Zrijeb kvalifikacija za EP 2008- 27.jan.2006
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
PR80.
Vidimo se u OSLU momci.Stari wrote:U Oslu, ...., ma tu ce biti minimum nekoliko hiljada nasih navijaca. Makar moze se desiti ...da nam Norvezani vrate milo za drago i smjeste tu utakmicu u njihov drugi grad po velicini ...Trondheim (uzmite geografsku kartu vi koji niste odavle, pa vidite gdje se to nalazi... tu gdje njihov, u zadnjih desetak godina, najsupjesniji klub -Rosenborg- igra svoje utakmice ) tu bi bila puno manja podrska...osim toga mislim da bi se nasi nogometasi mogli i prehladiti obzirom na to kakva klima u tim krajevima vlada.
Stari... ne brini... u kojem god gradu da se odrzavala utakmica (mada sumnjam da ce izabrati Tr.heim ili neki drugi grad u Norveskoj) raja ce ici.
I sigurna sam 100 % da ce nasi navijaci iz Svedske i Danske doci. Bice nas mozda vise nego njih.
-
Stari
Ne sumnjam da ce biti nasih navijaca pa taman da se i igra u Trondheimu...nego bi cini mi se nasim igracima bilo malo nezgodno...zamisli: dva gostovanja prvo u Turskoj (ili na Malti) u srijedu i slijedecu subotu u Trondheimu...ma nasi momci bi se ukocili (i to ne od smijeha)...Salu na stranu, nadam se da do takvog razvoja dogadjaja nece doci. Takodjer se nadam da ce ovaj golf izdrzati u voznom stanju do tih ...sudbonosnih dana. Bude li utakmica u Oslu...vrijeme je da ih tucemo tamo. Ullevdal nije straaasno velik dijasporci bi mogli kupiti vecinu karata tako da nasih ima i na centralnim tribinama a ne samo tamo iza gola (gdje su belaj-boysi zadnji put napravili manju pizdariju).
- alphonse kauders
HAHAHA, ovaj car-x kako ga je Start citirao sve bolji i bolji:)car-x wrote:drago mi samo sto ce i dodik sad moci navijati za svoju rodnu grudu..
-
mostarac
ko makar malo poznaje fudbal to najavljuje, mada ni ja Baku ne gotivim, ali ova grupa ima 4 poprilicno izjednacene reprezentacije + Madjarska koja ce jednu ili dvije od ovih reprezentacija u crno zavit i pomrsit im racune. Ko dobija Madjare oba puta zavrsio je pola posla, a izmedju ove 4 ekipe bice sta bude.
-
El-Baklawa
...utakmicu s turcima treba igrati u Banja Luci ...
ne sumnjam u dzehenemsku atmosferu & pobedu..
ne sumnjam u dzehenemsku atmosferu & pobedu..
-
Stari
Madjari...hm...nije mi jasno kako je doslo do toga da tako puno naroda nonsaliraju ovu ekipu. Istorijski gledano oni su tu igru znali igrati i prije i bolje nego svi ostali koji su se ovog puta s njima nasli u grupi. Kriza u kojoj se nalaze evo vise od dvije decenije mora jednom proci. Napatili su u upravo proslim kvalifikacijama i Hrvate i Svedjane...a ovi opet ni po cemu nisu losiji od tandema Grcka-Turska.
Kriza im je pocela davno ...zadnji put su se uspjeli plasirati na SP u Mexicu 86-te i tamo pretrpjeli nekoliko zestokih poraza (od kojih sigurno nazesci onaj od Sovjeta ...tj ukrajinaca) i od tad traje kriza. Ali imajuci u vidu kako su ti ljudi bili nekad vrlo, vrlo respektabilna ekipa ...eto zamislite samo da su oni nekad znali Englezima strpati 6 komada u po Londona u sluzbenom takmicarskom susretu ...to nije cini mi se nikom i nikad poslo za rukom ni prije ni poslije te njihove posjete.
OK ova ekipa s kojom madjari sad raspolazu nije u rangu te tadasnje ...ali imaju kvalitet, to sto im je potrebno je pobjednicki mentalitet (psihologija dakle) to sto nisu tukli Hrvate i Svedjane je po mom misljenju samo od toga zavisilo. Svedjani su vrlo sretno odnijeli sva tri boda iz Budimpeste...inace nisu bili nadigrali madjare ...ni slucajno. Madjari su bili zasluzili u najmanju ruku podjelu bodova.
Kriza im je pocela davno ...zadnji put su se uspjeli plasirati na SP u Mexicu 86-te i tamo pretrpjeli nekoliko zestokih poraza (od kojih sigurno nazesci onaj od Sovjeta ...tj ukrajinaca) i od tad traje kriza. Ali imajuci u vidu kako su ti ljudi bili nekad vrlo, vrlo respektabilna ekipa ...eto zamislite samo da su oni nekad znali Englezima strpati 6 komada u po Londona u sluzbenom takmicarskom susretu ...to nije cini mi se nikom i nikad poslo za rukom ni prije ni poslije te njihove posjete.
