Zrijeb kvalifikacija za EP 2008- 27.jan.2006

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

car-x

Post by car-x »

drago mi samo sto ce i dodik sad moci navijati za svoju rodnu grudu..
Mahalac

Post by Mahalac »

i Pero Bukeilovic ce da zavija za grudu :D
PR80.

Post by PR80. »

Stari wrote:U Oslu, ...., ma tu ce biti minimum nekoliko hiljada nasih navijaca. Makar moze se desiti ...da nam Norvezani vrate milo za drago i smjeste tu utakmicu u njihov drugi grad po velicini ...Trondheim (uzmite geografsku kartu vi koji niste odavle, pa vidite gdje se to nalazi... tu gdje njihov, u zadnjih desetak godina, najsupjesniji klub -Rosenborg- igra svoje utakmice ) tu bi bila puno manja podrska...osim toga mislim da bi se nasi nogometasi mogli i prehladiti obzirom na to kakva klima u tim krajevima vlada.
Vidimo se u OSLU momci. :) :bih:
Stari... ne brini... u kojem god gradu da se odrzavala utakmica (mada sumnjam da ce izabrati Tr.heim ili neki drugi grad u Norveskoj) raja ce ici.
I sigurna sam 100 % da ce nasi navijaci iz Svedske i Danske doci. Bice nas mozda vise nego njih. :bih: :bih: :bih: :bih:
Stari

Post by Stari »

Ne sumnjam da ce biti nasih navijaca pa taman da se i igra u Trondheimu...nego bi cini mi se nasim igracima bilo malo nezgodno...zamisli: dva gostovanja prvo u Turskoj (ili na Malti) u srijedu i slijedecu subotu u Trondheimu...ma nasi momci bi se ukocili (i to ne od smijeha)...Salu na stranu, nadam se da do takvog razvoja dogadjaja nece doci. Takodjer se nadam da ce ovaj golf izdrzati u voznom stanju do tih ...sudbonosnih dana. Bude li utakmica u Oslu...vrijeme je da ih tucemo tamo. Ullevdal nije straaasno velik dijasporci bi mogli kupiti vecinu karata tako da nasih ima i na centralnim tribinama a ne samo tamo iza gola (gdje su belaj-boysi zadnji put napravili manju pizdariju).
PR80.

Post by PR80. »

Stari... sve vece utakmice se odrzavaju na Ullevaal stadionu tako da vjerujem i nadam se da ce se i ova odrzati na tom stadionu.
Nasi navijaci su dobro zeznuli stvar prosli put, nadat se da su naucili lekciju do sada. :-)
karanana

Post by karanana »

Fino gostovanje za nas koji smo u Bosni: Budimpesta - sjednes u vozic u 8:30, tamo si ujutro, malo prosetas gradom, nacugas se, pokupis kakvu jeftinu Madjaricu - odradis, i na tekmu.
Edin H.

Post by Edin H. »

car-x wrote:drago mi samo sto ce i dodik sad moci navijati za svoju rodnu grudu..
I meni je drago zbog Dodika :bih:

Ali mi je zao zbog onoga smrada napadaca Svedske da nismo njih izvukli. :x
Pa da vidi malo prave navijace na djelu.
PR80.

Post by PR80. »

Edine ne brini. Cuti ce nas iz Osla. :D :bih: :bih:
addem

Post by addem »

Najlaksa grupa. Niko iz nase skupine se nije uspio plasirati za svjetsko prvenstvo, to najbolje govori o jacini.
dariosa

Post by dariosa »

car-x wrote:drago mi samo sto ce i dodik sad moci navijati za svoju rodnu grudu..
hahahahaha... ali samo u 2 od 12 utakmica koliko ce se igrati.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

HAHAHA, ovaj car-x kako ga je Start citirao sve bolji i bolji:)
tcz

Post by tcz »

Da Baka nije na klupi protutnjalibi kroz ovu grupu. Evo on u avazu najavljuje puno nerjeseni rezultata, znaci vec se sprema za bunker.
mostarac

Post by mostarac »

ko makar malo poznaje fudbal to najavljuje, mada ni ja Baku ne gotivim, ali ova grupa ima 4 poprilicno izjednacene reprezentacije + Madjarska koja ce jednu ili dvije od ovih reprezentacija u crno zavit i pomrsit im racune. Ko dobija Madjare oba puta zavrsio je pola posla, a izmedju ove 4 ekipe bice sta bude.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

...utakmicu s turcima treba igrati u Banja Luci ...

ne sumnjam u dzehenemsku atmosferu & pobedu..:mrgreen:
Stari

Post by Stari »

Madjari...hm...nije mi jasno kako je doslo do toga da tako puno naroda nonsaliraju ovu ekipu. Istorijski gledano oni su tu igru znali igrati i prije i bolje nego svi ostali koji su se ovog puta s njima nasli u grupi. Kriza u kojoj se nalaze evo vise od dvije decenije mora jednom proci. Napatili su u upravo proslim kvalifikacijama i Hrvate i Svedjane...a ovi opet ni po cemu nisu losiji od tandema Grcka-Turska.

