PETICIJA za zabranu fondacije "Bosanska piramida Sunca&

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cosmopolit

Post by cosmopolit »

nezavisni intelektualci Sa-x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RPM

Post by RPM »

hekler wrote:ne mogu da vjerujem koliko ima kretena koji su spremni povjerovati u tu glupost sa piramidama, strasno.
glupost ili ne vidjet ce se, ali je ogroman broj ljudi koji su povjerovali u ukazanje gospe u Medjugorju ili crvene suze kipa pa je od toga napravljen biznis ... :D
quantum

Post by quantum »

Bosanska posla. Kao da bi voljeli da piramida ne postoji. Bila ne bila, sta fali da se ispita. Ako postoji i 1% sansi zasto ne probati?
Na TV daju izjave nekog renomiranog strucnjaka iz Hrvatske koji nas ismijava u fazonu "glupi bosanci, odkud njima piramida?!", a nasi to objavljuju naveliko. A cim neko nije iz BiH odmah je renomiran i postovan :(
Kwaheri

Post by Kwaheri »

a sto se ismijah... :lol:

tuge...imamo "intelektualce" koji se ne smiju potpisati na ono sto kazu... :(

jes da je lik "okinut" u stranu...al ovo... :lol:
Zux

Post by Zux »

Ali najbolji od svega je potpis:"Grupa nezavisnih intelektualaca sa portala http://www.sarajevo-x.com"
Koliko smo mi u qrcu kad se takvi ljudi nazivaju intelektualcima.
Nije vise uopste poenta ima li tih piramida ili ne,nego u sta takvi uhljupi ulazu energiju i pri tome sami sebe nazivaju intelektualcima,doduse mozda bi se mogao "sastavit" neki intelektualac od njih kad bi im sabrao njihove IQ-ove
cosmopolit

Post by cosmopolit »

Zux wrote:Ali najbolji od svega je potpis:"Grupa nezavisnih intelektualaca sa portala http://www.sarajevo-x.com"
Koliko smo mi u qrcu kad se takvi ljudi nazivaju intelektualcima.
Nije vise uopste poenta ima li tih piramida ili ne,nego u sta takvi uhljupi ulazu energiju i pri tome sami sebe nazivaju intelektualcima,doduse mozda bi se mogao "sastavit" neki intelektualac od njih kad bi im sabrao njihove IQ-ove
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: joooojjjjjjjjjjj :lol: :lol:
car-x

Post by car-x »

Pripremila grupa nezavisnih intelektualaca sa portala http://www.Sarajevo-X.com, forum "Bosanska piramida Sunca"
ako nista, ocekujem od sarajevo-x portala da se oficijelno ogradi od ove peticije, jer mislim da oni nemaju apsolutno nikakve veze s ovim, i da bi trebali zahtijevati da se ime portala skine sa ove peticija-stranice..

jos jedna stvar mi je interesantna.. kao protivdokazi nude se linkovi na clanke iz jednog politickog tjednika.. tako naucnici i intelektualci argumentiraju svoje stavove?

nisam bio cesto u prilici da poziv ljude na potpisivanje ovog ili onog.. LM, uvijek sam stao iza svojih ideja i stavova i potpiso ih..

meni ovo, kao uostalom i cijela prica oko piramide na ovom forumu, jos uvijek samo lici na povrijedjenu sujetu i licni interes zasnovan na sudbinskom pitanju: zasto semir, a ne ja..
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

gavrilo wrote:hekler samo cekam taj kada ce cijeli svijet da nam se sprda :roll:
zar ti ne znaš da se već sprdaju :D vidi kako su nam policiju (policija bez ovlašćenja), a Boga mi i Državu (tri predsjednika bez nekog prava glasa i milion državnih službenika) u(ne)redili :D:D šta je tu novo??? Sprdačina bez granica :D

Ma hajde, kada mogu hrvati reći da potiču iz Perzije i kada mogu srbi reći da su podigli kulu Babilonsku (biblijski narod :D), što i mi ne bismo rekli da imamo piramidu :D:D:D
kahro

Post by kahro »

car-x wrote:
meni ovo, kao uostalom i cijela prica oko piramide na ovom forumu, jos uvijek samo lici na povrijedjenu sujetu i licni interes zasnovan na sudbinskom pitanju: zasto semir, a ne ja..
bravo car-x, slazem se.