OK ova ekipa s kojom madjari sad raspolazu nije u rangu te tadasnje ...ali imaju kvalitet, to sto im je potrebno je pobjednicki mentalitet (psihologija dakle) to sto nisu tukli Hrvate i Svedjane je po mom misljenju samo od toga zavisilo. Svedjani su vrlo sretno odnijeli sva tri boda iz Budimpeste...inace nisu bili nadigrali madjare ...ni slucajno. Madjari su bili zasluzili u najmanju ruku podjelu bodova.
-
BošnjakTZ
Sad bi Tihic trebao dati intervju pa reci da ce navijati za TURSKU 
Kako god da bude proci ce valjda jedna nasa reprezentacija,il BOSNA il TURSKA svejedno.
A sa Turcima niposto u Banja luci,trebamo ih bratski docekati u Zenici pa ko god da go slaviti,jal oni jal mi.
Kad ce se Blaz dogovariti o rasporedu utakmica znal iko?
Kako god da bude proci ce valjda jedna nasa reprezentacija,il BOSNA il TURSKA svejedno.
A sa Turcima niposto u Banja luci,trebamo ih bratski docekati u Zenici pa ko god da go slaviti,jal oni jal mi.
Kad ce se Blaz dogovariti o rasporedu utakmica znal iko?
- Edin H.
Kakvi covjece Turci
Kakve to mi imamo veze sa njima, osim sto smo bili okupirani u proslosti!
Ali ima ih dosta sto u ovoj drzavi sto navijaju za tudje, pa izvoli navijaj i ti za koga hoces, pitanje slobodnog izbora.
Samo kani se onda Bosne i navijanja za BiH.
Ko zna mozda se negdje ogrebes za besplatni kebab od brkatih vlasnika, premda sumnjam u njihovu velikodusnost sudeci po kolicini humanitarne pomoci sto su isti poslali tokom rata (pogledaj malo statistike).
Kakve to mi imamo veze sa njima, osim sto smo bili okupirani u proslosti!
Ali ima ih dosta sto u ovoj drzavi sto navijaju za tudje, pa izvoli navijaj i ti za koga hoces, pitanje slobodnog izbora.
Samo kani se onda Bosne i navijanja za BiH.
Ko zna mozda se negdje ogrebes za besplatni kebab od brkatih vlasnika, premda sumnjam u njihovu velikodusnost sudeci po kolicini humanitarne pomoci sto su isti poslali tokom rata (pogledaj malo statistike).
-
BošnjakTZ
Sta ste se digli,sumnjam da je ko od vas forumasa bio na cetnickoj mrakani a tu nesto pricate.
Bio sam na najmanje 10 utakmica reprezentacije i i opet cu ici na svaku utakmicu,i naravno navijati za nase ZLATNE LJILJANE.
A sto se tice Turske opet ponavljam da mi nece biti zao i ako izgubimo.
Vidimo se u Zenici

Bio sam na najmanje 10 utakmica reprezentacije i i opet cu ici na svaku utakmicu,i naravno navijati za nase ZLATNE LJILJANE.
A sto se tice Turske opet ponavljam da mi nece biti zao i ako izgubimo.
Vidimo se u Zenici
-
Sike_
Ako u ovim kvalifikacijama osvojimo cetvrto mjesto dobro je!
Stvarno mi nije jasno na koji nacin smo u zadnja dva ciklusa uspjeli u zadnjem kolu odlucivati o svojoj sudbini. Stvarno se sve bilo poklopilo. U kvalifikacijama za evropsko Rumunija nas nabi 5-0 ukupno, a ljudi zavrsise na cetvtom mjestu?! Norveska nas razbi kod kuce 2-0, cisto sumnjam da smo opucali po golu.
Sad u ovim zadnjim kvalifikacijama Belgija nas pobuca 4-1 sto po meni pokazuje realnu snagu nase ekipe. Sve ostalo je bilo na silu, jos uvijek mi nije jasno kako smo uvezali tri pobjede protiv velesila kao sto su Belgija, Litvanija i Malta?
Madzari su jaci od nas bar za klasu, a mi im se smijemo?
Baka nije u stanju probiti San Marino, pa kako ce onda postavit taktiku za Grcku i Tursku?
Volio bi da budemo prvi, ali imacemo problema i sa Moldavijom u gostima.
To je po meni nasa realna snaga, a vi kako hocete.
Stvarno mi nije jasno na koji nacin smo u zadnja dva ciklusa uspjeli u zadnjem kolu odlucivati o svojoj sudbini. Stvarno se sve bilo poklopilo. U kvalifikacijama za evropsko Rumunija nas nabi 5-0 ukupno, a ljudi zavrsise na cetvtom mjestu?! Norveska nas razbi kod kuce 2-0, cisto sumnjam da smo opucali po golu.
Sad u ovim zadnjim kvalifikacijama Belgija nas pobuca 4-1 sto po meni pokazuje realnu snagu nase ekipe. Sve ostalo je bilo na silu, jos uvijek mi nije jasno kako smo uvezali tri pobjede protiv velesila kao sto su Belgija, Litvanija i Malta?
Madzari su jaci od nas bar za klasu, a mi im se smijemo?
Baka nije u stanju probiti San Marino, pa kako ce onda postavit taktiku za Grcku i Tursku?
Volio bi da budemo prvi, ali imacemo problema i sa Moldavijom u gostima.
To je po meni nasa realna snaga, a vi kako hocete.