Najbolji video spotovi

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

dinash

Post by dinash »

top 10

Image
1. just - radiohead (dir: jamie thraves)

ImageImageImage
ImageImageImage
2. rabbit in your headlights - u.n.k.l.e. (dir: jonathan glazer)

Image
3. house of jealous lovers - the rapture (dir: shinola)

Image
4. all is full of love - bjork (dir: chris cunningham)

Image
5. sabotage - the beastie boys (dir: spike jonze)

ImageImage
Image
6. go with the flow - QUOTSA (dir: shinola)

Image
7. kill all hippies - primal scream (dir: intro)

ImageImage
8. fell in love with a girl - the white stripes (dir: michel gondry)

Image
9. grammy winners - funkstorung (dir: the designers republic)

ImageImageImage
10. windowlicker - aphex twin (dir: chris cunningham)

ovdje bi se moglo dodati jos stosta ... vec spomenuti come to daddy (ili uopste bilo sta od chrisa cunninghama - autechre, portishead, leftfield...), videi za:

star guitar (chemical brothers), move your feet (junior/senior), disco route (legowelt), eple i you remind me (royksop), hrpa stvari od spike jonzea (spotovi za weazer, bjork ...), mike millsa (air ...), romana copole, cijela bleep serija koju je shinola radila za radiohead (kid A album), sve zivo od michela gondrya (knives out - radiohead, like a rolling stone - rolling stones, sugar water - cibo mato, everlong - foo fighters, deadweight - beck, joga, human behavior, hyperbalad - bjork ... itd itd ...), seven nations army - white stripes ... mozda 3D trilogija etienna de crecya koju je radio michelov brat ... predzadnji video za yourcodenameis:milo (by miTDR) ... i tako dalje i tako dalje ...

na MTVu se ipak moze vidjeti dobrih stvari ... ali sa zakasnjenjem. ako gledash MTV Europe onda u emisiji MTV NEW koja je jedina posvecena videima ili u Alternative Nation ... bolja opcija je nabaviti MTV 2 ...
Last edited by dinash on 02/06/2004 17:09, edited 1 time in total.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Neka moja lista

1. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Ova pjesma je rodila "Grunge" i Kurt Cobain je uspio promjenuti Ameriku. Prije njega je bio Michael Jackson i sranja takva, ali ga je Nirvana srusila i dosla na scenu.

2. R.E.M. - Loosing My Religion
Ako vjerujes u Boga svidjeceti se ovaj spot. I simpaticno je kako Stipe plese u tom spotu.

3. Gun's N Roses - November Rain
Najbolja Metal Love Ballad pjesma/spot.

4. Madonna - Like a Prayer
Nemogu bas da se sjetim sta je ovaj spot htjeo da kazem, ali mislim da je bilo pljuvanja po Katolickoj Crkvi zbog toga sto su crncima nesto radili, nesjecam se.

5. Public Enemy - Fight The Power
Mislim da je ova pjesma bila soundtrack za film "Malcom X" , ali nisam siguran. Posto mislim da je Spike Lee trazio od Public Enemy da naprave tu pjesmu, ili je Public Enemey trazila od njega da im on snimi taj spot. Ne sjecam se. Uglavnom spot je prikazao crnce kako trebaju da se bore protiv bjelaca. Black Power

6.U2 - Mysterious Ways
Spot je dobar jer je to jedini spot gdje Bono nema cvika na ocima. :lol:

7. Red Hot Chilli Peppers - Under the Bridge , Give it Away, Califarnication i svi ostali njihovi spotovi su super. Kao prvo muzika im je dobra, rijeci dobre i uvijek uspiju da docaraju sta zele reci kroz kameru.

8.Dr. Dre feat. Snoop Dog - Aint Nothing But a G Thang
Kao sto je Smells Like Teen Spirit rodio grunge, tako je Dr. Dre sa ovom pjesmom i spotom dove gansta rap u mahale gdje bijelci zive. U stvari bijelci su poceli obracati paznju na tu vrstu muzike.

9. Chris Isaak - Wicked Game
Ona mu je dobra treba skojom se zvalji po onoj plazi :-D hocu i ja

10. Pearl Jam - Jeremy
Prica o momku koju je bio odbacivan od svakoga i nakraju se ubio u po razreda. Danas u Americi je normalno da se cuje o takvim slucajevima, gdje 15-godisnjaci udju u skolu sa oruzjem i pocnu da resetaju koga stignu.