Dodao bih jos nesto, a to je da se na oficijelnom sajtu http://www.piramidasunca.ba nalazi podatak da je fondacija neprofitabilna i nevladina organizacija i prema tome sve tacke ove peticije vise lice na "dodavanje benzina na vatru" nego na patriotizam.

Uostalom sta reci grupi anonimaca :roll: kad su anonimni i nemaju se cega stiditi ni cime se ponositi......
car-x

Post by car-x »

meni su debilne rasprave sto ce "cijeli svijet da nam se smije".. znate koliko me zaboli kurac sto ce da nam se svijet smije!!

isti taj svijet je bolio kurac dok smo mi ginuli.. ako nam je sad stalo da nam se ne smiju, zasto nam onda tada nije bilo krivo sto nisu plakali sa nama?!?

mesi treba dat sva moguca odlikovanja samo za jednu napisanu recenicu (ostale da i ne spominjem): "...Svaka cast nasoj gluposti.."
Prenj

Post by Prenj »

vodolija_33 wrote:
gavrilo wrote:hekler samo cekam taj kada ce cijeli svijet da nam se sprda :roll:
zar ti ne znaš da se već sprdaju :D vidi kako su nam policiju (policija bez ovlašćenja), a Boga mi i Državu (tri predsjednika bez nekog prava glasa i milion državnih službenika) u(ne)redili :D:D šta je tu novo??? Sprdačina bez granica :D

Ma hajde, kada mogu hrvati reći da potiču iz Perzije i kada mogu srbi reći da su podigli kulu Babilonsku (biblijski narod :D), što i mi ne bismo rekli da imamo piramidu :D:D:D
Tacno, i nasi susjedi i mi svakog dana pokazujemo i dokazujemo da se u crnoj rupi Evrope - Balkanu, skoro nista nije promijenilo.
Balkanske narode i dalje drmaju kompleksi i proganja nicim utemeljena manija velicine i sopstvene vaznosti u svijetu.
Osim pametnih Slovenaca, koji jedini sute i rade.
car-x

Post by car-x »

Prenj wrote:..Osim pametnih Slovenaca, koji jedini sute i rade...
..i koji su svojom ljigavoscu poznatiji u cijelom svijetu nego semirove piramide.. ali to ne znaci i da su omiljeni.. barem na u "zemljama regiona"..
Prenj

Post by Prenj »

car-x wrote:
Prenj wrote:..Osim pametnih Slovenaca, koji jedini sute i rade...
..i koji su svojom ljigavoscu poznatiji u cijelom svijetu nego semirove piramide.. ali to ne znaci i da su omiljeni.. barem na u "zemljama regiona"..
Tim ljigavim Slovencima ni za USA viza ne treba, toliko ih svi mrze.
Eto mi smo omiljeni i sta imamo od toga, osim sto su autori Hase i Suljo zaradili malo para na racun nase legendarne omiljenosti?
car-x

Post by car-x »

Prenj wrote:Tim ljigavim Slovencima ni za USA viza ne treba, toliko ih svi mrze.
Eto mi smo omiljeni i sta imamo od toga, osim sto su autori Hase i Suljo zaradili malo para na racun nase legendarne omiljenosti?
a mjerilo kvalitete zivota i svega ostalog je kome za USA treba viza, a kome ne treba?

e pa znas koliko mi puca kita sto mi treba viza za USA..
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Prenj wrote:
vodolija_33 wrote:

Tacno, i nasi susjedi i mi svakog dana pokazujemo i dokazujemo da se u crnoj rupi Evrope - Balkanu, skoro nista nije promijenilo.
Balkanske narode i dalje drmaju kompleksi i proganja nicim utemeljena manija velicine i sopstvene vaznosti u svijetu.
Osim pametnih Slovenaca, koji jedini sute i rade.
Ma oni su levati :D ko je vidio fajde od rada :D još ćemo se u ljude pretvoriti :D bolje biti majmun i zamarati se pitanjima tipa šta je starije, koka ili jaje :D:D
ludost

