zato sto si u oblasti gdje ima 6 novih radnih mjesta godisnje u citavoj zemlji.zena wrote: Koliko je meni poznato, jedan je stvar preporuka, a sasvim druga da dobijete zaposlenje, na nacin kako @danas opisa, da neko napravi mjesto za vas, jer vash partner to moze zahtijevati u okviru svog dogovora za posao?
Ako vjerujete u svoje sposobnosti, zashto takav aranzhman, jer niko drugi ne bi prepoznao vash talent ili sposobnost?
vi u "pregovorima" kao dio "paketa"...
- danas
- danas
pa naravno... kao sto rekoh, preporucujes kolege. ljude sa kojima si radio, za koje znas kako ferceraju na radnom okruzenju...novalic wrote:ja nikada ne bih preporucila.. nikoga.. mislim da je to.. prilicno riskantna situacija.. naprimjer, osoba koja ti za drustvo.. i prijateljstvo potpuno odgovara moze biti obicna nula na poslu..
-
edu
da li je to problem u glavama trenutnih stanovnika bih ili je to problem i glavama oni povremenih stanovnika bih..tj onih sto dodju jednom godisnje na cevape..to ne znamo..da bi diskutovali o ovoj temi morate znato odakle je ista dosla..to mozete procitati na podofumu mediji..lazni moral ntv hayata..helem..nije pitanje da li prihvatiti u paketu muza i zenu..brata i sestru..koji su kompetentni..inteligentni..kapaciteti..nego..pitanje je (nek' me zena isparvi ako grijesim..)..da li bi prihvatili ulogu "prikolice" o tom paketu..kako bi se osjecali da radite posao a nemate veze sa zivotom ali ste "tu" jer vam je muz..sestra..partner.."jaka" licnost!The_Fluid wrote:sasvim logicno, problem je u glavama trenutnih stanovnika BiH, da je sve stela i prevara i namjestaljka, i kako eto uvijek kod drugih to pali a kod njih ne pali, mada oni to ne bi nikada ni prihvatili![]()
lice....je
dosta toga je problem u glavama gradjana bosne..ali od tih problem nisu operisani ni oni sto su glasali za busha..za miterana..haman za zirinovskog..le pena..i slicne debile..
pun mi je vise kurac ovih prica kao..samo su stanovnici bosne karine..samo smo mi licemjerni..a oni koji su gledali kako se ti isti bosanci raduju dolasku struje u 20. stoljecu eto nisu..oni su "cool"...
-
The_Fluid
edu
zbog dva posljednja pasusa se mozda i osjecas prikolicom u takvoj situaciji (to vise govori o tebi samom).
--------------------------------------------
Pogledaj to iz drugog ugla, zivite zajedno, imate priliku da radite u istom dijelu grada, jedno ne mora da 'vozari' (usteda u kucnom budzetu je automatska). Plata je dobra.
Cijene ti partnera, samim tim i ti imas, kratkotrajno, bolju pocetnu poziciju. Ako zapnes, opravdao si je itekako, a ako ne, onda ste oboje izgubili vise nego ste imali po dolasku u istu firmu.
Licno mi je sasvim svejedno da li ce mi se ponuditi u paketu posao sa mojom suprugom, ako ce nam taj posao pricinjivati zadovoljstvo, ujedno omoguciti veci budzet u nasem domu te smanjiti izdatke vezane za gorivo, te omoguciti da u ionako brzom nacinu zivota vise vremena provedemo zajedno.
zbog dva posljednja pasusa se mozda i osjecas prikolicom u takvoj situaciji (to vise govori o tebi samom).
Pogledaj to iz drugog ugla, zivite zajedno, imate priliku da radite u istom dijelu grada, jedno ne mora da 'vozari' (usteda u kucnom budzetu je automatska). Plata je dobra.
Cijene ti partnera, samim tim i ti imas, kratkotrajno, bolju pocetnu poziciju. Ako zapnes, opravdao si je itekako, a ako ne, onda ste oboje izgubili vise nego ste imali po dolasku u istu firmu.
Licno mi je sasvim svejedno da li ce mi se ponuditi u paketu posao sa mojom suprugom, ako ce nam taj posao pricinjivati zadovoljstvo, ujedno omoguciti veci budzet u nasem domu te smanjiti izdatke vezane za gorivo, te omoguciti da u ionako brzom nacinu zivota vise vremena provedemo zajedno.