Ako se pitate gdje su nasi spotovi, sve spotove sta znam su jako jako jako losi.
Teuta

Post by Teuta »

Drug_Tito wrote:9. Chris Isaak - Wicked Game
Ona mu je dobra treba skojom se zvalji po onoj plazi :-D hocu i ja
Helena Christensen, danski top model :)

Moja lista:
Genesis: Land of confusion;
Madonna: Papa don't preach;
Sean Paul: Get busy;
Billy Idol: Cradle of love;
RUN DMC: It's like that;
Shaggy: Hey sexy lady;
Jamelia: Superstar;
Kelis: Milkshake;
Anastacia:I'm outta love;
Pink: Get it party started;

Volim spotove u kojima se nesto desava, najbolji su kad se iskombinuje plesanje i radnja. Najgore je kad je cijeli spot jedan kadar (80 te!) ali ne valja ni kad sve pici 100 na sat, pa nista ne stignes vidjeti ( 2000. te)
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Helena Christensen, danski top model
Image

Image

Image
dinash

Post by dinash »

"ko za vas pravi najbolje video spotove?"

michel gondry

chris cunningham

spike jonze

shynola

Floria Sigismondi

Jonathan Glazier

ima jos hrpa dobrih autora .... ali recimo da su ovi glavni u raji ...
blablacura

Post by blablacura »

Ma, znate šta?! Sve u svoje vrijeme...Spotovi Michaela Jacksona su 80-tih bili wow.Npr. sad nam je smiješan onaj njegov spot za pjesmu Thriller, al' u to vrijeme to je bilo čudo neviđeno, mislim da je Spilberg bio za to zadužen...Zatim Billy Idol i onaj njegov spot kad treba poludi uz njegovu muziku ( in the middle of the night she scream : more, more...)...Pa, onda neizostavna grupa Queen...
A, danas su ovo sve nekakve blijede replike već viđenog ( poboljšano uz pomoć nove tehnologije).
dinash

Post by dinash »

blablacura wrote:Ma, znate šta?! Sve u svoje vrijeme...Spotovi Michaela Jacksona su 80-tih bili wow.Npr. sad nam je smiješan onaj njegov spot za pjesmu Thriller, al' u to vrijeme to je bilo čudo neviđeno, mislim da je Spilberg bio za to zadužen...Zatim Billy Idol i onaj njegov spot kad treba poludi uz njegovu muziku ( in the middle of the night she scream : more, more...)...Pa, onda neizostavna grupa Queen...
A, danas su ovo sve nekakve blijede replike već viđenog ( poboljšano uz pomoć nove tehnologije).
Image
nemash pojma mala :x ... spilberg nema AMA BASH NIKAKVE veze sa videom za pjesmu "thriller" ... video je rezirao John Landis.

ostatak creditsa izgledao ovako:
Choreography by Michael Jackson and Michael Peters.

Video clip produced by Michael Jackson, George Folsey Jr. and John Landis.

Story written by Michael Jackson and John Landis.

taj video (ili bolje kratki film) je bio najskuplji (sto ne znaci i najbolji) video snimljen do tada. ukupna cijena produkcije je bila oko 600.000$ ...

drugi dio tvog posta (o tome da su videi danas samo kopija onih iz 80ih) zaista ne zelim komentirati ... :(
Gatekeeper

Post by Gatekeeper »

blablacura wrote:A, danas su ovo sve nekakve blijede replike već viđenog ( poboljšano uz pomoć nove tehnologije).
ne bih se baš složio

ne znam kako spotovi all is full of love (bjork), go with the flow (queens of the stone age), untitled 1 (sigur ros)
ne znam jesi li gledala te spotove al ne znam kako to mogu biti replike
to ru revolucionarni spotovi u zadnjih 5 godina, nešto skroz novo i dotad neviđeno

pozdrav :)

p.s. nije mi jasno čega li su roboti replika :? :-?
Jasho

Post by Jasho »

Za mene je jedan od najboljih spotova od Soundgarden "Black hole sun. Spot je genijalan. Isto bi izdvojio još dva njihova spota: "Jesus Christ Pose" i "Rusty Cage". Dalje bi spomenuo dva spota od Alice in Chains: "Rooster" i "Down in a hole". A što se tiće spotova sa prostora ex Yu, definitivno bez premca su najbolji spotovi od Van Gogha!
Post Reply