Kriza im je pocela davno ...zadnji put su se uspjeli plasirati na SP u Mexicu 86-te i tamo pretrpjeli nekoliko zestokih poraza (od kojih sigurno nazesci onaj od Sovjeta ...tj ukrajinaca) i od tad traje kriza. Ali imajuci u vidu kako su ti ljudi bili nekad vrlo, vrlo respektabilna ekipa ...eto zamislite samo da su oni nekad znali Englezima strpati 6 komada u po Londona u sluzbenom takmicarskom susretu ...to nije cini mi se nikom i nikad poslo za rukom ni prije ni poslije te njihove posjete.

OK ova ekipa s kojom madjari sad raspolazu nije u rangu te tadasnje ...ali imaju kvalitet, to sto im je potrebno je pobjednicki mentalitet (psihologija dakle) to sto nisu tukli Hrvate i Svedjane je po mom misljenju samo od toga zavisilo. Svedjani su vrlo sretno odnijeli sva tri boda iz Budimpeste...inace nisu bili nadigrali madjare ...ni slucajno. Madjari su bili zasluzili u najmanju ruku podjelu bodova.
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Sad bi Tihic trebao dati intervju pa reci da ce navijati za TURSKU :)
Kako god da bude proci ce valjda jedna nasa reprezentacija,il BOSNA il TURSKA svejedno.
A sa Turcima niposto u Banja luci,trebamo ih bratski docekati u Zenici pa ko god da go slaviti,jal oni jal mi.
Kad ce se Blaz dogovariti o rasporedu utakmica znal iko?
Edin H.

Post by Edin H. »

Kakvi covjece Turci :shock:

Kakve to mi imamo veze sa njima, osim sto smo bili okupirani u proslosti!

Ali ima ih dosta sto u ovoj drzavi sto navijaju za tudje, pa izvoli navijaj i ti za koga hoces, pitanje slobodnog izbora.

Samo kani se onda Bosne i navijanja za BiH. :bih:

Ko zna mozda se negdje ogrebes za besplatni kebab od brkatih vlasnika, premda sumnjam u njihovu velikodusnost sudeci po kolicini humanitarne pomoci sto su isti poslali tokom rata (pogledaj malo statistike).
3per

Post by 3per »

BošnjakTZ wrote: A sa Turcima niposto u Banja luci,trebamo ih bratski docekati u Zenici pa ko god da go slaviti,jal oni jal mi.
Izgubiti a slaviti, eto te k'o istocnjaci i Kosovo
armin00

Post by armin00 »

Turci dobili 6 utakmica kazne na neutralnom terenu (min 500km od Turske), i bez publike!! Plus 200.000 svajcarskih franaka, a Emre i Alpay takodje po 6 utakmica kazne.

;)
Edin H.

Post by Edin H. »

Joj imam osjecas da ce se onda igrati u Njemackoj, jer ih ima tamo dosta.

Ali ima i nas :wink: :dance:

Tri boda na gostovanju :thumbup:
armin00

Post by armin00 »

Edin H. wrote:Joj imam osjecas da ce se onda igrati u Njemackoj, jer ih ima tamo dosta.

Ali ima i nas :wink: :dance:

Tri boda na gostovanju :thumbup:
pa nek ih ima i 50 miliona, dzaba im kad ce stadion bit prazan
Edin H.

Post by Edin H. »

Greska i izvinjenje.

Nisam primjetio prije da si napisao bez publike.

Ma jos bolje :D

6 bodova iz dvije utakmice :-D
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

Sta ste se digli,sumnjam da je ko od vas forumasa bio na cetnickoj mrakani a tu nesto pricate.
Bio sam na najmanje 10 utakmica reprezentacije i i opet cu ici na svaku utakmicu,i naravno navijati za nase ZLATNE LJILJANE.
A sto se tice Turske opet ponavljam da mi nece biti zao i ako izgubimo.

Vidimo se u Zenici :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
winetou

Post by winetou »

Dobra grupa,sta bi da igramo protiv Danske :-?
Sike_

Post by Sike_ »

Ako u ovim kvalifikacijama osvojimo cetvrto mjesto dobro je!
Stvarno mi nije jasno na koji nacin smo u zadnja dva ciklusa uspjeli u zadnjem kolu odlucivati o svojoj sudbini. Stvarno se sve bilo poklopilo. U kvalifikacijama za evropsko Rumunija nas nabi 5-0 ukupno, a ljudi zavrsise na cetvtom mjestu?! Norveska nas razbi kod kuce 2-0, cisto sumnjam da smo opucali po golu.
Sad u ovim zadnjim kvalifikacijama Belgija nas pobuca 4-1 sto po meni pokazuje realnu snagu nase ekipe. Sve ostalo je bilo na silu, jos uvijek mi nije jasno kako smo uvezali tri pobjede protiv velesila kao sto su Belgija, Litvanija i Malta?
Madzari su jaci od nas bar za klasu, a mi im se smijemo?
Baka nije u stanju probiti San Marino, pa kako ce onda postavit taktiku za Grcku i Tursku?
Volio bi da budemo prvi, ali imacemo problema i sa Moldavijom u gostima.
To je po meni nasa realna snaga, a vi kako hocete.
Post Reply