Last edited by The_Fluid on 30/01/2006 16:19, edited 1 time in total.
-
Kwaheri
edu vs. dijaspora n-ti putedu wrote:da li je to problem u glavama trenutnih stanovnika bih ili je to problem i glavama oni povremenih stanovnika bih..tj onih sto dodju jednom godisnje na cevape..to ne znamo..da bi diskutovali o ovoj temi morate znato odakle je ista dosla..to mozete procitati na podofumu mediji..lazni moral ntv hayata..helem..nije pitanje da li prihvatiti u paketu muza i zenu..brata i sestru..koji su kompetentni..inteligentni..kapaciteti..nego..pitanje je (nek' me zena isparvi ako grijesim..)..da li bi prihvatili ulogu "prikolice" o tom paketu..kako bi se osjecali da radite posao a nemate veze sa zivotom ali ste "tu" jer vam je muz..sestra..partner.."jaka" licnost!The_Fluid wrote:sasvim logicno, problem je u glavama trenutnih stanovnika BiH, da je sve stela i prevara i namjestaljka, i kako eto uvijek kod drugih to pali a kod njih ne pali, mada oni to ne bi nikada ni prihvatili![]()
lice....je
dosta toga je problem u glavama gradjana bosne..ali od tih problem nisu operisani ni oni sto su glasali za busha..za miterana..haman za zirinovskog..le pena..i slicne debile..
pun mi je vise kurac ovih prica kao..samo su stanovnici bosne karine..samo smo mi licemjerni..a oni koji su gledali kako se ti isti bosanci raduju dolasku struje u 20. stoljecu eto nisu..oni su "cool"...
neka ba edu...lakse malo...
nego citash me
ti si se vec izjasnio da ti ne bi smetalo da budesh prikolica...hajd pusti sad dijasporu... Dijasporo, molim bez plaho teoretisanja o "sbbkbb"...i sta to znaci u vasim novim domovinama...
- danas
i samo bih dodala -- firme se sve cesce i cesce obaziru na ovakvev stvari. jer covjek sa visokim obrazovanjem cesto ima takvog partnera, pa nece mu valjda zena sjediti kuci. ako je on advokat, cesto je to i ona; ako je on doktor, cesto je to i ona... ljudi se tako upoznaju i zene... pa ako bolnica zeli da ima sretnog i zadovoljnog doktora, koji radi a ne kuka na zivot jer stanuje (zbog zene) 100 kilometara od posla... ta bolnica moze skontati da kad se otvori iduce radno mjesto, mogu uposliti i njegovu zenu... jer i ona je doktor, i ona radi i zna zvoj posao, samo ga obavlja u bolnici u susjednom gradu... zasto ih ne spojiti -- firme shvataju da su sretni uposlenici produktivni i odgovorni uposlenici.The_Fluid wrote:edu
-
Kwaheri
svidja mi se ovaj koncept...danas wrote:
i samo bih dodala -- firme se sve cesce i cesce obaziru na ovakvev stvari. jer covjek sa visokim obrazovanjem cesto ima takvog partnera, pa nece mu valjda zena sjediti kuci. ako je on advokat, cesto je to i ona; ako je on doktor, cesto je to i ona... ljudi se tako upoznaju i zene... pa ako bolnica zeli da ima sretnog i zadovoljnog doktora, koji radi a ne kuka na zivot jer stanuje (zbog zene) 100 kilometara od posla... ta bolnica moze skontati da kad se otvori iduce radno mjesto, mogu uposliti i njegovu zenu... jer i ona je doktor, i ona radi i zna zvoj posao, samo ga obavlja u bolnici u susjednom gradu... zasto ih ne spojiti -- firme shvataju da su sretni uposlenici produktivni i odgovorni uposlenici.
josh im samo fale radnichke barake...da nisu daleko
-
edu
MOZDA!The_Fluid wrote:edu
zbog dva posljednja pasusa se mozda i osjecas prikolicom u takvoj situaciji.
nema tu AKO zapnes..glupan je glupan..i zena govori o nekome ko nije za taj posao..znaci..nikad ga ne bi radio da ti nije supruge..tetka..ujne..PM..znaci ti nisi zasluzan za to..to mi je kao cijeli zivot si parazit..ali eto..supruga te gura..kupuje ti odjecu..auto..i ti se sad kurcis kao to je moje..a svi znaju da to sto imas mozes zahvaliti Njoj..znaci..govorimo o jednom profesionalcu..osobi koja razvaljuje posao..i drugom dijelu tog paketa koji je karina..koji nema veze sa zivotom..eh sad cu ja ponoviti ono sto sam vec rekao.."prikolica" nikad nece skontati da je ljudi uvazavaju samo iz razloga sto je dosla u paketu sa "majstorom"..nece to shvatiti iz prostog razloga jer je GLUP/AČA..debil..itd..gori su mi ljudi koji ce pusiti toj osobi samo zbog toga jer joj je sestra "majstor"..licemjerja ima na svakom cosku (foruma)..ne samo u bosni...
