...dajte da se diskutuje o necemu mozda to pomogne ...da se skinu vise sa te nekakve piramide.
Helem da ne bih bio optuzen za skretnicarenje moram jelte prozboriti i neku vizavi teme.
Slusao sam onomad Kost u grlu, Pokvarenu mastu i prljave strasti, i Buvlju pijacu...i tada sve to skupa zajedno mozda i nije bilo toliko lose, porediti to sa recimo Eto bas hocu, Bitangom i princezom (koje su izasle nekako u isto vrijeme sa onim ranije spomenutim) ...se moze samo utoliko da se podcrta Bregoviceva superiornost u pogledu kompozicije, orkestracije i jos kojecega.
Ono sto su i jedan i drugi radili nakon tog vremena....nisam pratio toliko intenzivno kao ovo sto sam spomenuo...bice da je bregovic bio bolji i u produzecima makar je kvalitet primjetno opao kod obojce autora.
Helem da ne bih bio optuzen za skretnicarenje moram jelte prozboriti i neku vizavi teme.
Slusao sam onomad Kost u grlu, Pokvarenu mastu i prljave strasti, i Buvlju pijacu...i tada sve to skupa zajedno mozda i nije bilo toliko lose, porediti to sa recimo Eto bas hocu, Bitangom i princezom (koje su izasle nekako u isto vrijeme sa onim ranije spomenutim) ...se moze samo utoliko da se podcrta Bregoviceva superiornost u pogledu kompozicije, orkestracije i jos kojecega.
Ono sto su i jedan i drugi radili nakon tog vremena....nisam pratio toliko intenzivno kao ovo sto sam spomenuo...bice da je bregovic bio bolji i u produzecima makar je kvalitet primjetno opao kod obojce autora.
-
forUMASH
....cetalj 1/1.....naremse mu se u stau......ali, postujem njegovu principijelnost zato sto ostaje vijeran svojim idealima i ne mjenja ih javno za par hiljadarki kao neke federalne zvijezde, tipa Merlin i Hanka, koje su se zaklinjale da nikada nece nastupati na teritoriji mrske im SCG....
- daduli_sa
A kad to Merlin nastupa tamo?!forUMASH wrote:....cetalj 1/1.....naremse mu se u stau......ali, postujem njegovu principijelnost zato sto ostaje vijeran svojim idealima i ne mjenja ih javno za par hiljadarki kao neke federalne zvijezde, tipa Merlin i Hanka, koje su se zaklinjale da nikada nece nastupati na teritoriji mrske im SCG....
- daduli_sa
Napisao? Ili mu ukrali? ili on ukrao pa proslijedio? To se nekako kod njega nikad ne zna...zoom66 wrote:jadnichak, nije nastupao al' je napisao par lepih pesama za cecu...daduli_sa wrote:A kad to Merlin nastupa tamo?!forUMASH wrote:....cetalj 1/1.....naremse mu se u stau......ali, postujem njegovu principijelnost zato sto ostaje vijeran svojim idealima i ne mjenja ih javno za par hiljadarki kao neke federalne zvijezde, tipa Merlin i Hanka, koje su se zaklinjale da nikada nece nastupati na teritoriji mrske im SCG....