Post by ludost »

car-x wrote:meni su debilne rasprave sto ce "cijeli svijet da nam se smije".. znate koliko me zaboli kurac sto ce da nam se svijet smije!!

isti taj svijet je bolio kurac dok smo mi ginuli.. ako nam je sad stalo da nam se ne smiju, zasto nam onda tada nije bilo krivo sto nisu plakali sa nama?!?

mesi treba dat sva moguca odlikovanja samo za jednu napisanu recenicu (ostale da i ne spominjem): "...Svaka cast nasoj gluposti.."
Da, baš tako. Svaka čast vašoj gluposti.

Anonimnost je, svaka čast vašoj gluposti, jedan od temeljnih preduslova demokracije - zbog toga se krivične prijave po zakonu i mogu podnositi anonimno. Zbog toga je i glasanje na izborima stvar privatnosti i tajnosti, pa te u nekoj demokraciji niko ne smije pitati za koga si glasao i zašto. Na takvom prinicipu anonimnosti počivaju i upravo ovakvi forumi - to bi ti ekipa iz Sarajevo-x možda mogla malo bolje objasniti.

Mene, vidiš, ne boli kurac što nam se cijeli svijet već sad smije. I neka se smije, drugo očito i ne može.
Stari

Post by Stari »

ljudi moji ...ako se ovako nastavi pojebacemo sve dosadsnje teme sa ovom piramidom ..dajte se malo smirite sta je ovo ludnica...pa ovo je nezapamceno jos od vremena Livadica, Ake i Safeta Kurtovica...

Evo ja se javno izjasnjavam da ja nisam medju onima koji stoje iza te peticije....mislim Nezavistan jesam tu i tamo ponekad...intelektualac medjutim...nisam...pogotovo ne samozvani. Ne mislim da piramide ima no ovakve stvari kao ova peticija su ipak ... malcice uvrnute.

Ne znam zasto ali mislim da ni Novalic nije medju onima koji su pokrenuli ovu peticiju. :D Instinkt ...intuicijia ...ili kako se to vec zove :D
car-x

Post by car-x »

ludost wrote:Mene, vidiš, ne boli kurac što nam se cijeli svijet već sad smije. I neka se smije, drugo očito i ne može.
pa bori se onda likom i djelom da ti se cijeli svijet ne smije, a ne da pod krinkom anonimnosti budes, ne daj boze, uvrsten u "obicne" bosance i hercegovce koje zaboli kurac sto im se tamo neki bjelosvjetski licemjeri smiju, sto smo se najprije ubijali a sad trazimo piramide..

reci imenom i prezimenom da ti je dosta i da ne zelis da te se ubraja u "svaka cast nasoj gluposti", jer eto, sam sebi to ne bi mogo oprostiti..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Vozdra "nezavisni intelektualci", priznati arheolozi ama sve krema naseg naucnog establsmenta. Kao prvo gdje ste bili prije da zastite te unistene grobnice. To sto je uradio Osmanagic mogao je uraditi i bilo koji coban i niko ne bi ni trepnuo. Ama ovdje se uopste ne radi o tome nego jednostavno o zavisti. kako ce nama neko sa strane doci i pametovati i to nama koji smo istrazili (ali preko interenta) citavu BiH bez ijednog jedinog zulja na rukama. Ali zato su tu zuljevi od stolice i surfanja po internetu. Halo filozofi vase slike gledam svaki dan na vijestima samo se drukcije zovete. Mi ce mo ovo mi cemo ono i na kraju nista. Inace filozofija je poznata nauka gdje se pare uzimaju bez imalo truda i bez graske znoja. I ne znam na osnovu cega ste sebe nazvali intelektualcima a ove sto recimo podrzavaju piramidu neznalicama i papcima. Bujrum dokazite ali na terenu suprotno BiH ce vam biti zahvalna jer ste svojim trudom i svojim znojem dokazali da ste u pravu. Ali dobro ocito je jedno neko mora biti opozicija u svemu i pricati i pricati jer filozofija je protkana na supljoj prici i rijetko ko osim filozofa od nje ima ikakve fajde.
Ne bih potpisao vasu peticiju kad bih umro ali ne bih potpisao niti Osmanagicevu jer jednostavno dok ne bi zavrsio na Visocici samo bih se zvao filozofom a to se kod nas zove "pretakanje iz supljeg u prazno".
Prenj