- danas
jaoooo.... to nije "prikolicarenje"... jer bih i dalje radila isti posao (stavise, presla bih --zarad svog porodicnog zivota) u slabiju firmu... takvih ljudi koliko hoces, nista cudno...zena wrote: Kako edu pojednostavi, kako biste se osjecali kao "prikolice"? i biste li prihvatili takav posao?
a ako pitas da li bih otisla da radim nesto sto nikad nisam radila, niti sam za to strucna... samo jer mi je neko to nacimao...
mislim, to je skroz 99-o pitanje...
-
Kwaheri
upravo edu. i zato mi je iznenadjenje vece sto bi, pa makar i u pocetku pristao na takvo nesto...edu wrote:MOZDA!The_Fluid wrote:edu
zbog dva posljednja pasusa se mozda i osjecas prikolicom u takvoj situaciji.
nema tu AKO zapnes..glupan je glupan..i zena govori o nekome ko nije za taj posao..znaci..nikad ga ne bi radio da ti nije supruge..tetka..ujne..PM..znaci ti nisi zasluzan za to..to mi je kao cijeli zivot si parazit..ali eto..supruga te gura..kupuje ti odjecu..auto..i ti se sad kurcis kao to je moje..a svi znaju da to sto imas mozes zahvaliti Njoj..znaci..govorimo o jednom profesionalcu..osobi koja razvaljuje posao..i drugom dijelu tog paketa koji je karina..koji nema veze sa zivotom..eh sad cu ja ponoviti ono sto sam vec rekao.."prikolica" nikad nece skontati da je ljudi uvazavaju samo iz razloga sto je dosla u paketu sa "majstorom"..nece to shvatiti iz prostog razloga jer je GLUP/AČA..debil..itd..gori su mi ljudi koji ce pusiti toj osobi samo zbog toga jer joj je sestra "majstor"..licemjerja ima na svakom cosku (foruma)..ne samo u bosni...
ali..jasno je meni, da nekad ljudima koji umiju treba pomoci...malo ih, kako da kazem pripaziti, dok se ne snadju...ali sta kad imate nekoga ko to ne zasluzuje?
Jednom sam imala priliku...vidjeti...kad djevojka, sasvim solidna, ali ne najbolja jel, konkurishe za stipendiju, biva odbijena jer je bilo djece s boljim prosjekom...i naravno njen brat, koji je "mogao" insistirati na toj stipendiji kaze predsjedniku, koji se umalo ne izvinjava njemu zbog toga...veli ... "...ma nema govora, da neko dijete s boljim prosjekom ostane bez stipendije...nema shanse..."
...eh sad...dobar, bolji... i to je pitanje...
-
edu
pa njih nekoliko diskutuje na temu: da li zaposliti dva profesionalca u paketu a da pri tom ta dva profesionalca imaju neku vezu..jal krvnu..jal bracnu..jal nesto trece.."..pa zaposlio bih mu cijelu familiju ako su profesionalci u pitanju...danas wrote:e, to je toforUMASH wrote:...pa zeno, sto nisi fino stavila u naslovu teme, gospodja ministarka - da ili ne.....
potrefi ga ti...
- danas
pa ovdje niko nikoga i ne zaposljava drugacije. kome se isplati drzati duduka na jaslama? pa ne bi ga zaposlio da mu je dijete rodjeno, a ne neki tamo lijevi...edu wrote:pa njih nekoliko diskutuje na temu: da li zaposliti dva profesionalca u paketu a da pri tom ta dva profesionalca imaju neku vezu..jal krvnu..jal bracnu..jal nesto trece.."..pa zaposlio bih mu cijelu familiju ako su profesionalci u pitanju...danas wrote:e, to je toforUMASH wrote:...pa zeno, sto nisi fino stavila u naslovu teme, gospodja ministarka - da ili ne.....
potrefi ga ti...
