Pozicija ili Opozicija?

adidas

Post by adidas »

Vingo wrote:Pa ne dam im glas jer cu ga dat SDP-u...A i adidas ce.... :-D
To vingo, odoh zlaji pokupit lovu vecera :D
pa da moze prezivit s PDV-om :D
davis.ba

Post by davis.ba »

Pa uredu ako je to razlog. Ali malo prije si napisao ovo:
Glasam jer su najbolji od najgorih, jedina alternativa SDA i Stranci za BiH. Ne pada mi na pamet glasove davati malim strankama i tako rasipati glasove (Liberali, SDU, NHI i sl.) jer vrlo vjerovatno neci ni proci prag od 4%.
Pozfrav

:-D
adidas

Post by adidas »

davis.ba wrote:Pa uredu ako je to razlog. Ali malo prije si napisao ovo:
Glasam jer su najbolji od najgorih, jedina alternativa SDA i Stranci za BiH. Ne pada mi na pamet glasove davati malim strankama i tako rasipati glasove (Liberali, SDU, NHI i sl.) jer vrlo vjerovatno neci ni proci prag od 4%.
Pozfrav

:-D
Pa malo sale...malo mi je smjesanbio kad vadi terzicu one racune u 60 min. :D
al' hajde i veliki grijese...
adidas

Post by adidas »

greska SDP-a po meni je bila i sad je kritika PDV-a. Ipak mislim da je jedna stopa najbolje rijesenje (bar tako strucnjaci kazu) al' sad se vracamo na ono o kampanji...vidis kako zlaja pametno kupi glasove naroda...
odoh kraj radnog vremena pozdrav svima
zikamu

Post by zikamu »

mostarac wrote:SDP :D
Uh, ljubi ga majka! :D :thumbup:
Evo jednom i od mene SDP :)
davis.ba

Post by davis.ba »

Zašto?
mostarac

Post by mostarac »

zato sto hocu da zivim u drzavi, a ne u tri begovata ili feudalna posjeda, a jedina partija na prostoru Bosne i Hercegovine koja to moze uraditi i ima dovoljno snage za to je SDP. Nije dovoljno samo uci u parlament i dobiti izbore. Moras imati i ljude koji ce provesti ono sto si birachima obecao, a SDP nije obecao nista osim da ce napravit drzavu, a dovoljno je jak u intelektualnom smislu da to i napravi, a druge partije ne da nisu dovoljno jake nego zajedno nisu toliko dovoljno jake u intelektualnom smislu, ali ne zato sto u SDP-u sad sjede nesto pametniji i iznadprosjecni Bosanci i Hercegovci i sto je SDP sad nesto posebno, nego zato sto SDP za razliku od ovih ostalih partija ima clanstvo, a iz kvantiteta se rodi i kvalitet, a ove ostale partije ruku na srce nemaju vise od 1.000 clanova kad im saberes broj pa cak i da hoce da mjenjaju nemaju koga da postave to da promjeni. Liberali imaju Lamiju, SDU ima Nijaza, NHI ima Grabovca i tu spiskove zavrsavamo. Sa SDP-om je ipak drugacije jer je SDP izgradjena partija sa svom infrastrukturom koja mora pratiti jednu politicku partiju koja sebe smatra ozbiljnom, a dok ove ostale partije postoje samo na papiru i nisu uopste relevantan faktor. Nije SDP nista spektakularno napravio sa onim sto je Zlaja sinoc Terzicu poklonio "PDV-PRVI UDAR", ali je jedina opoziciona partija koja ima kapacitet to da napravi i koja ima ljude to da izrade. ostale politicke partije su uglavnom politicke partije 15-ak ljudi, a izmedju partija koje od BiH misle napraviti drzavu jedino SDP ima tu stvarnu i realnu snagu i mogucnost i da je napravi. Ostali su tu folklora radi i kako bi usicarili nesto u svoje dzepove kroz neko poslanicko mjesto u nekom od mnogobrojnih parlamenata.
Uz sve to od SDP-a je vecina tih partija je prepisala i program, pa su samo njegove lose i malobrojne kopije.
Nadam se da si zadovoljan odgovorom
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

SDP

Image
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Jel to samo SDPova centrala ima konekciju na internet? :?
zikamu

Post by zikamu »

Bosanski Zmaj wrote:Jel to samo SDPova centrala ima konekciju na internet? :?
Ne, nego jedino "SDP-ova centrala" moze argumentovano obrazloziti zasto su za SDP. Vjerujem da i ostali imaju konekciju na internet koji im, bas kao i tebi, uglavnom sluzi za ironicne upadice. :D
senada

Post by senada »

zikamu wrote:
mostarac wrote:SDP :D
Uh, ljubi ga majka! :D :thumbup:
Evo jednom i od mene SDP :)
Nerado velicam bilo koga ali u poredjenju sa "demokratama90" Socijal Demokratska Partija sa jednim Damirom Hazicem i Liberalno Demokratska Stranka sa jednom Lamijom Tanovic su NESTO :)

Damir Hadzic se jedini udostojio stati na stranu demonstranata, obicnih ljudi, radnika.
jusuff