Post by Prenj »

car-x wrote:
Prenj wrote:Tim ljigavim Slovencima ni za USA viza ne treba, toliko ih svi mrze.
a mjerilo kvalitete zivota i svega ostalog je kome za USA treba viza, a kome ne treba?

e pa znas koliko mi puca kita sto mi treba viza za USA..
Ali je vrlo jednostavan pokazatelj uredjenosti jedne zemlje ...
car-x

Post by car-x »

A wrote:Joj Care :shock: jos da si dodao da su austrijski konjusari ... Poznati u svijetu kao ljigavi :-) Evo zivim "u svijetu", pa samo slusam kako su radini, kako su prosperitetni, primjer tranzicije za sve nas ostale divljake.... tako omiljene i poznate po dobru, medju zemljama u regionu 8-)
sudeci po raspravi u koruskoj (austrija) nikako se ne bi slozio s tobom glede omiljenosti.. sto kod austrijanaca, sto kod italijana.. hrvate da i ne spominjem.. a nama bi slovenci ionako trebali biti pod svejedno..

a meni vala nije svejedno.. krivo mi je sto ce me danas, kad budem ulazio u sloveniju, na sentilju tretirati ko da sam najzadnje govno na ovom svijetu.. i ne mogu ih voliti, pa sve i da ih svih ostalih 6 milijardi minus jedan voli..
vratnik

Post by vratnik »

Komedija se polako pretvara u tragediju. Nigdje kraja nasoj gluposti.
Znaci ja bih sad kao neko s Vratnika morao dokazati da ispod mene nije piramida ako neki kreten iz Amerike dodje i odluci da u mojoj basti pocne kopati piramidu. Prvo bih se naravno samo blijedo nasmijao i poslao ga u tri PM. Tu bi to za normalnog covjeka bilo zavrseno. Ali ne, kreten ce skupiti nakih par opasnih ludjaka, i uz pomoc iskorumpiranih politicara organizovati neko drustvo za okopavanje piramide, koje ce mene protjerati iz moje kuce posto nisam mogao da dokazem da tu piramide nema, a zivim u sprdacini od drzave u kojoj se covjeka moze optuziti zbog bacanja "SIHRI", a ne zbog klevete.
U jednom smo uglavnom najbolji, mi uvijek uspijemo pomaci dno za novih par centimentara...
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Zar se neki od nas ne mogu strpiti ni sedam il osam mjeseci????

Zar je grijeh nadati se nekom bolje sutra, ne vezano samo za piramidu...

Zar mislite da se gospa fakat ukazala u Medjugorju, zar mislite da postoji Loh Nes, krugovi u zitu i jos mnogo stvari koji covjeku zagolicaju mastu.

Ali ne ponosni, tvrdoglavi i nekad glupi Bosanci nemaju nista i ono sto im je priroda podarila oni ce zatrpati smecem, nema ni drevne Troje, nema ni piramida nema nista osim licemjerstva ,bahatosti i nepostenja ...
Pustimo ljude da nam kazu sta to zaista ima na brdu Visocica ili u njemu, pa zar sve u startu moramo osuditi, zato svi iole uspjesniji Bosanci i Hercegovci zive i rade van nase ljepe zemlje???? Zato sto je ta zemlja postala leglo najvecih provincijskih duhova i ljudi u Europi... skontajte samo da je nesto poput ovoga uoceno u Grudama... vec danas bi se mogli suveniri svakakvi kupovati... al nije gdje ce kod nas biti nesto afirmativno... mi smo leglo soca !!!!