-
edu
sad vec teta a diskutuje o necemu sto ne gleda...A wrote:Primjer koji si dala kao prvi nema veze sa ovim zadnjim - u prvom primjeru zaposljavanja "u paketu" to ne ide na ustrb nekog drugog, nego ponuda "ili sve ili nista". Time sto je supruga uskoro postala urednica valjda pokazuje da zna posao, zar ne?zena wrote:Jednom sam imala priliku...vidjeti...kad djevojka, sasvim solidna, ali ne najbolja jel, konkurishe za stipendiju, biva odbijena jer je bilo djece s boljim prosjekom...i naravno njen brat, koji je "mogao" insistirati na toj stipendiji kaze predsjedniku, koji se umalo ne izvinjava njemu zbog toga...veli ... "...ma nema govora, da neko dijete s boljim prosjekom ostane bez stipendije...nema shanse..."
-
edu
kako Vi (cak mi nije mrsko ni veliko v napisati..
) kazete..
opet ponavljam..niste pratili (nije vam ni sada kasno..) temu ne podforumu mediji..ova tema nije nastala zbog ovog slucaja u sloveniji..vec zbog slucaja na ntv hayat.."paket" ne podrazumijeva samo muza i zenu.."paket" moze biti i brat-sestra..a nije nuzno da bude pametna sestra - pametan brat..(iako i ovo pametan muz- pametna zena..
)
opet ponavljam..niste pratili (nije vam ni sada kasno..) temu ne podforumu mediji..ova tema nije nastala zbog ovog slucaja u sloveniji..vec zbog slucaja na ntv hayat.."paket" ne podrazumijeva samo muza i zenu.."paket" moze biti i brat-sestra..a nije nuzno da bude pametna sestra - pametan brat..(iako i ovo pametan muz- pametna zena..
- danas
vi pricate o nepotizmu i stelama...Vingo wrote:A nasa teta je na Hayatu a suprug joj je S.Hadzifejzovic.
Eto zasto se domaci nerviraju.
Mislim da u BiH ne postoji primjer nepotizma u kom su oboje profesionalci. mnogo cesce nije nijedno.
Pricamo, dakle, o razlicitim stvarima.
mi pricamo o otvorenom trzistu...
-
edu
teta vingo..volim Vas..Vingo wrote:A nasa teta je na Hayatu a suprug joj je S.Hadzifejzovic.
Mislim da u BiH ne postoji primjer nepotizma u kom su oboje profesionalci. mnogo cesce nije nijedno.
-
edu
tj. mi pricamo o temi..a vi zachatavate..danas wrote:vi pricate o nepotizmu i stelama...Vingo wrote:A nasa teta je na Hayatu a suprug joj je S.Hadzifejzovic.
-
Kwaheri
a da ti mene nisi pogresno razumila...A wrote:Primjer koji si dala kao prvi nema veze sa ovim zadnjim - u prvom primjeru zaposljavanja "u paketu" to ne ide na ustrb nekog drugog, nego ponuda "ili sve ili nista". Time sto je supruga uskoro postala urednica valjda pokazuje da zna posao, zar ne?zena wrote:Jednom sam imala priliku...vidjeti...kad djevojka, sasvim solidna, ali ne najbolja jel, konkurishe za stipendiju, biva odbijena jer je bilo djece s boljim prosjekom...i naravno njen brat, koji je "mogao" insistirati na toj stipendiji kaze predsjedniku, koji se umalo ne izvinjava njemu zbog toga...veli ... "...ma nema govora, da neko dijete s boljim prosjekom ostane bez stipendije...nema shanse..."
osoba o kojoj ti pricas je bila samo povod...ali ne i razlog ovih mojih pitanja i podpitanja... Cestitam gospodji koja je postala urednica, nadam se da to radi odlicno...helem...ona licno me ne zanima...vec na nneki nacin nas odnos prema zaposljavanju i ljudima koji su zaposleni na nacin, ne zato sto su sposobni, vec zato sto...blabal po n-ti put, je neko ministar?
a ovo napisano...je bilo..malo off, samo da kazem da ima ljudi koji stavljaju na prvo mjesto kavlitet, makar na ustrb...khm...svoga
-
Vingo
Mi pricamo o onome sto znamo.danas wrote:vi pricate o nepotizmu i stelama...Vingo wrote:A nasa teta je na Hayatu a suprug joj je S.Hadzifejzovic.