#37 Re: sdp

Post by jusuff »

adidas wrote:Evo i objasnjenje zasto SDP, ostao sam duzan.
Pa vrlo jednostavno, ne glasam za SDP zato jer naj naj, savrseni bez greske itd. Glasam jer su najbolji od najgorih, jedina alternativa SDA i Stranci za BiH. Ne pada mi na pamet glasove davati malim strankama i tako rasipati glasove (Liberali, SDU, NHI i sl.) jer vrlo vjerovatno neci ni proci prag od 4%.
Pozfrav
e jesu ti razlozi, da se najezis :-)

jos ne znam za koga cu glasati, ali znam da za zlatka necu...
sdu za sada ima moje simpatije, tanovicka mi je ok, ali liberali nemaju nista vise osim nje, a to je nedovoljno
ima i silajdzic, vidjecemo kako ce se ponasati, iako mi i njegova stranka na truhlovinu smrdi

helem, enkog posebnog izbora i nema... jedino da se sam kandidiram, bolji sam od svih njih zajedno :D
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Jedina razlika između SDA i SDPa je što kod SDA bošnjački glasovi ne odvode Srbe i Hrvate u Parlament...

Ostalo potpuno isto,pogledajte malo programe stranaka,pa ćete vidjeti..

Možete naravno reći da SDA koalira s četnicima i ustašama, ali prije svega:SDP u Zvorniku koalira sa SDSom,to kao prvo,a drugo, neka srpska stranka mora biti u vlasti,a budući da SDA koalira sa PDPom i SDSom, SDPu ostaje "proevropska",poznatija sirim narodnima masama sa sloganom "Samo protiv Turske" SNSD...
senada

Post by senada »

Stranka "za" BiH radi prevare glasaca uoci izbora te 2002. sa parolom "drzava bez entiteta" na prevaru pokrade glasove i jedino korektno sto bi trebala uciniti je da se potpuno i zauvijek povuce sa politicke scene, ali nece jer vrijedi im se nastaviti boriti "ZA BiH" :(
adidas

Post by adidas »

Bosanski Zmaj wrote:Jedina razlika između SDA i SDPa je što kod SDA bošnjački glasovi ne odvode Srbe i Hrvate u Parlament...

Ostalo potpuno isto,pogledajte malo programe stranaka,pa ćete vidjeti..

Možete naravno reći da SDA koalira s četnicima i ustašama, ali prije svega:SDP u Zvorniku koalira sa SDSom,to kao prvo,a drugo, neka srpska stranka mora biti u vlasti,a budući da SDA koalira sa PDPom i SDSom, SDPu ostaje "proevropska",poznatija sirim narodnima masama sa sloganom "Samo protiv Turske" SNSD...
1. SDA dovodi srbe i hrvate ne u parlament vec u izvrsnu vlast (mislim da ti ovo smatras pod isto), primjer Desnica Radivojevic i Ministar obrazovanja u kantonu Ivica Saric. A ne vidim ovdje uopce problem, zasto ti smetaju srbi i hrvati?! A i mislim da je to dobar potez profiliranja nacionalne u demokratsku stranku. Na stranu sto su ti ljudi obicne ikebane al ne bitno.
2. Da, SDA koalira s SDS i HDZ (necu upotrijebiti tvoje izraze) i sam si to priznao, samo ne kontam sto SDP-u zamjeris koaliciju s SNSD-om (koja nije ni slicna SDS-u) Dalje, to sto Dodik i njemu slicni navijaju protiv Turske a ne za BiH to je stvar licnog izbora i njima je na obraz, al' bar mozemo reci da nisu zlocinci kao ovi sto tvoja stranka otvoreno suradjuje s njima!
Mislim da previse emotivno gledas na ovako ozbiljnu stvar u tvojoj drzavi-izbore i po tome odlucujes za koga ces glasati.
adidas

#41 Re: sdp

Post by adidas »

jusuff wrote:
adidas wrote:Evo i objasnjenje zasto SDP, ostao sam duzan.
Pa vrlo jednostavno, ne glasam za SDP zato jer naj naj, savrseni bez greske itd. Glasam jer su najbolji od najgorih, jedina alternativa SDA i Stranci za BiH. Ne pada mi na pamet glasove davati malim strankama i tako rasipati glasove (Liberali, SDU, NHI i sl.) jer vrlo vjerovatno neci ni proci prag od 4%.
Pozfrav
e jesu ti razlozi, da se najezis :-)

jos ne znam za koga cu glasati, ali znam da za zlatka necu...
sdu za sada ima moje simpatije, tanovicka mi je ok, ali liberali nemaju nista vise osim nje, a to je nedovoljno
ima i silajdzic, vidjecemo kako ce se ponasati, iako mi i njegova stranka na truhlovinu smrdi

helem, enkog posebnog izbora i nema... jedino da se sam kandidiram, bolji sam od svih njih zajedno :D

Pa Jusufe mozda mi razlozi jesu upoceni al' necu vas sad zamarat detaljima zar ne?
A ti glasaj za SDU pa se vidimo na forumu u novembru na malo rezimiramo rezultate 8-)
epilog

Post by epilog »

Ja mislim da bi ipak trebalo pruziti sansu malim strankama ili cak mozda osnovati i novu...ne razumijem kako neko uopste moze i nakon 16 godina da glasa za ista lica i pita se zasto je sve tako kako jeste. jeste gledali film "Glup i gluplji"??
Post Reply