Licno ja bi volio da ima piramida, ne znam ima li ili nema al BI VOLIO DA SE TAKO NESTO OTKRIJE KOD NAS !!!! Iz tog razloga se ne bi upustao u polemike... meni i pomisao da nesto takvo postoji navlaci osmjeh na lice... !!!!!
kahro

Post by kahro »

Ovde neki OCITO nisu upoznati o mnogo cemu, a evo zasto:
Zasto bi se to svijet nama smijao? Jos niko nije ni rekao da Bosna ima piramidu, samo su se objavile opravdane pretpostavke za to, a dalja istrazivanja ce reci sta je tacno istina.
Osim toga i ako nam se neko bas smije (u sto veoma sumnjam) onda bi to samo mogli biti oni koji su svjesni da ce se dobar dio istorije MORATI promjeniti i da bi piramida pobila mnogo cije istorijske teze i tumacenja koja su radjena "na pretpostavkama" jer iz tih vremena ne postoje pisani dokumenti.
Uostalom zasto da nam uvijek neko zatvara usta i da nas gusi. Kopamo po nasoj vlastitoj drzavi, koja je (vjerujem) bila daleko civilizovanija prije engleske i drugih pametnjakovica koji su se valjali u blatu dok je Sarajevo imalo (DOKAZANO JE) pokockane ulice, javna kupatila i sl .....
ZASTO je peticija napisana na engleskom jeziku ???????? Mozda zato da bi englezi mogli sto prije da nam se smiju i da nas vec pocnu ubjedzivati da piramida ne postoji....

NE budite slijepi i ne slusajte nikoga, sami odlucite o svom stavu

Jos niko nije reko "evo piramide, vidite je" pa nema niko pravo reci ni da je nema.

A anonimni intelektualci nemoraju da nas stite od samih nas!!!
vratnik

Post by vratnik »

uvjek dobar gost wrote:Zar se neki od nas ne mogu strpiti ni sedam il osam mjeseci????

Zar je grijeh nadati se nekom bolje sutra, ne vezano samo za piramidu...

Zar mislite da se gospa fakat ukazala u Medjugorju, zar mislite da postoji Loh Nes, krugovi u zitu i jos mnogo stvari koji covjeku zagolicaju mastu.

Ali ne ponosni, tvrdoglavi i nekad glupi Bosanci nemaju nista i ono sto im je priroda podarila oni ce zatrpati smecem, nema ni drevne Troje, nema ni piramida nema nista osim licemjerstva ,bahatosti i nepostenja ...
Pustimo ljude da nam kazu sta to zaista ima na brdu Visocica ili u njemu, pa zar sve u startu moramo osuditi, zato svi iole uspjesniji Bosanci i Hercegovci zive i rade van nase ljepe zemlje???? Zato sto je ta zemlja postala leglo najvecih provincijskih duhova i ljudi u Europi... skontajte samo da je nesto poput ovoga uoceno u Grudama... vec danas bi se mogli suveniri svakakvi kupovati... al nije gdje ce kod nas biti nesto afirmativno... mi smo leglo soca !!!!

Licno ja bi volio da ima piramida, ne znam ima li ili nema al BI VOLIO DA SE TAKO NESTO OTKRIJE KOD NAS !!!! Iz tog razloga se ne bi upustao u polemike... meni i pomisao da nesto takvo postoji navlaci osmjeh na lice... !!!!!
Preporucio bih da procitas ponovo citavu temu piramida sunca. Ovdje se unistava jedan spomenik (kad se unisti nema, ga. Jednostavno), da bi se naslo mudo Marjanovo. A sad poredjenje sa Grudama i gospom ne stoji posto se ista vidi srcem, a piramide i dalje ocima.
PS: nema ovo veze sa (ne)nadom u bolje sutra, ali ova slamka je bezze. Treba nam drugi plan. Posto ako nam je jedina nada ova ubleha, onde smo ipak nasli ono dno koje spomenuh par recenica prije..
Locked